Rode Uien Brood met Italiaanse Kruiden, Olijven en Ansjovis

Porties: 10 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gr rode uien in ringen
  • 55 gr boter
  • Gedroogde kruiden naar smaak: tijm rozemarijn, salie, oregano
  • Zout peper
  • 1 blikje ansjovis
  • 2 dl melk
  • 1 pak witbroodmix 500 gr
  • 1 ei losgeklopt
  • 100 gr gepelde pistachenoten
  • 15 zwarte olijven ontpit

Instructies

  • Smelt 30 gr boter in een pan.
  • Bak de uien met kruiden, zout en peper gedurende 45 minuten zachtjes tot ze zacht en gekarameliseerd zijn.
  • Snijd de ansjovis in dunne reepjes en laat ze weken in melk.
  • Bereid het deeg volgens de instructies op het pak witbroodmix, met 3 dl handwarm water en
  • de rest van de boter.
  • Laat het deeg 15 minuten rijzen.
  • Hak de pistachenoten grof en kneed ze door het deeg.
  • Laat het deeg nogmaals 15 minuten rijzen.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Rol het deeg dun uit in een pizzavorm of op een bakplaat.
  • Bedek het deeg met de gebakken uien en garneer met de uitgelekte reepjes ansjovis en olijven.
  • Bestrijk de rand van het deeg met losgeklopt ei.
  • Bak het brood in de oven gedurende 30 minuten, tot het gaar en goudbruin is.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer dit heerlijke rode uien brood als een smaakvol gerecht!
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Broodjes / Vis
Feestdagen etc Kerst