Dry Martini

Dry Martini

Dc oer-cocktail, vaak in verband gebracht met James Bond, 007. In de cocktailbar gebruiken we voor de vermout het merk Martini, maar je kan ook andere, lekkere merken gebruiken, goedkoop en duur. Er zijn zeer veel variaties om deze cocktail te maken. De gebruikelijke manier is om de cock­tail te roeren met ijs in een gekoeld cocktailglas en daarna de inhoud door een strainer uit te schenken. Dit is vooral om dc vermout niet troebel laten worden, zoals dat ook met andere vermout-cocktails het geval is.
Origine VS. Populair geworden tijdensdc drooglegging, maar al ver daarvoor ontstaan.
Recept categorieën: Alcoholische drank, Cocktails
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

  • strainer
  • cocktailshaker

Ingrediënten

  • 70 ml gin &
  • 5 ml Dry Martini.

Instructies

  • Doe 6 ijsblokjes in d3 shaker, roer of shake voorzichtig de gin & de martini er bij
  • Schenk de inhoud uit in een martini-glas en garneer met een olijf en een citroenkrul.

Notities

Garneer met een schijfje citroen.

Black Russian – Klassieke Cocktail

Black Russian - Klassieke Cocktail

De Black Russian is een krachtige cocktail met wodka en koffielikeur, ontstaan tijdens de Koude Oorlog. Een tijdloze en elegante keuze!
Bereidingstijd5 minuten
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Herfst, Winter
Servings: 1
Calories: 180kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

  • cocktailshaker
  • Glas (bij voorkeur een whiskeyglas)
  • maatbeker
  • zwart rietje

Ingrediënten

  • 40 ml wodka
  • 30 ml De Kuyper Crème de Café of andere koffielikeur
  • Garnering:
  • blauwe druif

Instructies

  • Doe de wodka en De Kuyper Crème de Café in een cocktailshaker met ijs.
  • Schud krachtig om de ingrediënten goed te mengen en af te koelen.
  • Schenk de mix in een whiskeyglas.
  • Garneer met een blauwe druif en plaats een zwart rietje voor een stijlvolle presentatie.
  • Serveer direct.

Notities

Variatie:

Voor een "Dirty Black Russian," voeg cola toe aan het mengsel en serveer in een longdrinkglas.
Geniet van deze cocktail als digestief of tijdens een ontspannen avond.

Nutrition

Calories: 180kcal | koolhydraten: 15g | Sugar: 14g

Guilty Pleasure Cocktail met Rum, Kokos en Ananas

Guilty Pleasure Cocktail met Rum, Kokos en Ananas

Een exotische cocktail met rum, kokos, ananas en cranberrysap – de perfecte guilty pleasure voor zonnige momenten!
Bereidingstijd3 minuten
Recept categorieën: Alcoholische drank, Cocktails
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Zomer
Servings: 1 persoon
Calories: 180kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

  • cocktailshaker
  • Coupeglas
  • Barlepel

Ingrediënten

  • 4 cl Havana Club 3 Años rum
  • 1,5 cl Monin kokossiroop
  • 7,5 cl ananassap
  • 5 cl cranberrysap
  • IJsklontjes
  • Gedroogde sinaasappel voor garnering

Instructies

  • Vul de cocktailshaker met ijsklontjes.
  • Voeg de rum, kokossiroop, ananassap en cranberrysap toe.
  • Sluit de shaker en shake krachtig gedurende ongeveer 15 seconden.
  • Schenk de cocktail door een zeef uit in een gekoeld coupeglas.
  • Garneer met een schijfje gedroogde sinaasappel.
  • Serveer direct en geniet van deze tropische traktatie.

Notities

Wijnadvies:
Niet van toepassing – deze cocktail is perfect op zichzelf.

Nutrition

Calories: 180kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 0g | Vet: 0g | Zout: 0g | Sugar: 18g

Klassieke Tom Collins Cocktail

Klassieke Tom Collins Cocktail

Een frisse, bruisende klassieker met gin, citroensap en sodawater. Perfect voor zomerse dagen en ontspannen momenten!
Bereidingstijd5 minuten
Land van herkomst: America
Jaargetijde:: Zomer
Feestdagen etc: Barbecue, Kerst, Oud & Nieuw, Verjaardag
Servings: 1
Calories: 120kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

  • cocktailshaker
  • longdrinkglas
  • Barlepel

Ingrediënten

  • ½ deciliter gin
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 theelepel poedersuiker
  • ½ deciliter sodawater
  • Stukje citroenschil

Instructies

  • Doe de gin, het citroensap en de poedersuiker in een cocktailshaker.
  • Schud krachtig tot alles goed gemengd is.
  • Giet het mengsel in een longdrinkglas gevuld met ijsblokjes.
  • Schenk het sodawater erbij en roer voorzichtig door met een barlepel.
  • Garneer de cocktail met een stukje citroenschil.
  • Serveer direct en geniet van deze verfrissende klassieker!

Notities

Wijnadvies:
Niet van toepassing – geniet van deze cocktail puur en sprankelend!

Nutrition

Calories: 120kcal | koolhydraten: 6g | Protein: 0g | Vet: 0g | Zout: 0g | Sugar: 5g

Bengaalse Elephant Milk Cocktail met Ananas en Kokos

Bengaalse Elephant Milk Cocktail met Ananas en Kokos

Een exotische Bengaalse cocktail met ananas, kokoslikeur, advocaat en een vleugje curry. Een verrassend drankje met een tropische twist!
Bereidingstijd10 minuten
Totale tijd30 minuten
Recept categorieën: Cocktails, Dranken, Koude Dranken
Land van herkomst: India
Jaargetijde:: Zomer
Servings: 4 personen
Calories: 180kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

  • Sapcentrifuge of blender
  • cocktailshaker

Ingrediënten

  • 1 kleine ananas vers
  • 1 dl kokoslikeur bijv. Batida de Coco
  • 2 eetlepels dikke advocaat
  • 1 mespunt milde curry
  • ½ liter koude karnemelk

Instructies

  • Schil de ananas, verwijder de vezelige kern en snijd het vruchtvlees in stukken.
  • Pers de ananasstukken uit met een sapcentrifuge of pureer ze in een blender en zeef het sap.
  • Meng in een cocktailshaker het ananassap met de kokoslikeur, advocaat, milde curry en koude karnemelk.
  • Schud krachtig tot alles goed gemengd is.
  • Schenk de cocktail uit in gekoelde glazen.
  • Serveer direct, eventueel gegarneerd met bananenchips voor een knapperige bite.

Notities

Wijnadvies:
Niet van toepassing – deze cocktail heeft al een rijke, exotische smaakbeleving.

Nutrition

Calories: 180kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 3g | Vet: 4g | Zout: 0.2g | Sugar: 18g

Valentine Cocktail met Banaanlikeur, Wodka en Cranberry

Valentine Cocktail met Banaanlikeur, Wodka en Cranberry

Een romantische Valentine Cocktail met Crème de Bananas, wodka en cranberrysap. Zoet, fruitig en perfect voor een speciale avond!
Bereidingstijd5 minuten
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Winter
Feestdagen etc: Valentijnsdag
Servings: 1 personen
Calories: 190kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

  • cocktailshaker
  • barzeef
  • cocktailglas

Ingrediënten

  • 60 ml Crème de Bananas
  • 30 ml wodka
  • 90 ml cranberrysap
  • IJsblokjes
  • Verse aardbei voor garnering

Instructies

  • Vul een cocktailshaker met enkele ijsblokjes.
  • Schenk de Crème de Bananas, wodka en cranberrysap in de shaker.
  • Schud krachtig gedurende 10 seconden.
  • Zeef de cocktail door een barzeef in een gekoeld cocktailglas.
  • Garneer met een uitgewaaierde aardbei aan de rand van het glas.
  • Serveer direct en geniet van deze romantische cocktail!

Notities

Serveertip:

Serveer de Valentine Cocktail met een klein schaaltje aardbeien of chocoladetruffels voor een extra romantische touch.

Wijnadvies:

Niet van toepassing – deze cocktail is op zichzelf al een perfecte drank voor een romantische avond.

Nutrition

Calories: 190kcal | koolhydraten: 22g | Sugar: 20g

Tequila Matador: Friszuur Aperitief met Ananas en Limoen

Tequila Matador: Friszuur Aperitief met Ananas en Limoen

De Tequila Matador is een friszuur aperitief met tequila, ananassap en limoensap. Perfect om je avond stijlvol te beginnen!
Bereidingstijd5 minuten
Land van herkomst: Mexico
Jaargetijde:: Zomer
Feestdagen etc: Barbecue, Borrel, Kerst, Oud & Nieuw, Pasen, Picknick, Verjaardag
Servings: 1 personen
Calories: 120kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

  • cocktailshaker
  • barzeef
  • Flûteglas

Ingrediënten

  • 40 ml tequila
  • 30 ml ananassap
  • 10 ml limoensap
  • IJsblokjes

Instructies

  • Vul een cocktailshaker met 2 tot 3 ijsblokjes.
  • Voeg de tequila, het ananassap en het limoensap toe.
  • Schud krachtig gedurende 10 seconden om de smaken goed te mengen.
  • Zeef de cocktail in een gekoeld flûteglas.
  • Optioneel: Maak een zoutrand op het glas door de rand nat te maken met limoen en in zout te dopen.
  • Serveer direct en geniet van dit verfrissende aperitief!

Notities

Serveertip:

Garneer met een klein schijfje limoen op de rand van het glas voor een extra elegante touch.

Nutrition

Calories: 120kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 0g | Vet: 0g | Zout: 0g | Sugar: 9g

Sarah Jane Cocktail: Romige Mix met Bacardi, Grand Marnier en Slagroom

Sarah Jane Cocktail: Romige Mix met Bacardi, Grand Marnier en Slagroom

De Sarah Jane cocktail combineert Bacardi, Grand Marnier, Apricot Brandy en slagroom tot een romige en fruitige traktatie. Perfect voor een speciale avond!
Bereidingstijd5 minuten
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Winter
Feestdagen etc: Barbecue, Borrel, Kerst, Picknick, Verjaardag
Servings: 1 personen
Calories: 210kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

  • cocktailshaker
  • strainer
  • cocktailglas

Ingrediënten

  • 30 ml Bacardi wit
  • 15 ml Grand Marnier rood
  • 15 ml Apricot Brandy
  • 7 ml Galliano
  • 30 ml slagroom
  • 30 ml jus d'orange
  • IJsblokjes
  • Cacaopoeder voor garnering

Instructies

  • Doe de Bacardi, Grand Marnier, Apricot Brandy, Galliano, slagroom en jus d'orange in een cocktailshaker.
  • Voeg enkele ijsblokjes toe.
  • Schud krachtig gedurende 10 seconden.
  • Zeef het mengsel met een strainer in een gekoeld cocktailglas.
  • Garneer de cocktail met een lichte strooiing van cacaopoeder op de bovenkant.
  • Serveer direct en geniet van deze romige, luxueuze cocktail!

Notities

Serveertip:
Voeg een schijfje sinaasappel toe aan de rand van het glas voor een extra tropische touch.
Wijnadvies:
Niet van toepassing – deze cocktail staat perfect op zichzelf als dessertdrankje.

Nutrition

Calories: 210kcal | koolhydraten: 18g | Protein: 1g | Vet: 5g | Sugar: 16g

Paradise Cocktail een verfrissende mix

Paradise Cocktail een verfrissende mix

De Paradise Cocktail combineert gin, Apricot Brandy en jus d'orange voor een verfrissende en tropische ervaring. Perfect voor zomerse momenten!
Bereidingstijd5 minuten
Recept categorieën: Alcoholische drank, Cocktails
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Zomer
Servings: 1 personen
Calories: 150kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

  • strainer
  • cocktailglas
  • cocktailshaker

Ingrediënten

  • 20 ml gin
  • 20 ml Apricot Brandy
  • 20 ml jus d'orange
  • 1 citroen
  • IJsblokjes

Instructies

  • Schenk de gin, Apricot Brandy en jus d'orange in een cocktailshaker.
  • Voeg enkele ijsblokjes toe en schud krachtig om goed te mengen.
  • Zeef het mengsel met een strainer in een cocktailglas.
  • Garneer de cocktail met een schijfje citroen.

Notities

Serveertip
Serveer met een extra schijfje citroen of een takje munt voor een frisse en feestelijke uitstraling.

Nutrition

Calories: 150kcal | koolhydraten: 12g | Sugar: 10g

Lady Killer Cocktail met Gin, Cointreau en Passievrucht

Lady Killer Cocktail met Gin, Cointreau en Passievrucht

Een verleidelijke Lady Killer cocktail met gin, Cointreau, apricot brandy en tropische sappen. Elegant en onweerstaanbaar!
Bereidingstijd5 minuten
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Zomer
Feestdagen etc: Barbecue, Kerst, Oud & Nieuw, Verjaardag
Servings: 1 glas
Calories: 180kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

  • cocktailshaker
  • Flûteglas
  • Barlepel

Ingrediënten

  • 30 ml gin
  • 15 ml Cointreau
  • 15 ml apricot brandy
  • 60 ml passievruchtensap
  • 60 ml ananassap
  • IJsblokjes

Instructies

  • Vul een cocktailshaker met enkele ijsblokjes.
  • Schenk de gin, Cointreau, apricot brandy, passievruchtensap en ananassap in de shaker.
  • Schud krachtig gedurende 15 seconden totdat er condens op de shaker ontstaat.
  • Schenk de cocktail door een zeef in een gekoeld flûteglas.
  • Voeg eventueel een paar extra ijsblokjes toe.
  • Serveer met twee rietjes en een tropische garnering zoals een stukje ananas of een schijfje passievrucht.

Notities

Wijnadvies:
Niet van toepassing – deze cocktail is een unieke tropische ervaring op zichzelf.

Nutrition

Calories: 180kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 0g | Vet: 0g | Zout: 0g | Sugar: 18g