Gegrilde sardines met tomatensaus en kruiden, geserveerd in een mediterrane setting.

Zomerse Sardines van de BBQ met Kruidige Tomatensaus

Perfect gegrilde sardines met een rijke, kruidige tomatensaus, ideaal voor een zomerse barbecue.
Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 12 verse sardines
  • 50 g grijze garnalen
  • 1 pak gezeefde tomaten met stukjes tomaat
  • 1 dl droge witte wijn
  • 1 fijngesnipperde sjalot
  • 2 fijngesnipperde knoflookteentjes
  • Olijfolie
  • Cayennepeper
  • Peper en zout
  • Fijngesnipperde verse kruiden basilicum, peterselie, dragon

Instructies

  • Vraag de visboer om de sardines schoon te maken en te ontgraten.
  • Doe de sjalot en knoflook met een beetje olijfolie in een kom.
  • Stoof dit 1 minuut in de microgolfoven op middelhoge kracht.
  • Voeg de wijn toe en verwarm nog 1 minuut in de oven.
  • Meng de tomaten door het sjalotmengsel en zet nog 2 minuten in de microgolfoven.
  • Roer de garnalen door de saus en verwarm enkele seconden om goed door te warmen.
  • Breng de saus op smaak met peper, zout en cayennepeper.
  • Bestrijk de sardines licht met olijfolie en grill ze op de barbecue of grill voor ongeveer 2 minuten per kant.
  • Strooi de verse kruiden over de saus en serveer de sardines met citroenpartjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Een frisse droge witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, past perfect bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 280 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 18 g | Vet: 20 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Hapjes / Vis / Voorgerechten
Land van herkomst Mediterraan
Extra aanwijzing Zomer
Geschikt voor Dieët: Flexitarisch
Feestdagen etc Picknick