Gegrilde Vijgen in Bacon Mantel
Gegrilde Vijgen in Bacon Mantel: Het Perfecte Voorgerecht voor Elke Gelegenheid
Geniet van dit eenvoudige maar verfijnde voorgerecht dat zowel zoet als hartig combineert in een heerlijk hapje.
Bereidingstijd15 minuten min
Servings: 4
Calories: 110kcal
Author: Cor Klaar
- 4 verse vijgen alternatief: kiwi, perzik of mango
- 4 plakjes bacon of ontbijtspek
Snijd de vijgen in partjes.
Als je kiwi, perzik of mango gebruikt, snijd deze dan in partjes en zorg ervoor dat het fruit niet te rijp is.
Wikkel een plakje bacon of ontbijtspek om elk partje fruit.
Verwarm de barbecue voor op middelhoge temperatuur.
Leg de omwikkelde fruitpartjes op de barbecue.
Rooster de fruitpartjes tot de bacon knapperig is, dit duurt ongeveer 10 minuten.
Draai ze halverwege om zodat ze gelijkmatig garen.
Haal de gegrilde vijgen van de barbecue en serveer direct.
Wijnadvies:
Serveer met een lichte, fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een rosé voor een frisse smaakcombinatie die goed past bij de zoetheid van de vijgen en de zoutigheid van de bacon.
Calories: 110kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 4g | Vet: 7g | Zout: 250g | Sugar: 8g
Receptenplein.nl
Home / Barbecue / Pagina 5
Texaanse worst
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 750 gram varkensworstjes saucijs, maar niet tot kleine worstjes geknoopt
- 1 el chilipoeder
Rol de worst op tot een stevige spiraal en zet die met 2 vleespennen kruislings vast.
Prik de worst hier en daar met een vork in, wrijf hem in met chilipoeder en rooster hem 30-40 minuten.
Keer regelmatig.
Receptenplein.nl
Home / Barbecue / Pagina 5
T-bone steak
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 6 eetlepel(s) maiskiemolie
- het sap van 1 limoen
- 2 geperste teentjes knoflook
- 1 jalapeñopeper fijngesneden zaadjes verwijderd
- 2 tl taco seasoning kruiden
- 2 Tbone steaks
Vermeng de olie, het limoensap, de knoflook, peper en tacokruiden, bestrijk de Tbone steaks hiermee en laat ze ca 2 uur in de koelkast marineren.
Rooster het vlees op de barbecue 5-10 minuten; heer het halverwege.
Receptenplein.nl
Home / Barbecue / Pagina 5
Gegrilde Maïskolven Californische Stijl
Servings: 4
Calories: 300kcal
Author: Cor Klaar
- 4 grote maïskolven met schutblad
- 150 gram ongezouten roomboter
- Zout naar smaak
- Versgemalen peper naar smaak
Bind de maïskolven met hun schutbladeren dicht met een stukje touw en laat ze ongeveer 1,5 uur in een emmer met koud water weken.
Steek de barbecue aan en laat deze goed opwarmen.
Haal de maïskolven uit het water en laat ze goed uitlekken.
Leg de maïskolven met schutbladeren ongeveer 30 minuten op de barbecue, zodat de maïs in zijn eigen jasje gaar stoomt.
Verwijder voor het serveren de schutbladeren en het stronkje.
Rol de maïskolven door de gesmolten boter en bestrooi ze met zout en versgemalen peper.
Serveer de maïskolven met servetten of maïskolfvorkjes.
Serveer de maïskolven met geroosterd vlees of kip, zoals geroosterde kippenboutjes.
Traditioneel worden de schutbladeren van de maïskolven verwijderd en worden de kolven gekookt in kokend water met zout en een eetlepel suiker gedurende ongeveer 12 minuten, of gestoomd in een stoompan gedurende ongeveer 10 minuten.
Lekker als bijgerechtjes:
Potato fritters (gefrituurde aardappelschilletjes), kruidenboter, en een yoghurtdip.
Wijnadvies:
Een frisse, lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een fruitige rosé past goed bij dit gerecht.
Calories: 300kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 5g | Vet: 20g | Zout: 0.5g | Sugar: 6g
Receptenplein.nl
Home / Barbecue / Pagina 5
Gekruide Maïskolven van de BBQ
Bereidingstijd40 minuten min
Servings: 4
Calories: 220kcal
Author: Cor Klaar
- 4 maïskolven met schutbladeren
- Zout naar smaak
- 100 gram boter op kamertemperatuur
- ½ el paprikapoeder mild
- ¼ tl chilipoeder
- ¼ tl gemalen komijn
- ¼ tl gemalen koriander
Breng een grote pan met gezouten water aan de kook.
Voeg de maïskolven met schutbladeren toe en kook ze gedurende 12 minuten.
Laat de maïskolven uitlekken en iets afkoelen.
Meng in een kom de boter met het paprikapoeder, chilipoeder, komijn, koriander en een snufje zout tot een gekruide boter.
Vouw de schutbladeren van de maïskolven terug en wrijf de maïskolven in met de gekruide boter.
Vouw de schutbladeren weer om de maïskolven.
Rooster de maïskolven op de barbecue gedurende ongeveer 15 minuten, draai regelmatig om gelijkmatig te garen.
Indien maïskolven zonder schutbladeren gebruikt worden: wikkel de maïskolven na het inwrijven met gekruide boter in aluminiumfolie en rooster ze 15 minuten op de barbecue.
Wijnadvies
Een frisse, lichte witte wijn zoals een Pinot Grigio of een droge rosé past uitstekend bij de gekruide maïskolven.
Calories: 220kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 3g | Vet: 15g | Zout: 0.5g | Sugar: 6g
Receptenplein.nl
Home / Barbecue / Pagina 5
Kippenboutjes met Verfrissende Perziksalsa
Servings: 4
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar
Voor de marinade:
- 2 el sojasaus glutenvrij
- 2 el droge sherry
- 2 el olie
- 1 limoen schil fijn geraspt, sap uitgeperst
- 1 tl Chinees vijfkruidenpoeder
- 1 teentje knoflook uitgeperst
Voor de perziksalsa:
- ½ verse groene peper
- 15 gram verse koriander
- 1 sjalotje
- 1 klein teentje knoflook
- 2 ½ cm verse gemberwortel
- Sap van 2 limoenen
- 4 perziken in blokjes
- Zout en peper naar smaak
- 1 el olie
Meng in een kom de sojasaus, droge sherry, olie, limoenrasp, limoensap, Chinees vijfkruidenpoeder en uitgeperste knoflook tot een marinade.
Wrijf de drumsticks goed in met de marinade en laat ze 30 minuten marineren in de koelkast.
Verwarm de barbecue tot middelhoog vuur.
Grilleer de drumsticks op de barbecue gedurende 15-20 minuten, draai ze regelmatig en bestrijk met de overgebleven marinade voor extra smaak.
Voor de perziksalsa: Hak de groene peper, koriander, sjalot, knoflook en gember fijn.
Meng dit met de perzikblokjes, limoensap, olie, zout en peper in een kom.
Serveer de gegrilde drumsticks met de perziksalsa apart in een kom.
Magnetronoptie:
Prik het vel van de drumsticks hier en daar in met een vork.
Doe de drumsticks met de marinade in een magnetronschaal en verhit afgedekt gedurende 5 minuten op 525 Watt.
Grilleer de drumsticks daarna 5-10 minuten op de barbecue tot ze gaar zijn.
Wijnadvies
Een fruitige witte wijn zoals een Chardonnay of een frisse rosé past perfect bij deze gemarineerde kippenboutjes met perziksalsa.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 25g | Vet: 20g | Zout: 1.2g | Sugar: 10g
Receptenplein.nl
Home / Barbecue / Pagina 5
Caribische Island Ribs
inclusief marineren6 uur uur
Servings: 4
Calories: 800kcal
Author: Cor Klaar
- 2 kg krabbetjes in stukken van 1 of 2 ribben gesneden
- Voor de marinade:
- 50 ml azijn
- 100 ml droge sherry
- 1 eetlepel pimentpoeder
- 5 cm geraspte gemberwortel
- 5 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels rozemarijn
- Zout en peper naar smaak
Meng in een kom de azijn, droge sherry, pimentpoeder, geraspte gember, olijfolie, rozemarijn, zout en peper tot een marinade.
Leg de krabbetjes in een grote schaal en giet de marinade erover.
Zorg ervoor dat alle ribben goed bedekt zijn.
Dek de schaal af en laat de krabbetjes ongeveer 5 uur marineren in de koelkast.
Verwarm de barbecue tot middelhoog vuur.
Haal de krabbetjes uit de marinade en rooster ze op de barbecue gedurende ongeveer 45 minuten.
Keer de ribben regelmatig en bestrijk ze telkens met de overgebleven marinade voor extra smaak.
Controleer of de ribben gaar zijn door te kijken of het vlees makkelijk loskomt van het bot.
Laat ze eventueel nog even doorgaren onder aluminiumfolie.
Wijnadvies
Een stevige rode wijn zoals een Zinfandel of een Syrah past goed bij de rijke, kruidige smaak van de Caribische Island Ribs.
Calories: 800kcal | koolhydraten: 5g | Protein: 60g | Vet: 55g | Zout: 2g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / Barbecue / Pagina 5
Mexicaanse Chorizo Hotdogs in Tacoschelpen
Bereidingstijd17 minuten min
Servings: 6
Calories: 300kcal
Author: Cor Klaar
- 6 dunne chorizoworstjes of merguez
- 6 tacoschelpen
- ¼ krop ijsbergsla in flinterdunne reepjes gesneden
- 2 tomaten in stukjes gesneden
Verwarm de barbecue tot middelhoge temperatuur.
Rooster de chorizoworstjes of merguez op de barbecue gedurende ongeveer 15 minuten, regelmatig draaiend tot ze door en door gaar zijn.
Verwarm de tacoschelpen kort op de barbecue tot ze glimmen en licht krokant zijn.
Verdeel de ijsbergsla gelijkmatig over de verwarmde tacoschelpen.
Plaats een geroosterd worstje in elke taco en verdeel de tomatenstukjes erover.
Serveer de hotdogs met een schepje guacamole voor extra smaak.
Merguez zijn pittige worstjes, vaak verkrijgbaar bij de islamitische slager, gekruid met cayennepeper en paprikapoeder.
Wijnadvies
Een gekoelde, fruitige rosé of een lichte, frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de pittige smaken van de chorizo of merguez en de frisheid van de groenten.
Calories: 300kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 12g | Vet: 22g | Zout: 1.5g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / Barbecue / Pagina 5
Geroosterde Maïskolven met Cheddar
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 6 stuks
Calories: 280kcal
Author: Cor Klaar
- 6 jonge maïskolven schutbladeren en draden verwijderd
- 150 gram boter
- Zout naar smaak
- 75 gram geraspte cheddarkaas
Bestrijk de maïskolven met boter en bestrooi ze met zout en geraspte cheddar.
Verpak elke kolf afzonderlijk in een dubbele laag aluminiumfolie.
Leg de pakjes 15-20 cm boven de houtskool op de barbecue.
Rooster de maïskolven 15-20 minuten tot de maïs gaar en de kaas gesmolten is.
Keer de pakjes elke 3-4 minuten.
Serveer de maïskolven direct van de barbecue.
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Chardonnay past perfect bij dit gerecht.
Calories: 280kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 6g | Vet: 21g | Zout: 0.6g | Sugar: 6g
Receptenplein.nl
Home / Barbecue / Pagina 5
Gegrilde Zalm met Koriander-Peterselie Pesto
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 6
Calories: 380kcal
Author: Cor Klaar
Keukenmachine of vijzel
kwastje
- 6 moten zalm van 2 cm dik
- Sesamolie
- Zeezout
- Peper
- Voor de pesto:
- 1 bosje korianderblaadjes
- 1 bosje peterselieblaadjes
- 2,5 cm geraspte verse gemberwortel
- 2 teentjes knoflook
- Sap van 1 limoen
- 2 eetlepels sesamzaad
- 2 dl olie
- 1 theelepel versgemalen zwarte peper
- 2 theelepels grof zeezout
Meng de ingrediënten voor de pesto in een keukenmachine of vijzel tot een gladde saus.
Smeer de moten zalm in met een beetje sesamolie.
Rooster de zalm op de barbecue in ongeveer 10 minuten gaar, draai halverwege.
Bestrooi de zalm met zeezout en peper.
Schep een eetlepel koriander-peterselie pesto op elke moot zalm en serveer.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Verdejo past uitstekend bij dit gerecht.
Calories: 380kcal | koolhydraten: 2g | Protein: 34g | Vet: 26g | Zout: 1.5g | Sugar: 0.5g
Receptenplein.nl
Home / Barbecue / Pagina 5