Verse Blueberry Muffins
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 150 gram tarwebloem
- 100 gram verse blauwe bessen
- 75 gram kristalsuiker
- 70 gram Griekse yoghurt 10% vet
- 70 milliliter karnemelk
- 45 gram zachte roomboter
- 1 citroen
- 1 eetlepel rietsuiker
- 1 ei
- 1 snufje zout
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 vanillestokje
Voorbereiding van de Citroen en Vanille:
Mengen van de Droge Ingrediënten:
In een kom, meng de tarwebloem met bakpoeder, kristalsuiker en een snufje zout.
Mengen van de Natte Ingrediënten: Klop in een aparte kom het ei samen met de karnemelk, Griekse yoghurt, zachte roomboter (licht gesmolten) en de rasp van de citroenschil (alleen het gele gedeelte).
Voeg het merg van het vanillestokje toe en meng goed.
Samenvoegen van de Ingrediënten:
Voorbereiding van de Muffinvorm:
Knip vierkantjes uit bakpapier (ongeveer 10 centimeter breed en lang) en knip in elk vierkantje een inkeping aan de zijkanten.
Plaats de bakpapieren in de muffinvormpjes en druk ze aan met behulp van een glas.
Als het papier niet blijft zitten, gebruik dan een beetje boter om het vast te plakken.
Vullen van de Muffinvormpjes:
Bakken van de Muffins:
Bak de muffins in de voorverwarmde oven gedurende 30-35 minuten, of tot ze goudbruin en gaar zijn.
Je kunt de gaarheid controleren door een tandenstoker in het midden van een muffin te steken; als deze er schoon uitkomt, zijn de muffins gaar.
Variatietip:
Voeg een vleugje citroensap toe aan het beslag voor extra frisheid.
Wijnadvies:
Geniet van deze heerlijke blueberry muffins met een kopje verse thee of een glas koude melk voor een verfrissende smaakervaring.
Receptenplein.nl
Home / Citroenrasp
Romige Citroenspaghetti met Zwarte Olijven en Pittige Kaas
Voorbereidingstijd5 minuten min
Bereidingstijd10 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 490kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 400 g spaghetti
- ½ citroen
- 125 ml crème fraîche
- 50 g pittige kaas geraspt
- 50 g zwarte olijven gehalveerd
- 15 g verse bieslook fijngehakt
- Zout en peper naar smaak
Kook de spaghetti beetgaar volgens de instructies op de verpakking.
Boen de citroenschil schoon, rasp deze zeer fijn en pers vervolgens de vrucht uit.
Meng de citroenrasp en het sap met de crème fraîche en de geraspte kaas.
Breng op smaak met zout en peper.
Roer 1 eetlepel kookvocht door de citroensaus en giet de spaghetti af.
Meng de citroensaus samen met de olijven door de uitgelekte pasta en verwarm alles nog even in de pan.
Verdeel de citroenspaghetti over de borden, bestrooi ruim met verse bieslook en serveer direct.
Voedingswaarden (per portie):
Wijnadvies:
Deze romige citroenspaghetti met zwarte olijven en pittige kaas gaat goed samen met een droge witte wijn, zoals een Pinot Grigio of een Vermentino.
Calories: 490kcal | koolhydraten: 62g | Protein: 14g | Vet: 19g | Zout: 1.2g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / Citroenrasp
Frisse Bladerdeegdriehoeken met Vers Fruit
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
- Ongeveer 250 g vers seizoensfruit bijv. aardbeien, blauwe bessen, frambozen
- 250 g mascarpone
- 40 g poedersuiker
- 100 g slagroom
- Sap en geraspte schil van 1 biologische citroen
- 1 ei
Verwarm de oven voor op 210°C (boven- en onderwarmte).
Bereid het bladerdeeg volgens de instructies op de verpakking.
Snijd het bladerdeeg in een even aantal kleine driehoeken.
Bestrijk het bladerdeeg met losgeklopt ei en bak in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 15 minuten, of tot ze goudbruin zijn.
Laat de afgebakken driehoeken afkoelen.
Meng mascarpone, poedersuiker, slagroom en citroensap in een spuitzak en laat deze enkele minuten in de koelkast rusten.
Spuit de vulling op de bladerdeegbodems, decoreer met vers fruit en leg het bladerdeegdeksel erbovenop.
Door het toevoegen van citroenrasp krijgt het dessert een zomers tintje.
Voor een extra decoratieve touch kan het gerechtje worden afgewerkt met een chocolade- of suikerglazuur.
Wijnadvies:
Serveer met een lichtzoete witte wijn zoals een Moscato d'Asti of een Riesling. De fruitige tonen van de wijn zullen goed samengaan met het verse fruit en de romige mascarponevulling.
Receptenplein.nl
Home / Citroenrasp
Perenplaattaart met hazelnootpasta
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 8
Calories: 420kcal
Author: Cor Klaar
- 1 rol vers bladerdeeg
- 4 rijpe peren
- 300 g hazelnootpasta
- 150 g roomkaas
- Sap en rasp van 1/2 citroen
- 1 eetlepel gesuikerde pompoenpitten
Breng in een ruime pan water aan de kook.
Schil de peren, laat het steeltje zitten en wrijf ze in met citroen om verkleuring te voorkomen.
Kook de peren in ongeveer 15 minuten gaar.
Haal ze uit de pan en laat ze afkoelen.
Verwarm de oven voor op 200°C boven-/onderwarmte en bereid het bladerdeeg volgens de instructies op de verpakking voor.
Rol het deeg met het meegeleverde bakpapier direct uit op de bakplaat.
Vouw ongeveer 1 cm van het deeg naar binnen om een opstaande rand te creëren.
Prik met een vork gaatjes in de bodem.
Meng de roomkaas en hazelnootpasta en bestrijk het bladerdeeg gelijkmatig tot aan de rand.
Halveer de peren en laat het steeltje aan één helft zitten.
Leg de peren in twee rijen op de taart, met de steeltjes naar beneden.
Bestrooi met (gesuikerde) pompoenpitten en bak in het midden van de oven in 15-20 minuten goudbruin.
Laat de taart na het bakken even afkoelen.
Wijnadvies:
Een zoete witte wijn zoals een Gewürztraminer vormt een heerlijk contrast met de peren en hazelnootpasta in dit dessert.
Calories: 420kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 8g | Vet: 24g | Zout: 0.2g | Sugar: 25g
Receptenplein.nl
Home / Citroenrasp