Recept afdrukken
No ratings yet

Bonensalade op zijn Grieks

Recept categorieën: Voorgerechten
Land van herkomst: Griekenland
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

Voor de dressing:

Instructies

  • Kruis de tomaten in, dompel ze kort onder in kokend water en spoel ze af onder koud water.
  • Ontvel ze en snijd het vruchtvlees zonder zaadjes in reepjes.
  • Spoel de bonen af in een vergiet onder koud water en laat ze goed uitlekken.
  • Snijd de uien in dunne halve ringen.
  • Snijd de bosuien in ringetjes.
  • Verkruimel de feta grof.
  • Snijd de olijven in plakjes, houd ongeveer 50 g achter voor de garnering.
  • Snijd de komkommer in plakjes.
  • Voor de dressing: roer tomatenketchup, tijm, citroensap, zout en peper door elkaar.
  • Klop er de olijfolie door.
  • Meng in een kom tomaat, bonen, ui, bosui, feta en 100 g olijven.
  • Schep de dressing erdoor en laat even staan.
  • Schep voor het serveren nogmaals om.
  • Voeg indien nodig peper en zout naar smaak toe.
  • Bestrooi met peterselie en garneer met plakjes komkommer, plakjes ei en de achtergehouden olijven.

Notities

Serveer als verfrissend voorgerecht.

Recept afdrukken
No ratings yet

Bietensalade

Recept categorieën: Voorgerechten
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

Instructies

  • Gebruik alleen de groene bladeren van de paksoi en meng deze met wijnazijn.
  • Snijd de bietjes en rode ui fijn en meng ze samen met wat wijnazijn.
  • Snijd de zalm in kleine reepjes.
  • Leg de paksoi in een ruime schaal en bedek met het mengsel van bietjes en rode ui.
  • Plaats de reepjes zalm bovenop.
  • Laat alles nog een kwartiertje afgedekt in de koelkast staan.
  • Geniet van deze frisse en kleurrijke bietensalade als heerlijk voorgerecht!

Recept afdrukken
No ratings yet

Biefstuk Roerbakschotel

Recept categorieën: Hoofdgerechten
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Instructies

  • Meng de ingrediënten voor de marinade door elkaar en marineer de biefstukjes hierin.
  • Snijd de gemarineerde biefstuk in stukjes en roerbak ze op hoog vuur tot ze gaar zijn.
  • Haal ze uit de pan.
  • Roerbak de gesneden rode uien in dezelfde pan.
  • Voeg de paksoi en de gesneden roerbakgroenten toe en roerbak gedurende 3-5 minuten.
  • Doe de gebakken biefstuk terug in de pan en roerbak alles tot het volledig gaar is.
  • Serveer de biefstuk roerbakschotel met rijst, augurk, kroepoek en sla.
  • Geniet van je smakelijke maaltijd!

Recept afdrukken
No ratings yet

Gebakken Kabeljauw met Rode Ui, Champignons en Rode-Wijnsaus

Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Saus, Vis
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

Voor de saus:

Instructies

Saus:

  • Snipper de sjalotten en fruit ze in boter.
  • Voeg rode wijn en gevogeltebouillon toe en laat het geheel koken tot de gewenste dikte.
  • Kruid de saus met peper en zout.

Hoofdgerecht:

  • Snijd de rode uien in ringen en bak ze in olijfolie tot ze glazig zijn.
  • Bak de medaillons van kabeljauw aan beide kanten in een anti-aanbakpan tot ze een goudbruine kleur hebben.
  • Kruid met zout en peper.
  • Gaar de vis nog even in een voorverwarmde oven op 180°C.
  • Was de champignons en bak ze met laurier en rozemarijn in olijfolie.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Plaats vier vormen op vier borden en vul elke vorm met een laagje rode ui.
  • Leg de gebakken kabeljauw op het bedje van ui en schik de champignons erbovenop.
  • Verwarm de rode-wijnsaus, haal het van het vuur en klop het op met klontjes koude boter.
  • Verwijder voorzichtig de vormen en decoreer met een blaadje laurier.
  • Trek streepjes rode-wijnsaus op de borden.

Notities

Geniet van deze heerlijke gebakken kabeljauw met rode ui, champignons en rode-wijnsaus uit België!

Wijnadvies:

Een Belgische Pinot Noir of een lichte Chardonnay past uitstekend bij dit gerecht.

Recept afdrukken
No ratings yet

Garam Masala Aardappelgratin met Spinazie

Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd55 minuten
Recept categorieën: Groenten, Kaas, Ovenschotel
Porties: 4
calorieën: 585kcal
Auteur: ChatGTP

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Snijd de uien in halve ringen en hak de peterselie fijn.
  • Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui gedurende 3 minuten op middelhoog vuur.
  • Voeg de spinazie toe in delen en laat deze slinken.
  • Roer ⅔ van de peterselie erdoor.
  • Schep het mengsel in een vergiet en druk er zoveel mogelijk vocht uit.
  • Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • Meng de twee soorten aardappelschijfjes en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • Verdeel ⅓ van de schijfjes dakpansgewijs over de ingevette ovenschaal.
  • Verdeel de helft van het spinazie-uimengsel en de helft van de kaas over de aardappelschijfjes.
  • Herhaal deze lagen en eindig met de rest van de aardappel.
  • Verwarm de kookzuivel samen met de garam masala tot tegen de kook aan en giet het over de aardappelschijfjes.
  • Druk de bovenkant licht aan zodat alle aardappelschijfjes bedekt zijn.
  • Bak de gratin ongeveer 55 minuten in de oven.
  • Als een mes gemakkelijk door de aardappelen glijdt, is de gratin klaar.
  • Bestrooi het gerecht met de resterende peterselie.

Nutrition

Calories: 585kcal

Recept afdrukken
No ratings yet

Gebakken Wintergroenten met Spekjes en Kruiden

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Varkensvlees
Land van herkomst: Italië
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

Instructies

  • Maak de winterwortels, koolrabi en venkel schoon en snijd ze in stukken.
  • Kook deze groenten beetgaar in gezouten water en laat ze daarna afkoelen.
  • Ontvel de tomaat en snijd het vruchtvlees in blokjes (bewaar deze voor de
  • garnering).
  • Hak de knoflook fijn en snijd de rode ui in stukken.
  • Verhit de olijfolie in een pan en bak daarin de knoflook, ui en spekblokjes gedurende
  • 3 minuten.
  • Voeg de witte wijn, tijm en salie toe.
  • Voeg alle beetgare groenten toe en roer goed door.
  • Breng de groenten op smaak met zout en peper.

Notities

Serveer de gebakken wintergroenten met de blokjes tomaat als garnering.
Geniet van deze smaakvolle combinatie van gebakken groenten met knapperige spekjes en kruiden, een heerlijk hoofdgerecht geïnspireerd door de Italiaanse keuken!

Recept afdrukken
No ratings yet

Gebakken Feta met Linzen

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kaas
Land van herkomst: Duitsland
Dieët: Vegetarisch
Porties: 2 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

Instructies

  • Pel de uien en snijd ze in dunne ringen.
  • Pluk de tijmblaadjes van de takjes en hak de muntblaadjes fijn.
  • Spoel de linzen af onder stromend water en kook ze in ruim kokend water gedurende 20 minuten.
  • Laat de feta uitlekken.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Meng in een kom de uienringen met de tijmblaadjes en 2 eetlepels olijfolie.
  • Breng op smaak met peper.
  • Leg twee stukken aluminiumfolie van 25 x 25 cm op een bakplaat en verdeel elk daarvan in kwarten met het uienmengsel.
  • Plaats een plak feta op elk kwart folie en verdeel de rest van het uienmengsel over de feta.
  • Vouw de folie losjes dicht en bak de pakketjes gedurende 20-25 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Giet de linzen af, meng ze met de gehakte munt en 2 eetlepels olijfolie.
  • Breng op smaak met peper, zout en citroensap.
  • Verdeel het linzenmengsel over twee borden en leg de inhoud van de foliepakketjes er bovenop.

Notities

Serveer met pitabrood

Recept afdrukken
No ratings yet

Gebakken Courgettes in Passata

Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 190 °C.
  • Vet een ovenschaal in met olijfolie.
  • Leg de helft van de courgettes en ui in de ovenschaal.
  • Schep de helft van de passata over de groenten, bestrooi met verse tijm en breng op smaak met knoflook zout en peper.
  • Leg de rest van de courgettes en ui op de laag passata en voeg opnieuw wat knoflook zout en peper toe.
  • Verdeel de resterende passata gelijkmatig over de ovenschaal met behulp van een lepel.
  • Bedek de schaal met aluminiumfolie en bak het gerecht 40-50 minuten in de voorverwarmde oven, tot de courgettes gaar zijn.
  • Garneer met takjes verse tijm en serveer het gerecht heet.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gevuld Varkenshaasje met Geroosterde Groenten

Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Varkensvlees
Land van herkomst: Nederland
Feestdagen etc: Kerst
Porties: 4
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

Instructies

  • Was de aardappelen en halveer ze.
  • Kook de aardappelen gedurende 5 minuten in een bodempje water.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  • Haal het varkenshaasje uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.
  • Maak de bloemkool schoon en verdeel deze in roosjes, snijd de stelen in stukjes.
  • Pel de uien en snijd ze in parten.
  • Meng de afgegoten aardappelpartjes met de bloemkool en de parten ui.
  • Voeg 1 eetlepel olijfolie toe en schep goed om.
  • Verspreid dit mengsel op de bakplaat en bak gedurende 15 minuten.
  • Ris de blaadjes van 2 takjes tijm.
  • Snijd het varkenshaasje open.
  • Pers het teentje knoflook boven een lepel olijfolie en voeg de tijmblaadjes toe.
  • Bestrijk de binnenkant van het vlees met dit mengsel.
  • Vouw het vlees weer dicht en eventueel de dunne punt dubbel zodat het overal gelijkmatig dik is.
  • Bind de varkenshaas dicht met keukentouw.
  • Verwarm de margarine in een grote koekenpan en bak hierin de varkenshaas aan alle zijden bruin.
  • Breng het vlees op smaak met versgemalen peper.
  • Duw de groenten en aardappelen wat opzij en leg de varkenshaas in het midden.
  • Plaats de overgebleven tijm op de groenten.
  • Verlaag de oventemperatuur tot 180 °C en bak alles nog eens 15 minuten, tot het vlees gaar en mooi bruin is.
  • Haal het varkenshaasje uit de oven, dek het af met aluminiumfolie en laat het 5 minuten rusten.
  • Snijd het vlees in plakken en serveer met de geroosterde aardappelen en groenten.

Notities

Geniet van deze heerlijke combinatie van sappig varkenshaasje en geroosterde groenten, verrijkt met de aroma's van tijm en knoflook. Een voortreffelijk hoofdgerecht om te delen met vrienden of familie.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gerookte Makreel met Kikkererwten Salade

Recept categorieën: Vis, Voorgerechten
Land van herkomst: Nederland
Feestdagen etc: Kerst
Auteur: ChatGTP

Equipment

Ingrediënten

Instructies

  • Spoel de kikkererwten af, droog ze en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bestrooi met 1 eetlepel curry madras en zout naar smaak.
  • Rooster ze in een voorverwarmde oven op 200 graden Celsius in ca. 20 min. krokant.
  • Snijd ondertussen 2 rode uien in dunne, halve ringen.
  • Rasp de groene schil van 1 limoen en pers de vrucht uit.
  • Meng het sap met de ui en voeg 1 eetlepel kristalsuiker en 2 eetlepels witte wijnazijn toe.
  • Roer 1 bekertje crème fraîche los met de limoenrasp, 1 theelepel curry madras, 2 eetlepels mayonaise en peper en zout naar smaak.
  • Schaaf de komkommer in de lengte in linten met de kaasschaaf en rol ze op.
  • Verdeel 1 zakje luxe veldsla over een bord, schep er toefjes currycrème op en breek de makreelfilet er in stukken over.
  • Garneer met de komkommer, rode ui en kikkererwten.
  • Serveer eventueel met extra partjes limoen.