Geroosterde kalkoen worstjes en venkel met kruidentapenade
AllerHande 2006
porties: 4 personen
ingrediënten
- 1 bakje groene olijventapenade 100 g
- 1 zakje verse basilicum 15 g, in reepjes
- ½ zakje verse peterselie à 30 g, fijngesneden
- 2 takjes munt grofgesneden
- 5 eetlepels olijfolie
- 2 venkelknollen
- 2 rode uien
- 2 schaaltjes kalkoengrillworstjes varia
- ½ citroen
Bereidingswijze
- Ovengrill voorverwarmen.
- In kom tapenade mengen met fijngesneden kruiden, zout en peper naar smaak toevoegen.
- Tapenade smeuïger maken met 2-3 eetlepels olie.
- Topjes en onderkant van venkel snijden.
- Knol halveren en in plakjes snijden.
- Uien pellen, halveren en in plakjes snijden.
- In schaal plakjes venkel en ui loshalen en mengen met 1 eetlepel olie.
- Venkel en ui over bakplaat uitspreiden.
- Bakplaat in midden van oven schuiven en groenten in 10-15 minuten gaar roosteren.
- Tussentijds bakplaat eventueel een richel hoger onder grill plaatsen.
- Grillpan verhitten.
- Worstjes bestrijken met 1 eetlepel olie en bestrooien met zout en peper.
- Worstjes in ca. 10 minuten goudbruin en gaar grillen, regelmatig omdraaien.
- Groenten uit oven nemen, citroen erboven uitknijpen en omscheppen met zout en peper.
- Op elk bord 3 verschillende worstjes leggen, groenten en tapenade ernaast scheppen.
Tips / Opmerkingen
Lekker met geroosterd brood of aardappelsalade.