Dadels met geitenkaas
Servings: 24 stuks
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 24 dadels
- 150 gram geitenkaas
- 24 plakjes gerookt ontbijtspek niet gerold
Verwarm de oven voor op 180°C.
Snijd de dadels overlangs open en haal indien nodig de pit eruit. Vul de dadels met stukjes geitenkaas.
Schep als de dadels van zichzelf niet erg zoet zijn een halve theelepel honing over elke dadel.
Rol de gevulde dadels in de plakjes ontbijtspek.
Doe de dadels in een ovenvaste schaal en zet ze ca. 10 minuten in een voorverwarmde oven en serveer ze warm.
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 93
Mexicaanse ontbijteitjes
Servings: 8
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 150 gram baconreepjes
- 2 sjalotten fijngesnipperd
- 2 blikken kidneybonen à 400 gram, uitgelekt
- 1 zakje tacomix Casa Fiesta
- peper & zout
- 8 eieren
- 2 eetlepel(s) verse peterselie fijngehakt
Verwarm de oven voor op 200ºC
Verhit de olie in een koekenpan en bak de bacon met de sjalotjes 5 minuten.
Voeg de kidneybonen, de tacomix en peper en zout naar smaak toe en verwarm alles onder af en toe omscheppen ca. 5 minuten op een laag vuur.
Verdeel de kidneybonen over de ovenschaaltjes en maak een kuiltje in het midden.
Breek boven elk kuiltje een ei.
Zet de schaaltjes in een voorwarmde oven en bak de eieren in ca. 15 minuten tot de gewenste gaarheid.
Bestrooi de ontbijteitjes met verse peterselie en serveer direct.
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 93
Aardappelhapjes
Servings: 10 personen
Calories:
Author: Cor Klaar
- 2 eetl. olijfolie
- 1 ui gesnipperd
- 1 teentje knoflook gesnipperd
- 3 gember bolletjes op siroop gesnipperd
- 2 theelepel garam massala
- ½ rode peper zonder zaadjes,
- fijngesneden.
- 125 g aardappels gekookte / in kleine blokjes
- 125 g doperwten diepvries
- 10 plakjes bladerdeeg ontdooid
- wat melkpoeder of ei om in te smeren
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200°C.
Verwarm de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook zonder dat deze kleuren.
Voeg de gember, garam massala, peper, aardappelen en doperwten toe en bak dit ook een paar minuten op een lage stand.
Het vocht moet verdampt zijn.
Laat de vulling afkoelen.
Snijd de bladerdeeg plakjes in vieren.
Bereidingswijze
Schep op elk plakje een beetje vulling en maak de randen van het deeg een klein beetje nat met water.
Vouw de plakjes als een driehoekje dicht, druk de naden goed op elkaar, eventueel met een vork, en leg de hapjes op een ingevette bakplaat.
Smeer de hapjes eventueel in met ei of melk.
Bak de pakketjes in 15 minuten goudbruin in het midden van de oven.
De hapjes kunnen zowel warm als koud geserveerd worden.
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 93
Mini Quiches met katenspek en rozijntjes
Ook lekker voor kinderen
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 3 plakjes bladerdeeg niet ontdooien en in 4 gedeeld
- 100 gram katenspek in reepjes
- 1 eetlepel(s) rozijnen
- 2 eetlepel(s) geraspte kaas
- 1 ei
- scheutje room
- 1 eetlepel(s) olijfolie
Verwarm de oven op 200 graden.
Vet een kleine muffinvorm in met de olijfolie verdeel de kleine lapjes deeg er overheen.
Klop het ei los met de room.
Vul alle vakjes met de spekreepjes en wat rozijntjes.
Doe er wat geraspte kaas over en verdeel het roommengsel er overheen.
Bak de quiches 10-15 minuten in de oven.
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 93
Briam vegetarisch
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd1 uur uur 30 minuten min
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 1 kilo aardappels geschild en in plakjes van 3mm
- 4 grote courgettes in plakjes van 3mm
- 4 middelgrote rode uien in plakjes van 3mm
- 6 roma tomaten gepureerd
- 125 ml olijfolie
- 2 eetlepel(s) peterselieruim versgehakte
- zeezout en zwarte peper
Verwarm de oven voor tot 200 C / hetelucht 180 C / gas 4.
Neem de grootste ovenschaal die je hebt - 22x33 cm of groter, je wilt niet dat er teveel lagen groenten over elkaar liggen (gebruik 2 schalen indien nodig)
Leg de aardappel, courgette en rode ui in de ovenschaal.
Schenk de gepureerde tomaat en olijfolie erover en bestrooi met peterselie.
Voeg zout en versgemalen zwarte peper naar smaak toe.
Roer de ingrediënten om zodat de groenten overal bedekt is.
Voeg ten slotte 100 ml water toe aan de schaal.
Bak de ovenschotel 90 minuten in de voorverwarmde oven,roer na 1 uur de groenten om en voeg eventueel een beetje water toe indien nodig (er hoort geen water meer in te zitten aan het eind).
Op dit moment proef ik de groenten ook altijd, om te controleren of er nog wat kruiden of peper en zout aan toegevoegd moet worden.
Laat iets afkoelen of serveer op kamertemperatuur.
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 93
Zeeuwse bolussen
Mierzoet maar zo lekker 🙂
Calories:
Author: Cor Kevenaar
Deeg
- 500 g bloem
- 15 g kristalsuiker
- 0.5 ei
- 10 g zout
- 50 g verse gist
- 215 ml water
- 50 ml melk
- 25 g roomboter
Suikermengsel
- 250 g donkerbruine basterdsuiker
- 4 eetlepel(s) kaneelpoederBereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 225 ºC.
Meng voor het deeg alle ingrediënten behalve de boter.
Kneed 6 minuten met de hand of in de machine.
Voeg de laatste 4 minuten de boter toe en kneed goed door.
Verdeel het deeg in bolletjes van 80 gram en laat circa 20 minuten rusten.
Rol vervolgens elk bolletje deeg uit tot een streng van 30 cm.
Meng de basterdsuiker met het kaneelpoeder in een ovenschaal.
Bestrijk de streng met een beetje water en rol het deeg door het suikermengsel.
Draai er een bolus van.
Verdeel de bolussen over een met bakpapier belegde bakplaat.
Laat de bolussen nog even 5 minuten rijzen en bak de bolussen in 7 minuten af.
Als de bolussen gebakken zijn, leg ze dan direct omgekeerd op een grote schaal en laat afkoelen.
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 93
American cheesecake
Recept categorieën: Gebak
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 50 ml zonnebloemolie
- 50 ml water
- 1 theelepel zout
- 135 gram tarwebloemmeel
- 1 ei
- 5 eetlepels yoghurt
- 40 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 50 gram geraspte mozzarella
- 50 gram geraspte oude kaas
De oven voorverwarmen op 230°C/gasstand 8
Olie, water en zout in een pan aan de kook brengen.
In een kom de tarwebloem met het hete vocht overgieten.
Goed mengen.
Het ei erdoor kloppen.
De yoghurt, Parmezaanse kaas, mozzarella en oude kaas erdoor roeren.
Het beslag in de cupcake vormpjes schenken en op het middelste niveau van de oven zetten.
De ovenstand verlagen tot 180°C/gasstand 4.
20-25 minuten bakken, tot de cupcakes een lichte goudkleur hebben.
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 93
Geroosterde Tomatensoep van Hetty van Es
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 900 g Piccobello's
- 4 teentjes knoflook
- 1 ui
- olijfolie
- peper en zout versgemalen
- 2 eetlepel(s) Provençaalse kruiden
- 7 dl groentebouillon
- verse oregano
- 4 eetlepel(s) creme fraîche
Verwarm de oven voor op 185C.
Haal de kroontjes van de tomaten, maak de ui schoon en snijd deze dan doormidden en laat de schilletjes om de knoflook.
Doe de tomaat, ui en knoflook in een ruime ovenschaal of op een diepe bakplaat met 4 eetlepels olie en zout en versgemalen peper.
Rooster de groenten in het midden van de voorverwarmde oven ongeveer 30 minuten.
Schep het geheel in een grote pan
(houd 4 eetlepels tomaatjes apart),
schenk de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook.
Pureer de soep met een staafmixer en laat deze nog 5 minuten op een laag vuur doorwarmen.
Roer de creme fraîche los met wat fijngehakte oregano.
Serveer de geroosterde tomatensoep in voorverwarmde
borden/kommen gegarneerd met de kruidencreme fraîche en de achtergehouden tomaatjes.
Bestrooi tenslotte met nog wat versgemalen peper.
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 93
Kleine hapjes Spaanse kaashapje
Servings: 12 stuks
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 100 gram bloem
- 2 theelepel bakpoeder
- 125 gram Manchego Plata geraspt, verkrijgbaar bij een kaaswinkel
- 50 gram boter
- 65 ml melk
- snufje cayennepeper
- snufje zout
Voor de vulling:
- 1 ui gesnipperd
- 1 eetlepel boter
- 125 gram Manchego Plata geraspt, verkrijgbaar bij een kaaswinkel
- 1 tomaat ontveld en kleingesneden
- 1 ei geklopt
- versgemalen peper en zout
- takjes dille voor garnering
Verwarm de oven voor op 180°C.
Zeef de bloem, bakpoeder, zout en cayennepeper en kneed dit door de boter.
Voeg de kaas en de melk toe en meng het geheel goed.
Schep het mengsel in (mini-muffin of bonbon) bakvormpjes en bak gedurende 10 min in de oven.
Bak voor de vulling intussen de ui glazig in de boter.
Voeg de tomaat, de kaas en het ei toe.
Kook het mengsel op een laag vuur tot het ei gestold is.
Snijd de topjes van de muffins, schep de vulling op de muffins en plaats de topjes er weer op.
Garneer eventueel met een takje dille.
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 93
Bladerdeeghapjes met geitenkaas, appel, walnoot en honing
Servings: 10 hapjes
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- ½ goudreinet appel
- 5 plakjes roomboterbladerdeeg diepvries
- 1 bakje kaaskruimels o.a. verkrijgbaar bij grote vestigingen van Albert Heijn
- 8 walnoten
- 10 theelepel honing
- 1 ei-geel losgeklopt
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
Verwarm ondertussen de oven voor (hete lucht oven) op ca. 200°C.
Kraak de noten en verkruimel de walnoten in een schaaltje.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijdt de helft hiervan in kleine blokjes.
Meng de appel, de walnoten en de kaaskruimels door elkaar.
Leg de bladerdeelvellen op een snijplank en snijdt ze diagonaal door midden, zodat er 10 driehoeken ontstaan.
Leg op elke driehoek ca. 1 eetlepel appel-kaasmengel zodat de helft van de driehoek bedekt is.
Druppel met een theelepel op elk hoopje appel-kaasmengel een beetje honing.
Vouw de bladerdeegdriehoekjes dicht zodat er 10 gevulde driehoekjes ontstaan.
Smeer de bovenkant van de driehoekjes in met een beetje eigeel voor de glans.
Leg de driehoekjes op een vel bakpapier op de bakplaat en bak ze in ca. 15 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 93