Zalmmousse - Een Verfijnde Visdelicatesse
Geniet van deze heerlijke zalmmousse als een verfijnd voorgerecht of als een elegant hapje!
Ingrediënten
- 250 g zalm
- 3 eetlepels olie
- 1 eetlepel azijn
- 0.5 l witte wijn
- 2 uien
- 1 laurierblad
- 200 ml slagroom
- Zout en peper naar smaak
- Verse peterselie fijngehakt
- Geroosterd brood en boter om te serveren
Instructies
- Schil de uien en snijd ze in ringen.
- Giet de witte wijn en water in een pan en voeg de uien, laurierblad, zout en peper toe.
- Laat 20 minuten koken.
- Dompel de zalmmoten in het kokende vocht en laat ze 10 minuten pocheren.
- Laat de vis afkoelen in de court-bouillon.
- Haal de vis uit het vocht en verwijder het vel en eventuele graten.
- Maal de vis fijn in een mixer.
- Voeg al roerend de olie toe aan de gemalen zalm.
- Voeg de azijn, zout en peper toe en meng goed.
- Klop de slagroom stijf.
- Meng de stijfgeklopte slagroom voorzichtig door de zalmmix.
- Was en hak de peterselie fijn.
- Verdeel de zalmmousse over coupes of kleine glaasjes.
- Bestrooi met gehakte peterselie.
- Zet de zalmmousse tot serveren in de koelkast.
- Serveer de zalmmousse met geroosterd brood en boter.
Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 3 g | Protein: 18 g | Vet: 26 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 1 g