Pasta uit de oven met prei en camembert
Het plaatje komt uit de folder van Boodschappen. Ik zou in eerste instantie dit recept maken, zoals dat daar beschreven staat. Omdat manlief voor zijn komende verjaardag alvast 2 dozen camembert had gehaald en deze was uitgelopen, heb ik deze kaas maar in deze schotel gebruikt.
Héél, héél lekker.... vooral door de camembert.
Calories:
Author: Cor Klaar
- 250 gram penne
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 prei in ringen gesneden
- 2 tomaten in plakken gesneden
- 1 teentje knoflook uitgeperst
- zout
- peper versgemalen
- 100 gram pikante droge worst of salami / ik had van de Liddle Napoli salami of iets dergelijks of chorizo, in reepjes
- 200 ml crème fraîche
- 3 eieren losgeklopt
- 100 gram geraspte kaas
- 1,5 doosje camembert
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Kook de pasta beetgaar, giet af en laat uitlekken.
Verhit de olijfolie en roerbak hierin de prei en de tomaat met het knoflookteentje.
Voeg zout en peper toe.
Meng de salami en pasta erdoor.
Schep het mengsel in een ovenschaal. meng de crème fraîche met de eieren en de geraspte kaas en schenk dit over de pasta.
Snij de camembert in plakjes en leg die bovenop de schotel.
Zet de pastaschotel 20 minuten in het midden van de oven.
Lekker met héél veel caloriëen (vermoed ik).
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 99
Geroosterde paprikasalade van Lidy Poll-Weber
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Klaar
- 1 oranje paprika
- 1 groen paprika
- 1 gele paprika
- 1 rode paprika
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- zout
- peper
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- 2 eetlepel(s) olijfolie extra virgine
- 1 eetlepel(s) citroensap
- 1 eetlepel(s) peterselie fijngehakte
- 1 eetlepel(s) koriander fijngehakte
- 1 theelepel chilipeper gedroogde
Verwarm de oven voor op ongeveer 200 graden.
Was de paprika’s goed en maak ze droog.
Doe de paprika´s in de oven en rooster ongeveer een half uur tot dat de schil aan alle kanten zwart geblakerd is.
Doe daarna de paprika´s in een schaal en dek deze af met wat folie.
Laat de paprika´s een minuut of 10 afgedekt staan. Je kunt het zwarte velletje er nu zo vanaf trekken.
Verwijder uiteraard de zaadjes en de zaadlijsten.
Laat uitlekken.
Snij nu de paprika´s in reepjes en doe deze in een schaal.
Snij nu de peterselie en koriander heel klein en voeg dit ook bij de paprika´s.
Vervolgens snijd je de ui in ringen en pers de knoflook uit.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de ui met de knoflook tot de ui zacht is en voeg het komijnen paprikapoeder toe.
Voeg dit nu bij het paprikamengsel.
Doe er wat olijfolie bij naar smaak, minimaal twee eetlepels en wat citroensap.
Voeg nu ook een wat zout en peper toe aan het paprikamengsel.
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 99
Pittige zuurkoolschotel uit de oven
Totale tijd45 minuten min
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 500 gram zuurkool
- 1 kg aardappels
- 500 gram rundergehakt
- 125 gram rookspek
- 1 pakje kerriesaus
- ½ zakje gehaktkruiden piri-piri Silvo
- 1 ui
- ½ kopje melk warme
- zout
Verwarm de oven voor op ca. 200º C (heteluchtoven)
Kook de zuurkool met wat water gaar in ca. 20 minuten.
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
Kook ze met wat zout in een bodem water in ca. 20 minuten gaar.
Maak met de melk een puree van de aardappelen.
Doe in tussen het rookspek in een braadpan en laat deze wat uitbakken op een matig vuur.
Is het vet wat uitgebakken voeg dan de ui toe en vervolgens het gehakt.
Maak alles rul met een vork.
Voeg aan het gehaktmengsel een ½ zakje gehaktkruiden toe.
Voeg als het gehakt bijna gaar is de kerriesaus toe en voeg zoveel water toe dat het een smeuïg geheel wordt.
Schenk het gehaktmengsel bij de aardappelpuree en roer goed door.
Doe de helft van het gehakt-aardappelmengsel in een ovenschaal en leg hierop de zuurkool en bovenop de andere helft van het gehakt-aardappelemgsel.
Doe de schotel zo’n 20-25 minuten in de oven tot het gerecht een korstje krijgt.
Het gerecht is makkelijk een dag van te voren te bereiden en dan doe je het b.v. in de oven.
Dat hoeft uiteraard niet; het gehakt-aardappelmengsel op je bord en hierop de zuurkool en klaar is Kees.
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 99
Asperges met ham uit de oven
Servings: 1 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 0.25 kilo witte asperges
- 0.5 sneetjesoud witbrood of paneermeel
- 25 gram achterham
- 0.75 eetlepel(s) peterselie
- 6.5 gram boter gesmolten ik gebruikte walnotenboter
- 1 eetlepelsCrème fraîche
Schil de asperges met een dunschiller vanaf het kopje naar beneden en draai de asperges tijdens het schillen steeds een slag.
Leg de asperges naast elkaar en snijd de harde onderkanten zo weg, dat alle asperges even lang zijn.
Kook de asperges 5 minuten in een pan met ruim kokend water en laat ze van het vuur af nog 8-10 minuten nagaren.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Maal de sneetjes brood in de keukenmachine tot fijne kruimels.
Hak de peterselie fijn.
Laat de boter smelten.
Doe de kruimels over in een kom en schep de ham, peterselie en wat zout en versgemalen zwarte peper erdoor.
Roer tot slot de gesmolten boter erdoor.
Hak de achterham heel fijn.
Laat de asperges in een vergiet goed uitlekken en leg ze naast elkaar met alle kopjes naar één kant in de schaal.
Strijk de crème fraîche erover uit en strooi het hammengsel erover.
Schuif de schaal in de oven en laat de asperges in 20-25 minuten goudbruin worden.
Lekker met gekookte krieltjes.
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 99
Wortelen uit de oven met sinaasappelsap
Soms verzin ik zelf iets en dit is dus zoiets...
Voorbereidingstijd10 minuten min
ovenrtijd40 minuten min
Servings: 2 personen
Calories:
Author: Cor Klaar
- 1 Handvol wortelen of meer naar behoefte van een bos wortelen
- Grote krielaardappelen naar behoefte
- 2 bosuien
- ½ sinaasappel
- olijfolie
- knoflookpoeder
- piri-piri-kruiden
- zout
- ketoembar
- 1 theelepel verse tijmblaadjes
- 1 eetlepel(s) peterselie
Verwarm de oven voor op ca. 180 graden Celsius.
Schrap de wortelen en snijd ze de grote in de lengte doormidden.
Was de wortelen en laat uitlekken.
Snijd de aardappel op ongeveer de zelfde dikte.
Schil kan eraan blijven.
Snijd de wortels van de bosui eraf en verwijder de harde groene bladeren.
Snijd de bosui in de lengte doormidden.
Pers de sinaasappel uit in een kom en voeg de olie, knoflookpoeder, piri-piri-kruiden, zout, ketoembar en tijm toe.
Leg de wortelen en aardappelen in een ovenschaal en schenk hierover het sinaasappelmengsel.
Zet dit zo'n 40 minuten in de oven en keer af en toe om.
Het lekkerst is het als de wortelen nog een beetje stevig zijn.
Serveer de wortelen en aardappelen bestrooid met de peterselie.
Lekker met een slavink of iets dergelijk
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 99
Pizza Julian en Daniël
Zelfbedachte pizza gemaakt met de kleinzonen
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- Bakker Jan pizzabodem
- Tomatensaus
- 2 plakjes salami gescheurd
- 5 plakjes schouderham
- Italiaanse gedroogde kruiden
- paprika rode, gele en groene in Kleinstukjes
- 1 bolletje monzarella geplukt en verdeeld
- enkele theelepel groene pesto verdeeld
- Parmezaanse kaas geraspte
Oven voorverwarmen op 200 graden
De ingrediënten in bovenstaande volgorde over de pizza verdelen
15 minuten afbakken in de oven
Leuk om zelf te maken lekker vers en heel lekker
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 99
Warme Italiaanse aardappelsalade
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 1 kg vastkokende aardappelen
- 1 deciliter olijfolie
- grofgemalen zeezout
- 1 rode ui
- 50 g zwarte olijven zonder pit
- 6 zongedroogde tomaten op olie
- 1 eetlepel kappertjes
- 4 eetlepel gehakte peterselie vers of diepvries
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- versgemalen peper
Verwarm de oven voor op 200°C.
Schil de aardappelen en snijd ze in vieren of in grotere blokken.
Leg ze op een bakblik, giet er 2 eetlepels olijfolie over en bestrooi ze met zeezout.
Bak ze 25 minuten of tot ze gaar zijn in het midden van de oven, keer ze een paar keer om.
Pel de ui en snipper deze.
Halveer de olijven of snijd ze in plakjes.
Snijd de tomaten in reepjes.
Meng de ui, olijven, tomaten, kappertjes, peterselie, balsamicoazijn, zout, peper en de rest van de olijfolie.
Schep de warme aardappelen door deze dressing.
Serveer de salade lauwwarm met ciabattabrood en partjes citroen.
Variatietip:
De balsamicoazijn kan worden vervangen door rodewijnazijn en het zeezout door gewoon keukenzout.
Wijnadvies:
Soave, Orvieto, een Müller-Thurgau uit Duitsland of een Luxemburgse Rivaner (9-11°C).
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 99
Aardappelen met tomaten uit de oven
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar
- 1 kg aardappels van gelijk formaat, bijvoorbeeld gladkokers
- 750 g tomaten
- 50 ml olie voor de ovenschaal en om te bedruppelen
- 1 eetlepel oregano vers, gedroogd of uit de diepvries
- Zout naar smaak
- Versgemalen peper naar smaak
Borstel de aardappelen goed schoon en kook ze in de schil in circa 15 minuten half gaar.
Laat de aardappelen iets afkoelen en snijd ze in plakken van circa 1 cm dik.
Snijd de gewassen tomaten in iets dunnere plakken.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Bestrijk een platte ovenschaal met wat olie.
Leg de plakjes aardappel en tomaat om en om dakpansgewijs in de schaal.
Bestrooi met oregano, zout en peper naar smaak.
Bedruppel royaal met olie.
Zet de schaal circa 20 minuten in de voorverwarmde oven, tot de randjes van de aardappel en de tomaat beginnen te kleuren.
Dit gerecht is heerlijk in combinatie met gestoofde of gebakken vis. Serveer als smaakvol bijgerecht bij je favoriete visgerecht.
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 99
Asperges omwikkeld met kip, in kervelsaus
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 600 g kipfilet
- peper
- zout
- 16 groene asperges
- 25 g boter
- 30 g boter
- 40 g bloem
- 2 deciliter slagroom
- 1 deciliter droge witte wijn
- enkele takjes kervel
Pletten van kipfilets
Niet iedereen beschikt over een hakbijltje in de keuken, in dat geval gaat u als volgt te werk.
Leg een handdoek op het werkblad, leg daarop een gladde snijplank bekleed met plastic folie.
Leg de kipfilets op de plank en dek ze af met plastic folie.
Klop met een zware koekenpan zachtjes met veel slagen op de filet tot ze heel dun is geworden.
bereiding
Verwarm de oven voor tot 180°C.
Verwijder de peesjes uit de kipfilets en plet de filets tussen twee velletjes plastic folie.
Peper en zout de filets.
Schil de asperges eventueel, snijd de uiteinden eraf en kook alles in water met twee derde van de boter in circa 10 minuten niet te gaar.
Pureer de gare uiteinden van de asperges met een beetje van het kookvocht glad (u heeft 2 dl aspergepuree nodig).
Rol in elke kipfilet 4 asperges en leg de rolletjes in een beboterde ovenschaal.
Bestrijk de kip met boter.
Zet de schaal afgedekt 15 minuten in de oven.
Smelt voor de kervelsaus de boter in een pan, voeg de bloem toe en laat deze circa 1 minuut garen.
Voeg de slagroom, de aspergepuree en de wijn toe.
Laat de saus zachtjes doorkoken en breng haar op smaak met peper en zout.
Roer ten slotte de fijngesneden kervel erdoor.
Snijd de kiprolletjes schuin in stukjes en verdeel ze op verwarmde borden, schep er een beetje saus naast en garneer met ontvelde kerstomaatjes en kervel.
Geef er bijvoorbeeld peultjes en gekookte bloemige aardappels bij.
Dit gerecht is niet seizoensgebonden. Het kan buiten onze 'aspergetijd' uitstekend met groene asperges gemaakt worden, deze zijn immers het hele jaar door verkrijgbaar.
Omdat groene asperges vaak dunner zijn hebt u per rolletje vier asperges meer nodig. Schil groene asperges vanaf de onderkant maar tot halverwege.
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 99
Amandelkip met sinaasappelsaus
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar
- 250 g kleine champignons
- 40 g boter
- zout
- versgemalen peper
- 2 carambola's
- 2 eetlepel(s) groene peperkorrels
- 3 eieren
- 200 g fijngehakte amandelen
- zout
- versgemalen peper
- 800 g kipfilet
- 50 g boter
- 20 g bloem
- 200 ml rode wijn
- 400 ml sinaasappelsap
- 400 ml kalfsfond
- 2 eetlepel(s) grand marnier
- 800 g sugarsnaps
- 2 vleestomaten
Verwarm de oven voor op 150 °C.
Klop de eieren los in een diep bord.
Strooi de amandelen op een plat bord.
Zout en peper de kipfilets en wentel ze door het losgeklopte ei en vervolgens door de amandelen; klop de paneerlaag voorzichtig aan.
Verhit de boter in een braadpan tot hij is uitgebruist en bak de kipfilets rondom goudbruin, neem ze uit de pan en leg ze op een bakplaat.
Roer voor de sinaasappelsaus de bloem door de braadboter van de kip, laat deze roux even garen.
Giet de wijn erbij en roer tot het een gladde saus is; verdun deze al roerend met het sinaasappelsap, de kalfsfond en de grand marnier.
Laat de saus op laag vuur in de open pan 15 minuten zachtjes inkoken tot circa een halve liter.
Schuif de bakplaat met de kipfilets in de oven en laat ze in circa 15 minuten gaar worden.
Kook voor het garnituur de sugarsnaps 3 minuten in water met zout, giet ze af.
Ontvel de tomaten en snijd het vruchtvlees in reepjes.
Maak de champignons schoon en snijd de hoedjes doormidden.
Smelt de boter in een diepe pan en smoor de champignons 3 minuten, schep de tomatenreepjes erbij om en meng ten slotte de sugarsnaps erdoor.
Breng het gerecht op smaak met zout en peper.
Snijd de carambola's in mooie schijfjes en bak ze om en om in boter met een klein beetje suiker.
Leg op acht verwarmde borden een kipfilet.
Garneer met een schijfje carambola en schik de groenten ernaast.
Roer de peperkorrels door de sinaasappelsaus en schenk deze in een verwarmde sauskom.
Serveer er bijvoorbeeld aardappelkroketjes bij.
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 99