Viskoekjes in Thaise Stijl

Viskoekjes in Thaise Stijl

Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Thailand
Servings: 4
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 400 g witvisfilets zonder vel in kleine blokjes
  • 3 el panko Japans broodkruim
  • 3 el fijngehakte verse koriander
  • 2 el zoete chilisaus
  • 2 el mayonaise
  • 1 ei losgeklopt
  • Zeezout en versgemalen zwarte peper
  • Bakspray van kokosolie
  • 2 partjes limoen voor het serveren
  • Zoete chilisaus voor het serveren

Instructies

Voorbereiden van het mengsel:

  • Doe de vis, panko, koriander, zoete chilisaus, mayonaise, het losgeklopte ei en een beetje zout en peper in een kom.
  • Roer alles goed door elkaar totdat het mengsel goed gemengd is.

Vormen van de viskoekjes:

  • Vorm vier even grote viskoekjes van het mengsel.

Airfryer voorverwarmen:

  • Bespuit het mandje van de airfryer met de bakspray van kokosolie.
  • Plaats de viskoekjes in het mandje en zorg ervoor dat er voldoende tussenruimte is.

Bakken:

  • Stel de airfryer in op 200 °C en de timer op 9 minuten.
  • Bak de viskoekjes tot ze bruin zijn en een in het midden ingestoken thermometer ten minste 75 °C aangeeft.

Serveren:

  • Knijp vlak voor het serveren de partjes limoen erboven uit en serveer met zoete chilisaus.

Notities

Wijnadvies:

De exotische smaken van de Thaise viskoekjes gaan goed samen met een lichtzoete witte wijn zoals een Riesling of een Gewürztraminer.

Nutrition

Calories: 250kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 25g | Vet: 10g | Zout: 1.5g | Sugar: 3g

Knapperige Inktvisringen

Knapperige Inktvisringen

Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Hoofdgerechten, Zeevruchten
Land van herkomst: Internationaal
Dieët: Glutenvrij
Servings: 2
Calories: 200kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 350 g inktvis schoongemaakt en in nette ringen
  • 2 el glutenvrije bloem gezeefd
  • Zeezout
  • Bakspray van plantaardige olie
  • Partjes citroen en mayonaise voor het serveren

Instructies

Inktvisringen voorbereiden:

  • Spoel de inktvisringen af en dep ze droog met keukenpapier.

Inktvisringen paneren:

  • Meng de glutenvrije bloem met een beetje zout.
  • Voeg de inktvisringen toe en hussel tot ze met bloem zijn bedekt.

Airfryer voorverwarmen:

  • Bespuit de binnenkant van het mandje van de airfryer met plantaardige olie en leg de met bloem bedekte ringen in een enkele laag in het mandje.

Bakken:

  • Stel de airfryer in op 200 °C en de timer op 8 minuten.
  • Keer de inktvisringen tussentijds om, bak ze knapperig.

Serveren:

  • Serveer de knapperige inktvisringen met de partjes citroen en de mayonaise.

Notities

Wijnadvies:

Geniet van deze knapperige inktvisringen met een gekoelde witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc. De frisheid van de wijn zal goed samengaan met de zeevruchten.

Nutrition

Calories: 200kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 20g | Vet: 5g | Zout: 1.5g | Sugar: 0g

Mosselen in Marinièresaus

Mosselen in Marinièresaus

Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Zeevruchten
Land van herkomst: Frankrijk
Servings: 2
Calories: 300kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 500 g verse mosselen geschrobd en baarden verwijderd
  • 2 el knoflookpuree
  • 2 el gesmolten boter
  • 4 el droge witte wijn
  • 3 el slagroom
  • 3 el gehakte bladpeterselie voor het serveren

Instructies

Mosselen voorbereiden:

  • Doe de mosselen in een kom met de knoflookpuree, gesmolten boter, droge witte wijn en slagroom.
  • Meng alles goed.

Airfryer voorverwarmen:

  • Bekleed het mandje van de airfryer met aluminiumfolie of bakpapier en doe de mosselen erin.

Bakken:

  • Stel de airfryer in op 200 °C en de timer op 5 minuten.
  • Hussel de mosselen in het mandje na 5 minuten en stel de timer in op nog 5 minuten.

Serveren:

  • Serveer de mosselen meteen in een grote kom.
  • Gooi dicht gebleven exemplaren weg en bestrooi de mosselen met gehakte bladpeterselie.

Notities

Wijnadvies:

Geniet van deze heerlijke mosselen met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chablis. De frisse en fruitige tonen van de wijn zullen perfect samengaan met de zeevruchten en de romige marinièresaus.

Nutrition

Calories: 300kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 20g | Vet: 15g | Zout: 2g | Sugar: 1g

Knapperige Gepaneerde Visfilet

Knapperige Gepaneerde Visfilet

Bereidingstijd19 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Internationaal
Dieët: Tarwevrij
Servings: 4
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 6 el paneermeel gebruik glutenvrij paneermeel voor glutenvrij dieet
  • 3 el plantaardige olie
  • 1 el gedroogde oregano
  • Zeezout en versgemalen zwarte peper
  • 1 ei losgeklopt
  • 4 stevige witvisfilets van 180-200 g bijgesneden tot dezelfde maat
  • Schijfjes citroen voor het serveren

Instructies

Voorverwarmen:

  • Verwarm de airfryer voor op 180 °C.

Paneermeelmengsel maken:

  • Meng in een kom het paneermeel, de olie, oregano, zout en peper.
  • Roer tot het mengsel los en kruimelig wordt.

Vis voorbereiden:

  • Doe het losgeklopte ei in een ondiepe kom.
  • Doop de visfilets in het ei en schud overtollig ei voorzichtig af, wentel ze daarna door het paneermeelmengsel.
  • Druk goed aan zodat ze rondom goed zijn bedekt.

Bakken:

  • Leg de gepaneerde visfilets voorzichtig in het mandje van de airfryer.
  • Stel de timer in op 12 minuten en bak tot de vis met een vork gemakkelijk uit elkaar te duwen is.

Serveren:

  • Serveer de visfilets met schijfjes citroen.

Notities

Wijnadvies:

Serveer met een lichte, frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc. Deze wijnen complementeren de delicate smaken van de vis en de knapperige korst.

Nutrition

Calories: 250kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 25g | Vet: 10g | Zout: 1g | Sugar: 1g

Klassieke Viskoekjes uit de Airfryer

Klassieke Viskoekjes uit de Airfryer

inclusief 30 minuten koeltijd1 uur 10 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Engeland
Dieët: Tarwevrij
Servings: 4
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 2 iets bloemige aardappels in blokjes en gekookt
  • 3 el volle melk
  • 2 el boter
  • 1 kleine kabeljauwfilet 120 g
  • 2 kleine zalmfilets met vel 100-120 g
  • 1 kleine gerookte schelvisfilet 120 g
  • Sap van ½ citroen
  • Sap van ½ limoen
  • Zeezout en versgemalen zwarte peper
  • 4 el bloem gebruik glutenvrije bloem voor glutenvrij dieet
  • 2 eieren losgeklopt
  • 4 el paneermeel gebruik glutenvrij paneermeel voor glutenvrij dieet
  • Bakspray van plantaardige olie

Instructies

Puree maken:

  • Prak de gekookte aardappels met de melk en boter tot een gladde puree.

Vis bereiden:

  • Leg de visfilets op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrooi met zout en peper, bespuit licht met olie en bak in de airfryer op 180°C gedurende 10 minuten tot ze net gaar zijn.
  • Laat afkoelen en trek de vis uit elkaar, verwijder graten en vel.

Viskoekjes mengen:

  • Meng de vis met de aardappelpuree, citroen- en limoensap, zout en peper.
  • Dek af en zet ongeveer 30 minuten in de koelkast.

Viskoekjes vormen:

  • Vorm acht viskoekjes van het mengsel.
  • Voeg zo nodig een beetje ei toe om alles bij elkaar te houden.

Paneerproces:

  • Doe de bloem, het ei en het paneermeel in drie ondiepe kommen.
  • Bespuit het mandje van de airfryer licht met bakspray.
  • Wentel de viskoekjes licht door de bloem, daarna door het ei en tot slot door het paneermeel.
  • Schud overtollige kruimels af en bespuit licht met bakspray.

Airfryer:

  • Leg de viskoekjes in het mandje en zorg ervoor dat ze elkaar niet raken.
  • Stel de airfryer in op 200°C en bak de viskoekjes gedurende 10 minuten tot ze bruin zijn en een in het midden ingestoken thermometer ten minste 60°C aangeeft; keer ze halverwege de baktijd.

Notities

Wijnadvies:

Serveer met een droge witte wijn zoals Sauvignon Blanc of een lichte, frisse Chardonnay. Deze wijnen passen goed bij de delicate smaken van de viskoekjes.

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 20g | Vet: 15g | Zout: 1.2g | Sugar: 2g

Southern Style Kipdrumsticks uit de Airfryer

Southern Style Kipdrumsticks uit de Airfryer

inclusief 2 uur marineren2 uur 30 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Hoofdgerechten, Kip
Land van herkomst: America
Servings: 4
Calories: 420kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 10 kipdrumsticks zonder vel
  • 2,5 dl karnemelk
  • 8 el bloem gebruik glutenvrije bloem voor glutenvrij dieet
  • 1 el zwarte peper
  • 1 tl zout
  • 1 el knoflookpoeder
  • 1 kleine ui geraspt
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 tl gemalen komijnzaad

Instructies

Marineren:

  • Leg de kipdrumsticks in een kom met de karnemelk, dek af en marineer 2 uur in de koelkast.

Bloemmengsel maken:

  • Meng in een aparte kom bloem, peper, zout, knoflookpoeder, geraspte ui, paprikapoeder en komijnzaad.

Paneer de kip:

  • Haal de kip uit de karnemelk, wentel elke drumstick door het bloemmengsel, doop weer in de karnemelk en wentel nogmaals door het bloemmengsel.

Airfryer:

  • Leg de drumsticks in het mandje van de airfryer zonder dat ze elkaar raken.
  • Stel de airfryer in op 190°C en de timer op 20 minuten.
  • Keer de drumsticks elke 5 minuten om.

Serveren:

  • Controleer de kerntemperatuur (minstens 75°C) en serveer.

Notities

Wijnadvies:

Serveer met een frisse witte wijn zoals Chardonnay of een lichte rode wijn zoals

Nutrition

Calories: 420kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 30g | Vet: 25g | Zout: 1.5g | Sugar: 2g

Tandoori-stijl Kipdrumsticks uit de Airfryer

Tandoori-stijl Kipdrumsticks uit de Airfryer

inclusief 1 uur marineren1 uur 25 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Hoofdgerechten, Kip
Land van herkomst: India
Servings: 4
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 8 kipdrumsticks zonder vel
  • 1 el plantaardige olie
  • Handvol verse korianderblaadjes voor het garneren
  • 4 partjes citroen voor het serveren
  • 1 kleine rode ui in dunne ringen, voor het serveren

Voor de marinade:

  • 50 ml dikke yoghurt gebruik lactosevrije yoghurt voor lactosevrij dieet
  • 1 el fijngehakte knoflook
  • 1 el fijngehakte gemberwortel
  • tl Kasjmir-chilipoeder of naar smaak
  • ½ tl kurkuma
  • ½ tl garam masala
  • 1 tl gemalen komijnzaad
  • ½ el gemalen fenegriekzaad
  • 1 tl zeezout
  • 2 el limoensap

Instructies

Voorbereiding:

  • Maak met een scherp mes drie tot vier inkepingen in elke kipdrumstick.

Marinade maken:

  • Meng alle ingrediënten voor de marinade in een kom.
  • Verdeel de marinade gelijkmatig over de kip en laat minimaal 1 uur, maar het liefst een hele nacht, marineren in de koelkast.

Kip bereiden:

  • Leg de drumsticks in een enkele laag in het mandje van de airfryer.
  • Bestrijk ze met de helft van de plantaardige olie.

Airfryer instellen:

  • Stel de airfryer in op 190°C en de timer op 10 minuten.
  • Keer de kip na 10 minuten om, bestrijk met de overgebleven olie en bak nog eens 5 minuten.

Serveren:

  • Leg de gebakken kip op een schaal, garneer met de koriander en serveer met de partjes citroen en de rode ui.

Notities

Wijnadvies:

Serveer met een lichte, frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge Riesling, die de pittige en kruidige smaken van het gerecht mooi aanvult.

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 5g | Protein: 28g | Vet: 22g | Sugar: 2g

Kipkebabs uit de Airfryer

Kipkebabs uit de Airfryer

inclusief 30 minuten weken van de houten prikkers45 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Hoofdgerechten, Kip
Land van herkomst: Mediterraan
Servings: 4
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 6 grote witte champignons gehalveerd
  • 2 kleine paprika's kleur naar keuze, in blokjes die ongeveer even groot zijn als de champignons
  • 2 kipfilets in blokjes die ongeveer even groot zijn als de champignons
  • Bakspray van olijfolie
  • 2 el sojasaus of tamari voor glutenvrij
  • 2 el vloeibare honing
  • 2 el sesamzaad
  • Gestoomde rijst voor het serveren

Instructies

Voorbereiding:

  • Week de houten prikkers 30 minuten in water om verbranden te voorkomen.

Ingrediënten voorbereiden:

  • Halveer de champignons en snijd de paprika's en kipfilets in blokjes van gelijke grootte.

Rijgen:

  • Rijg afwisselend champignons, blokjes paprika en kip aan de houten prikkers.
  • Bespuit licht met de bakspray.

Saus maken:

  • Roer in een kleine kom de sojasaus, honing en het sesamzaad door elkaar.

Airfryer voorbereiden:

  • Bekleed het mandje van de airfryer met een vel bakpapier en leg de kebabs erin.
  • Schenk het sojasausmengsel erover.

Bakken:

  • Stel de airfryer in op 170°C en de timer op 15 minuten.
  • Keer de kebabs halverwege de baktijd om voor een gelijkmatige garing.

Serveren:

  • Leg de kebabs op een schaal en serveer met gestoomde rijst.

Notities

Wijnadvies:

Serveer met een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge Riesling. Deze wijnen complementeren de smaken van de honing en sojasaus en passen goed bij kip.

Nutrition

Calories: 250kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 25g | Vet: 8g | Zout: 1g | Sugar: 10g

Airfryer Kip Kiev met Geroosterde Zoete Aardappelblokjes

Airfryer Kip Kiev met Geroosterde Zoete Aardappelblokjes

Bereidingstijd35 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Hoofdgerechten, Kip
Land van herkomst: Oekraine
Servings: 2
Calories: 480kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 2 kipfilets ca. 200 g elk
  • 3 el boter
  • 2 tl fijngehakte knoflook
  • 2 el gehakte bladpeterselie
  • Zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  • 1 ei losgeklopt
  • 4 el fijn paneermeel gebruik glutenvrij paneermeel indien nodig
  • Geroosterde zoeteaardappelblokjes

Instructies

Voorbereiding:

  • Dep de kipfilets grondig droog met keukenpapier.
  • Snijd de zijkant van elke filet in zodat er een diepe opening ontstaat.

Botermengsel:

  • Meng in een kom de boter met de knoflook, peterselie, zeezout en versgemalen zwarte peper.
  • Verdeel het botermengsel in twee porties en vul de kipfilets ermee.
  • Als je tijd hebt, kun je het botermengsel in folie wikkelen en invriezen voor je de kipfilets ermee vult.

Paneren:

  • Doe het losgeklopte ei en paneermeel in twee aparte diepe borden.
  • Doop de gevulde kipfilets eerst in het losgeklopte ei en wentel ze vervolgens door het paneermeel tot ze rondom goed zijn bedekt.

Airfryer:

  • Bekleed het mandje van de airfryer met aluminiumfolie of bakpapier en leg de kipfilets erin zonder dat ze elkaar raken.
  • Stel de airfryer in op 180°C en de timer op 25 minuten.
  • Bak de kip tot hij van binnen gaar is en van buiten goudbruin en knapperig.

Serveren:

  • Serveer de kip Kiev met geroosterde zoeteaardappelblokjes.

Notities

Wijnadvies:

Serveer met een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Sauvignon Blanc. Deze wijnen complementeren de rijke smaak van de boter en knoflook in de kip Kiev.

Nutrition

Calories: 480kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 40g | Vet: 22g | Zout: 1.2g | Sugar: 5g

Geroosterde Zoete Aardappelblokjes uit de Airfryer

Geroosterde Zoete Aardappelblokjes uit de Airfryer

Bereidingstijd30 minuten
Servings: 4
Calories: 130kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 2 grote zoete aardappels geschild en in even grote blokjes van 2,5 cm (of in repen voor frieten)
  • Bakspray van olijfolie
  • Zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak

Instructies

Voorbereiding:

  • Doe de zoeteaardappelblokjes (of repen voor frieten) in een hersluitbare plastic zak.

Kruiden:

  • Bespuit de aardappelblokjes licht met olijfoliespray.
  • Voeg zeezout en versgemalen zwarte peper toe naar smaak.
  • Sluit de zak en schud deze goed totdat de blokjes rondom gelijkmatig bedekt zijn met olie en kruiden.

Airfryer:

  • Doe de zoeteaardappelblokjes in het mandje van de airfryer.
  • Stel de airfryer in op 200°C en de timer op 20 minuten.
  • Schud het mandje een- of tweemaal tijdens het bakken om de blokjes te keren en gelijkmatig te bakken.

Serveren:

  • Haal de blokjes uit de airfryer zodra ze goudbruin en knapperig zijn.
  • Serveer direct als bijgerecht.

Notities

Wijnadvies:

Serveer met een lichte witte wijn zoals een Riesling of een Pinot Grigio. Deze wijnen passen goed bij de zoete en hartige smaken van de geroosterde zoete aardappel.

Nutrition

Calories: 130kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 2g | Vet: 1g | Zout: 0.3g | Sugar: 6g