Pollo tonnato
kip-tonijntaartje
Porties: 2
Equipment
- keukenpapier
- uitsteekvormpje doorsnede ± 8 cm
Ingrediënten
- ½ kippenbouillontablet
- 2 kipfilets
- 1 blikje tonijn naturel 180 gr, John West
- 2 theelepel citroensap
- 3 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel slagroom
- 2 eetlepels kappertjes potje, Grand'Italia
- zout
- 12 sprietjes bieslook
- 8 blaadjes sla
- (vers)gemalen zwarte peper
Instructies
- Breng in een steelpan 1/2 liter water aan de kook.
- Snijd de kipfilet in blokjes.
- Verkruimel het bouillontablet boven het kokende water en kook de kipfilet hierin in ± 5 minuten gaar.
- Neem de kip uit de pan en laat afkoelen.
- Giet de tonijn af.
- Maal in een keukenmachine de kip, de tonijn, 1 theelepel citroensap, de mayonaise, de slagroom en 1 eetlepel kappertjes grof en breng op smaak met zout en peper.
- Knip de bieslook erboven fijn en schep die erdoor.
- Was de sla en dep hem met keukenpapier droog.
- Steek met een uitsteekvormpje 8 rondjes uit de sla.
- Zet het vormpje midden op een bord en leg er een slarondje in.
- Schep er 1/8 deel van het tonijnmengsel in en strijk dat glad.
- Leg hierop weer een slarondje, schep er weer 1/8 deel van het tonijnmengsel in en strijk het glad.
- Maak op de zelfde manier op 3 andere borden elk taartje.
- Garneer met de rest van de kappertjes.