Viskoekjes in Thaise Stijl
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar
- 400 g witvisfilets zonder vel in kleine blokjes
- 3 el panko Japans broodkruim
- 3 el fijngehakte verse koriander
- 2 el zoete chilisaus
- 2 el mayonaise
- 1 ei losgeklopt
- Zeezout en versgemalen zwarte peper
- Bakspray van kokosolie
- 2 partjes limoen voor het serveren
- Zoete chilisaus voor het serveren
Voorbereiden van het mengsel:
Doe de vis, panko, koriander, zoete chilisaus, mayonaise, het losgeklopte ei en een beetje zout en peper in een kom.
Roer alles goed door elkaar totdat het mengsel goed gemengd is.
Vormen van de viskoekjes:
Wijnadvies:
De exotische smaken van de Thaise viskoekjes gaan goed samen met een lichtzoete witte wijn zoals een Riesling of een Gewürztraminer.
Calories: 250kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 25g | Vet: 10g | Zout: 1.5g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / airfryer / Pagina 14
Knapperige Inktvisringen
Bereidingstijd15 minuten min
Servings: 2
Calories: 200kcal
Author: Cor Klaar
- 350 g inktvis schoongemaakt en in nette ringen
- 2 el glutenvrije bloem gezeefd
- Zeezout
- Bakspray van plantaardige olie
- Partjes citroen en mayonaise voor het serveren
Inktvisringen voorbereiden:
Bakken:
Stel de airfryer in op 200 °C en de timer op 8 minuten.
Keer de inktvisringen tussentijds om, bak ze knapperig.
Wijnadvies:
Geniet van deze knapperige inktvisringen met een gekoelde witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc. De frisheid van de wijn zal goed samengaan met de zeevruchten.
Calories: 200kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 20g | Vet: 5g | Zout: 1.5g | Sugar: 0g
Receptenplein.nl
Home / airfryer / Pagina 14
Mosselen in Marinièresaus
Bereidingstijd10 minuten min
Servings: 2
Calories: 300kcal
Author: Cor Klaar
- 500 g verse mosselen geschrobd en baarden verwijderd
- 2 el knoflookpuree
- 2 el gesmolten boter
- 4 el droge witte wijn
- 3 el slagroom
- 3 el gehakte bladpeterselie voor het serveren
Wijnadvies:
Geniet van deze heerlijke mosselen met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chablis. De frisse en fruitige tonen van de wijn zullen perfect samengaan met de zeevruchten en de romige marinièresaus.
Calories: 300kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 20g | Vet: 15g | Zout: 2g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / airfryer / Pagina 14
Knapperige Gepaneerde Visfilet
Bereidingstijd19 minuten min
Servings: 4
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar
Twee ondiepe kommen
Keukenspray
- 6 el paneermeel gebruik glutenvrij paneermeel voor glutenvrij dieet
- 3 el plantaardige olie
- 1 el gedroogde oregano
- Zeezout en versgemalen zwarte peper
- 1 ei losgeklopt
- 4 stevige witvisfilets van 180-200 g bijgesneden tot dezelfde maat
- Schijfjes citroen voor het serveren
Paneermeelmengsel maken:
Meng in een kom het paneermeel, de olie, oregano, zout en peper.
Roer tot het mengsel los en kruimelig wordt.
Vis voorbereiden:
Doe het losgeklopte ei in een ondiepe kom.
Doop de visfilets in het ei en schud overtollig ei voorzichtig af, wentel ze daarna door het paneermeelmengsel.
Druk goed aan zodat ze rondom goed zijn bedekt.
Wijnadvies:
Serveer met een lichte, frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc. Deze wijnen complementeren de delicate smaken van de vis en de knapperige korst.
Calories: 250kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 25g | Vet: 10g | Zout: 1g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / airfryer / Pagina 14
Klassieke Viskoekjes uit de Airfryer
inclusief 30 minuten koeltijd1 uur uur 10 minuten min
Servings: 4
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar
Drie ondiepe kommen
Aardappelstamper of vork
Keukenspray
- 2 iets bloemige aardappels in blokjes en gekookt
- 3 el volle melk
- 2 el boter
- 1 kleine kabeljauwfilet 120 g
- 2 kleine zalmfilets met vel 100-120 g
- 1 kleine gerookte schelvisfilet 120 g
- Sap van ½ citroen
- Sap van ½ limoen
- Zeezout en versgemalen zwarte peper
- 4 el bloem gebruik glutenvrije bloem voor glutenvrij dieet
- 2 eieren losgeklopt
- 4 el paneermeel gebruik glutenvrij paneermeel voor glutenvrij dieet
- Bakspray van plantaardige olie
Vis bereiden:
Leg de visfilets op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrooi met zout en peper, bespuit licht met olie en bak in de airfryer op 180°C gedurende 10 minuten tot ze net gaar zijn.
Laat afkoelen en trek de vis uit elkaar, verwijder graten en vel.
Viskoekjes mengen:
Meng de vis met de aardappelpuree, citroen- en limoensap, zout en peper.
Dek af en zet ongeveer 30 minuten in de koelkast.
Paneerproces:
Doe de bloem, het ei en het paneermeel in drie ondiepe kommen.
Bespuit het mandje van de airfryer licht met bakspray.
Wentel de viskoekjes licht door de bloem, daarna door het ei en tot slot door het paneermeel.
Schud overtollige kruimels af en bespuit licht met bakspray.
Airfryer:
Leg de viskoekjes in het mandje en zorg ervoor dat ze elkaar niet raken.
Stel de airfryer in op 200°C en bak de viskoekjes gedurende 10 minuten tot ze bruin zijn en een in het midden ingestoken thermometer ten minste 60°C aangeeft; keer ze halverwege de baktijd.
Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals Sauvignon Blanc of een lichte, frisse Chardonnay. Deze wijnen passen goed bij de delicate smaken van de viskoekjes.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 20g | Vet: 15g | Zout: 1.2g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / airfryer / Pagina 14
Southern Style Kipdrumsticks uit de Airfryer
inclusief 2 uur marineren2 uur uur 30 minuten min
Servings: 4
Calories: 420kcal
Author: Cor Klaar
- 10 kipdrumsticks zonder vel
- 2,5 dl karnemelk
- 8 el bloem gebruik glutenvrije bloem voor glutenvrij dieet
- 1 el zwarte peper
- 1 tl zout
- 1 el knoflookpoeder
- 1 kleine ui geraspt
- 1 el paprikapoeder
- 1 tl gemalen komijnzaad
Bloemmengsel maken:
Meng in een aparte kom bloem, peper, zout, knoflookpoeder, geraspte ui, paprikapoeder en komijnzaad.
Airfryer:
Leg de drumsticks in het mandje van de airfryer zonder dat ze elkaar raken.
Stel de airfryer in op 190°C en de timer op 20 minuten.
Keer de drumsticks elke 5 minuten om.
Wijnadvies:
Serveer met een frisse witte wijn zoals Chardonnay of een lichte rode wijn zoals
Calories: 420kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 30g | Vet: 25g | Zout: 1.5g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / airfryer / Pagina 14
Tandoori-stijl Kipdrumsticks uit de Airfryer
inclusief 1 uur marineren1 uur uur 25 minuten min
Servings: 4
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar
- 8 kipdrumsticks zonder vel
- 1 el plantaardige olie
- Handvol verse korianderblaadjes voor het garneren
- 4 partjes citroen voor het serveren
- 1 kleine rode ui in dunne ringen, voor het serveren
Voor de marinade:
- 50 ml dikke yoghurt gebruik lactosevrije yoghurt voor lactosevrij dieet
- 1 el fijngehakte knoflook
- 1 el fijngehakte gemberwortel
- 1½ tl Kasjmir-chilipoeder of naar smaak
- ½ tl kurkuma
- ½ tl garam masala
- 1 tl gemalen komijnzaad
- ½ el gemalen fenegriekzaad
- 1 tl zeezout
- 2 el limoensap
Marinade maken:
Meng alle ingrediënten voor de marinade in een kom.
Verdeel de marinade gelijkmatig over de kip en laat minimaal 1 uur, maar het liefst een hele nacht, marineren in de koelkast.
Airfryer instellen:
Stel de airfryer in op 190°C en de timer op 10 minuten.
Keer de kip na 10 minuten om, bestrijk met de overgebleven olie en bak nog eens 5 minuten.
Wijnadvies:
Serveer met een lichte, frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge Riesling, die de pittige en kruidige smaken van het gerecht mooi aanvult.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 5g | Protein: 28g | Vet: 22g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / airfryer / Pagina 14
Kipkebabs uit de Airfryer
inclusief 30 minuten weken van de houten prikkers45 minuten min
Servings: 4
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar
- 6 grote witte champignons gehalveerd
- 2 kleine paprika's kleur naar keuze, in blokjes die ongeveer even groot zijn als de champignons
- 2 kipfilets in blokjes die ongeveer even groot zijn als de champignons
- Bakspray van olijfolie
- 2 el sojasaus of tamari voor glutenvrij
- 2 el vloeibare honing
- 2 el sesamzaad
- Gestoomde rijst voor het serveren
Ingrediënten voorbereiden:
Rijgen:
Rijg afwisselend champignons, blokjes paprika en kip aan de houten prikkers.
Bespuit licht met de bakspray.
Wijnadvies:
Serveer met een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge Riesling. Deze wijnen complementeren de smaken van de honing en sojasaus en passen goed bij kip.
Calories: 250kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 25g | Vet: 8g | Zout: 1g | Sugar: 10g
Receptenplein.nl
Home / airfryer / Pagina 14
Airfryer Kip Kiev met Geroosterde Zoete Aardappelblokjes
Bereidingstijd35 minuten min
Servings: 2
Calories: 480kcal
Author: Cor Klaar
- 2 kipfilets ca. 200 g elk
- 3 el boter
- 2 tl fijngehakte knoflook
- 2 el gehakte bladpeterselie
- Zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak
- 1 ei losgeklopt
- 4 el fijn paneermeel gebruik glutenvrij paneermeel indien nodig
- Geroosterde zoeteaardappelblokjes
Botermengsel:
Meng in een kom de boter met de knoflook, peterselie, zeezout en versgemalen zwarte peper.
Verdeel het botermengsel in twee porties en vul de kipfilets ermee.
Als je tijd hebt, kun je het botermengsel in folie wikkelen en invriezen voor je de kipfilets ermee vult.
Airfryer:
Bekleed het mandje van de airfryer met aluminiumfolie of bakpapier en leg de kipfilets erin zonder dat ze elkaar raken.
Stel de airfryer in op 180°C en de timer op 25 minuten.
Bak de kip tot hij van binnen gaar is en van buiten goudbruin en knapperig.
Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Sauvignon Blanc. Deze wijnen complementeren de rijke smaak van de boter en knoflook in de kip Kiev.
Calories: 480kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 40g | Vet: 22g | Zout: 1.2g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / airfryer / Pagina 14
Geroosterde Zoete Aardappelblokjes uit de Airfryer
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4
Calories: 130kcal
Author: Cor Klaar
- 2 grote zoete aardappels geschild en in even grote blokjes van 2,5 cm (of in repen voor frieten)
- Bakspray van olijfolie
- Zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak
Kruiden:
Bespuit de aardappelblokjes licht met olijfoliespray.
Voeg zeezout en versgemalen zwarte peper toe naar smaak.
Sluit de zak en schud deze goed totdat de blokjes rondom gelijkmatig bedekt zijn met olie en kruiden.
Airfryer:
Doe de zoeteaardappelblokjes in het mandje van de airfryer.
Stel de airfryer in op 200°C en de timer op 20 minuten.
Schud het mandje een- of tweemaal tijdens het bakken om de blokjes te keren en gelijkmatig te bakken.
Wijnadvies:
Serveer met een lichte witte wijn zoals een Riesling of een Pinot Grigio. Deze wijnen passen goed bij de zoete en hartige smaken van de geroosterde zoete aardappel.
Calories: 130kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 2g | Vet: 1g | Zout: 0.3g | Sugar: 6g
Receptenplein.nl
Home / airfryer / Pagina 14