Wildfondsoep met Shiitake en Gevulde Ravioli
Een verfijnde soep op basis van wildfond met shiitake, verse groenten en met ricotta gevulde ravioli. Deze wildfondsoep is een heerlijk voorgerecht voor de feestdagen.
Ingrediënten
- 100 g shiitake paddenstoelen hoedjes in dunne reepjes gesneden
- ½ teen knoflook geperst
- 1 eetlepel boter
- 1 kleine winterwortel in dunne reepjes gesneden
- 1 steel bleekselderij in dunne reepjes gesneden
- 10 verse basilicumblaadjes in reepjes gesneden
- 18 met ricotta gevulde gedroogde ravioli
- 2 potten wildfond ongeveer 1 1/8 liter
- ½ dl Madeira-wijn of rode port
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
- 8 sneetjes casino-bruin brood
Instructies
- Bak de shiitake paddenstoelen met knoflook in boter gedurende 4 minuten.
- Laat ze uitlekken op een zeef.
- Blancheer de reepjes winterwortel en bleekselderij gedurende 1 minuut en laat ze uitlekken.
- Snijd de basilicumblaadjes in reepjes.
- Kook de gedroogde ravioli gaar in gezouten water, spoel af met koud water en zet koel weg.
- Breng de wildfond samen met Madeira-wijn of rode port al roerend aan de kook.
- Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Verwarm de ravioli kort mee in de bouillon.
- Verdeel de shiitake, wortel, bleekselderij, basilicum en ravioli over de verwarmde soepkommen.
- Rooster de sneetjes casino-bruin brood en steek er sterren uit.
- Schenk de hete bouillon over de soepkommen en serveer met de broodsterren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer deze soep met een glas volle rode wijn zoals een Pinot Noir of een stevige Madeira om de rijke smaken van de wildfond te complementeren.Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 8 g | Vet: 12 g | Zout: 2 g | Sugar: 3 g