Scones met mascarpone en frambozen sinaasappeljam
AH 12 maanden Lekker Eten
Servings: 8 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 200 g zelfrijzend bakmeel
- 1 tl bakpoeder
- 2 el suiker
- 75 g boter hard, in kleine stukjes
- 1 ei losgeklopt
- 60 ml karnemelk
- ½ sinaasappel schoongeboend
- ½ pot frambozenjam
- 125 g mascarpone
- 4 el Griekse yoghurt
Verwarm de oven voor op 225°c
Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Meng het zelfrijzend bakmeel met bakpoeder, suiker en een mespuntje zout.
Wrijf de boter met de vingertoppen door het meel tot fijne kruimels.
Voeg het ei en de karnemelk toe en meng alles tot een stevig deeg.
Bestuif het werkvlak met bloem.
Rol het deeg uit tot een rechthoekige lap van 1½ cm dik.
Snijd het in 8 vierkantjes.
Leg de scones op de bakplaat.
Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de scones in ca. 15 min. goudbruin en gaar.
Laat ze op een rooster iets uitdampen.
Rasp de oranje schil dun van de sinaasappel.
Pers de vrucht uit.
Schep de frambozenjam in een schaaltje en roer de sinaasappelrasp en het sap erdoor.
Meng in een ander schaaltje de mascarpone met de Griekse yoghurt.
Serveer de scones met de jam en mascarpone.
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 18
Pruimentaart met pecankruimels
AH 12 maanden Lekker Eten
Servings: 8 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 500 g pruimen
- 1 bladerdeeg bodem voor hartige taart gekoeld
- 4 el poedersuiker
- 40 g boter in kleine vlokjes
- 50 g pecannoten
- 6 limoen koekjes limoendopjes
Verwarm de oven voor op 225°c
Halveer de pruimen, verwijder de pit en snijd de pruimen in parten.
Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg het deeg op het bakpapier.
Laat een rand van ca. 2 cm vrij.
Bestrooi de pruimen met de poedersuiker en verdeel de botervlokjes over de pruimen.
Schuif de bakplaat iets onder het midden in de oven en bak de taart 15 minuten.
Hak intussen de pecannoten fijn en verkruimel de limoenkoekjes.
Meng ze samen.
Neem de taart uit de oven, strooi de koek-notenkruimels over de pruimen en bak de taart in nog ca. 5 min. gaar.
Serveer de taart lauwwarm.
Vers is hij het lekkerst.
Variatie:
Vervang voor een Italiaans tintje de pecannoten door gehakte amandelen en de
limoenkoekjes door amaretti.
Een heerlijke en makkelijke taart.
Gebruik wel stevige pruimen, bijvoorbeeld Reine Victoria.
De bodem kan anders te vochtig, dus niet krokant worden.
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 18
Mini appelstrudels
AH 12 maanden Lekker Eten
Servings: 5 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 3 appels stevig bijv. Jonagold
- 3 el rozijnen
- 1 el custardpoeder
- 2 el suiker
- 1 tl kaneel
- 1 pak filodeeg 225 g, diepvries, ontdooid
- 50 g boter gesmolten
Verwarm de oven voor op 200°c
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Meng de stukjes appel met de rozijnen, custardpoeder, suiker en kaneel.
Spreid 5 plakjes deeg uit en bestrijk ze dun met boter.
Leg hierop de andere plakjes deeg.
Schep aan de onderkant een reep appelvulling.
Sla de zijkanten over de vulling en rol de strudels stevig op.
Leg de strudels op de bakplaat en bestrijk ze met de rest van de boter.
Bak de strudels in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.
Serveer de strudels lauwwarm.
Lekker met slagroom met vanillesuiker.
Ook lekker als dessert, met een bolletje kaneelijs of met crème fraîche, losgeklopt met calvados en wat suiker.
Abrikozenstrudels: gebruik als vulling 250 g ricotta, 2 zakjes vanillesuiker en 100 g in stukjes gesneden gewelde abrikozen met sinaasappelsmaak.
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 18
Vietnamese rolletjes
Servings: 20 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 3 el zonnebloemolie
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 2 bosuitjes in ringetjes
- 250 g gehakt half-om-half
- 1 ½ el vloeibare honing
- ½ tl koekkruiden
- ½ tl djinten
- 2 el koriander verse fijngehakt
- 1 pak filodeeg diepvries, ontdooid
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Verhit in een kleine koekenpan ½ eetlepel olie en fruit hierin de knoflook en bosuitjes zachtjes 1 minuut.
Voeg het gehakt toe en bak het op een hoog vuur rul.
Roer de honing, koekkruiden, komijn en koriander erdoor.
Stoof alles nog 2 minuten.
Breng pittig op smaak met zout en peper.
Laat het gehakt iets afkoelen.
Snijd het pakket met deegvellen doormidden, zodat er 20 velletjes deeg zijn.
Spreid een lapje deeg uit en bestrijk het dun met olie.
Schep 2 cm van de onderkant een reepje gehakt.
Sla de zijkanten over de vulling en rol het deeg stevig op.
Leg de rolletjes op de bakplaat en bestrijk ze met de rest van de olie.
Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de rolletjes in ca. 15 min. goudbruin en gaar.
Serveer ze lauwwarm of op kamertemperatuur.
Lekker met toefjes koriander en zoete chilisaus.
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 18
Pizza met gehakt en artisjokken
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 250 g rundergehakt
- 2 tl pizzakruiden
- 1 ui in ringen
- 1 blik pizzadeeg met saus
- 200 g gemarineerde artisjokken gehalveerd
- 1 gele paprika kleine in reepjes
- 50 g zwarte olijven zonder pit
- 50 g pizzakaas
- 75 g rucola
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en bak het gehakt rul.
Voeg de pizzakruiden, een mespunt zout en peper toe.
Bak de uiringen 2 min. mee.
Roer de saus uit het pizzapakket door het gehakt.
Rol het deeg uit op een stuk bakpapier.
Strijk de gehaktsaus uit over de pizza.
Verdeel de artisjokken, paprika, ringen ui en olijven over de pizza.
Strooi de kaas erover.
Bak de pizza 15 min. in de oven en strooi de rucola erover.
Laat de artisjokken wel goed uitlekken voordat u ze op de pizza legt.
Roer voor een lekkere pittige pizza wat gemalen chilipeper door de tomatensaus. Gorgonzola is een lekkere afwisseling met pizzakaas.
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 18
Peren walnotentaartjes
Aller Hande 1997
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 4 plakjes roomboter bladerdeeg diepvries, Koopmans,
- 1 zakje walnoten 45 g, Baukje,
- 1 eetlepel citroenrasp Baukje,
- 2 eetlepels suiker
- 1 ei
- 2 handperen niet te rijpe bolvormige
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
Bakplaat bekleden met bakpapier.
Bladerdeeg uitspreiden en in 5 minuten laten ontdooien. Walnoten heel fijn hakken.
Citroenrasp en 1 eetlepel suiker erdoor mengen. In kommetje ei loskloppen en 2 eetlepels ei
door walnoten mengen. Bladerdeegplakjes op bakplaat leggen. Peren schillen, halveren en
klokhuizen eruit snijden. Walnotenpasta op platte kant en in holte van peerhelften scheppen
en platdrukken. Helften met platte kant naar beneden op bladerdeegplakjes leggen en 11/2
cm rondom peer uitsnijden. Van bladerdeegrestjes 8 blaadjes maken en met water aan
bovenkant van bladerdeeg plakken. Bovenkant van peer diagonaal insnijden, peer hierbij net
niet doorsnijden. Bladerdeeg en peer bestrijken met rest van losgeklopt ei. Rest van suiker
erover strooien. In midden van oven in 20 minuten bruinbakken. Peren uit oven op bordjes
zetten en koud of warm serveren.
Eventueel serveren met warme vanillesaus of vanillebourbon roomijs.
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 18
Plaattaartjes met gekarameliseerde ui
Servings: 4 personen
Calories: 65kcal
Author: Cor Klaar
- 8 uien
- 2 takjes rozemarijn
- 50 g roomboter
- 8 plakjes bladerdeeg diepvries
- 1 eetlepel olijfolie
- 3 romatomaten
- 4 ansjovisfilets
- zwarte peper
- zout
- 1 eetlepel bloem om te bestuiven
Uien pellen en in ringen snijden.
Rozemarijn van takjes rissen en fijnhakken.
In pan met dikke bodem boter smelten.
Uienringen erdoor scheppen en 25 à 30 minuten zachtjes fruiten tot ze zoetig van smaak en zacht zijn; niet bruin laten worden.
Regelmatig omscheppen.
Rozemarijn erdoor scheppen.
Intussen bladerdeeg in ca. 10 minuten laten ontdooien.
Bakplaat bekleden met bakpapier.
Werkvlak en deegroller dun bestuiven met bloem.
Telkens 2 plakjes bladerdeeg op elkaar leggen en uitrollen tot dunne langwerpige lap (ca. 20 x 10 cm).
Deeglapjes op bakplaat leggen.
Randjes van lapjes deeg bestrijken met water, ca. 1 centimeter naar binnen vouwen en aandrukken.
Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5.
Uienmengsel op plakjes deeg scheppen, randen vrijlaten en bestrijken met olijfolie.
Bakplaat in midden van oven schuiven en taartjes in 15 à 20 minuten goudbruin bakken.
Intussen tomaten wassen, in vieren snijden, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in kleine blokjes snijden.
Ansjovis met keukenpapier droogdeppen en fijnsnijden.
Ansjovis door tomaten scheppen.
Plaattaartjes uit oven nemen en tomatenmengsel erover verdelen.
Taartjes royaal bestrooien met zwarte peper.
Calories: 65kcal | koolhydraten: 7g | Protein: 9g | Vet: 4g
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 18
Plaattaartje met asperges en ham
Allerhande 2002
Servings: 4 personen
Calories: 385kcal
Author: Cor Klaar
- 500 g witte asperges
- zout
- 2 plakjes roomboterbladerdeeg diepvries
- 150 g ham plakjes
- 3 takjes peterselie
- 125 g mascarpone
- 1 ei
- peper versgemalen
- nootmuskaat
- 1 eetlepel roomboter zachte
- 1 eetlepel bloem om te bestuiven
Asperges schillen van vlak onder kopje naar beneden.
Houtachtige uiteinden eraf snijden.
In aspergepan (of in wijde pan) asperges met kopjes omhoog in ruim kokend water met zout ca. 10 minuten koken.
Van vuur af ca. 10 minuten afgedekt laten staan.
Intussen oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
Bladerdeeg laten ontdooien. 50 g ham en peterselie fijnhakken.
In kom mascarpone losroeren met ei, fijngehakte ham en peterselie.
Zout, peper en nootmuskaat naar smaak toevoegen.
Bakplaat bekleden met bakpapier.
Aanrecht bestuiven met bloem, plakjes bladerdeeg halveren en uitrollen tot repen van ca. 18 cm lang.
Naast elkaar op bakplaat leggen.
Bestrijken met mascarponemengsel, 1/2 cm van rand rondom vrijhouden.
Asperges uit pan nemen, goed laten uitlekken en droogdeppen met keukenpapier. Met kopjes naar één kant over bladerdeegrepen verdelen.
Bestrijken met boter.
In oven taartjes in ca. 20 minuten goudbruin en gaar bakken.
Intussen rest van ham in brede repen snijden.
Aspergetaartjes op vier borden leggen en hamrepen erop draperen.
Calories: 385kcal | koolhydraten: 14g | Protein: 13g | Vet: 31g
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 18
Pizzahapjes
Allerhande 2002
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 230kcal
Author: Cor Klaar
- 250 g mozzarella bol
- 75 g hamblokjes
- 4 el doperwten blik of diepvries
- 1 mespunt witte peper
- 1 mespunt nootmuskaat
- 15 g basilicum verse
- 2 uien
- 1 rode peper
- 75 g geraspte jonge kaas
- 2 blikken sardines in olijfolie
- 12 zwarte olijven zonder pit
- 2 takjes oregano
- 8 geroosterde paprika's pot
- 16 plakjes spinata romana
- 680 g super croissantdeeg blik à 340 g
- 690 ml gekruide tomatensaus pot
- 50 g pijnboompitten
Beleg A:
Snijd de bol mozzarella in piepkleine blokjes.
Meng met hamblokjes, doperwten, peper en mespunt nootmuskaat.
Snijd de basilicum in reepjes en schep de helft door het mozzarellamengsel.
Beleg B:
Snijd de uien in ringen.
Maak de rode peper schoon en snijd in reepjes.
Leg de geraspte kaas klaar.
Halveer de sardines en verwijder de graten.
Snijd de olijven in plakjes.
Pluk de blaadjes van de takjes oregano.
Beleg C:
Dep de paprika's droog met keukenpapier en snijd in repen.
Snijd de andere bol mozzarella in dunne plakken.
Leg de spinata romana klaar.
Rol het croissantdeeg op het aanrecht uit en snijd in 24 vierkantjes.
Bestreek het deeg met tomatensaus.
Elk beleg (zie ingrediëntenlijst) over 8 vierkantjes verdelen, maar houd
basilicumreepjes (A), oregano (B) en pijnboompitten (C) voor garnering apart.
Leg per keer 8-12 pizzaatjes op de bakplaat en bak in ca. 12 min. krokant.
Beleg de pizzaatjes met achtergehouden garnering.
Met deze verschillende toppings heb je voor iedereen wat wils.
Calories: 230kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 14g | Vet: 14g
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 18
Pikante kaas kalkoenburger
Allerhande 2002
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 380kcal
Author: Cor Klaar
- 1 eetlepel olie
- 4 kalkoenburgers met paprika
- 100 g blue stilton of andere blauwaderkaas
- ¼ krop ijsbergsla
- 4 shoarmabroodjes afbakbrood
- 4 eetlepels tomatenketchup
In koekenpan olie verhitten en kalkoenburgers in ca. 10 minuten gaar bakken. Bakplaat met bakpapier bekleden.
Burgers op bakplaat leggen (bij bereiding lang van tevoren burgers eerst in bakpapier verpakt in koelkast bewaren).
Oven voorverwarmen op 220 °C.
Stilton in plakjes snijden en over burgers verdelen.
Sla in flinterdunne reepjes snijden.
Broodjes en kalkoenburgers in oven schuiven.
Na ca. 5 minuten broodjes uit oven nemen en bijna geheel opensnijden.
Binnenkant besmeren met ketchup.
Hete kalkoenburgers uit oven nemen, in broodjes leggen, garneren met slareepjes.
Calories: 380kcal | koolhydraten: 28g | Protein: 23g | Vet: 19g
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 18