Risotto alla Milanese van Astrid Veltman

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 uitje fijngehakt
  • het merg uit een stukje runder- of kalfsmergpijp
  • 50 gram boter
  • 1 liter vleesbouillon – of kippenbouillon
  • liter droge witte of rode wijn
  • 275 gram arboriorijst
  • zout
  • ½ theelepel saffraandraadjes of 1/4 theelepel saffraanpoeder
  • 50 gram Parmezaanse kaas geraspte

Instructies

  • Fruit het uitje en het merg in een grote pan in de helft van de boter tot het uitje glazig ziet.
  • Verwarm de bouillon in en aparte pan.
  • Giet de wijn over het gefruite uitje en laat hem bijna geheel inkoken.
  • Voeg de rijst en wat zout toe en roer alles goed door elkaar.
  • Voeg de bouillon in gedeelten toe en blijf roeren tot elke toevoeging door de rijst is opgenomen.
  • Meng de saffraan met een lepel bouillon en voeg dit na ± 17 minuten aan de rijst toe.
  • Als de rijst gaar is, moet er voldoende vocht in de pan blijven, zodat de risotto er romig uitziet, maar de korrels moeten nog steeds stevig zijn.
  • Roer er tot slot de rest van de boter en de Parmezaanse kaas door.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Kalfsvlees / Rijst / Vlees / Voorgerechten
Land van herkomst Italië