Romige Bosvruchten Coupe

Romige Bosvruchten Coupe

Een heerlijk romig dessert met frisse bosvruchten, romige yoghurt en een vleugje kaneel. Perfect om samen van te genieten!
Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Fruit, IJs
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Zomer
Feestdagen etc: Valentijnsdag
Servings: 2
Calories: 220kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

  • Staafmixer of keukenmachine
  • Groot glas of glazen schaal
  • 2 rietjes

Ingrediënten

  • 250 g gemengde diepvries bosvruchten
  • 2 bolletjes vanille-ijs
  • 2 dl yoghurt
  • ¼ theelepel Silvo Kaneel Gemalen

Instructies

  • Laat de diepvries bosvruchten licht ontdooien.
  • Doe de bosvruchten, vanille-ijs, yoghurt en kaneel in een mengkom of keukenmachine.
  • Mix het geheel met een staafmixer of keukenmachine op de hoogste stand tot een romige drank.
  • Schenk de romige drank in een groot glas of een mooie glazen schaal.
  • Voeg twee rietjes toe en serveer direct.

Notities

Serveertip:
Serveer deze romige bosvruchtencoupe met een extra toefje slagroom en een paar verse muntblaadjes voor een feestelijke finishing touch.
Wijnadvies:
Een zoete, mousserende dessertwijn zoals een Moscato d'Asti sluit perfect aan bij de romige en fruitige smaken van dit nagerecht.

Nutrition

Calories: 220kcal | koolhydraten: 38g | Protein: 4g | Vet: 6g | Zout: 0.1g | Sugar: 30g

Pittige Tomatencocktail met een Vleugje Vodka

Pittige Tomatencocktail met een Vleugje Vodka

Een verrassend pittige tomatencocktail met een frisse hint van limoen en een vleugje vodka. Perfect voor brunch of als verfrissend aperitief!
Bereidingstijd10 minuten
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Zomer
Servings: 4 personen
Calories: 85kcal
Author: Auteur onbekend

Equipment

  • blender of staafmixer
  • kleine glaasjes
  • rietjes
  • maatbeker

Ingrediënten

  • 200 g ontvelde tomaten in stukjes
  • 6 eetlepels tomatensap
  • 2 eetlepels wodka
  • ½ theelepel geraspte mierikswortel
  • Een beetje limoensap
  • Gecrusht ijsblokjes
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Pureer de tomaten in een blender of met een staafmixer tot een glad mengsel.
  • Voeg het tomatensap, de wodka, geraspte mierikswortel, limoensap, zout en peper toe aan de gepureerde tomaten.
  • Meng alles goed door elkaar.
  • Vul kleine glaasjes met gecrusht ijs.
  • Schenk de bereide cocktail over het ijs in de glazen.
  • Garneer met een schijfje limoen of een stengel selderij voor extra flair.
  • Serveer direct en geniet van deze pittige en verfrissende cocktail!

Notities

Serveertip:
Serveer de cocktail met een schijfje komkommer of een selderijstengel voor een extra frisse touch.
Wijnadvies:
Niet van toepassing – deze iconische cocktail staat perfect op zichzelf!

Nutrition

Calories: 85kcal | koolhydraten: 6g | Protein: 1g | Vet: 0g | Zout: 0.6g | Sugar: 4g

Mediterranean breeze

Mediterranean breeze

Allerhande 2002
Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Dranken, Koude Dranken
Land van herkomst: Mediterraan
Jaargetijde:: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kilo perziken of blik perziken op sap (820 g)
  • 4 eetlepels Pastis of Pernod slijter
  • 20 ijsblokjes
  • ½ liter mousserende droge witte wijn brut

Instructies

  • Perziken schillen en pit verwijderen of perziken uit blik laten uitlekken.
  • Perziken in keukenmachine pureren.
  • Perzikpuree door zeef wrijven en 1/2 liter afmeten.
  • Pastis erdoor roeren. IJsblokjes in keukenmachine vergruizen.
  • IJsgruis over glazen verdelen.
  • Mousserende wijn met garde door perzikpuree kloppen en over ijs schenken.
  • Rietjes erin zetten.

Notities

Voedingswaarden
energie 135 kcal
eiwit 11 g
koolhydraten 12 g

Framboos watermeloen shake

Framboos watermeloen shake

AllerHande augustus 2001
Recept categorieën: Dranken, Fruit, Koude Dranken
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

  • rietjes

Ingrediënten

  • 150 g frambozen
  • 2 bananen
  • 1 kg watermeloen
  • 4 druppel(s) balsamicoazijn

Instructies

  • Frambozen wassen en in zeef laten uitlekken.
  • Bananen pellen en in plakjes snijden.
  • In diepvriesdoos frambozen en banaan in ca. 12 uur in diepvries laten bevriezen.
  • Watermeloen schillen, pitten verwijderen en ca. 800 g vruchtvlees in blokjes snijden.
  • Rest van watermeloen in 4 mooie dunne plakken snijden.
  • Watermeloen, banaan, frambozen en balsamicoazijn in keukenmachine tot schuimige drank pureren.
  • Shake over glazen verdelen.
  • Plakken watermeloen insnijden en aan rand van glazen steken.
  • Rietjes in shakes steken.

Red caribbean

Red caribbean

Geniet van de verfrissende Red Caribbean cocktail met Malibu en Flügel voor een tropisch tintje in je drankje.
Bereidingstijd5 minuten
Recept categorieën: Alcoholische drank, Cocktails
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Zomer
Servings: 1 personen
Calories: 210kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

  • whiskeyglas
  • rietjes

Ingrediënten

  • 30 ml Malibu
  • Flesje Flügel
  • Ijsblokjes

Instructies

  • Vul een whiskeyglas met ijsblokjes.
  • Schenk de Malibu en het flesje Flügel over het ijs.
  • Garneer met twee rietjes en serveer direct.

Notities

Serveertip
Deze cocktail is perfect voor feestelijke gelegenheden, vooral in de zomer. Serveer met extra tropisch fruit zoals ananas of een schijfje limoen.

Nutrition

Calories: 210kcal | koolhydraten: 28g | Sugar: 28g

Kauwgombal Cocktail: een kleurrijke traktatie

Kauwgombal Cocktail: een kleurrijke traktatie

De Kauwgombal Cocktail combineert Pisang Ambon, Blue Curaçao en Feigling met jus d'orange voor een kleurrijke, zoete en verrassende drank!
Bereidingstijd5 minuten
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Zomer
Servings: 1 glas
Calories: 180kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

  • longdrinkglas
  • rietjes

Ingrediënten

  • 20 ml Pisang Ambon
  • 20 ml Blue Curaçao
  • 1 flesje Feigling
  • Jus d'orange om aan te vullen
  • IJsblokjes

Instructies

  • Vul een longdrinkglas met enkele ijsblokjes.
  • Schenk de Pisang Ambon, Blue Curaçao en Feigling in het glas.
  • Vul het glas verder aan met jus d'orange tot net onder de rand.
  • Roer zachtjes om de smaken te mengen.
  • Garneer met 2 metallic rietjes of een feestelijke decoratie.

Notities

Serveertip:
Garneer met een schijfje sinaasappel of een klein snoepje aan de rand van het glas om het speelse karakter van deze cocktail te benadrukken.

Nutrition

Calories: 180kcal | koolhydraten: 22g | Sugar: 20g

Jungle Juice Cocktail: een tropische mix

Jungle Juice Cocktail: een tropische mix

De Jungle Juice Cocktail combineert tropische smaken van Pisang Ambon, gin, en Apricot Brandy met een vleugje citrus. Perfect voor een zonnige dag!
Bereidingstijd5 minuten
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Zomer
Servings: 1 glas
Calories: 180kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

  • shaker
  • Barzeef (strainer)
  • longdrinkglas
  • rietjes
  • roerstaafje

Ingrediënten

  • 35 ml Pisang Ambon
  • 15 ml gin
  • 10 ml Apricot Brandy
  • 10 ml citroensap
  • Jus d'orange om aan te vullen
  • IJsblokjes

Instructies

  • Vul een shaker met Pisang Ambon, gin, Apricot Brandy en citroensap.
  • Voeg enkele ijsblokjes toe en schud krachtig tot de ingrediënten goed gemengd en gekoeld zijn.
  • Giet het mengsel door een barzeef in een longdrinkglas gevuld met ijsblokjes.
  • Vul het glas aan met jus d'orange tot net onder de rand.
  • Roer zachtjes om de smaken te mengen.
  • Garneer met twee rietjes en een roerstaafje.
  • Serveer direct.

Notities

Serveertip:
Voeg een kleurrijke garnering toe, zoals een schijfje sinaasappel, een kers, of een takje munt voor een tropische presentatie.

Nutrition

Calories: 180kcal | koolhydraten: 15g | Sugar: 14g

Jens Special een energieke cocktail

Jens Special een energieke cocktail

De Jens Special combineert Bacardi Limon met Red Bull en 7-Up voor een energieke en verfrissende cocktail. Perfect voor een avond vol feest en plezier!
Bereidingstijd5 minuten
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 1 glas
Calories: 180kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

  • longdrinkglas
  • rietjes

Ingrediënten

  • 50 ml Bacardi Limon
  • Red Bull om aan te vullen
  • 7- Up om aan te vullen
  • IJsblokjes

Instructies

  • Vul een longdrinkglas met ongeveer 3 ijsblokjes.
  • Schenk de Bacardi Limon over het ijs.
  • Vul het glas verder met 2/3 Red Bull en 1/3 7-Up of Sprite.
  • Voeg 2 rietjes toe en serveer direct.
  • Voor een extra spektakel kun je het glas op een lichtgevende onderzetter plaatsen.

Notities

Serveertip
Garneer het glas met een schijfje citroen of limoen voor een frisse uitstraling.

Nutrition

Calories: 180kcal | koolhydraten: 18g | Sugar: 16g

Blue Hawaiian Cocktail

Blue Hawaiian Cocktail

De Blue Hawaiian is een tropische cocktail met kokos, ananas en een sprankelende blauwe tint. Perfect voor een zomerse sfeer!
Bereidingstijd5 minuten
Land van herkomst: Hawaii
Jaargetijde:: Zomer
Dieët: Vegetarisch
Servings: 1 glas
Calories: 200kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

  • longdrinkglas
  • shaker
  • rietjes
  • maatbeker

Ingrediënten

  • 30 ml Bacardi wit
  • 30 ml Blue Curaçao
  • 60 ml ananassap
  • 30 ml kokosroom
  • Gecrushed ijs
  • IJsblokjes

Instructies

  • Vul een longdrinkglas voor de helft met gecrushed ijs.
  • Doe de Bacardi, Blue Curaçao, ananassap en kokosroom in een shaker.
  • Voeg enkele ijsblokjes toe en shake krachtig om te mengen.
  • Schenk het mengsel in het glas over het gecrushte ijs.
  • Garneer met twee rietjes en serveer direct.

Notities

Ggeniet van deze cocktail als aperitief of bij een zomerse barbecue.

Nutrition

Calories: 200kcal | koolhydraten: 18g | Protein: 1g | Vet: 2g | Sugar: 16g