Recept afdrukken
No ratings yet

Slaapmutsje

Dit sap is goed voor een heerlijke nachtrust. In bananen en sla zitten stoffen die ervoor kunnen zorgen dat u goed inslaapt. Kamille is een rustgevend kruid.
Recept categorieën: Koude Dranken
Land van herkomst: Nederland
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

  • 1 zakje kamillethee
  • 100 g ijsbergsla
  • 1 banaan
  • ½ citroen het sap hier van

Instructies

  • Leg het theezakje 10 minuten in 150 ml gekookt water.
  • Haal vervolgens het theezakje uit het water.
  • Snij de banaan in stukken en doe deze in de blender.
  • Voeg de sla toe en maal het geheel glad.
  • Voeg dan het citroensap en de thee toe en mix het geheel kort glad.
  • Drink de sap direct op.

Notities

Variatie: neem i.p.v. Kamille Vatathee.
Om de werking nog sterker te maken kunt u thee maken van het slaapmutsje of 10 homeopathische druppels van het slaapmutsje toevoegen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Duo van gemarineerde asperges en zalm

Recept categorieën: Groenten, Vis, Voorgerechten, Zalm
Land van herkomst: Wereldkeuken
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • potje groene asperges goed merk

Marinade:

  • 5 eetl. Goede olie
  • 2 eetl.balsamicoazijn
  • 1 eetl. Droge witte vermouth
  • 1 theel. Vloeibare honing
  • Zwarte peper naar wens
  • 1 ons rauwe ham in plukjes

Zalm:

  • 2 ons verse zalm in blokjes gesneden
  • Glaasje droge witte wijn
  • 1 laurierblad
  • 2 takjes tijm
  • Zout en peper uit de molen
  • Sap van een 1/2 limoen
  • Partjes limoen voor de garnering
  • Zeewier voor de garnering

Dressing:

  • 2 eetl. Crème fraîche
  • 2 eetl. Mayo
  • 1 theel. Truffeltapenade bel! Overheerst snel
  • Klein sjalotje fijn gesneden
  • 3 cherrytomaatjes van pitjes ontdaan en in blokjes gesneden

Instructies

  • Neem 4 niet te kleine borden
  • Haal de asperges uit de marinade en leg links op het bord, drapeer er de ham over
  • Leg de uitgelekte zalm rechts en garneer met de zeewier en limoen partjes

Notities

Serveertips
Om het af te maken: gebakken kwarteleitje met zalmeitjes en dille en een in knoflook gebakken oesterzwam

Recept afdrukken
No ratings yet

Rotelle met Warme Tomaatsalade en Waterkers

Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta
Land van herkomst: Italië
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
Porties: 2 personen
calorieën: 623kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 200 g rotelle ronde pasta
  • 3 sjalotten
  • 4 kleine trostomaten
  • 3 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 1 zak waterkers 75 g
  • Versgemalen zwarte peper
  • 100 g pecorino of andere pittige kaas stukje

Instructies

  • Breng in een grote pan ruim water met wat zout aan de kook en kook de pasta beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Pel en snijd de sjalotten in vieren.
  • Snijd de trostomaten in vieren, verwijder eventueel de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Verhit in een pan met dikke bodem 1 eetlepel olijfolie en bak de sjalot zachtjes gedurende 2 minuten.
  • Voeg de helft van de tomatenblokjes toe en bak ze 1 minuut mee.
  • Verwijder de harde stelen van de waterkers en scheur de waterkers grof.
  • Giet de pasta af en meng het sjalotmengsel met de waterkers door de pasta.
  • Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  • Verdeel de pasta over twee diepe borden en strooi de rest van de tomatenblokjes erover.
  • Druppel de rest van de olijfolie over de pasta en schaaf met een dunschiller grove krullen kaas over de borden.
  • Maal nog wat grove peper erboven.

Notities

Wijnadvies:

Deze Rotelle met Warme Tomaatsalade en Waterkers past goed bij een lichte, fruitige rode wijn zoals een Pinot Noir of een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc.

Nutrition

Calories: 623kcal | koolhydraten: 64g | Protein: 21g | Vet: 30g | Zout: 2.5mg | Sugar: 5g

Recept afdrukken
No ratings yet

Rodekool met Frisse Appels

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd24 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Fruit, Groenten
Land van herkomst: Nederland
Porties: 4 personen
calorieën: 120kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • ½ rode kool ongeveer 600g
  • 1 sjalot
  • 4 kruidnagels
  • 2 friszure appels bijv. goudrenet, in stukjes
  • 1 plak ontbijtkoek in blokjes
  • 1 eetlepel rietsuiker
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verwijder de buitenste bladeren van de rode kool, snijd de kool in vieren en verwijder de harde kern en stronk.
  • Snijd vervolgens elk kwart langs de snijkanten in lange, smalle reepjes of schaaf ze dun.
  • Was de reepjes kool.
  • Pel de sjalot en steek de kruidnagels erin.
  • Doe de koolreepjes samen met de sjalot en een ½ theelepel zout in een pan.
  • Voeg een bodempje water toe en breng aan de kook.
  • Draai het vuur laag en laat de rodekool met de deksel op de pan in 20-25 minuten gaar worden.
  • Voeg na 10 minuten de stukjes appel en de blokjes ontbijtkoek toe en laat deze mee verwarmen.
  • Verwijder de sjalot met kruidnagels wanneer de rodekool gaar is.
  • Breng de groente op smaak met rietsuiker, zout en peper.

Notities

Wijnadvies:

Deze rodekool met frisse appels combineert goed met een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige witte wijn zoals een Riesling.

Nutrition

Calories: 120kcal | koolhydraten: 28g | Protein: 2g | Vet: 0.5g | Zout: 0.6mg | Sugar: 17g

Recept afdrukken
No ratings yet

Kokoskip Rijsttoastjes

Serveer deze kokoskip rijsttoastjes als smakelijk hapje bij een feestelijke gelegenheid of als lichte snack.
Voorbereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Borrelhapjes, Hapjes, Kip
Land van herkomst: Azië
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Glutenvrij
Porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 1 rode peper
  • 5 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel limoensap
  • 2 eetlepels gemalen kokos
  • 1 gerookte kipfilet
  • 20 rijsttoastjes pak à 65 g
  • 50 g veldsla melange
  • 1 bosuitje in dunne ringen gesneden

Instructies

  • Rol de rode peper een paar keer tussen je handen, snijd het topje eraf en schud de zaadjes eruit.
  • Was de peper en snijd hem vervolgens in flinterdunne ringetjes.
  • Roer de mayonaise, limoensap, gemalen kokos en rode peper door elkaar.
  • Breng op smaak met zout.
  • Snijd dunne plakjes van de gerookte kipfilet.
  • Leg op elk rijsttoastje een toefje veldsla en een plakje kipfilet.
  • Schep een beetje kokosmayonaise op elk toastje en garneer met de ringetjes bosui.

Recept afdrukken
No ratings yet

Broccoli en Mozzarella Pizza

Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pizza
Land van herkomst: Italië
Porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 300 g panklare broccoliroosjes
  • ½ pak mix voor pizzabodem 450 g
  • 4 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 bol mozzarella kaas in plakken
  • 4 zongedroogde tomaten in olie in reepjes gesneden
  • ½ eetlepel Italiaanse kruiden
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 225°C.
  • Halveer de broccoliroosjes in de lengte.
  • Kook de broccoli in ruim water met een ½ theelepel zout gedurende 2 minuten tot ze beetgaar zijn.
  • Spoel de broccoli af onder koud stromend water in een vergiet.
  • Dep de broccoli droog met keukenpapier.
  • Bereid het pizzadeeg met 1 eetlepel olie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Verdeel het deeg in 2 stukken en rol deze uit tot dunne, ronde lappen op een met bloem bestoven aanrecht.
  • Leg de deeglappen op een ingevette bakplaat en bestrijk ze dun met olie.
  • Verdeel de plakjes mozzarella over het deeg en leg de broccoli en zongedroogde tomaten ertussen.
  • Bestrooi met Italiaanse kruiden, zout en peper naar smaak.
  • Besprenkel met de resterende olie.
  • Bak de pizza's in het midden van de oven gedurende 15 minuten, of tot ze knapperig bruin en gaar zijn.

Notities

Serveer met een frisse tomatensalade. Als wijnadvies past een lichte Italiaanse rode wijn zoals een Chianti goed bij deze pizza.

Recept afdrukken
No ratings yet

Italiaanse Pizza met Ham en Artisjok

Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pizza, Varkensvlees
Land van herkomst: Italië
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Suikervrij
Porties: 4 personen
calorieën: 350kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 100 g Coppa di Parma Italiaanse ham
  • 2 pizza's met kaas en tomaat diepvries
  • 1 blik artisjokharten 400 g, uitgelekt
  • 2 handjes rucola sla

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Verdeel de Coppa di Parma gelijkmatig over de pizza's.
  • Snijd de artisjokharten in vieren en verdeel ze over de pizza's.
  • Bak de pizza's gedurende 10 minuten af in de voorverwarmde oven, of volg de instructies op de verpakking.
  • Beleg de pizza's voor het serveren met een dun laagje rucola.

Notities

Wijnadvies:

Een Italiaanse rode wijn zoals een Chianti Classico past uitstekend bij deze pizza met ham en artisjok en vult de smaken mooi aan.

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 15g | Vet: 18g | Zout: 2mg | Sugar: 1g

Recept afdrukken
No ratings yet

Gestoomde Mosselen met Boter, Prei en Selderij

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Zeevruchten
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
Porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 4 kg mosselen
  • 100 g boter in kleine blokjes
  • 2 sjalotten in ringen
  • 1 prei in ringen
  • 50 g selderij grof gesneden

Instructies

  • Was de mosselen grondig onder stromend kraanwater.
  • Gooi kapotte en openstaande exemplaren weg (die na een tik op het aanrecht niet sluiten).
  • Verhit 2 eetlepels boter in een mosselpan en fruit de sjalotten op middelhoog vuur.
  • Voeg de prei toe en fruit deze 3-4 minuten mee.
  • Schep alles af en toe om.
  • Zet het vuur hoog, voeg de mosselen toe en laat ze met de deksel op de pan in 10-12 minuten gaar worden.
  • Schud de mosselen af en toe om of neem de deksel eraf en schep ze om; ze hebben dan wel 1-2 minuten extra nodig om gaar te worden.
  • Zodra alle mosselschelpen open zijn, verdeel je de rest van de boter erover en laat je de boter smelten.
  • Bestrooi de mosselen met grof gesneden selderij.

Notities

Gooi mosselen die niet open zijn gegaan weg.

Wijnadvies:

Serveer deze gestoomde mosselen met een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chablis. De verfrissende citrusnoten van de wijn combineren goed met de zilte smaak van de mosselen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Verfrissende Meloensalade met Aardbeien en Munt

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd5 minuten
Recept categorieën: Fruit, Nagerecht, Salade
Extra aanwijzing: Snel te maken
Porties: 4 personen
calorieën: 90kcal
Auteur: ChatGTP

Equipment

Ingrediënten

  • 500 g watermeloen vruchtvlees
  • 250 g aardbeien
  • 1 theelepel balsamicoazijn
  • Enkele blaadjes verse munt fijngesneden
  • Versgemalen zwarte peper naar smaak

Instructies

  • Snijd het vruchtvlees van de watermeloen en de aardbeien in dunne plakken en verdeel deze over vier borden.
  • Druppel een paar druppels balsamicoazijn over de plakjes meloen en aardbeien.
  • Bestrooi de salade met de fijngesneden muntblaadjes.
  • Breng op smaak met versgemalen zwarte peper.

Notities

Serveertip:

Serveer deze verfrissende meloensalade als licht voorgerecht of als verfrissend bijgerecht bij een zomerse maaltijd.

Wijnadvies:

Een licht mousserende wijn zoals een Prosecco of een fruitige rosé past perfect bij deze verfrissende meloensalade. De fruitige tonen van de wijn vullen de zoete smaak van de meloen en aardbeien aan, terwijl de lichte bubbel zorgt voor een feestelijke touch.

Nutrition

Calories: 90kcal | koolhydraten: 22g | Protein: 2g | Zout: 2mg | Sugar: 18g

Recept afdrukken
No ratings yet

Romige Kipsalade met Roquefort

Voorbereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kip, Salade
Land van herkomst: Frankrijk
Extra aanwijzing: Snel te maken
Porties: 2 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 3 stengels bleekselderij
  • 1 rijpe avocado
  • 100 g walnoten
  • 200 g gerookte kipfilet
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 75 g roquefort kaas verkruimeld
  • 100 g eikenbladslamelange
  • Versgemalen zwarte peper naar smaak

Instructies

  • Snijd de bleekselderij in dunne plakjes en de avocado in kleine blokjes.
  • Hak de walnoten grof.
  • Snijd de gerookte kipfilet in kleine plakjes.
  • Roer een dressing van de olijfolie, witte wijnazijn en verkruimelde roquefort en breng op smaak met versgemalen zwarte peper.
  • Meng de eikenbladslamelange met de helft van de dressing.
  • Verdeel de gemengde sla over twee borden.
  • Leg hierop de blokjes avocado, plakjes bleekselderij, walnoten en plakjes gerookte kipfilet.
  • Druppel de resterende dressing over de salade.

Notities

Serveertip:

Serveer deze romige kipsalade met roquefort met grove sneden ciabatta of volkorenbrood voor een complete maaltijd.

Wijnadvies:

Deze romige kipsalade met roquefort past uitstekend bij een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay. Hun fruitige aroma's en verfrissende zuurgraad vormen een mooie aanvulling op de romige kaas en de hartige gerookte kip.