Sorbetijs van bloedsinaasappel

Bloedsinaasappel Sorbet

Porties: 4
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 5 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 bloedsinaasappel
  • 500 ml bloedsinaasappelsap
  • 150 g basterdsuiker
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • Verse basilicumblaadjes in reepjes gesneden

Instructies

  • Rasp 1 eetlepel schil van de bloedsinaasappel (bewaar de sinaasappel).
  • Verwarm in een pan 100 ml bloedsinaasappelsap, basterdsuiker en sinaasappelrasp al roerend tot de suiker is opgelost (niet laten koken).
  • Roer de rest van het sinaasappelsap erdoor.
  • Laat het mengsel afkoelen en giet het in een diepvriesdoos.
  • Zet de doos 2 uur in de vriezer.
  • Haal het mengsel uit de vriezer en maak het met een vork los.
  • Zet de doos 1 uur terug in de vriezer, maak het mengsel opnieuw los met een vork en laat het nog 1 uur verder bevriezen.
  • Schil de bloedsinaasappel dik tot op het vruchtvlees.
  • Snijd met een scherp mesje de sinaasappelpartjes tussen het witte vliesje uit.
  • Bestrooi de sinaasappelpartjes met poedersuiker, spreid ze uit op een bord en zet ze de laatste 30 minuten in de vriezer.
  • Na 4-5 uur heeft het sorbetijs de juiste structuur gekregen.
  • Verdeel het ijs in grove krullen over vier coupes.
  • Garneer met de bevroren sinaasappelpartjes en basilicum.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer dit verfrissende sorbetijs als licht dessert na een zomerse maaltijd.
Voeg een vleugje verse munt toe voor extra frisheid.

Voedingswaarden

Calories: 205 kcal | koolhydraten: 51 g | Protein: 1 g | Sugar: 50 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën IJs / Nagerecht