Rissoles à la princesse
hartige gevulde frituur
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar
flensjespan
paletmes
invetkwastje
lepels
messen
sauspannen
kommen
- 250 g kippepoulet
- 3 eetlepel(s) slagroom
- 100 g gesmoord kippevlees
- 300 g bloem
- snufje zout
- 3 eieren
- 21/2 dl melk
- 50 g boter
- 3 eiwitten
- boter
- eiwit
- paneermeel
- frituurvet
Eerst kookt men de kippepoulet hakt deze fijn en vermengt met wat slagroom en flinters kippevlees (gebraiseerd).
Van bloem zout eieren melk boter en stijfgeslagen eiwitten op de gewone wijze een flensjesbeslag maken hiervan dunne flensjes eenzijdig bakken.
Elk flensje bedekken met een laagje kipperagoût de randen bevochtigen met wat achtergehouden beslag dichtvouwen en vastplakken paneren à l'anglaise en in hete frituur goudgeel afbakken.
Varianten:
- Een kalfsragoût met daarin wat kappertjes gebruiken
- Een eierragoût vormen met daarin flinters magere ham en wat cayennepeper.
Receptenplein.nl
Home / Frituurpan / Pagina 15
Rissoles à l'Indienne
gekruide hartige en gevulde frituur
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar
flensjespan
paletmes
invetkwastje
lepels
messen
sauspannen
kommen
mes
- 300 g bloem
- snufje zout
- 3 eieren
- 21/2 deciliter melk
- 50 g boter
- 3 eiwitten
- boter
- 200 g mager lamsvlees
- 30 g bloem
- 25 g boter
- 2 deciliter bouillon
- snufje zout
- 1 eetlepel kerrie
- eiwit
- paneermeel
- frituurvet
Van bloem zout eieren melk boter en stijfgeslagen eiwitten op de gewone wijze een flensjesbeslag maken hiervan dunne flensjes bakken.
Intussen de blokjes lamsvlees aanbraden.
Van boter en bloem + bouillon een dikke saus maken hierin het lamsvlees gaar smoren op smaak brengen met nog wat zout en de kerrie.
Van deze kerriesaus een laagje overlangs op elk flensje (ongebakken zijde) brenen op de randen wat achtergehouden beslag doen omvouwen dichtplakken paneren à l'anglaise en in hete frituur goudgeel afbakken.
Varianten:
- Stukjes kip aanbraden en gaarmaken in kerriesaus + scheut sherry
- Blokjes varkensvlees/magere ham in een afgeslapte sambalsaus.
Receptenplein.nl
Home / Frituurpan / Pagina 15
Rissoles à la frangipane
zoete gevulde fritures
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar
flensjespan
paletmes
invetkwastje
sauspannen
lepels
- 4 deciliter dikke vanillesaus
- 50 g bitterkoekjes
- 2 jiggers Crème de Cacao
- 300 g bloem
- 3 deciliter melk
- 75 g suiker
- snufje zout
- 3 eieren
- boter
- eiwit
- paneermeel
- frituurvet
Eerst een stevige vaniljesaus maken bitterkoekjes grof verkruimelen door de saus mengen deze aromatiseren met een paar scheutjes Crème de Cacao of Curaçao.
Op de gewone wijze van gezeefde bloem melk suiker zout en eieren een stevig beslag maken hiervan tamelijk dunne flensjes eenzijdig bakken.
Telkens een flensje middenop bestrijken met wat saus met behulp van achtergehouden beslag de randen bevochtigen en dichtplakken.
Dubbelvouwen paneren à l'anglaise en in de frituur goudbruin afbakken.
Varianten:
- De vanillesaus vervangen door chocoladesaus met extra wat stukjes couverture
- Wijnsaus met verkruimelde boterkoekjes gebruiken.
Receptenplein.nl
Home / Frituurpan / Pagina 15
Rissoles à la bouquetière
hartige gevulde groentefrituur
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar
flensjespan
paletmes
invetkwastje
lepels
kommen
sauspannen
mes
- 300 g bloem
- snufje zout
- 3 eieren
- 21/2 deciliter water
- 50 g boter
- 3 eiwitten
- boter
- 50 g bloemkool
- 50 g doperwtjes
- 50 g worteltjes
- boter
- 2 deciliter sauce béchamel
- 25 g Parmesan
- eiwit
- paneermeel
- frituurvet
Van bloem zout eieren water boter en stijfgeslagen eiwitten op de gewone wijze een flensjesbeslag maken.
Hiervan dunne flensjes eenzijdig bakken.
De groenten (en brunoise) laten smoren binden met een sauce béchamel aan het geheel wat geraspte Parmesan toevoegen.
Van deze groentenragoût een laagje overlangs op elk flensje (ongebakken zijde) brengen dit dubbelvouwen en de rand met wat achtergehouden beslag dichtplakken.
Paneren à l'anglaise en in de hete frituur goudgeel afbakken.
Varianten:
- Een macédoine van selderieknol kervel en ui
- Soepgroenten smoren en op dezelfde manier gebruiken.
Receptenplein.nl
Home / Frituurpan / Pagina 15
Rissoles à l'ananas
zoete gevulde fritures
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar
flensjespan
paletmes
invetkwastje
sauspannen
schotel
lepels
- 300 g bloem
- 3 dl melk
- 75 g suiker
- snufje zout
- 3 eieren
- boter
- 2 dl abrikozenmarmelade
- 1 blik ananas
- eiwit
- paneermeel
- frituurvet
Van gezeefde bloem melk suiker zout en eieren een glad flensjesbeslag maken hiervan op de gewone manier eenzijdig gebakken flensjes maken.
Van de marmelade en stukjes ananas een dikke pasta maken en hiervan overlangs een dunne laag op elk flensje doen.Dit oprollen halveren en elke helft met een prikker vaststeken.
De rissoles paneren à l'anglaise en in de hete frituur goudgeel afbakken.
Varianten:
- Appelmoes en bigarreaux gebruiken i.p.v. abrikozen en ananas
- Een vruchtengelei en stukjes geweekte of verse abrikoos.
Receptenplein.nl
Home / Frituurpan / Pagina 15
Pirosjki
gevulde hartige frituur
Totale tijd50 minuten min
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar
messen
sauspan
lepels
hakmes
- 250 g bloem
- 1 deciliter room
- 50 g boter
- 2 eieren
- snufje zout
- 250 g witte kool
- snufje zout
- 25 g boter
- 2 hardgekookte eieren
- snufje zout
- eiwit
- frituurvet
- peterselie
Van de bloem room boter eieren en het zout een stevig deeg kneden uitrollen.
Het deeg snijden in rechthoekige lapjes van 5 bij 10 cm.
Deze bedekken met een laagje vulsel (kool fijnhakken licht blancheren met zout gaar smoren goed vermengen met gesnipperde eieren en zout) dichtrollen en afplakken met eiwit.
In kokende frituur afbakken.
Serveren bedekt met peterselie.
Varianten:
- Als vulsel gesmoorde paddestoelen (hanekammen bijvoorbeeld) gebruiken.
- De room in het deeg vervangen door een kaassaus en als vulsel zuurkool gebruiken.
Receptenplein.nl
Home / Frituurpan / Pagina 15
Poolse Nalesniki
Gevulde Flensjes
Totale tijd40 minuten min
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar
flensjespan
invetkwastje
paletmes
houten
Lepel
Voor de flensjes:
- 200 g bloem
- Snufje zout
- 4 eieren
- 4 deciliter melk
- Boter
Voor de vulling:
- 125 g boter
- 125 g kwark of zure room
- 1 ei
- Snufjes zout en peper
Maak op de gewone wijze een flensjesbeslag van bloem, zout, eieren, en melk.
Bak hiervan tamelijk dunne flensjes in een flensjespan.
Roer intussen de boter zacht en meng deze met de kwark (of zure room).
Voeg daarna het ei, zout en peper toe, en klop alles goed glad.
Bedek elk flensje met een dunne laag van deze kwarkvulling, rol ze op, snijd in 3 kleine stukken, paneer ze à l'anglaise, en bak ze goudgeel in de hete frituur.
Variaties:
Gebruik in plaats van kwark en boter zure room.
Maak een vulling met ragoût (bloem, boter, bouillon) waarin blokjes meikaas voor een hartigere smaak.
Receptenplein.nl
Home / Frituurpan / Pagina 15
Pikante Chinese Loempia's met Vlees en Garnalen
Heerlijke hartige en pikante Chinese loempia's gevuld met vlees, garnalen en knapperige groenten. Perfect voor een knapperige snack!
Bereidingstijd45 minuten min
Totale tijd45 minuten min
Servings: 4
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar
flensjespan
invetkwastje
paletmes
sauspan of braadpan
- 250 g bloem
- Snufje zout
- 2 eieren
- 4 dl water
- Boter voor bakken
- 50 g garnalen gesnipperd
- 250 g vleesresten bijv. varkensvlees, kip, enz.
- Reuzel voor bakken
- 1 teentje knoflook geperst
- Prei gesneden
- Selderij gesneden
- Taugé
- Zout en peper naar smaak
- Frituurvet
Maak een flensjesbeslag van de bloem, zout, eieren, en water door goed te mixen met een garde.
Verhit de flensjespan en bak dunne flensjes met een beetje boter.
Zorg dat ze heel dun zijn.
Verhit reuzel in een sauspan of braadpan en fruit de vleesresten en geperste knoflook.
Voeg de gesneden prei, selderij, taugé, en eventueel gesnipperde garnalen toe.
Breng op smaak met zout en peper en meng goed.
Leg een deel van de vulling in het midden van elk flensje.
Vouw de onderste helft en de zijkanten van het flensje om de vulling en rol het op tot een croquettevorm.
Plak de flap vast met wat overgebleven beslag.
Verhit de frituurolie of het vet in de frituurpan.
Frituur de loempia's tot ze goudgeel en knapperig zijn.
Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer warm.
Serveer met een lichte, frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een droge Riesling.
Calories: 320kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 12g | Vet: 18g | Zout: 1.2g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / Frituurpan / Pagina 15
Hartige Aardappelkoekjes
Latkes
Bereidingstijd55 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 210kcal
Author: Cor Kevenaar
messen
grove rasp
kommen
lepels
- 1 kg aardappels
- Ruim koud water
- 35 g zelfrijzend bakmeel
- Een snufje zeezout
- 2 eidooiers
- 1 eiwit
- Frituurvet
Schil de aardappelen en rasp ze voorzichtig in een kom met koud water.
Laat het vervolgens uitlekken door een fijne zeef (mousseline).
Meng de geraspte aardappelen in een kom met het zelfrijzend bakmeel, zout en de eidooiers.
Roer goed door en voeg het stijfgeslagen eiwit toe.
Verhit het frituurvet en schep telkens een paar lepels van dit aardappelbeslag in de hete frituur.
Bak ze goudbruin.
Gebruik cakemeel en voeg wat vanillesuiker toe voor een zoetere variant.
Wentel de latkes na het bakken door een mengsel van kaneel en suiker voor extra smaak.
Calories: 210kcal | koolhydraten: 28g | Protein: 6g | Vet: 8g
Receptenplein.nl
Home / Frituurpan / Pagina 15
Celestinos à la Reine
Geniet van deze heerlijke hartige frituurpannenkoek met dit recept voor Celestinos à la Reine.
Totale tijd50 minuten min
Servings: 4
Calories: 320kcal
Author: Cor Kevenaar
kleine flensjespan
invetkwastje
paletmes
vleeswolf
kwastjes
- 350 g bloem
- Een snufje zout
- ½ liter melk
- 3 eieren
- 50 g gesmolten afgekoelde boter
- 2 stijfgeslagen eiwitten
- Boter
- Ongeveer 400 g kippenvlees
- 2 eetlepels kalfsjus
- Tandenstokers
- Eiwit
- Paneermeel
- Frituurvet
Maak van bloem, zout, eieren, melk, boter en stijfgeslagen eiwitten op de gebruikelijke wijze een beslag en bak dunne, gladde flensjes.
Bedek elk flensje met een dunne laag puree van kippenvlees waaraan wat kalfsjus is toegevoegd.
Rol het flensje op en sluit het met een tandenstoker.
Paneer de gevulde flensjes à l'anglaise en bak ze mooi goudgeel in de hete frituur.
- Varieer door kalkoen, ander gevogelte of overgebleven stukjes wild te gebruiken in plaats van kip.
- Maak in plaats van puree een ragoût van bloem, boter en bouillon en vul deze met flinters vlees.
Geniet van deze heerlijke Celestinos à la Reine als een smakelijke traktatie!
Calories: 320kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 15g | Vet: 12g | Zout: 1g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / Frituurpan / Pagina 15