Zalmtartaar met Dille en Limoen

Zalmtartaar met Dille en Limoen

Een frisse en verfijnde zalmtartaar met een vleugje dille en limoen, perfect als elegant voorgerecht.
Porties: 4 personen
(plus 1 uur marineren) 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 250 g verse zalm in kleine blokjes van ongeveer 5 mm gesneden
  • 2 lente-uitjes fijngesneden
  • 1 takje verse dille fijn gesnipperd
  • Sap van 1 limoen
  • Fijngeraspte schil van 1 limoen
  • Olijfolie naar smaak
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Snijd de zalm met een scherp mes in kleine blokjes van ongeveer 5 mm.
  • Meng de fijngesneden lente-uitjes en de gesnipperde dille door de zalmblokjes.
  • Voeg de geraspte limoenschil, limoensap en een scheutje olijfolie toe aan het zalmmengsel.
  • Breng op smaak met peper en zout, en meng alles goed door elkaar.
  • Laat de tartaar minimaal 1 uur marineren in de koelkast zodat de smaken goed kunnen intrekken.
  • Serveer de zalmtartaar in kleine kommetjes en garneer met een takje verse dille.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay met lichte houtrijping past uitstekend bij deze zalmtartaar.

Voedingswaarden

Calories: 180 kcal | koolhydraten: 2 g | Protein: 20 g | Vet: 10 g | Zout: 0.8 g | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Voorgerechten / Zalm
Land van herkomst Japan
Jaargetijde: Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Pescatarian