Zomerse Sardines van de BBQ met Kruidige Tomatensaus
Perfect gegrilde sardines met een rijke, kruidige tomatensaus, ideaal voor een zomerse barbecue.
Ingrediënten
- 12 verse sardines
- 50 g grijze garnalen
- 1 pak gezeefde tomaten met stukjes tomaat
- 1 dl droge witte wijn
- 1 fijngesnipperde sjalot
- 2 fijngesnipperde knoflookteentjes
- Olijfolie
- Cayennepeper
- Peper en zout
- Fijngesnipperde verse kruiden basilicum, peterselie, dragon
Instructies
- Vraag de visboer om de sardines schoon te maken en te ontgraten.
- Doe de sjalot en knoflook met een beetje olijfolie in een kom.
- Stoof dit 1 minuut in de microgolfoven op middelhoge kracht.
- Voeg de wijn toe en verwarm nog 1 minuut in de oven.
- Meng de tomaten door het sjalotmengsel en zet nog 2 minuten in de microgolfoven.
- Roer de garnalen door de saus en verwarm enkele seconden om goed door te warmen.
- Breng de saus op smaak met peper, zout en cayennepeper.
- Bestrijk de sardines licht met olijfolie en grill ze op de barbecue of grill voor ongeveer 2 minuten per kant.
- Strooi de verse kruiden over de saus en serveer de sardines met citroenpartjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse droge witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, past perfect bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 280 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 18 g | Vet: 20 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 4 g