Gemarineerde ketjap karbonades

Gemarineerde ketjap karbonades

Sappige schouderkarbonades gemarineerd in een zoete en hartige ketjapsaus, perfect voor de grill.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd40 minuten
Totale tijd50 minuten
Recept categorieën: Barbecue, Hoofdgerechten, Varkensvlees
Land van herkomst: Azië, Fusion, Nederland
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

  • Grillpan (of ovengrill)
  • Platte schaal

Ingrediënten

  • Basterdsuiker 1 theelepel
  • Citroensap sap van ½ citroen
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • 4 schouderkarbonades
  • 1 ui fijn gesnipperd

Instructies

  • Meng ketjap, basterdsuiker en citroensap in een schaal.
  • Voeg de ui toe en meng goed.
  • Wentel de karbonades door de marinade.
  • Laat 30 minuten marineren, regelmatig keren.
  • Verwarm de grill voor.
  • Rooster de karbonades 8 minuten per kant bruin en gaar.

Notities

Serveertip:
Serveer met bami en sperziebonen met taugé.
Wijnadvies:
Huiswijn Rosé Grenache.

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 30g | Vet: 20g | Zout: 1.5g | Sugar: 10g