Dry Martini
Dc oer-cocktail, vaak in verband gebracht met James Bond, 007. In de cocktailbar gebruiken we voor de vermout het merk Martini, maar je kan ook andere, lekkere merken gebruiken, goedkoop en duur. Er zijn zeer veel variaties om deze cocktail te maken. De gebruikelijke manier is om de cocktail te roeren met ijs in een gekoeld cocktailglas en daarna de inhoud door een strainer uit te schenken. Dit is vooral om dc vermout niet troebel laten worden, zoals dat ook met andere vermout-cocktails het geval is. Origine VS. Populair geworden tijdensdc drooglegging, maar al ver daarvoor ontstaan.
Calories:
Author: Cor Klaar
- 70 ml gin &
- 5 ml Dry Martini.
Doe 6 ijsblokjes in d3 shaker, roer of shake voorzichtig de gin & de martini er bij
Schenk de inhoud uit in een martini-glas en garneer met een olijf en een citroenkrul.
Garneer met een schijfje citroen.
Receptenplein.nl
Home / cocktailshaker / Pagina 4
Black Russian - Klassieke Cocktail
De Black Russian is een krachtige cocktail met wodka en koffielikeur, ontstaan tijdens de Koude Oorlog. Een tijdloze en elegante keuze!
Bereidingstijd5 minuten min
Servings: 1
Calories: 180kcal
Author: Cor Klaar
- 40 ml wodka
- 30 ml De Kuyper Crème de Café of andere koffielikeur
- Garnering:
- blauwe druif
Doe de wodka en De Kuyper Crème de Café in een cocktailshaker met ijs.
Schud krachtig om de ingrediënten goed te mengen en af te koelen.
Schenk de mix in een whiskeyglas.
Garneer met een blauwe druif en plaats een zwart rietje voor een stijlvolle presentatie.
Serveer direct.
Variatie:
Voor een "Dirty Black Russian," voeg cola toe aan het mengsel en serveer in een longdrinkglas.
Geniet van deze cocktail als digestief of tijdens een ontspannen avond.
Calories: 180kcal | koolhydraten: 15g | Sugar: 14g
Receptenplein.nl
Home / cocktailshaker / Pagina 4
Guilty Pleasure Cocktail met Rum, Kokos en Ananas
Een exotische cocktail met rum, kokos, ananas en cranberrysap – de perfecte guilty pleasure voor zonnige momenten!
Bereidingstijd3 minuten min
Servings: 1 persoon
Calories: 180kcal
Author: Cor Klaar
cocktailshaker
Coupeglas
Barlepel
- 4 cl Havana Club 3 Años rum
- 1,5 cl Monin kokossiroop
- 7,5 cl ananassap
- 5 cl cranberrysap
- IJsklontjes
- Gedroogde sinaasappel voor garnering
Vul de cocktailshaker met ijsklontjes.
Voeg de rum, kokossiroop, ananassap en cranberrysap toe.
Sluit de shaker en shake krachtig gedurende ongeveer 15 seconden.
Schenk de cocktail door een zeef uit in een gekoeld coupeglas.
Garneer met een schijfje gedroogde sinaasappel.
Serveer direct en geniet van deze tropische traktatie.
Wijnadvies:
Niet van toepassing – deze cocktail is perfect op zichzelf.
Calories: 180kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 0g | Vet: 0g | Zout: 0g | Sugar: 18g
Receptenplein.nl
Home / cocktailshaker / Pagina 4
Klassieke Tom Collins Cocktail
Een frisse, bruisende klassieker met gin, citroensap en sodawater. Perfect voor zomerse dagen en ontspannen momenten!
Bereidingstijd5 minuten min
Servings: 1
Calories: 120kcal
Author: Cor Klaar
cocktailshaker
longdrinkglas
Barlepel
- ½ deciliter gin
- 2 eetlepels citroensap
- 1 theelepel poedersuiker
- ½ deciliter sodawater
- Stukje citroenschil
Doe de gin, het citroensap en de poedersuiker in een cocktailshaker.
Schud krachtig tot alles goed gemengd is.
Giet het mengsel in een longdrinkglas gevuld met ijsblokjes.
Schenk het sodawater erbij en roer voorzichtig door met een barlepel.
Garneer de cocktail met een stukje citroenschil.
Serveer direct en geniet van deze verfrissende klassieker!
Wijnadvies:
Niet van toepassing – geniet van deze cocktail puur en sprankelend!
Calories: 120kcal | koolhydraten: 6g | Protein: 0g | Vet: 0g | Zout: 0g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / cocktailshaker / Pagina 4
Bengaalse Elephant Milk Cocktail met Ananas en Kokos
Een exotische Bengaalse cocktail met ananas, kokoslikeur, advocaat en een vleugje curry. Een verrassend drankje met een tropische twist!
Bereidingstijd10 minuten min
Totale tijd30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 180kcal
Author: Cor Klaar
Sapcentrifuge of blender
cocktailshaker
- 1 kleine ananas vers
- 1 dl kokoslikeur bijv. Batida de Coco
- 2 eetlepels dikke advocaat
- 1 mespunt milde curry
- ½ liter koude karnemelk
Schil de ananas, verwijder de vezelige kern en snijd het vruchtvlees in stukken.
Pers de ananasstukken uit met een sapcentrifuge of pureer ze in een blender en zeef het sap.
Meng in een cocktailshaker het ananassap met de kokoslikeur, advocaat, milde curry en koude karnemelk.
Schud krachtig tot alles goed gemengd is.
Schenk de cocktail uit in gekoelde glazen.
Serveer direct, eventueel gegarneerd met bananenchips voor een knapperige bite.
Wijnadvies:
Niet van toepassing – deze cocktail heeft al een rijke, exotische smaakbeleving.
Calories: 180kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 3g | Vet: 4g | Zout: 0.2g | Sugar: 18g
Receptenplein.nl
Home / cocktailshaker / Pagina 4
Valentine Cocktail met Banaanlikeur, Wodka en Cranberry
Een romantische Valentine Cocktail met Crème de Bananas, wodka en cranberrysap. Zoet, fruitig en perfect voor een speciale avond!
Bereidingstijd5 minuten min
Servings: 1 personen
Calories: 190kcal
Author: Cor Klaar
cocktailshaker
barzeef
cocktailglas
- 60 ml Crème de Bananas
- 30 ml wodka
- 90 ml cranberrysap
- IJsblokjes
- Verse aardbei voor garnering
Vul een cocktailshaker met enkele ijsblokjes.
Schenk de Crème de Bananas, wodka en cranberrysap in de shaker.
Schud krachtig gedurende 10 seconden.
Zeef de cocktail door een barzeef in een gekoeld cocktailglas.
Garneer met een uitgewaaierde aardbei aan de rand van het glas.
Serveer direct en geniet van deze romantische cocktail!
Serveertip:
Serveer de Valentine Cocktail met een klein schaaltje aardbeien of chocoladetruffels voor een extra romantische touch.
Wijnadvies:
Niet van toepassing – deze cocktail is op zichzelf al een perfecte drank voor een romantische avond.
Calories: 190kcal | koolhydraten: 22g | Sugar: 20g
Receptenplein.nl
Home / cocktailshaker / Pagina 4
Tequila Matador: Friszuur Aperitief met Ananas en Limoen
De Tequila Matador is een friszuur aperitief met tequila, ananassap en limoensap. Perfect om je avond stijlvol te beginnen!
Bereidingstijd5 minuten min
Servings: 1 personen
Calories: 120kcal
Author: Cor Klaar
cocktailshaker
barzeef
Flûteglas
- 40 ml tequila
- 30 ml ananassap
- 10 ml limoensap
- IJsblokjes
Vul een cocktailshaker met 2 tot 3 ijsblokjes.
Voeg de tequila, het ananassap en het limoensap toe.
Schud krachtig gedurende 10 seconden om de smaken goed te mengen.
Zeef de cocktail in een gekoeld flûteglas.
Optioneel: Maak een zoutrand op het glas door de rand nat te maken met limoen en in zout te dopen.
Serveer direct en geniet van dit verfrissende aperitief!
Serveertip:
Garneer met een klein schijfje limoen op de rand van het glas voor een extra elegante touch.
Calories: 120kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 0g | Vet: 0g | Zout: 0g | Sugar: 9g
Receptenplein.nl
Home / cocktailshaker / Pagina 4
Sarah Jane Cocktail: Romige Mix met Bacardi, Grand Marnier en Slagroom
De Sarah Jane cocktail combineert Bacardi, Grand Marnier, Apricot Brandy en slagroom tot een romige en fruitige traktatie. Perfect voor een speciale avond!
Bereidingstijd5 minuten min
Servings: 1 personen
Calories: 210kcal
Author: Cor Klaar
cocktailshaker
strainer
cocktailglas
- 30 ml Bacardi wit
- 15 ml Grand Marnier rood
- 15 ml Apricot Brandy
- 7 ml Galliano
- 30 ml slagroom
- 30 ml jus d'orange
- IJsblokjes
- Cacaopoeder voor garnering
Doe de Bacardi, Grand Marnier, Apricot Brandy, Galliano, slagroom en jus d'orange in een cocktailshaker.
Voeg enkele ijsblokjes toe.
Schud krachtig gedurende 10 seconden.
Zeef het mengsel met een strainer in een gekoeld cocktailglas.
Garneer de cocktail met een lichte strooiing van cacaopoeder op de bovenkant.
Serveer direct en geniet van deze romige, luxueuze cocktail!
Serveertip:
Voeg een schijfje sinaasappel toe aan de rand van het glas voor een extra tropische touch.
Wijnadvies:
Niet van toepassing – deze cocktail staat perfect op zichzelf als dessertdrankje.
Calories: 210kcal | koolhydraten: 18g | Protein: 1g | Vet: 5g | Sugar: 16g
Receptenplein.nl
Home / cocktailshaker / Pagina 4
Paradise Cocktail een verfrissende mix
De Paradise Cocktail combineert gin, Apricot Brandy en jus d'orange voor een verfrissende en tropische ervaring. Perfect voor zomerse momenten!
Bereidingstijd5 minuten min
Servings: 1 personen
Calories: 150kcal
Author: Cor Klaar
strainer
cocktailglas
cocktailshaker
- 20 ml gin
- 20 ml Apricot Brandy
- 20 ml jus d'orange
- 1 citroen
- IJsblokjes
Schenk de gin, Apricot Brandy en jus d'orange in een cocktailshaker.
Voeg enkele ijsblokjes toe en schud krachtig om goed te mengen.
Zeef het mengsel met een strainer in een cocktailglas.
Garneer de cocktail met een schijfje citroen.
Serveertip
Serveer met een extra schijfje citroen of een takje munt voor een frisse en feestelijke uitstraling.
Calories: 150kcal | koolhydraten: 12g | Sugar: 10g
Receptenplein.nl
Home / cocktailshaker / Pagina 4
Lady Killer Cocktail met Gin, Cointreau en Passievrucht
Een verleidelijke Lady Killer cocktail met gin, Cointreau, apricot brandy en tropische sappen. Elegant en onweerstaanbaar!
Bereidingstijd5 minuten min
Servings: 1 glas
Calories: 180kcal
Author: Cor Klaar
cocktailshaker
Flûteglas
Barlepel
- 30 ml gin
- 15 ml Cointreau
- 15 ml apricot brandy
- 60 ml passievruchtensap
- 60 ml ananassap
- IJsblokjes
Vul een cocktailshaker met enkele ijsblokjes.
Schenk de gin, Cointreau, apricot brandy, passievruchtensap en ananassap in de shaker.
Schud krachtig gedurende 15 seconden totdat er condens op de shaker ontstaat.
Schenk de cocktail door een zeef in een gekoeld flûteglas.
Voeg eventueel een paar extra ijsblokjes toe.
Serveer met twee rietjes en een tropische garnering zoals een stukje ananas of een schijfje passievrucht.
Wijnadvies:
Niet van toepassing – deze cocktail is een unieke tropische ervaring op zichzelf.
Calories: 180kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 0g | Vet: 0g | Zout: 0g | Sugar: 18g
Receptenplein.nl
Home / cocktailshaker / Pagina 4