smashed burger
Recept afdrukken
No ratings yet

Smashed Burger met Gekaramelizeerde Uien

Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Barbecue, Hoofdgerechten, Rundvlees
Land van herkomst: America
Porties: 4
calorieën: 550kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 600 g rundergehakt
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 1 grote ui in dunne plakjes gesneden
  • 4 plakjes cheddar kaas
  • 2 el olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Optionele toppings:

  • sla
  • tomaat
  • augurk
  • mayonaise
  • ketchup

Instructies

  • Verhit een koekenpan ( of bbq) op middelhoog vuur en voeg de plakjes ui toe.
  • Bak ze langzaam in 15-20 minuten goudbruin en gekarameliseerd.
  • Zet apart.
  • Verdeel het gehakt in 4 gelijke porties en vorm er ballen van.
  • Verhit een grillpan op hoog vuur.
  • Bestrijk de pan lichtjes met olijfolie.
  • Leg de gehaktballen in de grillpan en gebruik een spatel om ze stevig plat te drukken tot dunne burgers.
  • Bestrooi met zout en peper.
  • Bak de burgers aan elke kant 2-3 minuten, tot ze mooi bruin en knapperig zijn.
  • Leg op elke burger een plakje cheddar kaas en laat het smelten.
  • Snijd de hamburgerbroodjes doormidden en rooster ze kort in de grillpan.
  • Beleg de onderste helft van elk broodje met een gehaktburger, een portie gekarameliseerde uien en eventuele andere gewenste toppings.
  • Plaats de bovenste helft van de broodjes erop en serveer direct.

Notities

Wijnadvies:

Een koele, fruitige rode wijn zoals een Zinfandel of een Malbec past goed bij de rijke smaken van de smash burger.

Nutrition

Calories: 550kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 30g | Vet: 35g | Sugar: 3g

Recept afdrukken
No ratings yet

Groene Salade met Knapperige Bacon en Geroosterde Cashewnoten

AllerHande 2004
Bereidingstijd20 minuten
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Glutenvrij
Porties: 4 personen
calorieën: 480kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 2 avocado's
  • 3 eetlepels citroensap
  • 1 zak veldsla 75 g
  • 1 zak rucolasla 75 g
  • ½ teentje knoflook uitgeperst
  • 4 eetlepels olijfolie extra vierge met basilicum
  • Versgemalen zwarte peper
  • 6 plakken bakbacon
  • 150 g ongezouten cashewnoten

Instructies

  • Schil de avocado's, halveer ze en verwijder de pit.
  • Breek of snijd het vruchtvlees in stukken en besprenkel met 2 eetlepels citroensap.
  • Meng de veldsla, rucola en avocado voorzichtig in een slaschaal.
  • Klop in een kom een dressing van knoflook, 1 eetlepel citroensap, 3 eetlepels basilicumolie en zout en peper naar smaak.
  • Bestrijk de plakken bacon met basilicumolie en rooster ze op een rooster boven een barbecue in 2-3 minuten goudbruin, halverwege keren.
  • Als je geen barbecue hebt, kun je de bacon ook in een pan bakken.
  • Rooster de cashewnoten in een bakje van aluminiumfolie op de barbecue goudbruin.
  • Als je geen barbecue hebt, kun je ze ook in een droge koekenpan roosteren.
  • Laat de bacon uitlekken op keukenpapier en scheur het in stukken.
  • Schep de dressing, bacon en cashewnoten voorzichtig door de salade.

Notities

Wijnadvies:

Een lichtvoetige witte wijn zoals een Pinot Grigio past goed bij deze salade. Het frisse karakter van de wijn combineert mooi met de romige avocado en de hartige bacon.

Nutrition

Calories: 480kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 12g | Vet: 42g | Zout: 1.5mg | Sugar: 2g

Recept afdrukken
No ratings yet

Wrap met Houmous en Rosbiefmarinade

Bereidingstijd40 minuten
Recept categorieën: Lunch, Wraps
Land van herkomst: Internationaal
Porties: 4
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olie
  • 2 eetlepels zoete chilisaus
  • ½ eetlepel gemalen komijn
  • ½ eetlepel gemalen koriander
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 schaaltjes rosbief à la minute
  • 2 vleestomaten
  • 4 wrap tortilla's
  • 1 pot houmous 240 g
  • 1 zak veldslamelange 100 g

Instructies

  • Meng in een schaal 2 eetlepels olie met 2 eetlepels chilisaus, komijn, koriander, knoflook en citroensap.
  • Wentel de rosbieflapjes door de marinade zodat ze rondom bedekt zijn.
  • Laat de smaken afgedekt op een koele plek 30 minuten intrekken.
  • Snijd de tomaten in dikke plakken en bestrooi de bovenkant met zout, peper en 1 eetlepel olie.
  • Rooster de wraps per twee op de barbecue of in een grillpan totdat ze lichtbruin zijn.
  • Houd ze warm onder aluminiumfolie op een bord.
  • Rooster de rosbief en tomaatplakken 1 minuut per kant op een hete barbecue.
  • Snijd de rosbief in repen.
  • Bestrijk de wraps met houmous en verdeel de veldslamelange erover.
  • Leg de rosbief en tomaat op de sla.
  • Vouw de zijkanten van de tortilla's losjes dicht en steek ze vast met prikkers, zodat de wraps gemakkelijk uit de hand gegeten kunnen worden.

Notities

Wijnadvies:

Deze wrap met houmous en rosbiefmarinade past goed bij een frisse rosé, zoals een Grenache.

Recept afdrukken
No ratings yet

Geitenkaas en Courgette Wrap

Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Wraps
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4
calorieën: 380kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 4 wrap tortilla's
  • 200 g Hollandse geitenkaas met koriander in dunne plakjes
  • ½ courgette in dunne plakjes
  • 1 rode ui in dunne ringen
  • ½ zakje verse koriander à 15 g, grofgehakt
  • 4 eetlepels olijfolie extra vierge met knoflook en chilipeper

Instructies

  • Leg de tortilla's op een werkvlak en verdeel de plakjes geitenkaas, courgette en uiringen over de onderste helft van de tortilla's.
  • Strooi de gehakte koriander erover en vouw de tortilla's dubbel.
  • Bestrijk de buitenkant van de tortilla's dun met olie.
  • Leg de wraps op een grillschaal en rooster ze op de barbecue gedurende 4-5 minuten, tot ze knapperig en bruin zijn, waarbij je ze halverwege keert.

Notities

Wijnadvies:

Deze geitenkaas en courgette wrap gaat goed samen met een droge witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, zoals de Rémy Pannier Sauvignon.

Nutrition

Calories: 380kcal | koolhydraten: 23g | Protein: 12g | Vet: 25g | Zout: 1.2mg | Sugar: 2g