Gorgonzola Focaccia Deluxe

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd5 minuten
Recept categorieën: Brood, Broodjes, Hoofdgerechten
Land van herkomst: Italië
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen
calorieën: 540kcal
Auteur: nogcheken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 pak Easy Bakery Focaccia Italiaans à 250 g
  • 4 tomaten in plakjes
  • 250 gram gorgonzola in dunne plakjes
  • 2 eetlepels bieslook geknipt

Instructies

  • Verwarm de grill voor.
  • Klop de olijfolie met de fijngehakte knoflook door elkaar.
  • Snijd het Italiaanse brood open en bestrijk beide helften royaal met de knoflookolie.
  • Verdeel de plakjes tomaat gelijkmatig over het brood en leg er de dunne plakjes gorgonzola bovenop.
  • Schuif het brood onder de voorverwarmde grill en laat de kaas in ongeveer 5 minuten smelten en lichtbruin worden.
  • Haal het brood uit de oven en bestrooi het met de geknipte bieslook.
  • Vouw het brood dicht en snijd het in handzame stukken.
  • Serveer de Gorgonzola Focaccia Deluxe met een verfrissende rucolasalade.

Notities

Wijnadvies:

Een robuuste rode wijn zoals Canaletto Primitivo Puglia uit Italië vormt een perfecte aanvulling op de intense smaak van de gorgonzola en de kruidige focaccia.

Nutrition

Calories: 540kcal | koolhydraten: 33g | Protein: 18g | Vet: 39g | Zout: 2mg | Sugar: 5g

Gegrilde Kip-Courgettespiezen met Gepofte Aardappel en Gebakken Bonen

Deze gegrilde kip-courgettespiezen met gepofte aardappel en gebakken bonen vormen een smakelijk en voedzaam gerecht, perfect voor een zomerse maaltijd. De combinatie van malse kip, knapperige courgette, romige aardappel en hartige bonen zorgt voor een heerlijke smaakervaring.
Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kip, Magnetron koken
Porties: 4 personen
calorieën: 450kcal
Auteur: nogcheken

Equipment

  • magnetron
  • grill

Ingrediënten

  • 1 pak pofaardappelen met yoghurt-knoflooksaus CêlaVita
  • 2 uien in ringen
  • 1 teentje knoflook gesnipperd
  • eetlepels olijfolie
  • 2 tomaten in stukjes
  • 1 pot witte bonen
  • ½ eetlepel oregano
  • 8 kipfilet in blokjes
  • 3 eetlepels basilicum geknipt

Instructies

  • Prik enkele gaatjes in de pakken pofaardappel en zet ze in de magnetron op 700 watt.
  • Laat ze in ongeveer 30 minuten gaar worden.
  • Fruit intussen de uien met de knoflook 5 minuten in de hete olie.
  • Voeg de witte bonen toe en bak ze 5 minuten al omscheppend mee.
  • Schep de tomatenstukjes en de oregano erdoor.
  • Bereid de kip-courgettespiezen volgens de aanwijzingen op de verpakking op het rooster van een gloeiende barbecue of onder de voorverwarmde grill.
  • Strooi het basilicum over de bonen.
  • Serveer de spiezen met de gepofte aardappelen en de gebakken bonen.

Notities

Wijnadvies:

Een frisse Sauvignon Blanc, zoals Andes Peaks Sauvignon Blanc, zou goed samengaan met dit gerecht.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 25g | Vet: 20g | Zout: 1.5mg | Sugar: 4g

Gegratineerde portdriehoekjes

Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Hapjes
Porties: 4
Auteur: nogcheken

Equipment

Ingrediënten

  • 100 ml rode port
  • 0.5 eetlepel boter
  • 200 g oude kaas
  • 1 eetlepel crème fraîche
  • 6 sneetjes geroosterd volkorenbrood zonder korst

Instructies

  • Breng in een steelpan de rode port met de boter aan de kook.
  • Draai het vuur laag en laat al roerend de oude kaas erin smelten.
  • Roer van het vuur af de crème fraîche door het mengsel.
  • Snijd de sneetjes brood diagonaal in vieren.
  • Leg de gesneden stukjes brood op een bakplaat en bestrijk ze met het kaasmengsel.
  • Plaats de bakplaat onder een hete grill en laat de portdriehoekjes in 1-2 minuten goudbruin kleuren.

Notities

Serveer de gegratineerde portdriehoekjes direct als heerlijke hapjes. Geniet ervan!

Spinazie champignon gratin

Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten, Ovenschotel
Porties: 4 personen
Auteur: nogcheken

Equipment

Ingrediënten

  • 600 gram ontdooide diepvriesspinazie
  • 1 teentje knoflook
  • 60 gram boter
  • 3 dl béchamelsaus
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak
  • 250 gram champignons in plakjes gesneden
  • 4 eetlepels slagroom
  • 2 eidooiers

Instructies

  • Knijp overtollig vocht uit de ontdooide spinazie.
  • Smelt de helft van de boter in een pan en bak het gehalveerde teentje knoflook gedurende ongeveer 3 minuten zachtjes tot het lichtbruin is.
  • Voeg de spinazie toe en bak het geheel nog eens ongeveer 4 minuten.
  • Verwarm de béchamelsaus.
  • Roer de helft van de béchamelsaus, zout en peper door de spinazie en doe dit mengsel in een ingevette ovenschaal.
  • Verwarm de grill voor.
  • Bak de champignons in de rest van de boter gedurende ongeveer 5 minuten (schep 2 eetlepels champignons uit de pan en houd apart).
  • Giet de rest van de béchamelsaus in de pan met champignons.
  • Klop de slagroom lobbig en meng dit met de eidooiers.
  • Roer dit mengsel door de champignonsaus en verdeel het over de spinazie in de ovenschaal.
  • Schep de apart gehouden champignons erbovenop.
  • Gratineer het gerecht gedurende ongeveer 4 minuten onder de hete grill tot het mooi goudbruin is.

Notities

Serveer deze verrukkelijke spinazie champignon gratin als bijgerecht naast een hoofdgerecht naar keuze!

Aardappel kaas pannenkoek

Recept categorieën: Groenten, Kaas, Pannenkoeken
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4
Auteur: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kg aardappels
  • 2 eieren geklutst
  • 2 uien fijn gesnipperd
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 theelepel fijngehakte verse koriander
  • 60 g geraspte cheddar
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 dl yoghurt

Instructies

  • Schil de aardappelen en rasp ze.
  • Spoel de geraspte aardappels grondig af onder koud stromend water en laat ze uitlekken op keukenpapier of een schone theedoek.
  • Dep ze droog.
  • Meng de geraspte aardappels, geklutste eieren, gesnipperde ui, bloem, fijngehakte koriander, geraspte cheddar en peper naar smaak in een schaal.
  • Verwarm de olijfolie op matig vuur in een pan met anti-aanbaklaag.
  • Verdeel het aardappelmengsel gelijkmatig over de bodem van de pan en laat het 15 minuten zachtjes bakken.
  • Zet de pan vervolgens nog 10 minuten onder een voorverwarmde grill op matig vuur tot de bovenkant goudbruin is en de pannenkoek volledig gaar is.
  • Snijd de pannenkoek in taartpunten en serveer ze met een lepel yoghurt erop.

Notities

Geniet van deze heerlijke aardappelkaaspannenkoek!