Aardbeienijs 3
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar
- 300 g rijpe aardbeien
- 300 g fijne witte suiker
- 5 deciliter water
- 1 grote citroen
- 1 sinaasappe
Laat suiker met water 10 minuten koken.
Wrijf aardbeien door zeef.
Doe dit samen met de sinaasappel en citroen.
Meng alles goed door elkaar.
Tijdens het bevriezen af en toe roeren.
Als het ijs bijna bevroren is, weer luchtig mixen.
Vier a vijf uur laten vriezen
Receptenplein.nl
Home / mixer / Pagina 15
Aardbei bosbessencrème met ahornsiroop
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar
- 250 g aardbeien
- 2 deciliter room
- ½ deciliter ahornsiroop
- 2 eierdooiers
- zeezout
- 100 g bosbessen of braambessen
- poedersuiker
- 4 takjes munt
Maak de aardbeien schoon en snijd ze in stukken.
Pureer ze met de mixer of plet ze in een vijzel, er mogen nog stukken in zitten.
Houd 4 aardbeien apart voor de versiering van de crème.
Klop de slagroom stijf.
Maak een sabayon van ¼ dl ahornsiroop, een snuifje zeezout en 2 eierdooiers: verwarm au bain-marie.
Roer de eierdooiers los en giet ze, terwijl je klopt met een garde, onder de ahorn.
Blijf kloppen tot je een licht schuimige gebonden massa krijgt (let erop dat het geheel niet kookt).
Daarna het pannetje in een bak met ijskoud water zetten.
Je mengt nu de aardbeienpuree met de rest van de ahornsiroop, voeg de sabayon toe en schep de geklopte room onder dat mengsel.
Roer de bessen onder het mengsel (hou 4 eetlepels bessen opzij voor de versiering van de crème).
Vul 4 coupes met de crème.
Snijd de aardbeien in waaiervorm en versier de crème ermee, samen met de overgebleven bessen.
Steek er een takje munt op en bestrooi met poedersuiker.
Receptenplein.nl
Home / mixer / Pagina 15
Chocotongen
Servings: 14 stuks
Calories:
Author: Cor Klaar
Voor de koeken:
- 4 eieren
- 200 gram suiker
- 200 gram bloem
- 2 tl bakpoeder
- snufje zout
Voor de crème:
- 100 g plantaardige boter
- 100 g shortening crisco of 100 gr plantaardige boter
- 200 g poedersuiker
- 1 el vanille extract
Voor de chocolade:
- 225 gram chocolade ik heb een mengeling van puur en melk genomen
- 10 ml Neutrale olie
Klop de eieren, de suiker en de snuf zout tot een luchtige ruban.
Zeef de bloem en het bakpoeder in een kom.
Zeef nu nog eens de bloem en het bakpoeder boven de ruban en spatel het nu voorzichtig met de hand onder het beslag.
Doe het beslag in een spuitzak met een rond spuitmondje.
Neem 3 bakplaten en bekleed deze met bakpapier.
Spuit nu een ovale u-vorm op de bakplaat (ca 3.5 cm breed en 7 cm lang). Laat voldoende ruimte tussen de koeken want ze lopen iets uit. Ik kreeg er 8 per bakplaat.
Bak de koeken in 12 à 13 minuutjes in een voorverwarmde oven van 180°C gaar.
Laat ze volledig afkoelen.
Smelt de chocolade samen met de olie au bain-marie en laat de chocolade ietsje afkoelen.
Dop nu elk uiteinde in de chocolade, leg op een rooster om uit te harden.
Meng de malse boter, de crisco, de poedersuiker en het vanille extract tot een smeuïge crème.
Neem een spuitzak en een kleine spuitmond.
Vul de spuitzak met de crème.
Neem een koek en spuit deze mooi op, niet te dik.
Leg er een andere koek bovenop en druk licht aan.
Werk alle koeken op deze manier op.
Receptenplein.nl
Home / mixer / Pagina 15
Chocolade perentaartje met cappucino room
Calories:
Author: Cor Klaar
- 3 eieren
- 75 gram suiker
- snufje zout
- 50 gram bloem
- 25 gram maizena
- 25 el cacao
- 4 gram bakpoeder
Voor de peren:
- 6 peren rijpe of peren uit een pot
- 50 gram suiker
- 1 zakje vanille suiker
Voor de topping:
- 50 gram suiker
- 1 zakje taartina
- 250 ml slagroom
- 75 gram mascarpone
- 1 zakje instant cappucino poeder =ca 12.5 gr
- 50 gram chocolade puur of melk
Verwarm de oven voor op 200°C.
Vet de springvorm in.
Klop de eieren met de suiker en een snufje zout tot een ruban.
Meng de bloem met de cacao, maizena en het bakpoeder.
Zeef dit boven het eimengsel en spatel dit voorzichtig er onder.
Vul de springvorm met het beslag en bak de taartbodem in ca 15 tot 20 minuutjes gaar.
Doe altijd de prikkertest.
Haal de bodem uit de vorm en laat ze afkoelen op een taartrooster.
Schil de peren en snijd ze in vieren.
Verwijder het klokhuis en snijd de peren nu verder in smalle partjes.
Breng de peren met 400 ml water, 50 gr suiker en 1 zakje vanillesuiker aan de kook.
Laat 3 tot 4 minuten koken.
Laat de peren in een zeef uitlekken en vang het sap op.
Meet 250 ml perensap af en laat afkoelen.
Je kunt ook net zoals ik een grote pot peren nemen en hiervan het sap opvangen.
De peren in partjes snijden en verdelen over de bodem.
Het sap onder voortdurend roeren binden met de Tartina en wat suiker naar smaak.
Haal van het vuur en verdeel het mengsel vanuit het midden over de peren. Laat afkoelen.
Neem 50 ml slagroom en verwarm deze.
Voeg hieraan het instant cappuccino poeder toe en roer door tot de koffie volledig is opgelost.
Laat dit afkoelen tot lauw.
Klop de slagroom samen met de mascarpone, de suiker en de koffie tot een mooie stijve massa.
Doe de cappuccino room in een spuitzak met een mooi spuitmondje en spuit nu mooie rozetten op de taart.
Bestrooi de taart met chocolade en zet de taart nu nog een 30 minuutjes koud weg.
Receptenplein.nl
Home / mixer / Pagina 15
Bokkenpootjes van Jolanda's Bakhuisje
Calories:
Author: Cor Klaar
Ingrediënten voor de biscuit:
- 200 g eiwit
- 225 g suiker
- 1 snufje zout
- 175 g amandelpoeder
- 75 g poedersuiker
- 1 vanillestokje
- 40 g bloem
- 3 el geschaafde amandelen
Ingrediënten voor de banketbakkersroom:
- 1 vanillestokje
- 250 ml melk
- 50 g suiker
- 2 eidooiers
- 1 el puddingpoeder
Ingrediënten voor de botercrème:
- 250 g boter
- 60 g poedersuiker
- scheutje vanille extract
- 250 g banketbakkersroom
- Ingrediënten voor de afwerking:
- 250 gram chocolade gesmolten
Biscuit
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Neem de eiwitten en voeg hieraan de zaadjes van het vanillestokje toe.
Voeg tijdens het mixen de suiker in 3 delen toe.
Als laatste voeg je een snufje zout toe.
Mix het eiwit tot stijve pieken.
Neem de kom van de machine af en spatel nu voorzichtig het amandelpoeder door het eiwit.
Voeg ook het poedersuiker toe en spatel voorzichtig eronder.
Zeef de bloem en spatel ook deze voorzichtig eronder.
Neem een spuitzak en doe het mondje erin.
Zet je bakplaat met bakpapier klaar en schep de biscuit in de spuitzak en spuit de bokkenpootjes op de bakplaat.
Probeer om ongeveer dezelfde lengte aan te houden.
Als je alle bokkenpootjes gespoten hebt bestrooi je ze met geschaafde amandelen.
Bak de bokkenpootjes in ca 15 gaar in een voorverwarmde oven op 180°.
Haal na het bakken onmiddellijk het bakpapier van de bakplaat af en laat de bokkenpootjes zo een paar minuutjes liggen.
Je krijgt ze dan gemakkelijker van het bakpapier af.
Als je dit onmiddellijk na het bakken wilt doen kan het zijn dat ze kapot gaan omdat ze nog niet krokant zijn.
Banketbakkersroom:
Neem een pan en giet hierin 2/3 van de melk in.
Voeg het zaad van het vanillestokje en het vanillestokje zelf toe.
Neem de helft van de suiker en voeg toe aan de melk.
Breng samen aan de kook.
Neem ondertussen de resterende melk en doe hier de andere helft van de suiker, de eetlepel puddingpoeder en de 2 eidooiers bij.
Roer goed door.
Wanneer de melk kookt haal je het vanillestokje eruit en schenk dan een klein deel melk op het eidooiermengsel.
Roer door en schenk nu het eidooiermengsel terug in de pan met melk.
Breng het geheel terug aan de kook en roer goed door.
Schenk de pudding in een platte schaal en doe er onmiddellijk plastic folie op.
De folie moet echt op de pudding liggen en niet over de kom gespannen.
Dit zorgt voor condens en maakt je pudding waterig.
De folie zorgt ervoor dat je geen vel op je pudding krijgt.
Botercrème:
Doe de boter in de keukenmachine samen met de poedersuiker.
Mix door tot je een crème krijgt. Neem de afgekoelde pudding erbij en doe telkens 1 e.l pudding erbij.
Zorg ervoor dat de pudding volledig opgenomen word door de boter.
Schep de crème in een spuitzak.
Spuit op de platte kant van de helft van de koekjes botercrème en druk er voorzichtig een koekje tegenaan.
Leg ze op het taartenrooster.
Receptenplein.nl
Home / mixer / Pagina 15
Kaneelbroodjes van Hetty van Es
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 1 ei
- 320 gram bloem + om beetje te bestuiven
- 125 ml melk warm (niet te heet)
- 30 gram suiker
- 1 zakje vanille suiker
- 1 zakje gedroogde gist a 7 gram
- Snufje zout
- 40 gram boter
Vulling:
- 4 eetlepels rozijnen
- 100 gram basterdsuiker donkerbruin
- 2 theelepels kaneelpoeder
- 50 gram pecannoten grof gehakt
- 40 gram boter zachte + in te vetten + om te bestrijken
Doe de gist bij de warme melk en roer een paar keer om zodat er klonters ontstaan.
Smelt de boter en mix deze samen met de suiker, zout, vanillesuiker en het ei tot een romige massa.
Schenk de melk met gist er bij en mix kort.
Voeg de bloem er bij en kneed met je handen tot een soepel deeg.
Bestuif een kom met een beetje bloem en doe de deegbal er in.
Dek af met een schone vochtige theedoek.
Zet de kom op een warm plek en laat het deeg ongeveer 45 min rijzen.
Mocht het niet lukken dan kun je de (ovenbestendige) kom ook in de oven zetten op 35 graden totdat het deeg verdubbeld is.
Bestuif een werkblad met bloem en rol de deeg bal uit tot een rechthoek van 20 x 30 cm.
Meng de rozijnen, basterdsuiker, kaneel en pecannoten door elkaar en verdeel over de laag boter.
Rol het deeg vanuit de lange kant op en druk de naden zachtjes tegen elkaar.
Snijd de deegrol met een scherp mes in 8 stukken.
Leg ze op hun kant in een ingevette ronde ovenschaal of springvorm.
Leg er eentje in het midden en leg de andere deegrondjes er om heen, laat wel een paar cm afstand van elkaar.
Bedek met een vochtige theedoek en laat nog 30 minuten op een warme plek rijzen.
Bestrijk de bovenzijde met zachte boter.
Verwarm ondertussen de oven op 200 graden.
Bak de broodjes in 18 minuten goudbruin.
Haal ze uit de oven en bestrijk met een beetje boter voor een mooie glans.
Ze zijn het lekkerst als ze nog een beetje warm zijn.
Om te bewaren kun je ze het beste afdekken met aluminiumfolie en de volgende dag en paar minuutjes opwarmen in de oven.
Receptenplein.nl
Home / mixer / Pagina 15
Chocolade paasmuffins
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 1 reep melk chocolade
- 18 witte chocolade eitjes
- 3 eelt poedersuiker
- 250 gram suiker
- 4 eieren
- 250 gram bloem
- Snufje zout
- 1 theelepel bakpoeder
- 5 eetlepel cacao
- 250 gram boter
Verwarm de oven op 175 graden.
Doe de boter met de suiker in een kom en mix met een mixer door elkaar.
Voeg een voor een de eieren toe terwijl je mixt.
Zeef de bloem er bij en voeg het bakpoeder, cacao en een snufje zout toe en mix nog een minuutje door.
Doe papieren vormpjes in een muffin bakblik of vorm en vul ze zeker voor ¾ met het beslag.
Zet ze ongeveer 25 – 30 minuten in de oven.
Controleer met een sate-prikker of ze goed zijn van binnen.
Als je de prikker schoon uit de muffin komt dan is hij gaar.
Meng ondertussen de poedersuiker met een paar druppels water tot een glazuur.
Rasp de reep chocolade.
Haal de muffins uit de oven en laat een half uurtje afkoelen.
Bestrijk ze met een beetje glazuur en bestrooi met de chocolade rasp.
Leg op iedere muffin een (wit) chocolade eitje.
Receptenplein.nl
Home / mixer / Pagina 15
Worteltjestaart
Recept categorieën: Taart
Servings: 6
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 225 gram volkoren meel
- 225 gram licht bruine basterdsuiker
- 4 theelepel bakpoeder
- 2 theelepel kaneel
- Snufje zout
- 115 gram gesmolten boter + een beetje om in te vetten
- 100 gram walnoten
- 4 eieren
- 150 gram peen julienne zelf geraspt of uit een zakje
- Geraspte schil van 1 sinaasappel
- 150 gram poedersuiker
- 75 gram verse roomkaas bv monchou
- 1 zakje vanillesuiker
- 75 gram boter
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng het meel, suiker, bakpoeder, kaneel en een snufje zout door elkaar.
Voeg de eieren en de gesmolten boter toe en roer met een houten lepel of spatel alles goed door elkaar totdat er een wat kleverig beslag ontstaat.
Hak de walnoten fijn en roer deze samen met de peen julienne en de sinaasappelrasp door het beslag.
Giet alles in een ingevette cakevorm en bak de worteltaart een uur in de oven.
Prik met een saté prikker in de taart om te kijken of hij goed gaar is.
Zit er nog beslag aan de prikker als je hem er uit haalt dan zet je de cake nog 10 minuten extra in de oven.
Maak ondertussen de topping.
Mix de poedersuiker, roomkaas, boter en vanillesuiker met een mixer door elkaar tot een romige massa.
Laat de cake afkoelen en besmeer met de topping.
Garneer eventueel nog met wat geraspte sinaasappelschil of walnoten.
Receptenplein.nl
Home / mixer / Pagina 15
Blini’s met geitenkaas en rode ui
kan ook met gourmet
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar
- 200 gram boekweitmeel
- 250 ml melk
- 1 zakje instant gist a 7 gram
- 2 eieren
- Snufje zout
- Boter om in te bakken
- 2 rode uien
- scheutje balsamicoazijn
- 1 eetl suiker
- klontje boter
- 16 walnoten
- 125 gram geitenkaas
Verwarm de melk in een pannetje totdat hij lauw is.
Klop met een garde de gist er door.
Doe het meel en een snufje zout in een grote kom en schenk de melk hier bij.
Roer met de garde tot een egaal beslag.
Splits de eieren.
Klop de eierdooiers door het beslag en dek de kom af met een stuk vershoudfolie of een schone theedoek.
Laat op een tochtvrije en relatief warme plek 30 min rijzen.
Snijd de rode ui in dunne ringen en daarna in grove stukken.
Verhit een beetje boter in een pan en voeg de ui, een scheutje balsamicoazijn, 1 eetl suiker toe en laat 20 minuten op zacht vuur bakken.
Klop de eiwitten met een mixer tot een stevig schuim.
Spatel het schuim door het gerezen beslag.
Verwarm een beetje boter in een of meerdere pannen en schep een beetje van het beslag in de pan (ongeveer 2 eetlepels).
Bak de blini’s op middelhoog vuur aan beide kanten 2 minuten.
Leg ze op een bord en laat iets afkoelen.
Besmeer de blini’s met geitenkaas en schep wat van de rode ui er op en garneer met een walnoot.
Receptenplein.nl
Home / mixer / Pagina 15
Lactose, glutenvrij taart
Recept categorieën: Taart
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar
- 150 ml olijfolie
- 50 gram cacaopoeder
- 125 ml kokend water
- 2 tl vanille extract
- 150 gram amandelmeel
- ½ tl baking soda
- Mespunt zout
- 200 gram suiker
- 3 eieren
Verwarm de oven voor op 170 graden en beleg een ronde bakvorm van 22 – 24 cm met bakpapier.
Zeef het cacaopoeder boven een kom en meng met het kokende water.
Zo komt de cacaosmaak beter vrij.
Voeg het vanille extract toe, roer en zet daarna opzij.
Neem een kleine kom en meng hierin het meel met de baking soda en het zout.
Doe de suiker, olijfolie en eieren in een grote kom en mix voor drie minuten tot er een lichte, romige massa ontstaat.
Zet de mixer daarna op een lagere stand en voeg het cacao mengsel al mixende toe.
Als dit goed is opgenomen kun je ook het meelmengsel toevoegen.
Schraap met een spatel in de bakvorm en bak in max. 45 minuten gaar.
De zijkanten moeten stevig zijn en het midden mag nog zachter aanvoelen.
Een caketester zal er niet 100% schoon uitkomen.
Laat 10 minuten afkoelen in de vorm en maak daarna de zijkanten los om de taart uit de vorm te halen.
Receptenplein.nl
Home / mixer / Pagina 15