Recept afdrukken
No ratings yet

Geroosterde kalkoen worstjes en venkel met kruidentapenade

AllerHande 2006
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kalkoen
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Ovengrill voorverwarmen.
  • In kom tapenade mengen met fijngesneden kruiden, zout en peper naar smaak toevoegen.
  • Tapenade smeuïger maken met 2-3 eetlepels olie.
  • Topjes en onderkant van venkel snijden.
  • Knol halveren en in plakjes snijden.
  • Uien pellen, halveren en in plakjes snijden.
  • In schaal plakjes venkel en ui loshalen en mengen met 1 eetlepel olie.
  • Venkel en ui over bakplaat uitspreiden.
  • Bakplaat in midden van oven schuiven en groenten in 10-15 minuten gaar roosteren.
  • Tussentijds bakplaat eventueel een richel hoger onder grill plaatsen.
  • Grillpan verhitten.
  • Worstjes bestrijken met 1 eetlepel olie en bestrooien met zout en peper.
  • Worstjes in ca. 10 minuten goudbruin en gaar grillen, regelmatig omdraaien.
  • Groenten uit oven nemen, citroen erboven uitknijpen en omscheppen met zout en peper.
  • Op elk bord 3 verschillende worstjes leggen, groenten en tapenade ernaast scheppen.

Tips / Opmerkingen

Lekker met geroosterd brood of aardappelsalade.

Recept afdrukken
No ratings yet

Geroosterde groenten met gorgonzola

AllerHande 2004
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Kaas
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 175 °C.
  • Aardappel, ui en paprika in kom omscheppen met olie en zout en peper naar smaak.
  • Aardappels en groente over bakplaat uitspreiden en in midden van oven ca. 40 minuten
  • roosteren, af en toe omscheppen.
  • Trostomaat met takje tussen aardappels en groenten op bakplaat leggen en geheel nog 20
  • minuten roosteren.
  • Kaas over geroosterde aardappels en groenten verdelen en gerecht met basilicum
  • bestrooien.

Tips / Opmerkingen

Lekker met groene salade.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gehaktmuffins met bloemkool uit de wok

AllerHande 2006
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • In kom gehakt mengen met ei, paneermeel, geraspte kaas, hamreepjes en zout en peper
  • naar smaak.
  • Gehakt goed doorkneden, in 12 stukken verdelen en deze in holtes van muffinvorm duwen.
  • Bovenkant van gehakt gladstrijken en beetje tomatensaus erop smeren.
  • Plakje tomaat erop leggen en wat olie erover druppelen.
  • Muffinvorm in midden van oven schuiven en gehaktmuffins in 25-30 minuten bruin en gaar
  • bakken.
  • In wok 2 eetlepels olie verhitten.
  • Ui en bloemkool 3 minuten roerbakken.
  • Resterende tomatensaus en 3-4 eetlepels water toevoegen.
  • Bloemkool afgedekt op laag vuur in 6-8 minuten gaar laten worden.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Gehaktmuffins uit vorm nemen en over vier borden verdelen.
  • Bloemkoolmengsel ernaast scheppen. Lekker met aardappelpuree of gekookte aardappels.

Recept afdrukken
No ratings yet

Stamppot met rode ui en filetlapjes

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Stamppot, Varkensvlees
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Aardappels schillen, wassen, in stukken snijden en met zout in ca. 20 minuten gaarkoken.
  • Uien pellen en in ringen snijden.
  • Paprika schoonmaken en in reepjes snijden.
  • In braadpan 3 eetlepels margarine verhitten.
  • Vlees aan beide kanten dichtschroeien.
  • Warmtebron lager zetten en filetlapjes in 10 minuten aan beide zijden bruin en gaar bakken.
  • Filetlapjes met zout en peper bestrooien.
  • In grote koekenpan 2 eetlepels margarine verhitten.
  • Uien en paprika toevoegen en ca. 5 minuten zachtjes bakken.
  • Aardappels afgieten en er met melk puree van maken.
  • Uimengsel door puree scheppen en met zout en peper op smaak brengen.
  • Stamppot over de borden verdelen en met varkensfiletlapjes serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Farfalle met gerookte zalmsaus en broccoli

Allerhande 2004
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Italië
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In pastapan ruim water met zout aan de kook brengen.
  • Broccoliroosjes hierin 2 minuten koken, met schuimspaan in vergiet scheppen en onder koud water afspoelen om garingsproces te stoppen.
  • Pasta in zelfde pan in 10-12 minuten beetgaar koken.
  • In hapjespan ui in 2 eetlepels olie 3 minuten zachtjes bakken.
  • Crème fraîche en 2 eetlepels water erdoor roeren.
  • Zalmsnippers en broccoliroosjes toevoegen en saus nog 5 minuten zachtjes verwarmen.
  • Op smaak brengen met zout en veel grof gemalen peper.
  • In schaal rucola omscheppen met 1 eetlepel olie, citroensap en mespunt zout.
  • Pasta afgieten, 2 eetlepels olie en wat zout en peper erdoor roeren.
  • Pasta over vier warme borden verdelen, saus erop scheppen en serveren met rucola.

Recept afdrukken
No ratings yet

Eendenborst met mandarijncompote

Allerhande 2004
Recept categorieën: Fruit, Hoofdgerechten
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Mandarijnen pellen, horizontaal doormidden snijden en partjes van elkaar losmaken.
  • In diepe koekenpan 2 eetlepels olie verhitten.
  • Ui en knoflook hierin 5 minuten zachtjes bakken, zodat ze glazig worden zonder te kleuren.
  • Suiker toevoegen en 1 minuut meebakken.
  • Mandarijnen, azijn en naar smaak zout en peper toevoegen.
  • Op laag vuur nog 10 minuten smoren.
  • Mandarijncompote in kom scheppen en tot kamertemperatuur laten afkoelen.
  • Met scherp mes voorzichtig vetlaag van eendenborstfilets wegsnijden.
  • Vlees met 1 eetlepels olie bestrijken en bestrooien met zout, peper en vijfkruidenpoeder.
  • Grillpan verhitten.
  • Vlees 2-3 minuten per kant grillen, tot vlees rondom bruin maar vanbinnen nog rosé is.
  • Eendenborstfilets even laten rusten op snijplank en dan in dunne plakjes snijden.
  • Vlees over vier borden verdelen en wat mandarijncompote erop scheppen.
  • Rest van compote in sauskom erbij geven.

Tips / Opmerkingen

Lekker met basmatirijst en spinazie.

Recept afdrukken
No ratings yet

Couscous met Marokkaanse schijf

Allerhande 2004
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Uien, paprika's, courgette en tomaten schoonmaken en grof snijden.
  • In pan 3 eetlepels olie verhitten en ui 3 minuten zachtjes fruiten.
  • Paprikà en courgette toevoegen en 3 minuten meebakken.
  • Tomaten erdoor scheppen en korianderpoeder, zout en peper naar smaak over groenten strooien.
  • Deksel op pan leggen en groenten in nog 10 minuten gaarstoven.
  • Couscous volgens gebruiksaanwijzing bereiden.
  • In koekenpan 2 eetlepels olie verhitten en Marokkaanse schijven in 4 minuten per kant
  • goudbruin bakken.
  • Couscous en gestoofde groenten over vier borden verdelen, Marokkaanse schijf ernaast leggen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Courgetteschotel uit de oven

Allerhande 2005
Recept categorieën: Bijgerecht, Ovenschotel
Land van herkomst: Frankrijk
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 200 ºC.
  • Courgette en ui in dunne plakjes snijden.
  • In ingevette ovenschaal courgette en ui om en om en dakpansgewijs in rijen rangschikken.
  • Takjes tijm en rozemarijn in kleinere stukken knippen en tussen groenten steken.
  • Knoflook en olijven erover verdelen.
  • Olie en citroensap over groenten sprenkelen.
  • Gerecht met zout en peper bestrooien en schaal met aluminiumfolie afdekken.
  • In midden van oven groenten 30 minuten bakken.
  • Folie verwijderen en groenten in nog 15-20 minuten bruin laten kleuren.

Tips / Opmerkingen

Dit in olijfolie gegaarde courgettegerecht wordt in Frankrijk 'tian' genoemd. Leg tussen de
courgette en ui eventueel ook plakken tomaat en repen rode paprika.

Recept afdrukken
No ratings yet

Seroendengvleesrolletjes met zoete sojarijst en peultjes

Recept categorieën: Vlees
Land van herkomst: Oosters
Auteur: Conimex

Bereidingswijze

  • Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.
  • Snijd de puntjes van de peultjes en de uien in partjes.
  • Meng de peterselie met de seroendeng.
  • Bestrijk de schnitzels aan beide kanten dun met wat woksaus en verdeel het peterselie-seroendeng mengsel in een egale laag over 1 kant van het vlees.
  • Rol de schnitzeltjes zo strak mogelijk op en prik ze vast met een cocktailprikker.
  • Verhit 1 el olie in een koekenpan.
  • Bak hierin de rolletjes in ca.
  • 10 minuten rondom bruin en gaar.
  • Verhit ondertussen een scheutje olie in een wok.
  • Roerbak de peultjes en de ui ca.5 miuten.
  • Schep de rijst en de woksaus erdoor en roerbak nog 3 minuten.
  • Verdeel de rijst over de borden of kommen.
  • Haal de prikkers uit de seroendengvleesrolletjes en leg op elk bord of kom een rolletje.

Tips / Opmerkingen

Serveertip:
Geef de rest van de Conimex Smaakmaker Seroendeng erbij voor een lekker knappertje.
Variatietip:
Vervang de schnitzels door in de lengte in dunne plakken gesneden kipfilet.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gewokte hot ajam met gember, broccoli en basmati rijst

Recept categorieën: Kip, Rijst
Land van herkomst: Oosters
porties: 4
Auteur: Conimex

Bereidingswijze

  • Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Snijd de kipfilet in kleine stukjes.
  • Meng de marinademix (uit het pakje) met 4 eetlepels olie.
  • Voeg de kip toe en marineer 5 minuten.
  • Pel en snijd de uien in ringen.
  • Schil de gember en hak het fijn.
  • Kook de broccoli 6 minuten in kokend water.
  • Afgieten en laten uitlekken.
  • Verhit een wok.
  • Voeg een scheutje olie toe en wok de stukjes kip 5 minuten.
  • Voeg de ui en de gember toe en wok nog 3 minuten.
  • Voeg de broccoli toe en wok nog 3 minuten.
  • Roer de sausmix (uit het pakje) en 300 ml koud water erdoor.
  • Breng aan de kook en kook 1 minuut op een laag vuur.
  • Schep de rijst in 4 kommen of op borden en verdeel de hot ajam met gember en broccoli erover.

Tips / Opmerkingen

Serveertip:
Geef er de nieuwe, Conimex Smaakmaker Kroepoek Sweet Chili bij, die is lekker pittig en krokant.
Variatietip:
De broccoli kan worden vervangen door bloemkool of sperzieboontjes. Wie het iets minder pittig wil, kan de Mix voor Hot Ajam vervangen door de Javaanse Conimex Mix voor Ajam Kerrie Madras.