Knoflooksoep 4 van Astrid Veltman

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 15 tenen knoflook
  • 25 gram reuzel of ganzevet
  • 12 dunne sneetjes stokbrood
  • ¾ liter bouillon
  • 2 ei
  • 1 dl slagroom
  • zout
  • peper

Instructies

  • Bak de ongepelde knoflooktenen in de reuzel of het ganzevet tot ze zacht zijn (zonder ze te laten kleuren).
  • Leg het brood intussen in de op 150°C voorverwarmde oven tot de sneetjes lichtbruin en krokant zijn.
  • Schep de knoflooktenen uit het vet, wrijf ze door een fijne zeef en vang de pulp in een soeppan op.
  • Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat de soep 10-15 minuten zachtjes koken.
  • Roer de dooiers met de slagroom los, voeg een deel van de hete soep toe en giet het mengsel bij de rest van de soep; laat het geheel nog even doorwarmen (maar niet meer koken!) en breng de soep op smaak met zout en peper.
  • Leg de gedroogde sneetjes brood in diepe borden, schep de soep erover en dien op.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Soep