Frisse Bulgursalade met Gerookte Makreel

Frisse Bulgursalade met Gerookte Makreel

Een kruidige bulgursalade met frisse kruiden, sappige tomaten en gerookte makreel – perfect als lichte zomermaaltijd.
Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Salade, Vis
Land van herkomst: Midden Oosten
Jaargetijde:: Zomer
Servings: 4
Calories: 420kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • ½ eetlepel harissa
  • 1 pak bulgur 275 g
  • 100 ml vers geperst granaatappelsap
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 eetlepels verse munt fijngehakt
  • 2 eetlepels verse peterselie fijngehakt
  • 2 kropjes little gem blaadjes losgemaakt
  • 2 bosuitjes in dunne ringetjes
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 300 g gerookte makreelfilet in stukken
  • 400 g tomaten in kleine stukjes

Instructies

  • Doe de bulgur in een kom en voeg kokend water toe totdat de bulgur net onder staat.
  • Laat de bulgur 15-20 minuten wellen.
  • Snijd intussen de tomaten in kleine stukjes.
  • Roer in een grote kom de tomatenpuree, harissa, granaatappelsap en olijfolie tot een dressing.
  • Schep de bulgur lepel voor lepel door de dressing.
  • Meng de stukjes tomaat, ⅔ van de bosui, peterselie en munt erdoor.
  • Laat de salade bij voorkeur 1 uur marineren.
  • Verdeel de blaadjes little gem over wijde kommen en schep de bulgursalade erop.
  • Leg de stukken gerookte makreel bovenop de salade.
  • Garneer met de resterende bosui, peterselie en munt.

Notities

Serveertip:
Serveer de salade met extra citroenpartjes voor een frisse touch.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn, zoals Sauvignon Blanc, past perfect bij de pittige harissa en de rijke smaak van de makreel.

Nutrition

Calories: 420kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 25g | Vet: 15g | Zout: 1.3g | Sugar: 8g

Geroosterde Muesli met Griekse Yoghurt en Honing Espresso

Geroosterde Muesli met Griekse Yoghurt en Honing Espresso

Geniet van deze heerlijke en voedzame geroosterde muesli met Griekse yoghurt en honing espresso!
Voorbereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Ontbijt
Dieët: Vegetarisch
Servings: 10
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 225 gram havermout
  • 60 gram zonnebloempitten
  • 60 gram wit sesamzaad
  • 90 gram appelmoes
  • ½ theelepel gemengde kruiden
  • 60 gram agavesiroop
  • 30 gram honing
  • 50 gram rietsuiker
  • 125 gram amandelen
  • 2 eetlepels hazelnootolie
  • 20 gram gemalen koffie van de Dulsão de Brasil

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Voeg alle ingrediënten, behalve de gemalen koffie, toe aan een grote kom en roer ze goed door tot ze goed gemengd zijn.
  • Leg de mix van ingrediënten op een met bakpapier beklede bakplaat en bak het in de oven gedurende 15 minuten.
  • Schep elke 5 minuten om.
  • Haal de mix uit de oven.
  • Maak met een scherp mesje de Dulsão de Brasil capsule open en voeg de gemalen koffie toe aan de ingrediëntenmix.
  • Zet de mix weer in de oven en bak tot deze goudbruin is.
  • Haal de mix uit de oven en laat deze afkoelen.
  • Indien u de mix voor een later moment wilt bewaren, kunt u deze in een luchtdichte verpakking opbergen.
  • Voeg Griekse yoghurt en honing naar smaak toe aan een ontbijtkom en eindig met de zelfgemaakte muesli.
  • Serveer met een espresso van de Dulsão de Brasil.

Notities

Aangezien dit een ontbijt is, wordt er meestal geen wijn geserveerd. Maar als je wilt experimenteren, zou een lichte en fruitige witte wijn zoals een Moscato passen bij de zoete en frisse smaken van dit gerecht.

Nutrition

Calories: 250kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 5g | Vet: 10g | Zout: 0.1g | Sugar: 15g

Frisse Mosselsalade met Spinazie, Radijs en Tuinkers

Frisse Mosselsalade met Spinazie, Radijs en Tuinkers

Een lichte mosselsalade met knapperige radijs, verse spinazie en een smaakvolle vinaigrette. Perfect voor een frisse zomerse maaltijd!
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Salade, Vis
Land van herkomst: Internationaal, Mediterraan
Jaargetijde:: Zomer
Servings: 4 personen
Calories: 220kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 750 g gekookte mosselen
  • Enkele handvol spinaziebladeren
  • 3 tomaten
  • 1 bosje radijs
  • 1 ui
  • 1 el olie
  • Azijn naar smaak
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak
  • 1 mespunt tijm
  • 1 bakje tuinkers

Instructies

  • Was de tomaten en radijsjes, dep ze droog en snijd ze in plakjes.
  • Schil de ui en snijd deze in dunne ringen.
  • Was de spinaziebladeren voorzichtig en laat ze uitlekken.
  • Meng de tomaten, radijsjes, ui, spinaziebladeren en mosselen in een grote kom.
  • Bereid een dressing door olie, azijn, zout, peper en tijm te mengen.
  • Giet de dressing over de salade en meng goed.
  • Was de tuinkers, dep ze droog en hak ze grof.
  • Strooi de gehakte tuinkers over de salade als garnering.
  • Serveer de mosselsalade direct.

Notities

Serveertip:
Serveer deze salade met knapperig glutenvrij brood en een glas koele witte wijn voor een heerlijke zomerse lunch.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn, zoals een Pinot Grigio of Grüner Veltliner, past perfect bij deze salade.

Nutrition

Calories: 220kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 24g | Vet: 8g | Zout: 1.8g | Sugar: 3g