Italiaanse Pannenkoeken met Salami en Kruiden

Italiaanse Pannenkoeken met Salami en Kruiden

Recept categorieën: Pannenkoeken
Land van herkomst: Italië
Servings: 4
Calories: 450kcal
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 fles pannenkoekenmix 200 ml
  • 400 ml koude melk
  • Vloeibare margarine
  • 18 plakjes salami
  • 75 g belegen kaas geraspt
  • 3 g Italiaanse kruiden
  • 1 bakje Italiaanse slacompleet met dressing en croutons

Instructies

  • Schud de fles pannenkoekmix goed.
  • Voeg 400 ml koude melk toe aan het poeder tot het streepje.
  • Draai de dop weer op de fles en houd de fles op zijn kop.
  • Schud gedurende 1 minuut en laat de fles dan 3 minuten met rust.
  • Verwarm een klein beetje vloeibare margarine in een koekenpan.
  • Bak 3 plakjes salami kort in de pan.
  • Schud opnieuw met de fles pannenkoekmix, giet wat beslag in de pan en verdeel het gelijkmatig over de bodem.
  • Wacht tot het beslag bijna niet meer glimt.
  • Draai voorzichtig de pannenkoek om met behulp van een spatel.
  • Strooi een beetje geraspte kaas en Italiaanse kruiden over de pannenkoek.
  • Als de kaas gesmolten is, controleer dan voorzichtig of de onderkant van de pannenkoek bruin is.
  • Bak de overige pannenkoeken op dezelfde manier.
  • Houd de gebakken pannenkoeken warm onder aluminiumfolie.
  • Meng de sla met de dressing, kaas en croutons uit het pakje.
  • Serveer de pannenkoeken met de Italiaanse salade.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 20g | Vet: 30g | Zout: 2.5g | Sugar: 5g

Hollandse Roerbakschotel met Krieltjes

Hollandse Roerbakschotel met Krieltjes

Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Groenten, Roerbakken / Wokken
Land van herkomst: Nederland
Servings: 4
Calories: 580kcal
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 gele paprika
  • 1 ui
  • 5 eetlepels zonnebloemolie
  • 700 g krieltjes
  • 300 g half-om-half gehakt
  • 450 g sperziebonen diepvries
  • 1 zakje mix voor groenteroerbakgerecht sperziebonen-kip, 43 g

Instructies

  • Maak de paprika schoon en snijd deze in reepjes.
  • Pel en snipper de ui.
  • Verhit 3 eetlepels olie in een koekenpan en bak de krieltjes gedurende 15 minuten goudbruin.
  • Verhit in een wok 2 eetlepels olie en bak het gehakt rul.
  • Voeg de sperziebonen, paprika en ui toe aan het gehakt en roerbak gedurende 8 minuten.
  • Roer de mix voor groenteroerbakgerecht en 400 ml water door de groenten en het gehakt.
  • Breng aan de kook.
  • Laat nog 7 minuten sudderen terwijl je af en toe roert.
  • Serveer de krieltjes met het roerbakgerecht.

Notities

Deze roerbakschotel kan goed worden geserveerd met een frisse groene salade.
Een licht en fruitig rood of wit wijntje past goed bij dit gerecht. Denk aan een Pinot Noir voor rood of een Sauvignon Blanc voor wit.

Nutrition

Calories: 580kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 25g | Vet: 35g | Zout: 1.5g | Sugar: 5g

Havermout-maïs Pannenkoekjes met Komkommersalade

Havermout-maïs Pannenkoekjes met Komkommersalade

Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Pannenkoeken
Land van herkomst: Nederland
Servings: 4
Calories: 450kcal
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 300 g maïskorrels uit blik
  • 6 eieren
  • 225 g havermout
  • 6 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 komkommer
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel azijn
  • 150 ml tomatenketchup
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Laat de maïskorrels uitlekken.
  • Klop de eieren los en meng de maïs, havermout, zout en peper erdoor.
  • Verhit een beetje margarine in een koekenpan en schep 3-4 porties beslag in de pan.
  • Druk ze iets plat.
  • Bak de pannenkoekjes in 4 minuten gaar, keer halverwege.
  • Houd de pannenkoekjes warm onder aluminiumfolie terwijl je de rest van het beslag bakt.
  • Schaaf intussen de komkommer in plakjes.
  • Meng de azijn, zout en peper door de mayonaise en schep deze dressing door de komkommer.
  • Serveer de maïs pannenkoekjes met de komkommersalade en tomatenketchup.

Notities

Deze pannenkoekjes zijn lekker met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 38g | Protein: 12g | Vet: 25g | Zout: 1.5g | Sugar: 8g

Hamburgers met Sla en Knoflookcroutons

Hamburgers met Sla en Knoflookcroutons

Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Groenten, Vlees
Servings: 4
Calories: 600kcal
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 4 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 doos rundvleeshamburgers diepvries, 300 g
  • 1 duopak krieltjes 700 g
  • 3 tomaten
  • 200 gram gemengde sla
  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel azijn
  • 60 gram knoflookslacroutons

Instructies

  • Snijd de uien in ringen.
  • Verhit de vloeibare margarine in een koekenpan.
  • Bak de hamburgers en uien in de koekenpan volgens de instructies op de verpakking.
  • Kook de krieltjes gedurende 5 minuten.
  • Snijd de tomaten in partjes en was de gemengde sla.
  • Meng de sla en tomaten in een slakom.
  • Maak een dressing door de olie, azijn, peper en zout te mengen en giet deze over de sla.
  • Strooi de knoflookcroutons over de salade.
  • Serveer de krieltjes met de salade en de hamburgers met uien.

Notities

Je kunt extra smaak toevoegen door een scheutje Worcestershiresaus aan de hamburgers toe te voegen tijdens het bakken.
Deze maaltijd kan goed worden gecombineerd met een licht gekoelde rode wijn zoals een Pinot Noir.

Nutrition

Calories: 600kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 25g | Vet: 40g | Zout: 2.5g | Sugar: 8g

Gegratineerde Mexicaanse Tortilla’s met Pittig Gehakt

Gegratineerde Mexicaanse Tortilla's met Pittig Gehakt

Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Tortilla, Varkensvlees, Vlees, Wraps
Land van herkomst: Mexico
Servings: 4
Calories: 570kcal
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 300 gram half-om-half gehakt
  • 2 eetlepels cajunkruiden
  • 400 gram Mexicaanse roerbakgroenten
  • 75 g belegen kaas geraspt
  • 4 eetlepels tomatenketchup
  • 1 pak tortilla wraps

Instructies

  • Verwarm de grill voor.
  • Pel en snipper de uien.
  • Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak het gehakt met de cajunkruiden rul.
  • Voeg de gesnipperde uien en de Mexicaanse roerbakgroenten toe en bak deze mee.
  • Rasp de kaas.
  • Breng het groente-gehaktmengsel op smaak met tomatenketchup, zout en peper.
  • Leg de tortilla wraps een voor een op een bakplaat, verdeel de vulling erover, vouw dubbel en bestrooi met geraspte kaas.
  • Plaats de schotel onder de grill gedurende 3 minuten, tot de kaas goudbruin en gesmolten is.

Notities

Een lichtgekoelde, fruitige rode wijn zoals een Merlot of een Malbec vormt een perfecte aanvulling op de pittige smaken van dit gerecht. De fruitigheid van de wijn zal de kruiden benadrukken en een heerlijke balans bieden aan de maaltijd.

Nutrition

Calories: 570kcal | koolhydraten: 42g | Protein: 28g | Vet: 32g | Zout: 2.5g | Sugar: 6g

Tilapiafilet en geroosterde trostomaten met limoen en basilicum

Tilapiafilet en geroosterde trostomaten met limoen en basilicum

Recept categorieën: Vis
Land van herkomst: Italië
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 stronk broccoli
  • 250 gram sperziebonen
  • handje verse basilicum
  • 5 blaadjes verse munt
  • 1 tak mini-trostomaatjes
  • 4 tilapiafilets á 125 gram
  • Bertolli Gentile Extra Vergine olijfolie
  • Voor de dressing:
  • sap van 1 limoen
  • 50 ml Bertolli Gentile Extra Vergine olijfolie
  • klein teentje knoflook uitgeperst
  • zout en peper uit de molen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°Klop het limoensap met de Gentile extra vergine olijfolie en de knoflook. Breng de dressing op smaak met peper en zout.
  • Maak de bonen schoon en haal de roosjes van de stronk broccoli.
  • Breng in een pan ruim water aan de kook en blancheer hierin de broccoliroosjes en de sperziebonen ongeveer 5 minuten tot ze net beetgaar zijn.
  • Dep de tilapiafilets goed droog met een stuk keukenpapier en bestrooi ze met peper en zout.
  • Laat in een koekenpan een scheut Gentile extra vergine olijfolie goed heet worden en bak hierin de vis aan beide kanten kort aan. Leg ze vervolgens op een ovenplaat.
  • Zet de filets in de voorverwarmde oven en bak ze in 8 minuten gaar.
  • Laat de trostomaatjes aan de tak en leg ze de laatste vijf minuten bij de vis in de oven.
  • Verhit een scheut Gentile extra vergine olijfolie in een wok en roerbak, als de vis de oven ingaat, de groenten ongeveer 3 minuten op hoog vuur.
  • Meng er op het laatst de gehakte basilicum- en muntblaadjes en 2/3 van de dressing door.
  • Serveer de groenten op 4 borden en leg de tomaatjes erbij.
  • Plaats de vis er bovenop en sprenkel daar het laatste beetje dressing over.

Notities

Heerlijk met spaghetti.
Variaties
Voor de dressing kun je ook Bertolli Robusto extra vergine olijfolie gebruiken.
Deze is krachtig van smaak en daardoor heel geschikt.

Spiesen uit Servie & Montenegro

Spiesen uit Servie & Montenegro

Recept categorieën: Vlees
Land van herkomst: Servië, Yugoslavië
Servings: 4
Calories: 420kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 theelepel olie
  • 100 gram gekruide krieltjes (koelvaof krieltjes met 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 6 sweetbites (oranje minipaprika’of 2 oranje paprika’s
  • 100 gram kerstomaatjes
  • stuk komkommer
  • 75 gram casselerrib vleeswaar
  • 75 gram salami
  • 2 bruine pistoletjes
  • 2 eetlepel(s) tapenade

Instructies

  • Bestrijk een koekenpan met een antiaanbaklaag met wat olie en verhit de pan.
  • Bak de krieltjes in ca. 8 minuten gaar en bruin.
  • Laat ze afkoelen.
  • Maak de paprika’s schoon.
  • Snijd kleine paprika’s in tweeën of grote in vieren.
  • Kook de stukken paprika 40 seconden in de magnetron of in wat water tot ze zacht zijn.
  • Was de tomaatjes en het stuk komkommer.
  • Snijd de komkommer in dikke plakken en halveer ze.
  • Snijd de plakjes casselerrib en salami in tweeën en rol de stukjes op.
  • Rijg om en om aan spiesen de krieltjes, reepjes paprika, rolletjes vleeswaar, komkommer en tomaatjes.

Notities

Met een pistoletje bestreken met tapenade een complete maaltijd.

Nutrition

Calories: 420kcal | koolhydraten: 39g | Protein: 23g | Vet: 20g

Gepofte aardappel met salsa en salade

Gepofte aardappel met salsa en salade

Recept categorieën: Bijgerecht
Servings: 4
Calories: 340kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 4 trostomaten
  • 1 rode ui fijngesnipperd
  • 1 eetlepel(s) rode-wijnazijn of citroensap
  • 2 eetlepel(s) fijngehakte peterselie
  • 4 pofaardappels in de schil voor de magnetron
  • 2 courgettes
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 krop sla
  • 1 citroen uitgeperst
  • 50 g oude kaas in blokjes

Instructies

  • Snijd de tomaten in kleine blokjes en meng ze tot een salsa met de rode ui, wijnazijn, peterselie en peper en zout.
  • Laat dit minstens 10 minuten staan.
  • Bereid de pofaardappels volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Snijd de courgettes doormidden en vervolgens in de lengte in 5 tot 6 plakken.
  • Bestrijk ze dun met olijfolie en bak ze in een droge koekenpan mooi bruin en gaar.
  • Bestrooi ze met zout en peper.
  • Was en droog de sla, scheur de bladeren in grove stukken en meng ze met de plakken courgette en het citroensap.
  • Verdeel de kaas erover.
  • Serveer de aardappels met een flinke schep salsa en de salade.

Nutrition

Calories: 340kcal | koolhydraten: 48g | Protein: 11g | Vet: 11g

Stokvis ‘pil pil’

Stokvis 'pil pil'

Recept categorieën: Vis
Land van herkomst: Spanje
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 500 gram stokvis in grote stukken
  • 2 dl melk
  • 30 gram boter
  • 1 dl olijfolie
  • 4 knoflookteentjes in plakjes
  • 2 eetlepel(s) peterselie grof gehakte
  • 2 eidooiers, geklopt
  • zwarte peper versgemalen
  • peterselie om te garneren

Instructies

  • Week de stokvis 24 uur.
  • Ververs het weekwater 4-5 keer en voeg aan het laatste weekbad 2 dl melk toe.
  • Dep de vis droog en verwijder de graten.
  • Laat de huid zitten.
  • Verhit de boter en de olie in een koekenpan en fruit de knoflook ca. 1-2 minuten.
  • Bak de peterselie nog ca. 1 minuut mee.
  • Haal de knoflook en peterselie uit de pan.
  • Bak de vis op het vel ca. 30 minuten op een laag vuur in het achtergebleven bakvet.
  • Beweeg de vis af en toe door de pan.
  • Het vocht en de eiwitten uit de vis vermengen zich met de olie en de boter en binden tot een dunne saus.

Afwerking:

  • Doe vlak voor het serveren de gebakken knoflook en peterselie terug in de pan en laat alles nog eens 2 minuten pruttelen.
  • Bestrooi met zwarte peper en garneer met peterselie.

Romig vispotje met broccoli uit de oven

Romig vispotje met broccoli uit de oven

Recept categorieën: Vis
Land van herkomst: Nederland
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 500 gram broccoli
  • zout
  • peper versgemalen
  • 1 grote rode ui
  • 1 gele paprika
  • 25 gram boter
  • 1 citroen
  • 300 gram kabeljauwfilet
  • 300 gram zalmfilet
  • 100 gram MonChou
  • 1 deciliter slagroom
  • 0.5 eetlepel tijmblaadjes verse
  • nootmuskaat
  • 100 gram gekookte mosselen
  • 100 gram Hollandse garnalen

Instructies

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Snijd de broccoliroosjes van de stronk en blancheer ze in ruim kokend water met zout in ca. 3 minuten beetgaar.
  • Laat de broccoli uitlekken in een vergiet.
  • Snijd de ui in dunne partjes en de paprika in stukken.
  • Smelt de boter in een pan en fruit de ui en paprika ca. 5 minuten op laag vuur.
  • Was de citroen en rasp de schil.
  • Pers hem daarna uit.
  • Snijd de kabeljauw en de zalmfilet in stukken van ca. 3 x 3 cm en besprenkel ze met het citroensap.
  • Roer in een grote kom de MonChou met de slagroom, tijm, zout, peper, de citroenrasp en een snuf nootmuskaat door elkaar.
  • Schep de broccoli, kabeljauw, zalm, mosselen, garnalen en het ui-paprikamengsel erdoor en vul hiermee een ondiepe ovenschaal.

Afwerking:

  • Strooi de geraspte kaas erover en bak de visschotel in de oven in ca. 25 minuten goudbruin en gaar.

Notities

Lekker met aardappelpuree en een salade van wortel en kervel.