Crème Brûlée MonChoutaart met Vers Fruit

Crème Brûlée MonChoutaart met Vers Fruit

Een luxe MonChoutaart met een knapperige crème brûlée-suikertopping en vers fruit.
Bereidingstijd30 minuten
koeltijd3 uur
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Taart
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Herfst, Winter
Dieët: Flexitarisch
Feestdagen etc: Kerst, Verjaardag
Servings: 12 stukken
Calories: 360kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 pak Dr. Oetker MonChoutaart met kandijkoekjesbodem
  • 250 ml slagroom
  • 70 g boter
  • 200 g MonChou kamertemperatuur
  • 100 ml water
  • 60 g suiker
  • 50 g frambozen
  • 50 g bramen
  • 5 meringuetoefjes

Instructies

Voor de bodem:

  • Leg het bijgesloten bakpapier over de bodem van de springvorm.
  • Smelt de boter in een steelpan.
  • Neem de pan van het vuur en roer de kandijkoekjesmix uit het pak door de gesmolten boter.
  • Verdeel de massa gelijkmatig over de bodem van de springvorm en druk stevig aan met de bolle kant van een lepel.
  • Zet de vorm 10 minuten in de koelkast om op te stijven.

Voor de taartvulling:

  • Klop de MonChou met een mixer op de hoogste stand 1 minuut glad.
  • Voeg het water en de taartmix toe aan de MonChou en klop op de middelste stand tot een egale massa.
  • Voeg de ongeklopte slagroom toe en mix nog ½ minuut op de middelste stand.
  • Verdeel het taartmengsel gelijkmatig over de bodem en laat de taart minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

Voor de crème brûlée topping:

  • Strooi de suiker gelijkmatig over de taart, maar laat de randen vrij.
  • Brand de suiker met een crème brûlée brander totdat deze goudbruin en knapperig is. (Laat de springvorm om de taart zitten tijdens het branden – pas op, deze wordt heet!)
  • Zet de taart nog minstens 1 uur in de koelkast om verder op te stijven.

Afwerking:

  • Haal de taart uit de springvorm.
  • Decoreer de bovenkant met frambozen, bramen en meringuetoefjes.
  • Serveer direct en geniet van de knapperige topping en romige vulling!

Notities

Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn zoals Sauternes of een mousserende wijn past perfect bij deze MonChoutaart.

Nutrition

Calories: 360kcal | koolhydraten: 32g | Protein: 4g | Vet: 24g | Zout: 0.6g | Sugar: 22g

Frisse Crème Brûlée MonChoutaart met Bessen

Frisse Crème Brûlée MonChoutaart met Bessen

Een romige MonChoutaart met een krokante crème brûlée topping en verse bessen.
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Taart
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Herfst, Lente, Zomer
Servings: 12
Calories: 356kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 pak Dr. Oetker MonChoutaart met kandijkoekjesbodem
  • 250 ml slagroom
  • 70 g boter
  • 200 g MonChou
  • 100 ml water
  • 60 g suiker
  • 50 g frambozen
  • 50 g bramen
  • 5 meringuetoefjes

Instructies

  • Plaats het bijgevoegde bakpapier over de bodem van de springvorm.
  • Smelt de boter in een steelpan en neem de pan van het vuur.
  • Roer de kandijkoekjesmix door de gesmolten boter.
  • Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bodem van de springvorm en druk stevig aan met de bolle kant van een lepel.
  • Zet de vorm circa 10 minuten in de koelkast.
  • Klop de MonChou (kamertemperatuur) in een beslagkom 1 minuut glad met een mixer op de hoogste stand.
  • Voeg het water en de taartmix toe aan de MonChou en klop op de middelste stand tot een egale massa.
  • Voeg de ongeklopte slagroom toe en klop nogmaals 30 seconden op de middelste stand.
  • Verdeel het mengsel over de koekjesbodem en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
  • Strooi de suiker gelijkmatig over de MonChoutaart, vermijd de randen.
  • Brand de suiker met een crème brûlée brander tot een goudbruine korst ontstaat.
  • (Laat de springvorm om de taart tijdens het branden; pas op, de vorm wordt heet!
  • ).
  • Koel de taart nog minstens 1 uur in de koelkast.
  • Garneer de taart met frambozen, bramen en meringuetoefjes voor het serveren.

Notities

Wijnadvies
Een zoete, licht sprankelende wijn zoals Moscato d'Asti past uitstekend bij deze taart en complimenteert de romige en krokante lagen.

Nutrition

Calories: 356kcal | koolhydraten: 24g | Protein: 4g | Vet: 27g | Zout: 180g | Sugar: 22g

Crème brulée van Sofie Dumont

Crème brulée van Sofie Dumont

Recept categorieën: Dessert - Nagerecht
Land van herkomst: Frankrijk
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

  • crème brûlée brander

Ingrediënten

  • 375 ml melk
  • 375 ml room
  • 100 g suiker
  • 1 vanillestok
  • 8 eidooiers
  • 1 lepel Bruine suiker
  • 1 lepel Witte suiker

Instructies

  • Voeg room, melk en 100 g suiker samen.
  • Splijt het vanillestokje, schraap het binnenste eruit en gooi bij in de pot.
  • Voeg het roommengsel al roerend bij de eidooiers en giet even door een zeef om brokjes eruit te halen.
  • Zet je schaaltjes al in de oven en giet daar je mengsel in de schaaltjes.
  • Laat garen in de oven, 45 minuten op 90°C.
  • Als ze genoeg opgesteven zijn, haal je ze uit de oven en laat je ze afkoelen.
  • Afgekoeld moeten ze in de ijskast.
  • Vlak voor je ze opdient, leg je er een dun laagje suiker (mengsel van bruine en witte suiker) op dat je karameliseert of afbrandt met een crème brûlée brander.

Notities

serveer meteen na het afbranden, als je ze te lang laat staan zal de suiker zacht worden.

Espresso Crème Brûlée

Espresso Crème Brûlée

Geniet van deze verrukkelijke Espresso Crème Brûlée als afsluiting van een smaakvol diner!
Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht
Land van herkomst: Frankrijk
Servings: 4 personen
Calories: 380kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

  • crème brûlée brander

Ingrediënten

  • 4 dl room
  • 4 eetlepels witte basterdsuiker
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 1 vanillestokje
  • 3 eieren
  • 2 eidooiers
  • 1 dl espresso

Instructies

  • Breng de room samen met het opengesneden vanillestokje en het vanillemerg aan de kook in een pan.
  • Laat de vanille even trekken in de room van het vuur af.
  • Klop in een andere kom de eieren, eidooiers en witte basterdsuiker tot de suiker is opgelost en het mengsel enigszins schuimig wordt.
  • Voeg geleidelijk de warme room toe aan het eimengsel, terwijl je blijft kloppen, tot de crème licht gebonden is.
  • Roer de espresso door het mengsel en zeef het geheel om eventuele klontjes te verwijderen.
  • Verdeel het mengsel over vier crème brûlée schaaltjes.
  • Dek de schaaltjes af met plastic folie en stoom ze gedurende 20 minuten op 95 °C.
  • Laat de schaaltjes afkoelen en bestrooi vervolgens de bovenkant van elke crème brûlée met een dun laagje bruine basterdsuiker.
  • Brand de suiker met een crème brûlée brander tot deze goudbruin en knapperig is.

Notities

Wijnadvies:

Een zoete dessertwijn, zoals een Sauternes, past goed bij deze crème brûlée.

Nutrition

Calories: 380kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 6g | Vet: 30g | Zout: 0.1g | Sugar: 15g