Ananas-Mozzarella-Uien Donuts met Ontbijtspek
Deze hartige ananas-mozzarella-uien donuts met ontbijtspek zijn een ware traktatie. De combinatie van zoete ananas, romige mozzarella, en knapperig spek zorgt voor een explosie van smaken. Perfect voor een barbecue of als verrassend bijgerecht. Dit gerecht is eenvoudig te maken in de airfryer en zal zeker indruk maken op je gasten!
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 4
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar
mes
blikopener
keukenpapier
- 16-24 sneetjes spek
- 1 blikje ananasringen 8 ringen
- Gesneden mozzarella kaas
- 2-3 grote zoete gele uien gesneden in ringen van ⅓ inch
- Rubpoeder BBQ-poeder voor marinade
Schil en snijd de uien in ringen van ongeveer 7 mm dik.
Open het blikje ananasringen en laat deze goed uitlekken.
Snijd de mozzarella in repen en plaats deze in de uienringen.
Leg de met mozzarella gevulde uienringen op de ananasringen.
Omwikkel elke uienring met 2-3 plakjes spek, zodat de ananas en mozzarella volledig bedekt zijn.
Bestrooi de spek-ingepakte ringen met rubpoeder naar smaak.
Verwarm de airfryer voor op 180 graden Celsius.
Plaats de donuts in de airfryer en bak ze 7 minuten tot het spek knapperig en goudbruin is.
Serveer direct en geniet van deze unieke combinatie van smaken.
Combineer met een frisse Riesling of een lichte rosé.
Calories: 250kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 10g | Vet: 18g | Zout: 1.8g | Sugar: 10g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 24
Gekarameliseerde Witlof met Mosterdglazuur
Een verrassend smaakvol bijgerecht: gekarameliseerde witlof met een zachte mosterdglazuur, waarin de lichte bitterheid van witlof perfect in balans wordt gebracht met een vleugje zoetigheid.
Bereidingstijd15 minuten min
Servings: 2
Calories: 120kcal
Author: Cor Klaar
- 4 stronkjes witlof klein gesneden
- 1 klontje boter
- 1 eetlepel mosterd
- 1 eetlepel suiker
Snijd de witlof in kleine stukken.
Smelt de boter in een wok of koekenpan op middelhoog vuur.
Voeg de gesneden witlof toe en bak deze ongeveer 5 minuten, terwijl je regelmatig omschept.
Zodra de witlof begint te slinken, voeg je de mosterd en suiker toe.
Roer alles goed door en bak nog even kort door totdat alles goed gemengd is.
Serveertip:
Serveer als bijgerecht bij gegrilde kip, varkenshaas of een vegetarische quiche.
Wijnadvies:
Een lichte witte wijn zoals een Pinot Blanc past perfect bij de subtiele bitterheid en zoetige tonen van dit gerecht.
Calories: 120kcal | koolhydraten: 8g | Protein: 2g | Vet: 9g | Zout: 0.5g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 24
Karameliseerde Gebakken Witlof met Citroen en Suiker
Een heerlijk bijgerecht met een subtiele balans tussen zoet en zuur: gebakken witlof met karamel en citroen.
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4
Calories: 150kcal
Author: Cor Klaar
- 4 struikjes witlof
- 50 g boter
- 2 theelepels suiker
- 2 theelepels citroensap
- Naar smaak zout
- Naar smaak peper
Snijd de kern uit de witlofstruikjes en kook ze in 8 minuten beetgaar.
Halveer de struikjes witlof.
Verhit de boter in een koekenpan en voeg de suiker, citroensap, peper en zout toe.
Bak de witlofhelften in de pan en laat ze 5 minuten goudbruin karameliseren.
Combineer met een frisse Chardonnay om de zoete en zure smaken te accentueren.
Calories: 150kcal | koolhydraten: 7g | Protein: 2g | Vet: 13g | Zout: 0.8g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 24
Krokante Gebakken Witlof met Gekruid Paneermeel
Deze krokant gebakken witlof met gekruid paneermeel is een heerlijk bijgerecht dat de klassieke Hollandse smaken naar een hoger niveau tilt.
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4
Calories: 110kcal
Author: Cor Klaar
- 4 stronken witlof
- 1 eetlepel boter of margarine
- 2 eetlepels gekruid paneermeel
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
Maak de witlof schoon en verwijder het bittere harde gedeelte aan de onderkant.
Kook de witlof gaar in een pan met licht gezouten water, ongeveer 8 minuten.
Laat de witlof goed uitlekken in een vergiet.
Verhit de boter in een koekenpan tot deze lichtbruin kleurt.
Leg de witlof in de pan en bestrooi de bovenkant met het gekruide paneermeel.
Bak de witlof tot de onderkant goudbruin en krokant is en draai ze voorzichtig om.
Bak de witlof rondom mooi bruin en krokant.
Serveertip:
Lekker met gekookte aardappelen en een stukje vlees of een vegetarische schnitzel.
Wijnadvies:
Een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past perfect bij de licht bittere smaak van witlof en het krokante paneermeel.
Calories: 110kcal | koolhydraten: 8g | Protein: 2g | Vet: 7g | Zout: 0.6g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 24
Romige Tomaten-Pestosaus
Bereidingstijd15 minuten min
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar
- 1 ½ dl 150 ml crème fraîche
- 1 ontvelde tomaat in blokjes gesneden
- 1 el kappertjes fijngehakt
- 1 el pesto
- 5 zwarte olijven in stukjes gesneden
Vermengen:
Voeg de crème fraîche, ontvelde tomaat, kappertjes, pesto en zwarte olijven samen in een mengkom.
Meng goed door met een lepel of garde tot alle ingrediënten goed vermengd zijn.
Wijnadvies:
Deze romige tomaten-pestosaus past goed bij een lichte rode wijn zoals een Merlot of een fruitige rosé. De tomaten en olijven in de saus harmoniëren goed met de fruitige tonen van deze wijnen.
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 24
Romige Kerrie-Koriandersaus
Bereidingstijd10 minuten min
Servings: 4
Calories: 75kcal
Author: Cor Klaar
- 1 ½ dl 150 ml crème fraîche
- 1 tl kerriepoeder
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
- 1 el fijngesneden koriander
Vermengen:
Voeg de crème fraîche, kerriepoeder, fijngesneden koriander samen in een mengkom.
Meng goed door met een lepel of garde tot een gladde saus ontstaat.
Breng op smaak met zout en peper.
Wijnadvies:
Deze romige kerrie-koriandersaus gaat goed samen met een lichtzure witte wijn zoals een Riesling of een Pinot Grigio. De fruitige aroma's van de wijn complementeren de kruidige kerrie en verse koriander in de saus.
Serving: 37.5ml | Calories: 75kcal | koolhydraten: 1g | Protein: 1g | Vet: 8g | Zout: 0.3g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 24
Romige Mosterd-Bieslooksaus
Bereidingstijd9 minuten min
Servings: 4
Calories: 70kcal
Author: Cor Klaar
- 1 ½ dl 150 ml crème fraîche
- 2 tl mosterd bij voorkeur Dijon
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
- 1 teentje knoflook geperst
- 2 el fijngesneden bieslook
Voorbereiding:
Snijd de bieslook fijn.
Pers het teentje knoflook.
Vermengen:
Voeg de crème fraîche, mosterd, geperste knoflook en fijngesneden bieslook samen in een mengkom.
Meng goed door met een lepel of garde tot een gladde saus ontstaat.
Breng op smaak met zout en peper.
Serveren:
Serveer de saus direct of bewaar in de koelkast tot gebruik.
Wijnadvies:
Deze romige mosterd-bieslooksaus past uitstekend bij een lichte en frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay. De zuren in de wijn complementeren de romigheid van de saus en versterken de frisse smaak van de bieslook.
Serving: 37.5ml | Calories: 70kcal | koolhydraten: 1g | Protein: 1g | Vet: 7g | Zout: 0.3g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 24
Gebraden Lamsvlees met Knoflook & Rozemarijn
plus minimaal 1 uur marinadetijd1 uur uur 30 minuten min
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar
- ½ lamsbout van 1 25 kg
- 2 teentjes knoflook gepeld en in dunne plakjes
- 1 el gedroogde rozemarijn of 1 groot takje verse rozemarijn fijngehakt
- 1-2 el olijfolie
- Zeezout en versgemalen zwarte peper
Voorbereiding van het lamsvlees:
Maak met de punt van een mes diepe inkepingen in het vet van het lamsvlees en duw de plakjes knoflook erin.
Wrijf de rozemarijn en olijfolie in het vlees en bestrooi met royaal zout en peper.
Laat ten minste 1 uur staan om te marineren.
Voorverwarmen van de airfryer:
Bakken van het lamsvlees:
Instellen van de airfryer:
Stel de airfryer in op 200 °C en de timer op 15 minuten.
Verlaag na 15 minuten de temperatuur tot 160 °C en stel de timer in op nog 1 uur en 15 minuten voor well done, of korter voor minder gaar lamsvlees.
Controleer de kerntemperatuur van het lamsvlees met een vleesthermometer om de gewenste gaarheid te bereiken. De ideale kerntemperatuur voor lamsvlees is ongeveer 60-65 °C voor medium en 70-75 °C voor well done.
Serveer het gebraden lamsvlees met bijgerechten naar keuze, zoals geroosterde groenten, aardappelpuree of een frisse salade.
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 24
Knapperige Mediterrane Filodeegpakketjes
Bereidingstijd40 minuten min
Servings: 4
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar
- 1 ui in ringen
- 2 el olijfolie
- 2 rode paprika's zaadlijsten verwijderd en in repen
- 2 courgettes in plakken
- 1 grote aubergine in blokjes
- 2 el tomatenpuree aangelengd met 3 el warm water
- Zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak
- 2 el gehakte bladpeterselie
- 16 vellen filodeeg
- 6 el gesmolten boter
Verhit de olijfolie in een pan en bak de ui zacht.
Voeg dan de paprika, courgette en aubergine toe.
Bak in ongeveer 5 minuten lichtbruin.
Voeg vervolgens de tomatenpuree, zout en peper toe.
Roer alles goed door elkaar.
Laat afgedekt ongeveer 15 minuten sudderen tot de groenten zacht zijn.
Roer dan de peterselie erdoor en laat het mengsel afkoelen.
Snijd elk vel filodeeg doormidden en leg ze op elkaar, zodat je acht stapeltjes deeg krijgt.
Bestrijk elk vel met gesmolten boter.
Vul elk vel met de afgekoelde ratatouille en vouw ze dicht tot acht gelijkmatige pakketjes.
Sluit de pakketjes zorgvuldig af.
Bestrijk de buitenkant met de overgebleven gesmolten boter.
Verwarm de airfryer voor op 170 °C.
Plaats de pakketjes in het mandje van de airfryer.
Bak ze 8 minuten, keer ze halverwege om.
Verhoog dan de temperatuur naar 200 °C en bak nog 6-8 minuten tot de pakketjes goudbruin en knapperig zijn.
Serveer de knapperige Mediterrane filodeegpakketjes warm of koud.
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige rosé, zoals een Provence rosé, past goed bij de mediterrane smaken van dit gerecht. De frisheid van de wijn balanceert mooi met de kruidige ratatouille en de knapperige filodeegpakketjes.
Calories: 320kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 5g | Vet: 18g | Zout: 0.8g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 24
Knapperige Aardappelkoekjes uit de Airfreyer
Bereidingstijd18 minuten min
Servings: 4
Calories: 225kcal
Author: Cor Klaar
- 4 grote aardappels geschild, geraspt en overtollig vocht eruit geknepen
- 1 grote ui grof gehakt
- 3 tl knoflookpoeder
- 5 el geraspte belegen Goudse kaas
- 1 ei
- Zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak
- Plantaardige oliespray
Meng in een kom de geraspte aardappel, gehakte ui, knoflookpoeder, geraspte kaas, ei, zout en peper.
Knip een stuk bakpapier uit dat op de bodem van het mandje van de airfryer past, zorg ervoor dat de luchtopeningen niet geblokkeerd worden.
Bespuit het bakpapier lichtjes met plantaardige oliespray.
Schep het aardappelmengsel in bergjes op het bakpapier in het mandje van de airfryer.
Doe dit in porties indien nodig.
Stel de airfryer in op 200 °C en bak gedurende 8 minuten.
Schud het mandje als de timer afgaat, stel de timer opnieuw in op 5 minuten en bak de aardappelkoekjes verder tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Haal de koekjes uit de airfryer en serveer ze meteen.
Wijnadvies:
Deze hartige aardappelkoekjes kunnen goed worden vergezeld door een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge Riesling.
Calories: 225kcal | koolhydraten: 32g | Protein: 8g | Vet: 7g | Zout: 0.9g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 24