Romige Bosvruchten Coupe
Een heerlijk romig dessert met frisse bosvruchten, romige yoghurt en een vleugje kaneel. Perfect om samen van te genieten!
Bereidingstijd10 minuten min
Servings: 2
Calories: 220kcal
Author: Cor Klaar
- 250 g gemengde diepvries bosvruchten
- 2 bolletjes vanille-ijs
- 2 dl yoghurt
- ¼ theelepel Silvo Kaneel Gemalen
Laat de diepvries bosvruchten licht ontdooien.
Doe de bosvruchten, vanille-ijs, yoghurt en kaneel in een mengkom of keukenmachine.
Mix het geheel met een staafmixer of keukenmachine op de hoogste stand tot een romige drank.
Schenk de romige drank in een groot glas of een mooie glazen schaal.
Voeg twee rietjes toe en serveer direct.
Serveertip:
Serveer deze romige bosvruchtencoupe met een extra toefje slagroom en een paar verse muntblaadjes voor een feestelijke finishing touch.
Wijnadvies:
Een zoete, mousserende dessertwijn zoals een Moscato d'Asti sluit perfect aan bij de romige en fruitige smaken van dit nagerecht.
Calories: 220kcal | koolhydraten: 38g | Protein: 4g | Vet: 6g | Zout: 0.1g | Sugar: 30g
Receptenplein.nl
Home / rietjes
Pittige Tomatencocktail met een Vleugje Vodka
Een verrassend pittige tomatencocktail met een frisse hint van limoen en een vleugje vodka. Perfect voor brunch of als verfrissend aperitief!
Bereidingstijd10 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 85kcal
Author: Auteur onbekend
blender of staafmixer
kleine glaasjes
rietjes
maatbeker
- 200 g ontvelde tomaten in stukjes
- 6 eetlepels tomatensap
- 2 eetlepels wodka
- ½ theelepel geraspte mierikswortel
- Een beetje limoensap
- Gecrusht ijsblokjes
- Zout en peper naar smaak
Pureer de tomaten in een blender of met een staafmixer tot een glad mengsel.
Voeg het tomatensap, de wodka, geraspte mierikswortel, limoensap, zout en peper toe aan de gepureerde tomaten.
Meng alles goed door elkaar.
Vul kleine glaasjes met gecrusht ijs.
Schenk de bereide cocktail over het ijs in de glazen.
Garneer met een schijfje limoen of een stengel selderij voor extra flair.
Serveer direct en geniet van deze pittige en verfrissende cocktail!
Serveertip:
Serveer de cocktail met een schijfje komkommer of een selderijstengel voor een extra frisse touch.
Wijnadvies:
Niet van toepassing – deze iconische cocktail staat perfect op zichzelf!
Calories: 85kcal | koolhydraten: 6g | Protein: 1g | Vet: 0g | Zout: 0.6g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / rietjes
Mediterranean breeze
Allerhande 2002
Bereidingstijd10 minuten min
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 1 kilo perziken of blik perziken op sap (820 g)
- 4 eetlepels Pastis of Pernod slijter
- 20 ijsblokjes
- ½ liter mousserende droge witte wijn brut
Perziken schillen en pit verwijderen of perziken uit blik laten uitlekken.
Perziken in keukenmachine pureren.
Perzikpuree door zeef wrijven en 1/2 liter afmeten.
Pastis erdoor roeren. IJsblokjes in keukenmachine vergruizen.
IJsgruis over glazen verdelen.
Mousserende wijn met garde door perzikpuree kloppen en over ijs schenken.
Rietjes erin zetten.
Voedingswaarden
energie 135 kcal
eiwit 11 g
koolhydraten 12 g
Receptenplein.nl
Home / rietjes
Framboos watermeloen shake
AllerHande augustus 2001
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 150 g frambozen
- 2 bananen
- 1 kg watermeloen
- 4 druppel(s) balsamicoazijn
Frambozen wassen en in zeef laten uitlekken.
Bananen pellen en in plakjes snijden.
In diepvriesdoos frambozen en banaan in ca. 12 uur in diepvries laten bevriezen.
Watermeloen schillen, pitten verwijderen en ca. 800 g vruchtvlees in blokjes snijden.
Rest van watermeloen in 4 mooie dunne plakken snijden.
Watermeloen, banaan, frambozen en balsamicoazijn in keukenmachine tot schuimige drank pureren.
Shake over glazen verdelen.
Plakken watermeloen insnijden en aan rand van glazen steken.
Rietjes in shakes steken.
Receptenplein.nl
Home / rietjes
Red caribbean
Geniet van de verfrissende Red Caribbean cocktail met Malibu en Flügel voor een tropisch tintje in je drankje.
Bereidingstijd5 minuten min
Servings: 1 personen
Calories: 210kcal
Author: Cor Klaar
- 30 ml Malibu
- Flesje Flügel
- Ijsblokjes
Vul een whiskeyglas met ijsblokjes.
Schenk de Malibu en het flesje Flügel over het ijs.
Garneer met twee rietjes en serveer direct.
Serveertip
Deze cocktail is perfect voor feestelijke gelegenheden, vooral in de zomer. Serveer met extra tropisch fruit zoals ananas of een schijfje limoen.
Calories: 210kcal | koolhydraten: 28g | Sugar: 28g
Receptenplein.nl
Home / rietjes
Kauwgombal Cocktail: een kleurrijke traktatie
De Kauwgombal Cocktail combineert Pisang Ambon, Blue Curaçao en Feigling met jus d'orange voor een kleurrijke, zoete en verrassende drank!
Bereidingstijd5 minuten min
Servings: 1 glas
Calories: 180kcal
Author: Cor Klaar
- 20 ml Pisang Ambon
- 20 ml Blue Curaçao
- 1 flesje Feigling
- Jus d'orange om aan te vullen
- IJsblokjes
Vul een longdrinkglas met enkele ijsblokjes.
Schenk de Pisang Ambon, Blue Curaçao en Feigling in het glas.
Vul het glas verder aan met jus d'orange tot net onder de rand.
Roer zachtjes om de smaken te mengen.
Garneer met 2 metallic rietjes of een feestelijke decoratie.
Serveertip:
Garneer met een schijfje sinaasappel of een klein snoepje aan de rand van het glas om het speelse karakter van deze cocktail te benadrukken.
Calories: 180kcal | koolhydraten: 22g | Sugar: 20g
Receptenplein.nl
Home / rietjes
Jungle Juice Cocktail: een tropische mix
De Jungle Juice Cocktail combineert tropische smaken van Pisang Ambon, gin, en Apricot Brandy met een vleugje citrus. Perfect voor een zonnige dag!
Bereidingstijd5 minuten min
Servings: 1 glas
Calories: 180kcal
Author: Cor Klaar
shaker
Barzeef (strainer)
longdrinkglas
rietjes
roerstaafje
- 35 ml Pisang Ambon
- 15 ml gin
- 10 ml Apricot Brandy
- 10 ml citroensap
- Jus d'orange om aan te vullen
- IJsblokjes
Vul een shaker met Pisang Ambon, gin, Apricot Brandy en citroensap.
Voeg enkele ijsblokjes toe en schud krachtig tot de ingrediënten goed gemengd en gekoeld zijn.
Giet het mengsel door een barzeef in een longdrinkglas gevuld met ijsblokjes.
Vul het glas aan met jus d'orange tot net onder de rand.
Roer zachtjes om de smaken te mengen.
Garneer met twee rietjes en een roerstaafje.
Serveer direct.
Serveertip:
Voeg een kleurrijke garnering toe, zoals een schijfje sinaasappel, een kers, of een takje munt voor een tropische presentatie.
Calories: 180kcal | koolhydraten: 15g | Sugar: 14g
Receptenplein.nl
Home / rietjes
Jens Special een energieke cocktail
De Jens Special combineert Bacardi Limon met Red Bull en 7-Up voor een energieke en verfrissende cocktail. Perfect voor een avond vol feest en plezier!
Bereidingstijd5 minuten min
Servings: 1 glas
Calories: 180kcal
Author: Cor Klaar
- 50 ml Bacardi Limon
- Red Bull om aan te vullen
- 7- Up om aan te vullen
- IJsblokjes
Vul een longdrinkglas met ongeveer 3 ijsblokjes.
Schenk de Bacardi Limon over het ijs.
Vul het glas verder met 2/3 Red Bull en 1/3 7-Up of Sprite.
Voeg 2 rietjes toe en serveer direct.
Voor een extra spektakel kun je het glas op een lichtgevende onderzetter plaatsen.
Serveertip
Garneer het glas met een schijfje citroen of limoen voor een frisse uitstraling.
Calories: 180kcal | koolhydraten: 18g | Sugar: 16g
Receptenplein.nl
Home / rietjes
Blue Hawaiian Cocktail
De Blue Hawaiian is een tropische cocktail met kokos, ananas en een sprankelende blauwe tint. Perfect voor een zomerse sfeer!
Bereidingstijd5 minuten min
Servings: 1 glas
Calories: 200kcal
Author: Cor Klaar
longdrinkglas
shaker
rietjes
maatbeker
- 30 ml Bacardi wit
- 30 ml Blue Curaçao
- 60 ml ananassap
- 30 ml kokosroom
- Gecrushed ijs
- IJsblokjes
Vul een longdrinkglas voor de helft met gecrushed ijs.
Doe de Bacardi, Blue Curaçao, ananassap en kokosroom in een shaker.
Voeg enkele ijsblokjes toe en shake krachtig om te mengen.
Schenk het mengsel in het glas over het gecrushte ijs.
Garneer met twee rietjes en serveer direct.
Ggeniet van deze cocktail als aperitief of bij een zomerse barbecue.
Calories: 200kcal | koolhydraten: 18g | Protein: 1g | Vet: 2g | Sugar: 16g
Receptenplein.nl
Home / rietjes