Pittige Gefrituurde Kippenbouten
Ontdek de smaken van deze pittige gefrituurde kippenbouten. Dit Chinese bijgerecht combineert kruidige aroma's met knapperige texturen, perfect voor een feestelijke maaltijd of als smakelijke toevoeging aan je diner.
Bereidingstijd1 uur uur 30 minuten min
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar
- 4 kippenbouten
- 50 g maïzena
- 2 eetlepels droge sherry
- 2 eetlepels geraspte sjalot of ui
- 2 eetlepels geraspte verse gemberwortel
- 2 eetlepels gembersap
- 2 theelepels sesamolie
- 3 eetlepels lichte sojasaus
- 3 eetlepels suiker
- 3 eetlepels vijfkruidenpoeder
- 4 uitgeperste of fijngestampte grote teentjes knoflook
- 1 ei
- ¼ theelepel zout
- ½ theelepel peper
- Olie voor het frituren
- Toefjes peterselie voor het garneren
Hak de kippenbouten doormidden.
Snijd elk stuk kip enkele malen diep in en sla ze plat met een hakmes of deegroller.
Marineer de kip 20 minuten in het gembersap en de sherry.
Vermeng de vijfkruidenpoeder met peper, gember, sjalot of ui, knoflook, zout, suiker, lichte sojasaus en sesamolie.
Schenk het mengsel over de kip en laat het een uur marineren, keer elk kwartier om.
Klop het ei los en voeg het aan de marinade toe.
Schep alles goed door elkaar.
Wentel de stukken kip door de maïzena.
Verhit de olie tot 190°C en frituur de kip tot ze mooi bruin is.
Laat de kip uitlekken op keukenpapier.
Serveer de kip warm, gegarneerd met toefjes peterselie.
Wijnadvies:
Een droge Riesling of een lichte Pinot Noir complementeren de kruidige smaken van dit gerecht.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 30g | Vet: 25g | Zout: 1.5g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / hakmes
Macaroni met romige paprikasaus
Snel te maken
Calories:
Author: Cor Klaar
- 400 g macaroni zak a 500 g
- 2 uien
- 2 eetlepel olijfolie
- 1 cup(s) boursin cuisine knoflook & fijne kruiden 245 g
- 1 zakje verse basilicum 15 g
- 1 zakje pastakaas 150 g
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 1 gele paprika
Macaroni volgens gebruiksaanwijzing koken.
Uien pellen en snipperen.
In braadpan olie met ui zachtjes verhitten.
Paprika's schoonmaken en in blokjes snijden.
Paprika 5 minuten met ui meebakken.
Saus en 100 ml water door groente roeren en nog 2 minuten verwarmen.
Basilicumblaadjes fijnsnijden.
Macaroni en saus over vier borden verdelen.
Met kaas en basilicum bestrooien.
Receptenplein.nl
Home / hakmes
Kwark met mango en noten
Snel te maken
Calories:
Author: Cor Kevenaar
hakmes
mes
vier grote ijscoupes
- 1 rijpe mango
- ½ bakje noten ongezouten gemengde à 150 g
- 1 beker magere kwark 500 g
- 3 eetlepels sinaasappelmarmelade
Mango schillen en vruchtvlees in stukjes snijden.
Noten in stukjes hakken.
Kwark mengen met marmelade, noten en grootste deel van mango.
Mengsel in vier grote ijscoupes scheppen en garneren met rest van mangostukjes.
Receptenplein.nl
Home / hakmes
Lamsbout met rozemarijn
Snel te maken
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 250 g lamsboutplakken dunne plakken
- 3-4 takjes rozemarijn
- 100 ml rode wijn
- 2 teentjes knoflook geperst
- versgemalen zwarte peper
- zeezout Grof gemalen
Vetrandjes van vlees snijden en vlees in 4-8 stukken snijden.
Rozemarijn van takjes rissen en zeer fijn hakken.
In kom vleesblokjes mengen met wijn, rozemarijn en knoflook.
Afgedekt in koelkast minstens 30 minuten marineren.
Aan tafel telkens plakje lamsvlees aan fonduevork steken en in hete olie in 2 minuten rosé bakken.
Grof peper en zout erboven malen.
Provençaals tintje: Vervang de rode wijn eens door een droge rosé uit de Provence en de rozemarijn door fijngehakte Provençaalse kruiden.
Receptenplein.nl
Home / hakmes
Ajam pangang 2
gekruide kip, in de oven geroosterd
Calories:
Author: Cor Kevenaar
Een kip op rug opensnijden, in tweeën snijden, met de platte kant van een hakmes kloppen.
Dan met zout en peper bestrooien.
Haal dan de kip eerst door een geklopt ei en door de beschuitkruim.
Leg de gepaneerde stukken kip in een pan, doe er gesmolten boter over en zet de kip in een niet te hete oven.
Nu en dan de kip bedruipen tot ze bruin en gaar is.
Kip op een schotel en wat ketjap erover.
Receptenplein.nl
Home / hakmes
Pirosjki
gevulde hartige frituur
Totale tijd50 minuten min
Calories:
Author: Cor Kevenaar
messen
sauspan
lepels
hakmes
- 250 g bloem
- 1 deciliter room
- 50 g boter
- 2 eieren
- snufje zout
- 250 g witte kool
- snufje zout
- 25 g boter
- 2 hardgekookte eieren
- snufje zout
- eiwit
- frituurvet
- peterselie
Van de bloem room boter eieren en het zout een stevig deeg kneden uitrollen.
Het deeg snijden in rechthoekige lapjes van 5 bij 10 cm.
Deze bedekken met een laagje vulsel (kool fijnhakken licht blancheren met zout gaar smoren goed vermengen met gesnipperde eieren en zout) dichtrollen en afplakken met eiwit.
In kokende frituur afbakken.
Serveren bedekt met peterselie.
Varianten:
- Als vulsel gesmoorde paddestoelen (hanekammen bijvoorbeeld) gebruiken.
- De room in het deeg vervangen door een kaassaus en als vulsel zuurkool gebruiken.
Receptenplein.nl
Home / hakmes
Gevulde Kruidenflensjes
Een verfijnde variatie op de traditionele crêpes, deze hartige, gevulde kruidenflensjes brengen een smaakvolle Franse twist naar je brunch of diner. Het frisse aroma van diverse kruiden geeft deze flensjes een verrassende draai. Maak je klaar om te genieten van een heerlijke culinaire ervaring!
Totale tijd45 minuten min
Calories:
Author: Cor Kevenaar
flensjespan
paletmes
invetkwastje
messen
lepels
hakmes
serveerschotel
slabak
- 300 g bloem
- 3 deciliter water
- Snufje zout
- 25 g boter
- 3 eieren
- 2 eiwitten
- 15 g kervel
- 15 g peterselie
- 15 g selderij
- 5 g rozemarijn
- Boter voor het bakken
- 4 tomaten
- 1 deciliter mayonaise
- Peper
- Zout
Meng bloem, zout, eieren, water, boter en eiwitten in een beslagkom tot een stevig flensjesbeslag.
Hak de kervel, peterselie, selderij en rozemarijn fijn.
Voeg deze voorzichtig toe aan het beslag en meng goed.
Bak flensjes op de gebruikelijke manier en rol ze op.
Serveer ze apart met bijvoorbeeld een frisse tomatensla.
Snijd de tomaten in plakjes en bereid een eenvoudige mayonaise.
Breng op smaak met peper en zout.
Leg de flensjes op een serveerschotel en serveer met plakjes tomaat en een toefje mayonaise.
Varieer met kruiden!
Gebruik bijvoorbeeld kokskruiden en voeg wat speciaal aromazout toe.
Een andere smakelijke optie is om een handvol gefruite uitjes en wat extra peterselie toe te voegen.
Receptenplein.nl
Home / hakmes
Gevulde Zoete Crêpentaart met Gember
Crêpes au gingembreGeniet van een kruidige en verrassende smaak met deze Crêpes au gingembre, een zoete en gevulde flensjestaart met gember. Hier is de vernieuwde versie van het recept.
Totale tijd45 minuten min
Calories:
Author: Cor Kevenaar
flensjespan
paletmes
invetkwastie,
schotel
Lepel
hakmes
kommen
- 300 g bloem
- 4 deciliter melk
- 75 g suiker
- Een snufje zout
- 2 eieren
- 200 g gember
- Boter
- 2 deciliter gembersiroop
- Poedersuiker
- 25 g djahé gemberpoeder
Maak van gezeefde bloem, melk, suiker, zout en eieren op de gebruikelijke wijze beslag.
Voeg aan dit beslag de fijngehakte gember toe en bak dunne flensjes.
Rol ze op en schik ze op een schotel.
Besprenkel de flensjes met gembersiroop en bestrooi ze met een mengsel van gezeefde poedersuiker en gemberpoeder (djahé).
- Varieer door de gember te vervangen door sukadesnippers en gebruik in plaats van siroop notenlikeur.
- Probeer de gember te vervangen door stukjes gedroogde, geweekte abrikoos.
- Gebruik in plaats van siroop bessenjam en bestrooi met greinsuiker.
- Geniet van deze smaakvolle Crêpes au gingembre, perfect voor liefhebbers van kruidige lekkernijen!
Receptenplein.nl
Home / hakmes