Mini pizza pepperoni

Mini pizza pepperoni

Recept categorieën: Pizza
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

Instructies

  • Smeer 1 el (tomaten)saus uit over het deeg en verdeel er 3 stukjes mozzarella en 3 (kleine)
  • plakjes (peperoni)worst over.
  • Bak de Mini Pizza’s in een hete oven op 225 °C in 7 min. tot de kaas gesmolten en de worst knapperig is.
  • Garneer met een paar blaadjes rucola en een ½ tl rode chilivlokken.

Pizza Tonijn

Pizza Tonijn

Recept categorieën: Pizza, Vis
Land van herkomst: Italië
Servings: 1 pizza van ong. 24 cm
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • bolletje Jan vers pizzadeeg met tomatensaus
  • 1 blik tonijn op olijfolie
  • 1 flinke eetlepel kappertjes
  • 1 bol Mozzarella
  • ½ groene paprika
  • ½ rode ui
  • 1 theelepel oregano

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 tot 250 C.
  • Stretch op een met bloem bestoven aanrecht het bolletje deeg tot een platte, ronde vorm van circa 24 cm doorsnee.
  • Leg het deeg op een rooster met een vel bakpapier en bestrijk het met de JAN pizzasaus.
  • Laat het blikje tonijn uitlekken en verdeel over de pizza.
  • Snijd de ui in ringen, de paprika in reepjes en de mozzarella in plakjes en verdeel over de pizza. Bestrooi met wat gedroogde oregano.
  • Schuif de pizza onderin de oven en bak ‘m in ca. 10-12 minuten bruin en knapperig.

Italiaanse pizza

Italiaanse pizza

Recept categorieën: Pizza, Varkensvlees
Land van herkomst: Italië
Servings: 1 pizza van ong. 24 cm
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 tot 250 C.
  • Snijd de paprika in reepjes en de champignons en mozzarella in plakjes.
  • Stretch op een met bloem bestoven aanrecht het bolletje deeg tot een platte, ronde vorm van circa 24 cm doorsnee.
  • Leg het deeg op een rooster met een vel bakpapier en bestrijk het met de JAN pizzasaus.
  • Beleg de pizza met de mozzarella, salami, champignons en paprika.
  • Schuif de pizza onderin de oven en bak ‘m in ca. 10-12 minuten bruin en knapperig.
  • Bestrooi de pizza met de verse basilicumblaadjes.

Griekse gyros pizza

Griekse gyros pizza

Recept categorieën: Gevogelte, Kip, Pizza
Land van herkomst: Griekenland, Italië
Servings: 1 pizza van ong. 24 cm
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 tot 250 C.
  • Stretch op een met bloem bestoven aanrecht het bolletje deeg tot een platte, ronde vorm van circa 24 cm doorsnee.
  • Leg het deeg op een rooster met een vel bakpapier en bestrijk het met de JAN pizzasaus.
  • Bestrooi met de geraspte kaas en verdeel de kipgyros reepjes over de pizza.
  • Schuif de pizza onderin de oven en bak ‘m in ca. 10-12 minuten bruin en knapperig.
  • Verdeel de knoflooksaus over de pizza en serveer met de ijsbergsla en komkommer.

Toetje of toch pizza

Toetje of toch pizza

Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Pizza
Servings: 1 pizza van ong. 24 cm
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 Jan vers bolletje pizzadeeg
  • ½ pot chocopasta kleine pot
  • 1 handje aardbeien verse
  • 1 handje frambozen verse
  • Slagroom
  • 1 hand mini marshmallows

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 tot 250 C.
  • Stretch op een met bloem bestoven aanrecht het bolletje deeg tot een platte, ronde vorm van circa 24 cm doorsnee.
  • Leg het deeg op een rooster met een vel bakpapier en schuif onderin de oven.
  • Bak ‘m in ca. 10-12 minuten bruin en knapperig.
  • Snij ondertussen de aardbeien in partjes.
  • Verdeel de chocopasta over de warme pizzabodem en bestrooi met de frambozen, aardbeien en mini marshmallows.
  • Maak je pizza helemaal af met hier en daar een toef slagroom.

Bladerdeeg hapjes met gerookte zalm

Bladerdeeg hapjes met gerookte zalm

Als je snel een paar lekkere hapjes op tafel wilt zetten, zonder al teveel gedoe, vouw dan een paar blokjes kaas of mozzarella en wat pesto in bladerdeeg en verras je gasten.
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Borrelhapjes, Hapjes
Servings: 8 stuks
Calories:
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180˚C
  • Rol het bladerdeeg uit en snij over breedte in 8 gelijke stroken
  • Beleg elke strook met gerookte zalm
  • Smeer de zalm in met crème fraîche
  • Bestrooi met fijngehakte dille
  • Rol een strook bladerdeeg in de lengte op tot zalmroosje, laat wat zalm boven het deeg uitsteken
  • Zet de rolletjes rechtop (met de zalm naar boven) in een ingevette muffin tray
  • Bak de zalmroosjes in circa 12 minuten goudbruin en gaar

Kipgehakt in bladerdeeg

Kipgehakt in bladerdeeg

Bereidingstijd1 uur 10 minuten
Recept categorieën: Warme hapjes
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 rol Jan bladerdeeg
  • 1 kleine ui fijngesneden
  • 600 gram kipgehakt
  • 75 gram panko broodkruim
  • 1 ei geklutst
  • 15 gram basilicum grof gesneden
  • 75 gram zongedroogde tomaten grof gesneden
  • 50 gram Parmezaanse kaas geraspt
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Meng alle ingrediënten voor de vulling in een grote kom en kleed het tot een mooie rol (een beetje in de vorm van een klein brood).
  • Rol het bladerdeeg met bakpapier uit op een bakplaat.
  • Leg het gehaktbrood in het middel op het deeg.
  • Maak aan beide kanten van het gehakt insneden in het bladerdeeg (ongeveer 2 cm uit elkaar) zodat er strips ontstaan.
  • Leg om en om de strips over de vulling.
  • Snij het overgebleven bladerdeeg aan de uiteinden weg.
  • De uiteinden hoeven niet dicht te zijn. Kwast het brood in met het geklutste ei voor een mooi bakresultaat.
  • Bak het gehaktbrood in een voorverwarmde oven (190 graden) voor ongeveer 40 min.
  • Snij er mooie plakken uit en eet smakelijk.

Notities

Serveer met een frisse salade
Maak je handen nat voordat je het gehaktmengsel gaat kneden, dan blijft het niet zo plakken…

Kaas twisters

Kaas twisters

Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Borrelhapjes, Hapjes
Land van herkomst: Nederland
Calories:
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Rol het deeg uit op het bakpapier op de bakplaat.
  • Snijd het deeg in de breedte in stroken.
  • Draai de stroken tot spiralen door beide uiteindes te pakken en in tegengestelde richting te draaien.
  • Leg ze op het bakpapier.
  • Meng de olie met de gedroogde tijm en bestrijk de stengels hiermee.
  • Bestrooi ze vervolgens met de geraspte kaas.
  • Bak de kaastwisters in ongeveer 15 a 20 minuten goudbruin en lekker krokant!

Bladerdeeg choco rolls

Bladerdeeg choco rolls

Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Chocolade, Gebak, Koek
Land van herkomst: Nederland
Servings: 12 stuks
Calories:
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200˚C
  • Vet een cupcake tray in met boter of olie
  • Rol het bladerdeeg uit op het papier
  • Smeer één helft (in de lengte) in met choco pasta
  • Breek de hazelnoten in stukjes en strooi ze over de pasta
  • Rol het bladerdeeg in de lengte op, start bij het gedeelte van de pasta
  • Snijd de rol in 12 stukken en plaats ze in de cucake tray
  • Bak de rolletjes in 15 minuten af

Notities

Het bladerdeeg kun je zowel voor hartige als zoete recepten gebruiken!

Appelhap

Appelhap

Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd18 minuten
Recept categorieën: Gebak, Warme hapjes
Land van herkomst: Nederland
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 Jan bladerdeeg
  • 2 elstar appel in in plakjes/blokjes
  • 3 eetlepel(s) kristalsuiker
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 tl citroenrasp
  • appelcompote
  • 1 eidooier
  • 2 eetlepel(s) melk

optioneel:

  • poedersuiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Rol het deeg uit en snij in 4 gelijke vierkanten.
  • Leg de deegplakjes voor je en vouw 2 punten naar elkaar en vorm een driehoek.
  • Leg de lange kant van de driehoek naar je toe. Snijd het deeg langs de twee korte kanten schuin in, houd rondom 2 cm van de randen vrij, tot iets onder het breedste hoekpunt. (de uiteinden van de ingesneden randen mogen elkaar beslist niet raken)
  • Vouw het deeg weer open.
  • Meng in een kom de plakjes appel met 2 el suiker, de specerijen en appelcompote.
  • Verdeel de appelvulling over het midden van het bladerdeeg.
  • Vouw de opengesneden hoekpunten over elkaar heen naar de deegbodem.
  • Druk beide hoekpunten iets aan.
  • Smeer de buitenste randen in met het eimengsel en bestrooi met de rest van de suiker.
  • Bak ze op de bakplaat in de voorverwarmde oven in ca. 18 min. krokant.