Recept afdrukken
No ratings yet

Indiase Kip Curry met Pandanrijst en Sperziebonen

Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kip
Land van herkomst: Indonesië
Porties: 4 personen
calorieën: 340kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 300 g pandanrijst
  • 1 zakje boemboe ajam smoor Indonesische kruidenmix voor kip
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 4 kipfilets in blokjes gesneden
  • 1 blikje tomatenblokjes 400 g
  • 300 g sperziebonen diepvries
  • 2 eetlepels gembersiroop
  • 4 eetlepels gebakken uitjes
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Bereid de pandanrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit de zonnebloemolie in een pan en fruit de boemboe ajam smoor kort.
  • Voeg de kipfiletblokjes toe en bak ze rondom bruin.
  • Voeg de tomatenblokjes met het vocht toe aan de pan en breng aan de kook.
  • Draai het vuur laag, doe de deksel schuin op de pan en laat de kip in ongeveer 15 minuten zachtjes gaar stoven.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Roer de bevroren sperziebonen door de kipcurry en laat nog 5 minuten mee koken.
  • Schep de kipcurry met sperziebonen in een warme schaal en meng met de gembersiroop en zout en peper naar smaak.
  • Serveer de Indiase kip curry met pandanrijst en bestrooi met gebakken uitjes.

Notities

Serveer de Indiase kip curry met geurige pandanrijst en bestrooi met gebakken uitjes voor extra crunch.

Wijnadvies:

Een frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, past goed bij dit gerecht en helpt de smaken te complementeren.

Nutrition

Calories: 340kcal | koolhydraten: 12g | Protein: 28g | Vet: 20g | Zout: 1.5mg | Sugar: 7g

Recept afdrukken
No ratings yet

Gehaktballetjes in pittige satésaus

Dit gerecht is geschikt als bijgerecht bij een Indonesische rijsttafel, als lunchgerechtje, als tussendoortje en als partysnack (in dit geval de gehaktballetjes iets kleiner maken)
recept van W.teunis - 50plusser.nl
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Rundvlees, Vlees
Land van herkomst: Indonesië
Porties: 4 stuks
Auteur: 50plusser.nl

Ingrediënten

  • 500 g rundergehakt
  • Peper en zout naar smaak
  • Kardemom komijn of andere Oosterse kruiden (naar keuze)
  • Sambal oelek hoeveelheid naar smaak
  • Pikante ketjap een flinke scheut
  • Gemberpoeder of verse gember
  • Klontje boter of margarine
  • Flinke scheut olijfolie
  • 1 verpakking kant-en-klare satésaus
  • Gebakken uitjes voor garnering

Instructies

  • Kruid het rundergehakt met peper, zout en andere Oosterse kruiden naar keuze.
  • Draai hiervan kleine gehaktballetjes van ongeveer 2½ cm.
  • Verhit een combinatie van boter en olijfolie in een koekenpan.
  • Bak de gehaktballetjes rondom bruin op middelhoog vuur.
  • Laat ze vervolgens op laag vuur 15 minuten door garen met de deksel op de pan, of draai ze af en toe om.
  • Bereid ondertussen de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Voeg sambal, gemberpoeder of verse gemberrasp, pikante ketjap en eventueel gebakken en gesneden sjalotjes toe aan de saus.
  • Roer alles goed door elkaar en laat het doorwarmen.
  • Schep de gehaktballetjes in een schaal, giet de satésaus erover en garneer met gebakken uitjes.

Serveertips:

  • Serveer deze gehaktballetjes met pittige satésaus als bijgerecht bij een Indonesische rijsttafel, als snack tijdens feestjes (maak de balletjes dan iets kleiner) of zelfs als onderdeel van een lunchgerecht.
  • De pittige satésaus smaakt ook geweldig bij versgebakken aardappeltjes of frietjes.

Notities

De satésaus is ook erg lekker bij vers gebakken aardappeltjes of frieten

Recept afdrukken
No ratings yet

Dadar Tahoe 2

omelet van tahoe uit Wonosobo
Recept categorieën: Vleesvervangers
Land van herkomst: Indonesië
Porties: 4
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • ½ blok tahoe
  • 2 eieren
  • 4 eetlepel(s) olie
  • 1 prei beetje dunne fijngehakt
  • 3 eetlepel(s) citroensap
  • 2 tenen knoflook geperste
  • 1 eetlepel(s) sambal oelek
  • 3 eetlepel(s) ketjap
  • ½ theelepel ve-tsin
  • peper
  • zout

Instructies

  • Verkruimel de tahoe, vermeng hem de uiterst fijngehakte prei, peper, zout, ve-tsin en losgeklopte eieren.
  • Bak hier in een koekenpan met dikke bodem een omelet van.
  • Keer hem om op een deksel en laat hem zachtjes met de ongebakken zijde naar onderen weer in de pan glijden en bak hem zachtjes lichtbruin en gaar.
  • Meng de ketjap door de sambal, voeg het citroensap toe en giet de saus over de omelet.

Magnetron:

  • Doe de olie in een glazen deksel (ø 24 cm) en verwarm deze onafgedekt ca. 2 min. op 100%.
  • Schenk het eimengsel erop en verwarm het onafgedekt 5 à 6 min. op 70%.
  • Schep halverwege de bereidingstijd de gestolde buitenkant naar binnen en de gestolde binnenkant naar buiten.
  • Serveer de omelet met de saus.