Spaghetti Ovenschotel met Ham en Paprika

Spaghetti Ovenschotel met Ham en Paprika

Een heerlijke en romige ovenschotel van spaghetti met ham, paprika, champignons en een knapperige kaaslaag. Perfect voor een snelle en smaakvolle maaltijd voor het hele gezin.
Bereidingstijd30 minuten
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Herfst, Lente, Winter, Zomer
Servings: 4 personen
Calories: 650kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 150 g gekookte ham varkensvlees
  • 250 g champignons
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 pakje slagroom 250 ml
  • 1 ei
  • 500 g spaghettikaas geraspte kaas
  • 2 teentjes knoflook
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak
  • Olie voor het bakken en invetten

Instructies

  • Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking en laat uitlekken.
  • Snijd de ham in kleine blokjes.
  • Snijd de paprika's en champignons in kleine stukjes.
  • Verhit een beetje olie in een pan en bak de hamblokjes.
  • Voeg de gesneden paprika's, champignons, en knoflook toe en bak alles samen voor een paar minuten.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng het ham-paprika-champignonmengsel door de gekookte spaghetti.
  • Vet een ovenschotel in met een beetje olie en doe het spaghettimengsel hierin.
  • Klop het ei los en schenk dit samen met de slagroom over het spaghettimengsel.
  • Strooi rijkelijk de geraspte spaghettikaas over het gerecht.
  • Verwarm de oven voor op de hoogste stand.
  • Zet het gerecht in de oven en draai de temperatuur terug naar stand 3 of 4.
  • Bak de ovenschotel ongeveer 10 minuten, totdat de kaas lichtbruin en knapperig is.
  • Serveer direct en geniet van deze romige spaghetti ovenschotel.

Notities

Wijnadvies:
Dit gerecht gaat goed samen met een lichte witte wijn zoals een Chardonnay of een Sauvignon Blanc, die de romige en hartige smaken van de ovenschotel mooi aanvullen.

Nutrition

Calories: 650kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 30g | Vet: 35g | Zout: 2g | Sugar: 3g

Opgerolde lasagne

Opgerolde lasagne

Recept categorieën: Kaas, Pasta
Servings: 6 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

  • ovenschotel

Ingrediënten

  • 80 gram pijnboompitten
  • 5 eetlepel(s) olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 500 gram kastanjechampignons plakjes
  • 1,2 kg spinazie
  • 400 gram geitenkaas naturel 55 +
  • 250 gram ricotta bakje van Galbani
  • 1 mespuntje nootmuskaat
  • 375 gram verse lasagne bladen vers in koelvak

Instructies

  • Verwarm de oven op 180 graden.
  • Rooster de pijnboompitten 3 minuten in een droge koekenpan, laat op een bord afkoelen,
  • Verhit 3 eetlepels olie in een hapjespan en fruit de knoflook, voeg de champignons toe en bak op hoog vuur ca 5 minuten, neem het uit de pan.
  • Verhit de rest van de olie in dezelfde pan voeg spinazie ttoe.
  • Ga door tot alle spinazie geslonken is.
  • Laat het uitlekken in een vergiet en duw het overtollige vocht eruit.
  • Snijd de spinazie fijn, meng met de pijnboompitten, champignons, geitenkaas en ricotta,
  • Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.
  • Kook de lasagne bladen 3 minuten in ruim kokend water.
  • Neem ze uit de pan en leg ze met de korte kant naar je toe op een snijplank.
  • Bedek de bladen met de spinazievulling, rol ze op, halveer de rollen en leg ze met de snijkant naar bovenin de ovenschaal.
  • Bak ca. 20 minuten in de oven.

Karbonaadjes au gratin

Karbonaadjes au gratin

In een ver verleden toen ik begon met recepten verzamelen stond er in de 'Margriet' dit recept. Kan niet meer achterhalen welk jaar (het uitgeknipte recept zit in mijn plakboek, helaas zonder datum). De kleding erin komt bijna weer in de mode, dat wel. Lekker makkelijk als je bezoek krijgt; het is van te voren klaar te maken!!!
Recept categorieën: Ovenschotel, Varkensvlees
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 4 schouderkarbonades
  • zout peper
  • 50 gram boter
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2 ½ dl vleesbouillon
  • 1 eetlepel wijnazijn
  • 1 theelepel Worcestershiresaus
  • 1 laurierblaadje
  • 100 gram geraspte kaas
  • peterselie

Instructies

  • Wrijf de karbonaadjes in met wat zout en peper.
  • Bak ze in de boter in een grote koekenpan in 10 a 15 minuten bijna gaar.
  • Verwarm de oven voor op 160 C.
  • Leg de karbonaadjes in de ovenschotel.
  • Voeg aan de bruine boter de tomatenpuree, de bouillon, de wijnazijn, de Worcestershiresaus en het laurierblaadje toe. Als het te dun is iets binden met een bindmiddel.
  • Schenk de tomatensaus over de karbonaadjes en bestrooi deze met een dikke laag geraspte kaas.
  • Zet de schotel in het midden van de oven en laat het gerecht in ca. 10 minuten een bruin korstje krijgen.
  • Bestrooi voor het opdienen met peterselie.

Notities

Lekker met patat of gebakken aardappelen en een groene salade of doperwtjes.

Luchtige Kaassoufflé

Luchtige Kaassoufflé

Een heerlijke, luchtige kaassoufflé met Gruyère en Leerdammer, perfect als lunch of lichte maaltijd.
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Ei, Kaas, Ovenschotel, Snack
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4
Calories: 380kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

  • ovenschotel

Ingrediënten

  • 50 g bloem
  • 60 g boter
  • 3 eieren
  • 4 eieren gescheiden
  • 100 g Gruyère of belegen Goudse kaas
  • 50 g Leerdammer
  • ¼ l melk
  • Nootmuskaat
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Smelt de boter in een pan en voeg de bloem toe.
  • Roer tot een gladde roux.
  • Voeg geleidelijk de melk toe en verwarm met tussenpozen tot een gladde saus ontstaat.
  • Voeg een extra klontje boter toe en breng de saus op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  • Klop de eidooiers los en voeg ze van het vuur af toe aan de saus.
  • Klop de eiwitten stijf en spatel ze met de geraspte kaas door de saus.
  • Breng het mengsel over in een beboterde ovenschotel en strooi er wat geraspte kaas over.
  • Zet ± 20 minuten in een matig warme oven.
  • De kaassoufflé is klaar als hij goudbruin is.

Notities

Serveertip:
Serveer direct, met stokbrood of roggebrood.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals een Chardonnay, past goed bij de romige kaassoufflé.

Nutrition

Calories: 380kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 20g | Vet: 28g | Zout: 1g | Sugar: 3g

Luchtige Kaassoufflé met Gruyère

Luchtige Kaassoufflé met Gruyère

Een klassieke kaassoufflé met Gruyère, licht en luchtig, perfect voor een elegante lunch of diner.
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Ei, Kaas, Ovenschotel
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

  • ovenschotel

Ingrediënten

  • 2 el bloem
  • 25 g boter
  • 1 ei
  • 3 eieren gescheiden
  • 40 g Gruyère geraspt
  • 2 dl melk
  • Nootmuskaat
  • Peper
  • Zout
  • 2 dl water

Instructies

  • Smelt 20 g boter op laag vuur en roer de bloem erdoor.
  • Roer de warme, met water aangelengde melk erdoor als het mengsel begint te schuimen.
  • Laat het mengsel al roerend 5-6 minuten koken.
  • Haal de pan van het vuur en voeg een snufje zout toe.
  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Splits de eieren (3 eiwitten en 4 eidooiers).
  • Klop de eiwitten stijf met een mixer.
  • Roer de losgeklopte eidooiers door de lauwe saus, voeg de kaas toe en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  • Spatel de stijfgeklopte eiwitten voorzichtig door.
  • Beboter een vorm en vul deze voor ¾ met het kaasmengsel.
  • Zet de vorm laag in de oven, zodat er niet te snel een korstje aan de bovenkant ontstaat en bak de soufflé 20 minuten.

Notities

Serveertip:
Serveer direct.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Chardonnay of Sauvignon Blanc past goed bij de romige kaassoufflé.

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 12g | Protein: 18g | Vet: 25g | Zout: 1g | Sugar: 3g