Gevulde Courgette met Gehakt en Feta
Geniet van deze heerlijke gevulde courgette met mager rundergehakt en feta. De courgette wordt gevuld met een smaakvolle mix van gehakt, knoflook, en paprikapoeder en daarna perfect gebakken in de airfryer. Dit gerecht is snel en eenvoudig te bereiden, en past perfect bij gele rijst en gepofte tomaatjes.
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 2
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar
- 1 grote courgette ca. 400 g
- 1 teen knoflook geperst
- 200 g mager rundergehakt
- 50 g feta verkruimeld
- ½ eetlepel milde paprikapoeder
- Versgemalen zwarte peper naar smaak
- Zout naar smaak
Snijd de uiteinden van de courgette en verdeel de courgette in 6 gelijke stukken.
Zet de stukken courgette rechtop en hol ze met een theelepel uit, laat ongeveer ½ cm van de wand en 1 cm van de onderkant intact.
Bestrooi de binnenkant van de courgettestukken licht met zout.
Verwarm de airfryer voor op 180 °C.
Meng in een kom het rundergehakt met de verkruimelde feta, geperste knoflook, paprikapoeder, en versgemalen zwarte peper.
Kneed alles goed door.
Verdeel het gehaktmengsel in 6 gelijke porties en vul de uitgeholde courgettestukken met het gehakt.
Druk het gehakt goed aan en maak de bovenkant glad met een vochtige hand.
Zet de gevulde courgettes rechtop in een schaaltje en plaats het schaaltje in het airfryer-mandje.
Bak de gevulde courgettes in de airfryer gedurende 20 minuten op 180 °C, totdat ze goudbruin en gaar zijn.
Serveer de gevulde courgettes met gele rijst en gepofte tomaatjes voor een complete maaltijd.
Calories: 320kcal | koolhydraten: 8g | Protein: 25g | Vet: 20g | Zout: 1g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / kom / Pagina 16
Citroen Merengue Taart met Spinsuiker
Deze Citroen Merengue Taart is een verfijnd dessert dat je gasten zal imponeren. De knapperige taartbodem, romige citroencrème en luchtige merengue vormen samen een perfecte balans van smaken. De afwerking met spinsuiker en Kaapse kruisbessen zorgt voor een prachtige presentatie. Een klassiek dessert met een moderne twist, gemaakt in de airfryer!
(inclusief rust- en koelperiode)3 uur uur
Servings: 8
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar
Voor het deeg:
- 125 g boter
- 250 g bloem
- 30 g amandelpoeder
- 30 g poedersuiker
- 65 g suiker
- 1 ei
- 1 mespunt zout
- 1 vanillestokje
Voor de citroencrème:
- 100 ml citroensap
- 2 eieren
- 3 eidooiers
- 300 g bloemsuiker
- 300 g boter
- Geraspte schil van 2 citroenen
Voor de merengue:
- 160 g bloemsuiker
- 200 ml eiwit ongeveer 8 eiwitten
- 200 g suiker
- Azijn een paar druppels
Ter decoratie:
- Citroen
- Kaapse kruisbes
- Spinsuiker
- Gele kleurstof
De Bodem:
Meng de boter, suiker, en amandelpoeder in een kom.
Snijd het vanillestokje open en schraap de zaadjes eruit.
Voeg deze samen met het ei, zout, bloem, en poedersuiker toe aan het mengsel.
Meng tot een homogene massa.
Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het 1 uur rusten in de koelkast.
Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit tot ongeveer een halve centimeter dik.
Vet een vlaaivorm in en leg het deeg erin.
Druk goed aan en prik gaatjes in de bodem.
Bak de taartbodem blind af in de airfryer op 160 graden gedurende 30 minuten.
De Citroencrème:
Smelt de boter op matig vuur en voeg het citroensap en de geraspte citroenschil toe.
Voeg de bloemsuiker toe, roer goed door en laat kort opkoken.
Klop de eieren en eidooiers los.
Haal de pan van het vuur en meng het eiermengsel erdoor.
Zet de pan terug op het vuur en blijf roeren tot de crème dikker wordt.
Zeef de crème door een fijne zeef en laat het minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
De Merengue:
Ontvet de mengkom met een paar druppels azijn op keukenpapier.
Klop het eiwit stijf en voeg langzaam de suiker toe.
Zeef de bloemsuiker over het eiwit en klop nogmaals door.
Doe de merengue in een spuitzak.
Samenstellen en Decoreren:
Haal de taartbodem uit de oven en laat afkoelen.
Vul de bodem met de citroencrème en strijk glad.
Spuit de merengue op de taart en brand de bovenkant voorzichtig bruin met een kleine brander.
Smelt wat suiker in een pan en voeg een druppel gele kleurstof toe.
Trek spinsuikerdraden en werk de taart af met Kaapse kruisbessen en schijfjes citroen.
Combineer met een glas zoete dessertwijn zoals een Sauternes of een Moscato d'Asti.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 55g | Protein: 5g | Vet: 24g | Zout: 0.2g | Sugar: 40g
Receptenplein.nl
Home / kom / Pagina 16
Gevulde Champignons met Broodkruim en Peterselie
Deze gevulde champignons met broodkruim en peterselie zijn een heerlijk hapje of bijgerecht. De vulling van knapperig broodkruim, ui, knoflook en verse peterselie zorgt voor een smaakvolle combinatie, perfect voor elke gelegenheid. Ze zijn snel en eenvoudig te bereiden in de airfryer!
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 2
Calories: 120kcal
Author: Cor Klaar
- 1 kleine ui
- 1 snee oud witbrood, zonder korst
- 1 teentje knoflook
- ¼ theelepel paprikapoeder
- 2 eetlepels olijfolie
- 250 g champignons zonder steeltje
- Peper en zout naar smaak
- 4 takjes verse peterselie
Verwarm de airfryer voor op 200 graden.
Boen de champignons schoon en verwijder de steeltjes.
Pel de ui en snijd deze in piepkleine blokjes.
Pel de knoflook en pers deze uit.
Snijd het witbrood in kleine blokjes en hak de peterselie fijn.
Meng in een kom de ui, knoflook, broodblokjes, peterselie, en paprikapoeder.
Breng op smaak met zout, peper en olijfolie.
Vul de holtes van de champignons met dit mengsel.
Bak de gevulde champignons in de airfryer gedurende 8 minuten op 180 graden.
Laat de champignons iets afkoelen tot ze beetgaar zijn, maar serveer ze nog warm voor de beste smaak.
Combineer met een lichte witte wijn zoals Sauvignon Blanc of een droge rosé.
Calories: 120kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 3g | Vet: 6g | Zout: 0.5g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / kom / Pagina 16
Broccoliquiche met Spekjes en Kruidenkaas
Deze smaakvolle broccoliquiche met spekjes en kruidenkaas is perfect voor een voedzame maaltijd. Met een romige vulling van eieren, crème fraîche, en kruidenkaas, en een knapperige laag geraspte kaas bovenop, is deze quiche zowel warm als koud heerlijk. Ook ideaal om in stukken in te vriezen voor later!
Bereidingstijd55 minuten min
Servings: 4
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar
- 200 g spekjes
- 300 g broccoli
- 3 eieren
- Bakje kruidenkaas goedkope variant
- Crème fraîche naar smaak
- Geraspte kaas naar smaak
- Peper en zout naar smaak
Verwarm de oven of airfryer voor op 200 graden.
Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook deze 5 minuten in een pan met water.
Bak de spekjes in een pan tot ze knapperig zijn.
Roer in een kom de eieren los met de crème fraîche en kruidenkaas.
Voeg peper en zout naar smaak toe.
Giet de broccoli af en leg deze samen met de spekjes in de bakvorm.
Giet het ei-mengsel gelijkmatig over de broccoli en spekjes.
Strooi een flinke laag geraspte kaas over de quiche en voeg eventueel nog wat extra peper toe.
Bak de quiche in de voorverwarmde oven of airfryer gedurende 40 minuten, tot de bovenkant goudbruin en de vulling stevig is.
Laat de quiche iets afkoelen voor het aansnijden en serveer.
De quiche kan ook in stukken worden ingevroren.
Combineer met een glas Chardonnay of een frisse Pinot Grigio.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 5g | Protein: 20g | Vet: 28g | Zout: 1.5g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / kom / Pagina 16
Geroosterde Bloemkool met Tahinsaus
Deze geroosterde bloemkool met een romige tahinsaus is een heerlijk en gezond bijgerecht. De knapperige bloemkoolroosjes worden perfect geroosterd in de airfryer, terwijl de tahinsaus een volle, nootachtige smaak toevoegt. Dit gerecht is zowel warm als koud heerlijk en ideaal voor een snelle, voedzame maaltijd!
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 2
Calories: 180kcal
Author: Cor Klaar
- 1 gemiddeld grote bloemkool in roosjes
- 2 el olijfolie
- Versgemalen peper naar smaak
- Voor de saus:
- 1 teen knoflook geperst
- 2 el tahin sesampasta
- 5 el Griekse yoghurt
- Versgemalen peper naar smaak
Verwarm de airfryer voor op 180 graden.
Doe de bloemkoolroosjes in een kom en hussel ze om met de olijfolie.
Maal er versgemalen peper over naar smaak.
Bak de bloemkoolroosjes ongeveer 13 minuten in de airfryer, schud ze geregeld om voor een gelijkmatige garing.
Prik in een stronkje om te controleren of het zacht genoeg is.
Bereiding saus:
Meng in de tussentijd alle ingrediënten voor de saus in een kommetje.
Indien nodig, verdun de saus met water of voeg wat citroensap toe voor een extra zure smaak.
Schud de geroosterde bloemkool uit het airfryer-mandje op een bord en lepel de saus eroverheen.
Serveer direct of laat afkoelen; het gerecht is ook koud heerlijk.
Combineer met een frisse Sauvignon Blanc of een lichte rosé.
Calories: 180kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 6g | Vet: 13g | Zout: 0.8g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / kom / Pagina 16
Citroen Tofoe uit de Airfryer
Bereidingstijd35 minuten min
Servings: 4
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar
- 500 g extra stevige tofoe uitgelekt, vocht eruit gedrukt en in blokjes
- 1 el sojasaus
- 1 el maïzena
- Rijst en gestoomde groenten voor het serveren
- Voor de saus:
- 1 tl geraspte citroenschil
- Sap van 1 citroen
- 5 el water
- 2 el fijne kristalsuiker of suikervervanger
- 2 tl maïzena
Doe de tofoe in een hersluitbare plastic zak, voeg de sojasaus toe en sluit de zak.
Schud de zak tot alle tofoe met de saus is bedekt.
Voeg de maïzena toe en schud opnieuw tot alle tofoe is bedekt.
Laat minstens 15 minuten marineren.
Meng intussen alle ingrediënten voor de saus in een kom en zet apart.
Haal de tofoe uit de zak en verdeel in een enkele laag over het mandje van de airfryer; doe dit zo nodig in porties.
Stel de airfryer in op 200 °C en de timer op 10 minuten.
Schud het mandje halverwege de baktijd.
Doe de gebakken tofoe in een grote pan op matig-hoog vuur.
Roer de saus door en schenk over de tofoe.
Roer voorzichtig tot de saus dik is en de tofoe goed verhit.
Serveer meteen met rijst en gestoomde groenten.
Wijnadvies:
Deze citroen tofoe gaat goed samen met een lichte, frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio.
Calories: 250kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 15g | Vet: 12g | Zout: 1g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / kom / Pagina 16
Viskoekjes in Thaise Stijl
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar
- 400 g witvisfilets zonder vel in kleine blokjes
- 3 el panko Japans broodkruim
- 3 el fijngehakte verse koriander
- 2 el zoete chilisaus
- 2 el mayonaise
- 1 ei losgeklopt
- Zeezout en versgemalen zwarte peper
- Bakspray van kokosolie
- 2 partjes limoen voor het serveren
- Zoete chilisaus voor het serveren
Voorbereiden van het mengsel:
Doe de vis, panko, koriander, zoete chilisaus, mayonaise, het losgeklopte ei en een beetje zout en peper in een kom.
Roer alles goed door elkaar totdat het mengsel goed gemengd is.
Vormen van de viskoekjes:
Wijnadvies:
De exotische smaken van de Thaise viskoekjes gaan goed samen met een lichtzoete witte wijn zoals een Riesling of een Gewürztraminer.
Calories: 250kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 25g | Vet: 10g | Zout: 1.5g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / kom / Pagina 16
Knapperige Inktvisringen
Bereidingstijd15 minuten min
Servings: 2
Calories: 200kcal
Author: Cor Klaar
- 350 g inktvis schoongemaakt en in nette ringen
- 2 el glutenvrije bloem gezeefd
- Zeezout
- Bakspray van plantaardige olie
- Partjes citroen en mayonaise voor het serveren
Inktvisringen voorbereiden:
Bakken:
Stel de airfryer in op 200 °C en de timer op 8 minuten.
Keer de inktvisringen tussentijds om, bak ze knapperig.
Wijnadvies:
Geniet van deze knapperige inktvisringen met een gekoelde witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc. De frisheid van de wijn zal goed samengaan met de zeevruchten.
Calories: 200kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 20g | Vet: 5g | Zout: 1.5g | Sugar: 0g
Receptenplein.nl
Home / kom / Pagina 16
Mosselen in Marinièresaus
Bereidingstijd10 minuten min
Servings: 2
Calories: 300kcal
Author: Cor Klaar
- 500 g verse mosselen geschrobd en baarden verwijderd
- 2 el knoflookpuree
- 2 el gesmolten boter
- 4 el droge witte wijn
- 3 el slagroom
- 3 el gehakte bladpeterselie voor het serveren
Wijnadvies:
Geniet van deze heerlijke mosselen met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chablis. De frisse en fruitige tonen van de wijn zullen perfect samengaan met de zeevruchten en de romige marinièresaus.
Calories: 300kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 20g | Vet: 15g | Zout: 2g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / kom / Pagina 16
Knapperige Gepaneerde Visfilet
Bereidingstijd19 minuten min
Servings: 4
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar
Twee ondiepe kommen
Keukenspray
- 6 el paneermeel gebruik glutenvrij paneermeel voor glutenvrij dieet
- 3 el plantaardige olie
- 1 el gedroogde oregano
- Zeezout en versgemalen zwarte peper
- 1 ei losgeklopt
- 4 stevige witvisfilets van 180-200 g bijgesneden tot dezelfde maat
- Schijfjes citroen voor het serveren
Paneermeelmengsel maken:
Meng in een kom het paneermeel, de olie, oregano, zout en peper.
Roer tot het mengsel los en kruimelig wordt.
Vis voorbereiden:
Doe het losgeklopte ei in een ondiepe kom.
Doop de visfilets in het ei en schud overtollig ei voorzichtig af, wentel ze daarna door het paneermeelmengsel.
Druk goed aan zodat ze rondom goed zijn bedekt.
Wijnadvies:
Serveer met een lichte, frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc. Deze wijnen complementeren de delicate smaken van de vis en de knapperige korst.
Calories: 250kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 25g | Vet: 10g | Zout: 1g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / kom / Pagina 16