Gevulde Kipcordon Bleu met Groene Olijventapenade
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 1 personen
Calories: 650kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 1 grote aardappel
- 125 g dun gesneden kipfilet
- 2 plakken Coburger rauwe ham
- 3 plakken brie dun gesneden
- 3 eetlepels verse groene olijventapenade
- 50 g eikenbladsla
Verwarm de oven voor op 250 °C.
Boen de aardappel schoon en prik deze een paar keer in met een vork.
Verwarm de aardappel vervolgens in de magnetron gedurende 10 minuten op vol vermogen (700 watt).
Snijd de aardappel in en laat hem nog even nagaren in een theedoek of aluminiumfolie.
Leg de dun gesneden kipfilet in een ovenschaal en bestrooi deze met peper.
Beleg de kipfilet met plakken Coburger rauwe ham en dun gesneden brie.
Druppel hier 1/2 eetlepel olijventapenade overheen.
Plaats de kip in het midden van de oven en laat deze in 8-10 minuten gaar worden.
Meng de eikenbladsla met de rest van de olijventapenade en leg dit op een bord.
Leg de gevulde kipcordon bleu en de aardappel naast de salade op het bord.
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige Franse Chardonnay past uitstekend bij dit gerecht. De romigheid van de wijn sluit mooi aan bij de brie en de olijventapenade, terwijl de frisheid ervoor zorgt dat het geheel niet te zwaar wordt.
Calories: 650kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 40g | Vet: 32g | Zout: 2g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / ovenschaal / Pagina 13
Gegrilde Cola-Kipdrumsticks
Bereidingstijd1 uur uur 15 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 430kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 10 eetlepels ketchup
- 250 ml cola
- 1 theelepel tabasco
- 3 teentjes knoflook geperst
- 1 kg kipdrumsticks
Meng de ketchup met de cola en breng het mengsel op smaak met tabasco, geperste knoflook, zout en peper naar smaak.
Doe de drumsticks in een pan en giet de marinade eroverheen.
Breng het geheel aan de kook en laat de drumsticks 45 minuten op laag vuur met de deksel op de pan sudderen, af en toe roeren.
Laat de kipdrumsticks afkoelen in de marinade.
Verwarm de ovengrill voor.
Leg de drumsticks inclusief marinade in een ovenschaal en plaats de schaal net onder de grill.
Gril de drumsticks in ongeveer 15 minuten goudbruin en knapperig.
Keer ze halverwege en schenk zo nodig de overtollige marinade af.
Serveer de kip warm of koud met stokbrood, kruidenboter en dipsausjes naar wens.
Wijnadvies:
De zoete en hartige smaken van de kip passen goed bij een lichte en fruitige rode wijn zoals een Pinot Noir of een Beaujolais. Serveer de wijn licht gekoeld voor een verfrissend contrast.
Calories: 430kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 30g | Vet: 20g | Zout: 1.8g | Sugar: 20g
Receptenplein.nl
Home / ovenschaal / Pagina 13
Krokante Sjalottenkorst Kalfsoesters
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 sneetjes oud witbrood verkruimeld
- 8 sjalotten gepeld en gehalveerd
- 2 eetlepels boter
- 100 ml witte wijn
- 1 eetlepel gedroogde tijm
- 4 kalfsoesters op kamertemperatuur
- 1 teentje knoflook gepeld
- 15 g verse peterselie fijngehakt
- 300 g panklare spinazie
Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olijfolie en rooster de verkruimelde broodkruimels goudbruin.
Laat ze vervolgens afkoelen op keukenpapier.
Snijd de sjalotten in dunne plakjes.
Smelt in een steelpan 1 eetlepel boter en fruit de sjalotten kort aan.
Voeg de witte wijn, gedroogde tijm, zout en peper toe en stoof het mengsel afgedekt 20-25 minuten.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Wrijf de kalfsoesters in met zout en peper.
Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olijfolie en bak de kalfsoesters 2 minuten per kant.
Pers de knoflook boven een kom en meng het met de geroosterde broodkruimels en fijngehakte peterselie.
Leg de kalfsoesters in een ingevette ovenschaal, verdeel de gestoofde sjalotten erover en bedek ze vervolgens met het broodkruimelmengsel.
Zet het vlees in de oven en laat het nog 5 minuten doorwarmen.
Smelt intussen in een grote pan of wok 1 eetlepel boter en laat de spinazie al omscheppend slinken.
Breng op smaak met zout en peper.
Laat de spinazie uitlekken in een zeef en verdeel het over vier warme borden.
Leg de kalfsoesters erbovenop.
Wijnadvies:
Deze krokante sjalottenkorst kalfsoesters gaan goed samen met een stevige rode wijn zoals een Merlot of een Cabernet Sauvignon. Als je liever wit drinkt, probeer dan een Chardonnay met een volle body.
Receptenplein.nl
Home / ovenschaal / Pagina 13
Pompoen Groentetaart met Blauwaderkaas
Bereidingstijd49 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 380kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 500 g pompoen
- 5 eetlepels olijfolie
- 2 rode uien in dunne partjes
- 2 teentjes knoflook in plakjes
- 1 rode paprika in reepjes
- 250 g kastanjechampignons gehalveerd
- 150 g blauwaderkaas in stukjes
- 8 eieren
- 2 eetlepels Italiaanse kruiden
- 2 sneetjes bruinbrood
Schil de pompoen, halveer en verwijder de pitten.
Snijd het vruchtvlees in blokjes.
Verhit 3 eetlepels olie in een wok en roerbak de ui, knoflook en paprika 2-3 minuten.
Voeg de pompoen en champignons toe en bak op hoog vuur nog 3-4 minuten tot de groenten beetgaar zijn.
Breng op smaak met zout en peper.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Verdeel de groenten over een ovenschaal en leg de stukjes blauwaderkaas ertussen.
Klop in een kom de eieren los met de Italiaanse kruiden en zout en peper naar smaak.
Schenk het eimengsel over de groenten.
Snijd de sneetjes brood in driehoekjes en leg ze op de groenten.
Druppel de resterende olie over het brood.
Plaats de ovenschaal in het midden van de oven en bak de taart in 25-35 minuten goudbruin en gaar.
Wijnadvies:
Deze groentetaart met rijke smaken van pompoen en blauwaderkaas vraagt om een witte wijn met wat body, zoals een Chardonnay of een Viognier. De volheid en de lichte kruidigheid van de wijn zullen goed samengaan met de diverse smaken van de taart.
Calories: 380kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 18g | Vet: 25g | Zout: 1.5g | Sugar: 6g
Receptenplein.nl
Home / ovenschaal / Pagina 13
Geurige Gevulde Koolrolletjes met Gehakt en Rijst
Servings: 4 personen
Calories: 620kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 1 spitskool
- 2 eetlepels olie
- 1 ui fijngesnipperd
- 1 teentje knoflook fijngesnipperd
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 ei
- 500 g half-om-halfgehakt
- 300 g rijst
Haal 12 bladeren van de kool en was ze.
Snijd de rest van de kool in snippers en was ze.
Breng een grote pan water aan de kook en leg er de koolbladeren een voor een 1 minuut in.
Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Verhit 1 eetlepel olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook.
Voeg de koolsnippers, kerriepoeder en gemberpoeder toe en bak dit al omscheppend op hoog vuur 2 minuten mee.
Laat iets afkoelen.
Kneed het koolmengsel, het ei en een theelepel zout door het gehakt.
Vorm met vochtige handen 12 gehaktballen.
Vouw de koolbladeren om de gehaktballen en zet ze vast met cocktailprikkers.
Leg de koolrolletjes in een ingevette ovenschaal en laat ze 30-40 minuten garen in de oven.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Serveer de koolrolletjes direct met de gekookte rijst
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij de kruidige smaken van de koolrolletjes en het gehakt. Als je liever witte wijn drinkt, probeer dan een Chardonnay.
Calories: 620kcal | koolhydraten: 52g | Protein: 34g | Vet: 29g | Zout: 1.5g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / ovenschaal / Pagina 13
Smakelijke Stoofschotel: Hamlappen met Hutspot
Bereidingstijd1 uur uur 30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 600kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 500 g hamlappen in grove stukken
- 50 g boter
- 500 g aardappels geschild
- 1 kilo panklare hutspotgroente
- 1 eetlepel verse tijmblaadjes
- 250 ml vleesbouillon van tablet
- 150 ml volle melk
- 3 plakjes ontbijtkoek in blokjes
- 2 sneetjes oud witbrood verkruimeld
Wrijf het vlees in met zout en peper.
Verhit in een braadpan de helft van de boter en bak het vlees rondom bruin.
Voeg de ui (uit de hutspotgroenten) toe en bak deze 2-3 minuten zachtjes mee.
Voeg de helft van de tijm toe en schenk de bouillon erbij.
Laat het vlees 20 minuten zachtjes stoven.
Kook ondertussen de aardappels met de hutspotgroenten in 20 minuten gaar, giet ze af en stamp ze fijn.
Roer de melk, 10 g boter en de rest van de tijm door de puree tot een smeuïge puree ontstaat.
Breng op smaak met zout en peper.
Schep de ontbijtkoek door het vlees en bind het vocht al roerend.
Schep het vlees met de saus in een ovenschaal en strijk de hutspot erover uit.
Smelt de rest van de boter en meng deze door het broodkruim.
Strooi het broodkruim over de hutspot.
Zet de schaal afgedekt in de koelkast tot gebruik.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bak de schotel in het midden van de oven in 1 uur goudbruin en door en door heet.
Wijnadvies:
Deze gestooofde hamlappen met hutspot passen goed bij een stevige rode wijn zoals een Merlot. De volle smaak van de wijn en de zachte tannines complementeren de rijke smaken van het gerecht.
Calories: 600kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 30g | Vet: 30g | Zout: 10g | Sugar: 2.5g
Receptenplein.nl
Home / ovenschaal / Pagina 13
Steak du Boeuf met Gegratineerde Prei en Aardappelpuree
Bereidingstijd44 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 650kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 1 zak aardappels ongeveer 1 kilo, iets kruimig
- 800 gram prei
- 6 zongedroogde tomaten
- 50 gram vloeibare margarine
- 4 steaks du boeuf
- 50 gram geraspte belegen kaas
- 30 gram peterselie
- 1 teentje knoflook
- Zout en peper naar smaak
Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze gaar.
Verwarm de grill van de oven voor.
Maak de prei schoon en snijd deze in ringen.
Snijd ook de zongedroogde tomaten in stukjes.
Verhit de helft van de margarine in een koekenpan en stoof de prei en tomatenringen in 8 minuten beetgaar.
Verhit de rest van de margarine in een koekenpan en bak de steaks du boeuf volgens de gebruiksaanwijzing.
Doe de gestoofde prei in een ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas.
Zet de ovenschaal onder de grill en laat de kaas in ongeveer 5 minuten lichtbruin kleuren.
Snijd de peterselie fijn.
Pers de knoflook uit boven het braadvet en bak deze 1 minuut mee.
Haal het vlees uit de pan.
Voeg 200 ml water en de fijngesneden peterselie toe aan het braadvet en breng aan de kook.
Breng op smaak met zout en peper.
Serveer de steak du boeuf met de gegratineerde prei en aardappelpuree.
Schenk de jus over het vlees en serveer direct.
Wijnadvies:
De stevige smaken van de steak vragen om een volle rode wijn, zoals een Cabernet Sauvignon uit Bordeaux of een Malbec uit Argentinië.
Calories: 650kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 40g | Vet: 35g | Zout: 2.5g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / ovenschaal / Pagina 13
Romige Spinazieovenschotel met Gehakt en Blauwaderkaas
Bereidingstijd40 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 650kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 500 g rundergehakt
- 450 g diepvriesspinazie
- 2 uien
- 1 rode paprika
- 4 eetlepels olijfolie
- 150 g blauwaderkaas
- 900 g verse aardappelpuree
Ontdooi de spinazie volgens de gebruiksaanwijzing in de magnetron en laat deze uitlekken.
Pel en snipper de uien.
Maak de paprika schoon en snijd deze in blokjes.
Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de ui en paprika gedurende 2 minuten.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Voeg het gehakt toe aan de ui en paprika en bak dit 2 minuten mee.
Verkruimel de blauwaderkaas over het gehakt en laat deze smelten.
Breng de spinazie op smaak met zout en peper.
Schep in een ovenschaal achtereenvolgens een laag spinazie, een laag gehakt met blauwaderkaas en een laag aardappelpuree.
Besprenkel de bovenste laag met de resterende olijfolie.
Zet de ovenschaal in het midden van de oven en laat deze gedurende 20 minuten door en door heet worden.
Wijnadvies:
Een stevige rode wijn zoals een Merlot of een Shiraz past goed bij deze romige spinazieovenschotel. De wijn zal de rijke smaken van het gehakt en de blauwaderkaas aanvullen en zorgen voor een harmonieuze maaltijd.
Calories: 650kcal | koolhydraten: 37g | Protein: 32g | Vet: 42g | Zout: 2.5g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / ovenschaal / Pagina 13
Gezonde Moussaka met Mager Gehakt
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel olijfolie
- 240 g mildgekruid gehakt
- 2 blikjes tomatenpuree à 140 ml
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 2 aubergines
- 150 g geraspte kaas lichtgerijpt 30+
- 1 Frans stokbrood voorgebakken
Verwarm de oven voor op 200°C.
Pel en snipper de uien en knoflook.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak het gehakt rul.
Voeg de ui en knoflook toe en bak deze 1 minuut mee.
Voeg de tomatenpuree toe en bak nog 1 minuut mee.
Roer het kaneelpoeder, zout, peper en 100 ml water door de saus en laat het geheel 5 minuten verwarmen.
Snijd de aubergines schoon en in plakken.
Kook de plakken aubergine 1 minuut in kokend water met zout, laat ze uitlekken.
Leg de helft van de aubergineplakken in een ovenschaal.
Bedek met het gehaktmengsel en de resterende aubergineplakken.
Bestrooi met geraspte kaas en bak in het midden van de oven gedurende 30 minuten, tot de kaas goudbruin is.
Bak het stokbrood de laatste 10 minuten mee in de oven.
Serveer de moussaka met het stokbrood.
Voor een extra frisse touch kun je de moussaka serveren met een Griekse salade van tomaat, komkommer, rode ui, olijven en feta.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn, zoals een Pinot Noir, past goed bij dit gerecht.
Receptenplein.nl
Home / ovenschaal / Pagina 13
Gegrilde Karbonades met Tijmboter en Gebakken Aardappels
Voorbereidingstijd30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 620kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 1 kg vastkokende aardappels geschild
- 4 schouderkarbonades
- 2 eetlepels olijfolie
- 6 vleestomaten
- 100 g boter op kamertemperatuur
- 1 theelepel tijm
- Zout en peper naar smaak
Kook de aardappels in 20 minuten gaar.
Verwarm de ovengrill voor.
Wrijf de karbonades aan beide zijden in met zout, peper en 1 eetlepel olijfolie en leg ze in een ovenschaal.
Halveer de tomaten horizontaal, bestrooi de snijvlakken met zout en peper en druppel er de rest van de olijfolie over.
Leg de tomatenhelften met de bolle kant naar beneden naast de karbonades in de ovenschaal.
Schuif de schaal onder de hete grill en laat het geheel in 12-15 minuten gaar worden, waarbij je de karbonades halverwege keert.
Roer twee derde van de boter met de tijm los.
Breng de tijmboter op smaak met zout en peper.
Giet de aardappels af en snijd ze in dikke plakken.
Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de aardappels goudbruin.
Verdeel de karbonades en tomatenhelften over vier borden.
Schep de gebakken aardappels ernaast en verdeel de tijmboter over de karbonades.
Wijnadvies:
Een fruitige rode wijn zoals een Merlot vormt een goede combinatie met de gegrilde karbonades en de tijmboter.
Calories: 620kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 30g | Vet: 40g | Zout: 1.2g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / ovenschaal / Pagina 13