Ravioli met Romige Gorgonzolasaus
Een verfijnd voorgerecht met zelfgemaakte ravioli en een romige gorgonzolasaus.
Servings: 4
Calories: 610kcal
Author: Cor Klaar
Voor de vulling:
- 8 eetlepels fijngehakte peterselie
- 300 g verse ricotta
- 125 g Parmezaanse kaas geraspt
- 1 eidooier
- ¼ theelepel nootmuskaat
Voor de saus:
- 125 g gorgonzola op kamertemperatuur, in blokjes
- 2 dl slagroom
- 150 g Parmezaanse kaas geraspt
Kneed de bloem, eieren, olie, zout en peper tot een stevig deeg.
Voeg indien nodig extra olie toe.
Dek het deeg af en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.
Meng de peterselie, ricotta, Parmezaanse kaas, eidooier en nootmuskaat tot een vulling.
Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel het deeg in porties en rol uit met een pastamachine of deegroller.
Begin bij stand 1 en werk naar stand 6 of 7.
Bestrooi het werkvlak met bloem als het deeg plakkerig wordt.
Leg deegplakken op een bebloemd oppervlak.
Schep theelepels vulling met 8 cm tussenruimte op het deeg.
Bestrijk de randen rond de vulling met water en leg een tweede plak deeg erover.
Druk de randen goed aan en steek rondjes van 6 cm uit.
Breng een grote pan water met zout en een scheutje olie aan de kook.
Kook de ravioli 5-8 minuten beetgaar.
Verwarm voor de saus de gorgonzola en slagroom al roerend op laag vuur.
Voeg 6 eetlepels Parmezaanse kaas toe en breng op smaak met zout.
Verdeel de ravioli over de borden, schep wat saus erover en serveer de rest van de saus en Parmezaanse kaas apart.
Wijnadvies:
Schenk een geurige, zijdeachtige rode wijn zoals een Fleurie uit de Beaujolais.
Calories: 610kcal | koolhydraten: 43g | Protein: 22g | Vet: 39g | Zout: 2.1g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / Deegroller of pastamachine
Romige Ravioli met Gorgonzola-Roomsaus
Heerlijke huisgemaakte ravioli gevuld met ricotta en peterselie, geserveerd met een romige gorgonzola-roomsaus.
Servings: 4
Calories: 550kcal
Author: Cor Klaar
Voor de pasta:
- 200 g bloem
- 2 eieren
- 1 eetlepel olie
- Zout en peper
Voor de vulling:
- 8 eetlepels fijngehakte peterselie
- 300 g verse ricotta
- 125 g parmezaanse kaas geraspt
- 1 eidooier
- ¼ theelepel nootmuskaat
Voor de saus:
- 125 g gorgonzola op kamertemperatuur, in blokjes
- 200 ml slagroom
- 150 g parmezaanse kaas geraspt
Meng alle ingrediënten voor de pasta en kneed tot een stevig deeg.
Voeg indien nodig extra olie toe.
Zet het deeg afgedekt 30 minuten koel weg.
Meng alle ingrediënten voor de vulling en breng op smaak met zout en peper.
Verdeel het deeg in porties en rol uit met een pastamachine (of deegroller), beginnend bij stand 1 en eindigend bij stand 6 of 7.
Bestrooi het werkvlak met bloem als het deeg plakkerig wordt.
Leg het uitgerolde deeg op een bebloemde plank.
Schep theelepels van de vulling op het deeg met 8 cm tussenruimte.
Bestrijk de randen rondom de vulling licht met water.
Leg een tweede laag deeg erover en druk de randen rondom de vulling goed aan.
Steek rondjes van 6 cm uit om de ravioli’s te maken.
Maak 3 ravioli's per persoon.
Breng een grote pan water met zout en een scheutje olie aan de kook.
Kook de ravioli in 5-8 minuten beetgaar.
Verwarm voor de saus de gorgonzola en slagroom al roerend tot een gladde saus.
Voeg 6 eetlepels parmezaanse kaas toe en roer door.
Serveer op elk bord 3 ravioli’s met een lepel saus erover.
Serveer de rest van de saus en de resterende parmezaanse kaas apart.
Wijnadvies
Schenk bij de ravioli een geurige, zijdeachtige rode wijn, zoals een Fleurie of een andere cru uit de Beaujolais.
Calories: 550kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 24g | Vet: 33g | Zout: 300g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / Deegroller of pastamachine
Verse Huisgemaakte Pasta: Authentiek Italiaans Genot
Zelfgemaakte pasta is een echte traktatie! Met verse eieren en bloem maak je fluweelzachte, smaakvolle pasta die elk gerecht naar een hoger niveau tilt.
Land van herkomst: Italië Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4 personen
Calories: 330kcal
Author: Cor Klaar
- 400 g bloem + extra voor het bestuiven
- 1 theelepel zout afgestreken
- 4 eieren
Maak een kuiltje in de bloem op een schoon werkoppervlak.
Breek de eieren in het kuiltje en meng ze geleidelijk door de bloem met je handen.
Voeg langzaam meer bloem toe en meng tot een soepel deeg ontstaat.
Voeg indien nodig een beetje water toe als het deeg te droog is, of extra bloem als het te plakkerig is.
Kneed het deeg ongeveer 10 minuten tot het glad en elastisch is.
Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat het minimaal 30 minuten rusten in de koelkast.
Verdeel het deeg in kleinere porties en rol het uit met een deegroller of pastamachine tot dunne lappen.
Snijd of draai het deeg in de gewenste pastavormen (bijv.
tagliatelle, spaghetti of ravioli).
Leg de pasta uitgespreid op een met bloem bestoven oppervlak om plakken te voorkomen.
Tips voor Variaties:
Voeg tomatenpuree, spinazie of inktvisinkt toe voor kleur en extra smaak. Gebruik volkorenmeel voor een gezondere variant.
Pasta Koken:
Kook de pasta in een grote pan met ruim water (1 liter per 100 g pasta). Voeg zout toe aan het kokende water. Kook de pasta 2-4 minuten (verse pasta heeft een kortere kooktijd). Giet de pasta af wanneer deze ‘al dente’ is en meng met saus of olijfolie om plakken te voorkomen.
Serveertip:
Serveer de pasta direct met je favoriete saus, zoals een klassieke tomatensaus, romige Alfredo, of simpelweg met goede olijfolie, Parmezaanse kaas en verse basilicum.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een lichte rode wijn zoals een Chianti past perfect bij verse pasta.
Calories: 330kcal | koolhydraten: 60g | Protein: 12g | Vet: 5g | Zout: 1g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / Deegroller of pastamachine