Kabeljauw uit de oven met champignonsaus
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 460kcal
Author: Cor Klaar
- 700 gram krieltjes in de schil
- 6 takjes dille
- 2 el zonnebloemolie
- 400 gram kastanjechampignons
- 1 citroen
- 4 kabeljauwfilets à 100 gr.
- 250 gram cherrytomaatjes
- 100 gram zoetzure augurken
- peper
- zout
- 1 ui
- 1 teentjes knoflook
- 2 el augurkenvocht
- 250 ml kookroom
- 1 bosje bosui
Vis
Pluk en hak de dille fijn.
Meng de dille in een ovenschaal met de olie, zout en peper.
Snij de citroen in dunne plakken.
Leg de kabeljauwfilets in de ovenschaal, bestrooi met zout en peper en bestrijk met de kruidenolie. Leg de plakjes citroen erop.
Verdeel de cherrytomaatjes rondom.
Bak de kabeljauw met de tomaatjes in de oven in circa 12 minuten gaar.
Saus
Snijd de champignons in dunne plakken.
Pel en snipper de ui.
Pel en snijd de knoflook fijn.
Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten.
Voeg de champignons toe en bak circa 3 minuten op hoog vuur.
Snijd de augurken in blokjes.
Roer het vocht van de augurken, de augurken, de mosterd en room door de champignons en breng aan de kook.
Kook onder voortdurend roeren op middelhoog vuur in circa 5 minuten tot een ingekookte saus.
Breng op smaak met zout en peper.
Krieltjes
Giet de krieltjes af en stoom droog.
Verhit een scheut olie in een pan en bak de krieltjes in circa 8 minuten goudbruin.
Snijd de bosuitjes in ringetjes en bak circa 2 minuten mee met de krieltjes.
Calories: 460kcal
Receptenplein.nl
Home / ovenschaal / Pagina 22
Kabeljauw op zijn Spaans
Voorbereidingstijd5 minuten min
Bereidingstijd25 minuten min
Calories: 130kcal
Author: Cor Kevenaar
- 600 gram kabeljauw moten
- 4 tomaten
- 2 el olijfolie
- 1 citroen
- ½ gram saffraan
- 3 tl paprikapoeder
- zout
- peper
- cayennepeper
Verwarm de oven voor op 175 gr.
Leg de moten in een ovenschaal.
Snijd de tomaten kruislings in en dompel ze een paar seconden in heet water.
Haal ze uit het water en ontvel ze.
Snijd de tomaten in plakken.
Leg de tomaten rondom de moten vis.
Meng in een kom, Olie, het sap van de citroen, de safraan, paprikapoeder, een snufje cayennepeper.
Verdeel het mengsel over de moten vis.
Zet de ovenschaal in de oven en laat 25 minuten garen.
Heb je geen moten kabeljauw maar filets, halveer dan de oventijd.
Verdeel de kabeljauw en de tomaten over de borden.
Serveer er aardappelpuree of gekookte aardappels bij.
Calories: 130kcal
Receptenplein.nl
Home / ovenschaal / Pagina 22
Kabeljauw met oosterse rijst
Voorbereidingstijd30 minuten min
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 2 personen
Calories: 733kcal
Author: Cor Klaar
- 300 gram kabeljauwfilet
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 3 cm gember
- 1 rode peper
- 8 zongedroogde tomaat
- 1 citroen
- 125 gram rijst
- 200 cl kippenbouillon
- 2 el olijfolie
- 1 kl kurkuma
- 2 el peterselie
- zout
- peper
Verwarm de oven voor op 175 gr.
Pel en snipper de ui en knoflook.
Schil de gember en snijd fijn.
Snijd de zongedroogde tomaat in kleine stukjes.
Snijd de rode peper over de lengte doormidden en verwijder de zaadjes en de zaadlijsten.
Snijd in kleine stukjes.
Giet de helft van de olie in een ovenschaal en leg de filets in de schaal en wentel ze door de olie.
Strooi zout en peper over de filets en gaar ze gedurende 12 minuten in de oven.
Verdeel het sap van de citroen over de filets.
Verwarm de rest van de olie in een pan en fruit de ui glazig.
Voeg de knoflook, gember en de rode peper toe.
Fruit dese even mee.
Voeg de rijst toe en laat deze even mee bakken.
Voeg de kurkuma toe en voeg zo’n 1 1/2 x het volume van de rijst aan kippenbouillon toe.
Laat de rijst garen en voeg eventueel nog wat bouillon toe.
Zodra de rijst gaar is meng de fijn gesneden gedroogde tomaat toe en de helft van de fijn gesneden peterselie.
Roer goed door elkaar.
Verdeel de rijst over de borden en leg op elk bord een stuk kabeljauwfilet.
Garneer met de rest van de peterselie
Calories: 733kcal
Receptenplein.nl
Home / ovenschaal / Pagina 22
Kabeljauw met chorizo
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd35 minuten min
Servings: 2 personen
Calories:
Author: Cor Klaar
- 2 kabeljauwfilets
- 1 ui
- 1 blik gepelde tomaten
- 1 tl suiker
- 75 gram chorizo
- 3 el crème fraîche
- aardappels
- 1 kl basilicum
- olijfolie
- zout
- peper
Zet alle ingrediënten klaar.
Pel en snipper de ui.
Snijd de chorizo in de lengte door.
Snijd de 2 helften nogmaals in de lengte door en snijd er dan stukjes van.
Schil de aardappelen en snijd ze in niet al grote stukken.
Snijd de gepelde tomaten in blokjes.
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de ui.
Zodra de ui glazig is voeg dan de tomaten, de suiker en de in stukjes gescheurde basilicum toe.
Voeg wat zout en peper toe.
Zet het vuur wat lager en laat even een minuut of 10 lekker stoven.
Zet de aardappelen op in water met wat zout.
Zodra de aardappelen gaar zijn, giet deze dan af.
Bak de chorizostukjes zachtjes in wat olie.
Voeg de crème fraîche toe.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Voeg het chorizo mengsel en de gekookte aardappelen bij het tomatenmengsel.
Doe de inhoud van de pan in een ovenschaal en leg de kabeljauwfilets hier op.
Bestrooi met wat zout en peper.
Zet de schaal in de oven en laat ongeveer 12 à 15 minuten garen, afhankelijk van de dikte van de kabeljauw.
Receptenplein.nl
Home / ovenschaal / Pagina 22
Harry’s shoarmaschotel
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Klaar
- 500 gram lamsvlees schouder
- 2 rode paprika’s
- 250 gram champignons
- 2 uien
- 1 komkommer
- 2 tomaten
- shoarmakruiden
- olijfolie
- 500 gram ovenfriet
Knoflooksaus
- 6 el mayonnaise
- 2 el yoghurt
- 1 tl honing
- 4 tenen knoflook uitgeperst
- paar sprieten bieslook fijngesneden
Snijd het lamsvlees in reepjes.
Doe het vlees in een schaal en meng er de shoarmakruiden door.
Dek af en laat minimaal 1 uur marineren.
Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
Maak de paprika's schoon en snijd ze in reepjes en daarna in blokjes.
Pel de uien, snijd doormidden en snijd ze in halve ringen.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verwarm 3 eetlepels olijfolie in een hapjespan.
Bak het shoarmavlees aan alle kanten aan.
Neem het vlees uit de pan en bewaar.
Giet het overtollige bakvet uit de pan.
Verhit opnieuw een scheutje olie in de pan en bak de uien, paprikablokjes en de champignons op hoog vuur.
Zodra de paprikablokjes zacht zijn en de champignons mooi gekleurd zijn voeg dan het shoarma vlees weer toe.
Meng alles goed door elkaar.
Vet een ovenschaal in met wat olijfolie.
Verdeel het mengsel uit de pan over de ovenschaal.
Zet de schaal in de oven en laat 20 minuten bakken.
Bak de ovenfriet volgens aanwijzing op de verpakking. (Ik bakte de friet in de Airfrier)
Was intussen de tomaten en de komkommer.
Snijd beiden in plakjes.
Meng de ingrediënten voor de knoflooksaus in een schaaltje.
Verdeel de shoarma met groenten over de borden.
Verdeel de friet over de borden.
Verdeel de komkommer en de tomaten over de borden.
Giet wat knoflooksaus over de shoarma.
Serveer de rest van de saus in een schaaltje.
Receptenplein.nl
Home / ovenschaal / Pagina 22
Gebraden kipdrumsticks met Provençaalse tomaten
Bereidingstijd43 minuten min
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Klaar
- 8 kipdrumsticks
- 2 eetlepel(s) cajunkruiden
- olijfolie
- Provençaalse tomaten
- 2 sneetjes witbrood
- 1 bosje peterselie
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 klontje boter
- 2 takjes tijm
- 1 takje rozemarijn
- 6 tomaten
Verwarm de oven voor op 180°c
Bestrooi de kipdrumsticks, in een ovenschaal, met cajunkruiden en besprenkel ze met olijfolie.
Bak de drumsticks in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.
Pel en snijd de knoflook fijn.
Pel en snipper de ui.
Pluk en hak de peterselie fijn.
Ris de tijm en rozemarijn en hak ze fijn.
Snijd de korstjes van het casinobrood en snijd het brood in kleine blokjes.
Verhit een scheut olie en een klontje boter in een pan en fruit de ui en de knoflook en voeg de kruiden toe.
Voeg het brood toe en bak het brood goudbruin en krokant.
Snijd de onderkant van de tomaten en halveer de tomaten.
Schep een lepel van de broodvulling op de tomaten.
Bak de tomaten op een met bakpapier beklede bakplaat circa 10 minuten in de oven.
Receptenplein.nl
Home / ovenschaal / Pagina 22
Captains dinner
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Klaar
- 350 gram krieltjes voorgekookte
- 1 bloemkool
- 1 ui
- 400 gram kapucijners uit pot
- 125 gram gerookte spekblokjes
- 200 gram zilveruitjes uit pot
- 4 karbonades
- 50 gram boter
- 200 gram augurken
- 1 pot piccalilly
Bloemkool
Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
Snijd de bloemkool in roosjes.
Kook de bloemkool in circa 6 minuten beetgaar en giet af.
Captains dinner
Pel en snijd de ui in ringen.
Giet de kapucijners af en spoel schoon.
Verhit een pan en bak de spekblokjes in circa 8 minuten uit.
Voeg de uien en de kapucijners toe en bak circa 4 minuten mee.
Roer de Amsterdamse uien erdoorheen.
Karbonades
Bestrooi de karbonades met een beetje zout en peper en snijd de karbonades aan de vetrand in.
Verhit een scheut olie in een pan en bak de karbonades in circa 8 minuten om en om goudbruin en gaar.
Voeg als de karbonades bijna klaar zijn de boter toe en laat de boter smelten.
Receptenplein.nl
Home / ovenschaal / Pagina 22
Cannellonis à la Bolognaise en chorizo
Voorbereidingstijd30 minuten min
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 3 personen
Calories: 600kcal
Author: Cor Klaar
- 1 pak cannallonis
- 250 gram half om half gehakt
- ½ chorizoworst in kleine stukjes
- 1 st ui gesnipperd
- 2 teentjes knoflook gesnipperd
- 2 eetlepel(s) gezeefde tomaat
- 1 pot pastasaus met basilicum
- 1 bol mozzarella in stukjes gesneden
- zout
- peper
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Meng het gehakt, de chorizo, de ui, knoflook en de gezeefde tomaat goed door elkaar.
Breng op smaak met wat zout en peper.
Vul de cannallonis met het gehaktmengsel.
Het makkelijks gaat dit met behulp van een spuitzak.
Leg de gevulde cannallonis in een ovenschaal.
Bedek met de pastasaus en de stukjes mozzerella.
Zet de schaal in de oven en laat 25 minuten garen.
Calories: 600kcal
Receptenplein.nl
Home / ovenschaal / Pagina 22
Aardappelgratin met Gerookt Spek en Emmentaler
Deze aardappelgratin met gerookt spek en geraspte Emmentaler kaas is een heerlijk hartig gerecht, perfect voor koude dagen. Het romige aardappelgerecht krijgt extra smaak door de spekjes en tijm. Ideaal als bijgerecht of hoofdgerecht!
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 2 personen
Calories: 420kcal
Author: Cor Klaar
- 250 gram aardappels
- 70 gram gerookte spekjes
- 1 teentje knoflook fijngesnipperd
- 1 theelepel tijm
- 35 cl kookroom
- 50 gram geraspte Emmentaler kaas
- Zout en peper naar smaak
Zet alle ingrediënten klaar en verwarm de oven voor op 200°C.
Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes.
Pel en snipper de knoflook.
Meng in een ovenschaal de aardappelschijfjes, het gerookte spek, de knoflook, tijm en kookroom.
Breng op smaak met zout en peper.
Plaats de schaal in de voorverwarmde oven en laat het gerecht gedurende 30 minuten garen.
Bestrooi de aardappelgratin met de geraspte Emmentaler kaas en laat deze nog ongeveer 15 minuten gratineren in de oven, totdat de kaas goudbruin en krokant is.
Let op dat de kaas niet verbrandt.
Verdeel de aardappelgratin over de borden en serveer direct.
Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Pinot Grigio.
Calories: 420kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 18g | Vet: 24g | Zout: 1.8g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / ovenschaal / Pagina 22
Kipvleugels uit de oven
Voorbereidingstijd5 minuten min
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 2 personen
Calories:
Author: Cor Klaar
Zet alle ingrediënten klaar.
Verwarm de oven voor op 200°.
Pel en snipper de knoflook.
Leg de kipvleugels in een ovenschaal.
Bestrooi met de Provençaalse kruiden, wat zout, de piment d'espelette.
Verkruimel de laurierblaadjes over de kipvleugels.
Verdeel de knoflook over de schaal. Besprenkel ruim met olijfolie.
Zet de schaal in de oven en laat een half uurtje bakken.
Haal de schaal uit de oven en verdeel de kipvleugels over de borden.
Serveer met frietjes en b.v. een groene salade.
Receptenplein.nl
Home / ovenschaal / Pagina 22