Gegratineerde Mexicaanse Tortilla's met Pittig Gehakt
Bereidingstijd25 minuten min
Calories: 570kcal
Author: Cor Kevenaar
- 2 uien
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 300 gram half-om-half gehakt
- 2 eetlepels cajunkruiden
- 400 gram Mexicaanse roerbakgroenten
- 75 g belegen kaas geraspt
- 4 eetlepels tomatenketchup
- 1 pak tortilla wraps
Verwarm de grill voor.
Pel en snipper de uien.
Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak het gehakt met de cajunkruiden rul.
Voeg de gesnipperde uien en de Mexicaanse roerbakgroenten toe en bak deze mee.
Rasp de kaas.
Breng het groente-gehaktmengsel op smaak met tomatenketchup, zout en peper.
Leg de tortilla wraps een voor een op een bakplaat, verdeel de vulling erover, vouw dubbel en bestrooi met geraspte kaas.
Plaats de schotel onder de grill gedurende 3 minuten, tot de kaas goudbruin en gesmolten is.
Een lichtgekoelde, fruitige rode wijn zoals een Merlot of een Malbec vormt een perfecte aanvulling op de pittige smaken van dit gerecht. De fruitigheid van de wijn zal de kruiden benadrukken en een heerlijke balans bieden aan de maaltijd.
Calories: 570kcal | koolhydraten: 42g | Protein: 28g | Vet: 32g | Zout: 2.5g | Sugar: 6g
Receptenplein.nl
Home / grill / Pagina 9
Gegrilde Zonnevisfilet op pasta rosso omlijst met Venusshelpen in Saffraansaus
Calories:
Author: Cor Klaar
- 600 gram Zonnevisfilet
- 160 gram Pasta rood
- 18 Venusschelpen
- 0,5 liter visfond
- 4 draadjes Saffraan
- 1 deciliter Noilly prat
- 1 deciliter Slagroom
- 1 theelepel Kip bouillonpoeder
- 4 takjes Kervel
- 4 slagen Pepermolen zwart
- 1 eetlepel Beurre Maniere Mengsel van bloem en roomboter
- 5 Partje citroen
Kook de pasta en spoel koud en zet weg in 4 vormpjes waar je ze later weer in kunt opwarmen in de magnetron dek de pasta wel even af met plastic.
Zet de visfond op samen met de Noilly prat, slagroom, kipbouillonpoeder en Saffraan laatzachtjes koken en bindt af met de beure maniere en laat even gaarkoken.
Plaats de venussschelpjes in de saus en laat lekker zachtjes opentrekken afsmaken met een partje citroen en proef op peper en zout houdt de saus op temperatuur.
Plaats de zonnevisfilet op een bord en dep droog, smeer in met olijfolie en een beetje zout en indien gewenst wat verse tuinkruiden
Maak de grill of grillpan/plaat heet en smeer in met een beetje olie.
Zet de pasta in de magnetron en laat 2 minuten verwarmen
Zet vier borden klaar
Leg de vis op de grill
Haal de warme pasta uit de magnetron en plaats in het midden van ieder bord een portie omlijst met de saus met venusschelpen draai de vis een keer om wanneer ze gaar zijn bovenop de pasta plaatsen en garneren met de takjes kervel.
Een kind kan de was en Bon a Petit.
Receptenplein.nl
Home / grill / Pagina 9
Gegrilde Tomatensandwiches met Ontbijtspek
Bereidingstijd20 minuten min
Calories: 550kcal
Author: Cor Kevenaar
- 6 tomaten
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- 100 g ontbijtspek
- 1 krop sla
- 12 sneden bruinbrood
- 4 eetlepels mayonaise
- 1 pot augurkplakjes 330 g
Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
Maak de tomaten schoon en halveer 4 ervan.
Zet de halve tomaten in een ovenschaal.
Knijp de knoflook uit boven de olijfolie en besprenkel de halve tomaten hiermee.
Grill de tomaten ongeveer 6 minuten.
Rooster het brood.
Bak het ontbijtspek knapperig in een droge koekenpan.
Snijd de resterende tomaten in plakjes.
Maak de sla schoon, was en droog deze.
Besmeer het geroosterde brood met mayonaise.
Beleg 4 sneetjes brood met sla, daar bovenop de helft van de plakjes tomaat, spek en augurk leggen.
Dek af met 4 sneetjes brood.
Beleg deze sneetjes opnieuw met sla, tomaat, spek en augurk.
Dek af met de laatste 4 sneetjes brood.
Snijd de sandwiches diagonaal doormidden en steek er satéprikkers in.
Serveer de sandwiches met gegrilde tomaten.
Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige rosé past goed bij de hartige smaak van het ontbijtspek en de frisse tomaten. De wijn zal de verschillende smaken mooi aanvullen en de maaltijd compleet maken.
Calories: 550kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 15g | Vet: 35g | Zout: 1.5g | Sugar: 10g
Receptenplein.nl
Home / grill / Pagina 9
Jachtskûtel
Friese jachtschotel (zonder vlees)
Calories:
Author: Cor Klaar
- 1 kilo aardappels
- 2 deciliter melk
- 40 gram boter
- 250 gram nagelkaas geraspte
- 1 eetlepel(s) azijn
- 250 gram groene kool gesneden
- 1 flinke ui
- zout
- zwarte peper
- paprikapoeder
- laurier
- kerrie
- foelie
- olijfolie
Schil de aardappelen, kook ze gaar en giet ze af.
Voeg de melk, peper, boter en het zout bij de aardappelen en maak er puree van.
Snipper de ui.
Was de kool en laat hem uitlekken.
Bak de kool, onder voortdurend omscheppen, in ongeveer tien minuten gaar in de hete olijfolie.
Voeg tijdens het bakken de ui en de kruiden toe.
Smeer eenvuurvaste schaal in met boter.
Doe daarin de helft van de aardappelpuree.
Leg daarop de gebakken kool en de helft van de nagelkaas.
Doe daarop de andere helft van de aardappelpuree en de rest van de nagelkaas.
Strooi er paprikapoeder over.
Laat het onder de grill een bruin korstje krijgen.
Receptenplein.nl
Home / grill / Pagina 9
Langebaansop
Langebaansoep
Calories:
Author: Cor Klaar
- 2 winterpenen
- 4 uien
- 500 gram groene kool
- 2 aardappels
- 500 gram knolselderij
- 150 gram ham in dobbelsteentjes
- 100 gram boter
- 2 liter bouillon
- 16 stukjes brood zonder korst
- 2 deciliter room
- zout
- peper
Snijd de groenten en aardappels klein.
Smelt de boter zonder dat die een kleurtje krijgt.
Doe de gesneden groenten samen met de ham-dobbelsteentjes in de boter.
Laat het 15 minuten stoven.
Giet dan de bouillon erover.
Breng de soep aan de kook en laat hem 30 minuten zachtjes doorkoken.
Doe er wat peper en zout bij.
Leg kleine stukjes brood in vuurvaste schaaltjes.
Schep hierop de soep.
Leg daar nog een keer wat brood boven op.
Schenk daarop de room.
Gratineer de soep een paar minuten onder de grill.
Receptenplein.nl
Home / grill / Pagina 9
Triangel met Breydelham en geroosterde tomaat
Calories: 462kcal
Author: Cor Klaar
- 2 grote trostomaten
- ½ eetlepel(s) Italiaanse kruiden gedroogde
- peper
- zout
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 6 eetlepel(s) pickles
- 6 sneetjes volkorenbrood donker
- 4 sneetjes Breydelham
- 4 augurken in lange plakken
- 50 g ijsbergsla
Verwarm de ovengrill voor.
Snij vervolgens de tomaat in dikke schijven en leg ze op de bakplaat.
Bestrooi ze met peper, zout en Italiaanse kruiden.
Besprenkel met olijfolie.
Zet de bakplaat onder de hete grill en laat de tomatenschijven 5 à 10 minuten roosteren.
Bestrijk dan 2 sneetjes volkoren brood met pickles.
Verdeel 2 sneetjes Breydelham, enkele augurken en wat ijsbergsla over de 2 andere sneetjes brood. Leg daarop dan weer 2 sneetjes brood met de rest van de Breydelham, augurken en de ijsbergsla. Verdeel daarop de tomatenschijven.
Leg als laatste de 2 sneetjes brood met de pickles besmeerde kant naar beneden op de sandwich. Druk de sandwiches iets aan en snij diagonaal door.
Receptenplein.nl
Home / grill / Pagina 9
Bruschetta met Breydelspek
Calories:
Author: Cor Klaar
- 3 sneetjes stokbrood
- 6 zongedroogde tomaatjes
- 3 dunne sneetjes Breydelspek
- 20 g geraspte gruyèrekaas
- Mosterd
Besmeer de stukjes stokbrood met mosterd.
Leg daarop de zongedroogde tomaatjes en strooi er de gruyèrekaas over.
Leg daarop een sneetje Breydelspek.
Plaats even onder de grill tot als de kaas mooi gesmolten is.
Receptenplein.nl
Home / grill / Pagina 9
Potage garbure à l'oignon
uiensoep
Calories:
Author: Cor Kevenaar
Maak de uien schoon en snij ze in ringen.
Bak ze in de boter zachtjes aan.
Voeg, wanneer ze half gekleurd zijn, de bloem toe.
Laat verder bakken tot de uien bruin zijn.
Voeg de bouillon toe en laat 20 minuten zachtjes koken.
Pureer de soep eventueel met een mixer.
Leg in de soepkoppen een paar stukjes geroosterd brood.
Schenk er de soep op.
Bestrooi met geraspte kaas en laat even gratineren onder de grill.
Variatietip: men kan 1 dl bouillon vervangen door 1 dl melk
Receptenplein.nl
Home / grill / Pagina 9
Ajam pangang boemboe Padang
geroosterde kip in Padangse s
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 2 rode ui
- 2 Spaanse peper
- 1 theelepel ketoembar
- 1 theelepel koenjit
- ½ theelepel laos
- 12 drumsticks drumsticks
- ½ theelepel sereh poeder
- 2 kruidnagel
- 50 gram santen
- 1 theelepel citroensap
- zout
Pel de uien en hak ze in grove stukken.
Was de pepers, maak ze schoon en snijd ze in stukken.
Meng de ui, pepers, ketoembar, koenjit, laos en 1 1/2 eetlepel water in een keukenmachine tot een puree.
Breng in een pan 2 dl water, het uimengsel, de drumsticks, het serehpoeder, de kruidnagel, de santen, het citroensap en zout aan de kook en laat de drumsticks afgedekt ± 20 minuten zachtjes sudderen; schep halverwege om.
Verwarm de grill voor op de hoogste stand en grill de drumsticks in ± 10 minuten goudbruin; keer ze regelmatig.
Verwarm intussen op laag vuur de saus opnieuw, schep de saus in een schaal en leg de drumsticks erop.
Serveer met nasi koening , atjar tjampoer en sperzieboontjes.
Receptenplein.nl
Home / grill / Pagina 9
Gegrilde Gehaktkoekjes met Kaas
Sappige gehaktkoekjes gegrild met gesmolten kaas en een vleugje paprika. Een snelle en smaakvolle maaltijd voor elke gelegenheid.
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd16 minuten min
Land van herkomst: Nederland Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Calories: 420kcal
Author: Cor Klaar
- 500 g gehakt half-om-half
- Zout
- Peper
- 1 gesnipperde ui
- 1 ei
- 4 eetlepels paneermeel
- 8 plakken belegen kaas
- Paprikapoeder
Verwarm de grill voor.
Meng het gehakt met zout, peper, ui, ei en paneermeel.
Vorm van het gehakt 8 platte koekjes.
Leg de gehaktkoekjes onder de grill.
Grilleer de koekjes 8 minuten aan elke kant.
Leg de plakken kaas op de gegrilde koekjes.
Laat de kaas onder de grill snel smelten.
Bestrooi de gesmolten kaas met paprikapoeder.
Serveer direct.
Serveertip:
Serveer de gegrilde gehaktkoekjes met broodjes, aardappelpuree of een salade. Lekker met ketchup of mosterd.
Wijnadvies:
Een fruitige, rode wijn zoals een Merlot of een koud biertje.
Calories: 420kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 35g | Vet: 25g | Zout: 1.5g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / grill / Pagina 9