Witlofsoep met Prei en Citroen
Een romige witlofsoep met prei en een vleugje citroen, perfect voor de feestdagen. Deze soep is licht, smaakvol en heerlijk als voorgerecht.
Equipment
Ingrediënten
- 2 kg witlof kern verwijderd, in reepjes
- 1 ui fijngehakt
- 4 preien het wit, in reepjes
- Sap van ½ citroen
- 2 ½ liter kippenbouillon of groentebouillon voor een vegetarische versie
- 2 ½ dl slagroom
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
- Peterselie ter garnering
Instructies
- Verwarm de boter in een grote pan.
- Voeg de witlof, ui, prei en het citroensap toe.
- Laat dit mengsel gedurende 10 minuten zachtjes stoven.
- Voeg de bouillon toe en laat het geheel nog eens 30 minuten zachtjes koken.
- Pureer de soep met een staafmixer tot een glad mengsel.
- Breng de soep weer aan de kook en voeg de slagroom toe.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de soep direct en garneer met verse peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een frisse witte wijn zoals een Chardonnay of een Pinot Grigio, die de lichte en romige smaak van de witlofsoep aanvult.Voedingswaarden
Calories: 180 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 4 g | Vet: 12 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 5 g