Haring-Amuse met Frisse Appelreepjes en Bieslook

Haring-Amuse met Frisse Appelreepjes en Bieslook

Verfrissende haring-amuse met dunne appelreepjes en een vleugje citroen. Een heerlijke, lichte snack voor feestelijke gelegenheden!
Recept categorieën: Amuse, Fruit, Vis, Voorgerechten
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Lente, Zomer
Feestdagen etc: Kerst, Moederdag, Vaderdag
Servings: 4 personen
Calories: 90kcal
Author: Auteur onbekend

Equipment

Ingrediënten

  • Haringfilets vers of uit een potje, in kleine stukjes gesneden
  • Friszure appels zoals Granny Smith, in dunne reepjes gesneden
  • Citroensap
  • Verse bieslook fijngehakt
  • Zwarte peper naar smaak

Instructies

  • Marineer de dunne appelreepjes kort in citroensap om verkleuring te voorkomen en een frisse smaak toe te voegen.
  • Leg op elk stukje haringfilet een paar reepjes appel.
  • Bestrooi de haring en appelreepjes met zwarte peper naar smaak.
  • Garneer de amuse met fijngehakte verse bieslook.
  • Gebruik kleine prikkertjes om de haring en appelreepjes samen te serveren of presenteer de amuse op kleine amuselepels.

Notities

Serveer de haring-amuse op kleine amuselepels of op een mooi serveerschaaltje.
Deze haring-amuse met appelreepjes is een verrassend en smaakvol hapje, perfect voor een feestelijke gelegenheid of als een culinair hoogtepunt tijdens een gezellig samenzijn.
 
Wijnadvies:
Deze lichte amuse combineert goed met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Grüner Veltliner.

Nutrition

Calories: 90kcal | koolhydraten: 5g | Protein: 7g | Vet: 4g | Zout: 1.2g | Sugar: 4g