Witlofsoep met Prei en Citroen

Witlofsoep met Prei en Citroen

Witlofsoep met Prei en Citroen

Een romige witlofsoep met prei en een vleugje citroen, perfect voor de feestdagen. Deze soep is licht, smaakvol en heerlijk als voorgerecht.
Porties: +
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 kg witlof kern verwijderd, in reepjes
  • 1 ui fijngehakt
  • 4 preien het wit, in reepjes
  • Sap van ½ citroen
  • 2 ½ liter kippenbouillon of groentebouillon voor een vegetarische versie
  • 2 ½ dl slagroom
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak
  • Peterselie ter garnering

Instructies

  • Verwarm de boter in een grote pan.
  • Voeg de witlof, ui, prei en het citroensap toe.
  • Laat dit mengsel gedurende 10 minuten zachtjes stoven.
  • Voeg de bouillon toe en laat het geheel nog eens 30 minuten zachtjes koken.
  • Pureer de soep met een staafmixer tot een glad mengsel.
  • Breng de soep weer aan de kook en voeg de slagroom toe.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer de soep direct en garneer met verse peterselie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Serveer met een frisse witte wijn zoals een Chardonnay of een Pinot Grigio, die de lichte en romige smaak van de witlofsoep aanvult.

Voedingswaarden

Calories: 180 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 4 g | Vet: 12 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Voorgerechten
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Herfst / Lente / Winter / Zomer
Feestdagen etc Kerst