Zalmrolletjes met courgette en kruidenkaas, gepresenteerd in een kleurrijke Mexicaanse keuken met levendige tegels en rustieke houten accenten. De rolletjes zijn gevuld met zachte kruidenkaas en subtiel gegarneerd met verse kruiden.

Zalmrolletjes met Courgette en Kruidenkaas

Deze lichte en frisse zalmrolletjes met courgette en zachte kruidenkaas zijn perfect als aperitief of zomerse snack. Een heerlijke combinatie van gerookte zalm en verse courgette.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • Gerookte zalm
  • Courgette
  • Zachte kruidenkaas

Instructies

  • Snijd dunne plakjes courgette met een dunschiller.
  • Blancheer de courgetteplakken kort in heet gezouten water en laat ze uitlekken.
  • Snijd de gerookte zalm op dezelfde breedte als de courgetteplakken.
  • Leg de courgetteplakken klaar om op te rollen.
  • Smeer een dun laagje kruidenkaas op de plakken en rol ze op, waarbij je afwisselend zalm en courgette aan de buitenkant gebruikt.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies
Serveer deze zalmrolletjes met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio voor een licht en verfrissend effect.

Voedingswaarden

Calories: 180 kcal | koolhydraten: 3 g | Protein: 12 g | Vet: 13 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes / Vis / Zalm
Land van herkomst Internationaal
Extra aanwijzing Zomer
Geschikt voor Dieët: Flexitarisch / Koolhydraat arm / Notenvrij
Feestdagen etc Picknick