Zalmmousse – Een Verfijnde Visdelicatesse

Zalmtartaar met rucola olie

Zalmmousse - Een Verfijnde Visdelicatesse

Geniet van deze heerlijke zalmmousse als een verfijnd voorgerecht of als een elegant hapje!
Porties: 4
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 g zalm
  • 3 eetlepels olie
  • 1 eetlepel azijn
  • 0.5 l witte wijn
  • 2 uien
  • 1 laurierblad
  • 200 ml slagroom
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse peterselie fijngehakt
  • Geroosterd brood en boter om te serveren

Instructies

  • Schil de uien en snijd ze in ringen.
  • Giet de witte wijn en water in een pan en voeg de uien, laurierblad, zout en peper toe.
  • Laat 20 minuten koken.
  • Dompel de zalmmoten in het kokende vocht en laat ze 10 minuten pocheren.
  • Laat de vis afkoelen in de court-bouillon.
  • Haal de vis uit het vocht en verwijder het vel en eventuele graten.
  • Maal de vis fijn in een mixer.
  • Voeg al roerend de olie toe aan de gemalen zalm.
  • Voeg de azijn, zout en peper toe en meng goed.
  • Klop de slagroom stijf.
  • Meng de stijfgeklopte slagroom voorzichtig door de zalmmix.
  • Was en hak de peterselie fijn.
  • Verdeel de zalmmousse over coupes of kleine glaasjes.
  • Bestrooi met gehakte peterselie.
  • Zet de zalmmousse tot serveren in de koelkast.
  • Serveer de zalmmousse met geroosterd brood en boter.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 3 g | Protein: 18 g | Vet: 26 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes / Vis / Voorgerechten / Zalm
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Suikervrij / Tarwevrij