Kabeljauwmousse met Dille en Citroen
Geniet van deze romige en verfrissende kabeljauwmousse met een vleugje citroen en dille. Perfect als voorgerecht tijdens de feestdagen, geserveerd met stokbrood.
Equipment
- 1 ½ dl water
- 1 ½ dl droge witte wijn
- 2 ½ dl kookvocht (aangevuld indien nodig)
- Vis & dillesaus (volgens gebruiksaanwijzing)
- 1 blaadje geweekte witte gelatine
- 3 el fijngeknipte dille
- 1 ½ dl stijfgeslagen slagroom
- 1-2 el citroensap
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
- Verse dille (ter garnering)
- Stokbrood (om te serveren)
Ingrediënten
- Pocheer de kabeljauwfilet in een pan met 1 ½ dl water en 1 ½ dl droge witte wijn gedurende ongeveer 20 minuten tegen het kookpunt aan tot de vis gaar is.
- Haal de vis uit de pan en laat deze afkoelen. Meet het kookvocht af en vul zo nodig aan tot 2 ½ dl.
- Maak een vis & dillesaus met het gemeten kookvocht volgens de gebruiksaanwijzing.
- Los het geweekte blaadje witte gelatine op in de saus en laat afkoelen.
- Pureer de afgekoelde vis samen met de vis & dillesaus in een foodprocessor.
- Roer de fijngeknipte dille door de gepureerde vis.
- Schep voorzichtig de stijfgeslagen slagroom door het vismengsel.
- Breng de kabeljauwmousse op smaak met 1-2 eetlepels citroensap zout en peper.
- Laat de mousse minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
- Garneer met toefjes verse dille en serveer met stokbrood.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay, die de citroen- en dillesmaken in de mousse goed aanvult.Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 3 g | Protein: 25 g | Vet: 15 g | Zout: 1 g | Sugar: 1 g
