Gembersap
Dit eenvoudig te bereiden gembersap wordt vaak gebruikt in de Chinese keuken voor heldere sauzen en marinades, vooral voor zeevruchten en kip. Het geeft gerechten een heerlijke pittige en frisse gembersmaak.
Equipment
- Fijnmazig doekje
- Gemberrasp of groentesaprasp
- Kleine kom
Ingrediënten
- 5 centimeter verse gember geschild
- 3 eetlepels water
Instructies
- Span een fijnmazig, schoon doekje over een kom.
- Rasp de gember boven het doek met een gemberrasp of een fijne groentesaprasp.
- Giet ongeveer 3 eetlepels water over de geraspte gember.
- Pak de punten van het doekje bij elkaar, zodat er een zakje ontstaat.
- Pers het sap door het doek in de kom.
- Gebruik het verse gembersap direct voor sauzen of marinades.
Notities / Tips / Wijnadvies
Als je het sap wilt bewaren, kan dat 1-2 dagen in een luchtdicht bakje in de koelkast, maar houd er rekening mee dat het dan wel veel van zijn oorspronkelijke smaak kan verliezen.
Wijnadvies:
Gembersap wordt vaak gebruikt in marinades of sauzen voor zeevruchten en kip. Het past goed bij een lichte, frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge Riesling.
Voedingswaarden
Calories: 4 kcal | koolhydraten: 1 g