Pizza Napoletana
hartige gevulde pannekoek
uit Napels (Italië)
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar
paletmes
messen
lepels
kommen
- 100 g bloem
- wijnglas water
- 5 g gist
- snufje zout
- 100 g jonge kaas Bel Paese
- 2 ansjovis
- snufje majoraan marjolein
- 2 tomaatjes
Van bloem water gist een glad deeg kneden laten rijzen doorkneden en zout toevoegen.
Uitrollen tot een ronde lap van ca 20 cm diameter bedekken met stukjes jonge kaas beleggen met de ansjovis bestrooien met majoraan rondom de plakjes tomaat
óp het vuur mét deksel of in de hete oven zónder deksel afbakken.
Varianten:
- De kaas vervangen door uiringen afgewisseld met plakjes verse komkom-
mer bedekken met kaassaus;
- De kaas vervangen door gesmoorde paddestoelen hier en daar uiringen en wat knoflookpoeder.
Receptenplein.nl
Home / beslagkom / Pagina 5
Pirosjki
gevulde hartige frituur
Totale tijd50 minuten min
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar
messen
sauspan
lepels
hakmes
- 250 g bloem
- 1 deciliter room
- 50 g boter
- 2 eieren
- snufje zout
- 250 g witte kool
- snufje zout
- 25 g boter
- 2 hardgekookte eieren
- snufje zout
- eiwit
- frituurvet
- peterselie
Van de bloem room boter eieren en het zout een stevig deeg kneden uitrollen.
Het deeg snijden in rechthoekige lapjes van 5 bij 10 cm.
Deze bedekken met een laagje vulsel (kool fijnhakken licht blancheren met zout gaar smoren goed vermengen met gesnipperde eieren en zout) dichtrollen en afplakken met eiwit.
In kokende frituur afbakken.
Serveren bedekt met peterselie.
Varianten:
- Als vulsel gesmoorde paddestoelen (hanekammen bijvoorbeeld) gebruiken.
- De room in het deeg vervangen door een kaassaus en als vulsel zuurkool gebruiken.
Receptenplein.nl
Home / beslagkom / Pagina 5
American Style Pancakes
zoete dikkerdjes
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 300 g bloem
- 15 g gist
- 1 ½ deciliter lauwe melk
- 3 eieren
- 100 g suiker
- Snufje kaneel
- Ongeveer 6 g zout
- 50 g gesmolten boter
- Ruim boter om in te bakken
- Poedersuiker ter garnering
- Vruchtensaus als topping
Zeef de bloem in een kom en maak een kuiltje in het midden.
Voeg de gist opgelost in lauwe melk toe en kneed tot een glad, soepel deeg.
Bedek met een doek en laat rijzen.
Klop in een andere kom de eieren met de suiker tot het mengsel schuimig is.
Voeg kaneel, zout en gesmolten boter toe.
Meng deze massa met het gerezen deeg en kneed goed door.
Rol het deeg uit en steek met een drinkglas rondjes uit.
Laat opnieuw rijzen.
Bak de pancakes in een ruime hoeveelheid boter of vet tot ze goudbruin zijn.
Serveer de pancakes bedekt met poedersuiker en voeg naar wens een vruchtensaus toe.
Tips / Opmerkingen:
Varieer met het beslag door bijvoorbeeld rozijnen toe te voegen.
Maak gevulde pancakes door stukjes gember en dadels in het midden van het beslag te plaatsen.
Opmerking: De aangegeven totale bereidingstijd lijkt ongewoon lang (2 uren). Dit kan mogelijk te maken hebben met het rijzen van het deeg. Houd de rijs- en baktijd goed in de gaten voor de beste resultaten.
Receptenplein.nl
Home / beslagkom / Pagina 5
Poolse Nalesniki
Gevulde Flensjes
Totale tijd40 minuten min
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar
flensjespan
invetkwastje
paletmes
houten
Lepel
Voor de flensjes:
- 200 g bloem
- Snufje zout
- 4 eieren
- 4 deciliter melk
- Boter
Voor de vulling:
- 125 g boter
- 125 g kwark of zure room
- 1 ei
- Snufjes zout en peper
Maak op de gewone wijze een flensjesbeslag van bloem, zout, eieren, en melk.
Bak hiervan tamelijk dunne flensjes in een flensjespan.
Roer intussen de boter zacht en meng deze met de kwark (of zure room).
Voeg daarna het ei, zout en peper toe, en klop alles goed glad.
Bedek elk flensje met een dunne laag van deze kwarkvulling, rol ze op, snijd in 3 kleine stukken, paneer ze à l'anglaise, en bak ze goudgeel in de hete frituur.
Variaties:
Gebruik in plaats van kwark en boter zure room.
Maak een vulling met ragoût (bloem, boter, bouillon) waarin blokjes meikaas voor een hartigere smaak.
Receptenplein.nl
Home / beslagkom / Pagina 5
Pikante Chinese Loempia's met Vlees en Garnalen
Heerlijke hartige en pikante Chinese loempia's gevuld met vlees, garnalen en knapperige groenten. Perfect voor een knapperige snack!
Bereidingstijd45 minuten min
Totale tijd45 minuten min
Servings: 4
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar
flensjespan
invetkwastje
paletmes
sauspan of braadpan
- 250 g bloem
- Snufje zout
- 2 eieren
- 4 dl water
- Boter voor bakken
- 50 g garnalen gesnipperd
- 250 g vleesresten bijv. varkensvlees, kip, enz.
- Reuzel voor bakken
- 1 teentje knoflook geperst
- Prei gesneden
- Selderij gesneden
- Taugé
- Zout en peper naar smaak
- Frituurvet
Maak een flensjesbeslag van de bloem, zout, eieren, en water door goed te mixen met een garde.
Verhit de flensjespan en bak dunne flensjes met een beetje boter.
Zorg dat ze heel dun zijn.
Verhit reuzel in een sauspan of braadpan en fruit de vleesresten en geperste knoflook.
Voeg de gesneden prei, selderij, taugé, en eventueel gesnipperde garnalen toe.
Breng op smaak met zout en peper en meng goed.
Leg een deel van de vulling in het midden van elk flensje.
Vouw de onderste helft en de zijkanten van het flensje om de vulling en rol het op tot een croquettevorm.
Plak de flap vast met wat overgebleven beslag.
Verhit de frituurolie of het vet in de frituurpan.
Frituur de loempia's tot ze goudgeel en knapperig zijn.
Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer warm.
Serveer met een lichte, frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een droge Riesling.
Calories: 320kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 12g | Vet: 18g | Zout: 1.2g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / beslagkom / Pagina 5
Russische Zoete Macaronipannenkoeken
Lapsjevnik
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 4
Calories: 310kcal
Author: Cor Kevenaar
kookpannen
kommen
paletmes
invetkwastje
koekepan met dikke bodem
- 200 g lintmacaroni
- Voldoende melk
- 3 eidooiers
- 50 g ongezouten boter
- Een snufje zeezout
- 2 eetlepels natuurlijke zoetstof bijvoorbeeld honing of ahornsiroop
- 25 g volkorenmeel
- 3 eiwitten
- Extra boter om in te bakken
Kook de lintmacaroni gaar in melk, laat ze uitlekken en afkoelen.
Klop de eidooiers met de boter tot het mengsel schuimig is.
Voeg zout, zoetstof en bloem toe, en meng goed door.
Voeg dan de uitgelekte macaroni (Japschà) toe en vermeng alles goed.
Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het mengsel.
Giet het geheel in een ingevette koekepan en bak het afgedekt gedurende ongeveer 15 minuten totdat het goudbruin is.
Vervang de lintmacaroni door spaghetti, kook ze in bouillon, bak ze en bedek ze met wat tomatenpuree voor een andere variant.
Voeg een gedeelte gesmoorde hanenkammen toe als kruiderij, met een snufje foelie voor extra smaak.
Calories: 310kcal | koolhydraten: 33g | Protein: 11g | Vet: 14g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / beslagkom / Pagina 5
Crêpes Suzette van Ben J. Kuyper
Crêpes Suzette
Bereidingstijd35 minuten min
Servings: 4
Calories: 400kcal
Author: Cor Kevenaar
flensjespan
invetkwastje
paletmes
sauspan
réchaud
Voor de Crêpes:
- 300 g bloem
- 50 g suiker
- Snufje zout
- 2 eieren
- 4 deciliter melk
- Boter voor het bakken
Voor de Sinaasappel-Curaçao Saus:
- 25 g suiker
- 75 g boter
- 50 cc sinaasappelsap
- 50 cc Curaçao likeur
- Flinters sinaasappelschil
Maak een glad beslag van gezeefde bloem, suiker, zout, eieren en melk in een beslagkom.
Bak flensjes op de gebruikelijke manier en doordrenk ze met een suikerstroopje: smelt suiker en boter samen, voeg sinaasappelsap en flinters sinaasappelschil toe.
Voeg vervolgens Curaçaolikeur toe en laat het geheel op zacht vuur indikken.
Na het doordrenken, besprenkel de flensjes met suiker en daarna royaal met cognac.
Flambeer de flensjes voor een spectaculaire presentatie.
Experimenteer met verschillende likeuren zoals Bénédictine, Kirsch, enzovoort.
Varieer de flambage met bijvoorbeeld rum of arak voor een unieke smaakbeleving.
Calories: 400kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 8g | Vet: 15g | Sugar: 20g
Receptenplein.nl
Home / beslagkom / Pagina 5
Spaanse Gevulde Tortilla
Castillanes
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4
Calories: 150kcal
Author: Cor Kevenaar
- 50 g bloem
- 1 ½ deciliter water
- 2 uien
- 50 g vet spek
- Boter
- ½ theelepel cayennepeper
- Paprika
- Snufje zout
- Toast voor serveren
Meng de bloem met water in een beslagkom.
Snipper de uien en fruit deze samen met de dobbelsteentjes spek in een grote koekepan met dikke bodem.
Voeg wat boter toe.
Voeg cayennepeper, paprika en zout toe aan het uien-spekmengsel.
Roer goed door en laat het even smoren.
Bedek het mengsel met een lepel beslag en bak tot de bovenkant droog is.
Draai de tortilla om, laat de andere kant kort aantinten en serveer met toast.
Probeer variaties door het spek te vervangen door flinters ham.
Gebruik boemboe nasi goreng in plaats van uien (geweekt), maar voeg dan geen extra kruiden toe.
Calories: 150kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 4g | Vet: 8g
Receptenplein.nl
Home / beslagkom / Pagina 5
Hartige Vispannenkoekjes met Aziatische Flair
Tsja kia ping
Bereidingstijd55 minuten min
Servings: 4
Calories: 300kcal
Author: Cor Kevenaar
kommen
paletmes
invetkwastje
lepels
mes
koekepan met dikke bodem
slabak
- 250 g gepelde garnalen
- ¼ l ketjap
- 1 wijnglas droge witte wijn
- 150 g bloem
- 5 eiwitten
- Reuzel of andere olie
- Komkommersalade voor serveren
Marineer de garnalen gedurende 30 minuten in een mengsel van ketjap en witte wijn.
Laat ze daarna uitlekken.
Maak een glad beslag van bloem en eiwitten in een beslagkom.
Verhit de reuzel in een koekepan met dikke bodem tot deze flink heet is.
Schep een lepel beslag in de pan, voeg een paar eetlepels gemarineerde garnalen toe, bedek met nog een paar lepels beslag en bak tot de bovenkant droog is.
Keer de pannenkoek voorzichtig om en bak de andere kant goudbruin.
Serveer de vispannenkoekjes met een verfrissende komkommersalade.
Probeer variaties door garnalen te vervangen door shrimps, stukjes krab of kreeft.
Voeg de gemarineerde garnalen direct toe aan een gewoon pannenkoekbeslag voor een snellere bereiding.
Calories: 300kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 20g | Vet: 10g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / beslagkom / Pagina 5
Gourmet Kersen-Bitterkoekjes Flensjes
Verwen jezelf met deze luxe flensjes gevuld met kersen en bitterkoekjes!
Een decadent dessert dat flambeert met cognac voor een spectaculaire afwerking.
Ideaal voor speciale gelegenheden of een feestelijk diner.
Geniet van de perfecte combinatie van zoet en alcoholisch!
Bereidingstijd50 minuten min
Servings: 4
Calories: 380kcal
Author: Cor Klaar
flensjespan
paletmes
invetkwastje
schotel
lepels
kommen
- 250 g bloem
- 75 g suiker
- Snufje zout
- 6 eieren
- 1 wijnglas cherry-brandy
- Boter voor het bakken
- 3 dl roomsaus
- 75 g gekonfijte kersen bigarreaux
- 50 g bitterkoekjes
- Poedersuiker
- Cognac voor flamberen
Zeef de bloem en meng met suiker en zout in een beslagkom.
Klop de eieren los en voeg toe aan het bloemmengsel.
Maak het beslag wat soepeler met een stevige scheut cherry-brandy.
Verhit boter in de flensjespan en bak de flensjes op de traditionele manier.
Meng de roomsaus met de gesnipperde kersen en verkruimelde bitterkoekjes.
Vul de flensjes met dit mengsel, rol ze op en plaats op een schotel.
Bestrooi met poedersuiker en besprenkel met cognac.
Flambeer de flensjes voor een spectaculaire afwerking en serveer.
Een glas zoete dessertwijn zoals Sauternes of een lichte mousserende wijn past goed bij dit luxe dessert.
Calories: 380kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 8g | Vet: 20g | Zout: 0.5g | Sugar: 25g
Receptenplein.nl
Home / beslagkom / Pagina 5