Hartige Aardappelpannenkoekjes met Nootmuskaat
Geniet van deze klassieke Nederlandse aardappelpannenkoekjes, perfect als bijgerecht of hoofdmaaltijd.
Bereidingstijd50 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar
- 1,5 kg aardappels
- ½ liter melk
- 50 g boter
- 6 eidooiers
- 6 eiwitten
- Een snufje nootmuskaat
- Een snufje peper
- Een snufje zout
- Ruim boter om te bakken
- Optioneel:
- sla
Kook de aardappelen en pureer ze vervolgens met wat melk.
Meng de puree met gesmolten boter, zout, peper, nootmuskaat en de eidooiers.
Roer het mengsel grondig door en spatel voorzichtig de stijfgeslagen eiwitten erdoor.
Vorm kleine, smalle en dunne pannenkoekjes van het mengsel.
Verhit ruim boter in een koekenpan met dikke bodem en bak de pannenkoekjes goudgeel.
Serveer de aardappelpannenkoekjes eventueel met sla.
Serveer met een frisse Chardonnay of een droge witte wijn zoals een Riesling.
Calories: 320kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 10g | Vet: 12g | Zout: 1g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / slakom / Pagina 2
Yum neua
Runderfiletsalade
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 375 g runderfilet rauwe / veggie: gefrituurde tofu
- 2 stengels citroengras verse verwijder 1 cm van de wortelaanzet en snijd ze in zeer dunne plakjes
- 2 sjalotten in dunne plakjes
- 1 eetlepel(s) koriander blaadjes / fijngehakte verse
- 10 hele blaadjes munt 5 voor de salade en 5 voor te garneren
- 2-4 citroenblaadjes in zeer smalle reepjes
- 2 lenteui de witte gedeelten fijngehakt voor de salade en het groen in 2 cm lange stukjes voor de garnering
- 10 kool bladen 3 grote hele bladen voor te garneren en de rest in fijne 3 cm lange reepjes
- 1 tomaat in plakjes
- 1 komkommer in plakjes
U heeft een slakom nodig om de salade te bereiden. Een kleine kom voor hetmaken van de saus en een grote decorative ronde serveerschaal voor het serveren van de salade.
Als eerste doe je de ingrediënten voor de salade in de slakom en zet aan de kant. Meng alle ingrediënten voor de saus in het kleine kommetje, letop dat de kokos(palm)suiker volledig is opgelost en zet het geheel aan de kant.
Decoreer de rand van de serveerschaal om en om met 2 schijven komkommer en 1 schijf tomaat.
Leg een muntblaadje op de schijven tomaat.
Leg de hele koolbladen in het midden op de schaal.
Haal de stukjes lente-ui uit elkaar, zij komen als laatste op de salade.
Zet de serveerschaal aan de kant.
Marineer de rauwe runderfilet 5 minuten in het citroensap en spoel het vlees dan af onder de koude kraan.
Deze procedeure maakt het runderfilet zachter en malser. ( dit kunt u doen met elk stuk rauw roodvlees.
Zet het vuur van de gas-bbq laag en rooster de runderfilet rondom, of bak het in een droge wok, zonder olie.
Laat het midden van de wok vrij zodat daar zich het vocht uit het vlees kan verzamelen.
Draai het vlees elke 15 sec. totdat het jou gaarpunt heeft berijkt .
Voor "well-done" is dat 4 min., voor "medium" 3 min., voor "rare" 2 min en voor "raw" is dat 0 min (snel rondom dicht schroeien, klaar).
Veggie optie: Frituur tofu in een ruime hoeveelheid sojaolie al omscheppend (elke 15 sec.) 1 min lang.
Letop voor spetteren en laat de tofu goed uitlekken.
Snijd de runderfilet of de tofu in blokjes van 1 cm. en doe ze in de slakom.
Doe nu ook de saus in de slakom en kneed de ingrediënten 3 min. door de saus (bescherm uw handen tegen de chilipepers met een plastic zak of handschoenen)
De tofu voorzichtiger kneden dan de runderfilet.
Vul de koolbladen op de serveerschaal met de salade en strooi er de stukjes groen van de lente-ui over.
Serveer met kleefrijst.
Receptenplein.nl
Home / slakom / Pagina 2
Aardappelsalade uit Nice
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar
- 1 krop sla
- 1 komkommer
- 300 gram haricots verts
- 2 tomaten
- 150 gram olijven
- 3 ei
- 1 bosje radijs
- 1 blikje tonijn
- 500 gram aardappels
Voor de vinaigrette:
- 2 eetlepels citroensap
- 1 theelepel mosterd
- zout
- peper
- 8 eetlepels olie
- 1 eetlepel basilicum
Kook de aardappelen in de schil 20 minuten.
Dompel ze in koud water en pel ze.
Maak het kropje sla schoon en snijd de geschilde komkommer in plakjes.
Blancheer de haricots verts 5 minuten in ruim water met zout.
Snijd de aardappelen in plakken, de eieren in partjes en de tomaten in vieren.
Halveer de radijsjes en ontpit de olijven.
Maak de vinaigrette door alle ingrediënten daarvoor met een staafmixer door elkaar te kloppen.
Doe alle ingrediënten in een slakom en giet de vinaigrette erover.
Receptenplein.nl
Home / slakom / Pagina 2
Caribische Mosselsalade met Tropische Vruchten
Een frisse en exotische salade met sappige mosselen, tropisch fruit en een pittige saus, perfect voor warme zomerdagen!
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 360kcal
Author: Cor Klaar
- 1 kg verse mosselen
- 1 klein blikje mandarijnen
- 2 bananen in plakjes gesneden
- 2 eetlepels citroensap
- 3 eetlepels cognac
- 3 schijven ananas in stukjes gesneden
- 6 eetlepels olie
- Enkele blaadjes sla
- Geschaafde amandelen naar smaak
- Kant-en-klare pepersaus naar smaak
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
Kook de mosselen in licht gezouten water tot alle schelpen openstaan.
Spoel de mosselen af met koud water, haal ze uit de schelpen en dep ze droog.
Bekleed een slakom met blaadjes sla.
Meng de mosselen, bananen, ananas en mandarijnen voorzichtig door elkaar.
Voeg het mengsel toe aan de slakom.
Roer citroensap, olie, zout, peper, pepersaus en cognac tot een pikante saus.
Giet de saus net voor het opdienen over de mosselsalade.
Schep alles voorzichtig door elkaar.
Garneer met geschaafde amandelen.
Serveer direct.
Serveertip:
Serveer met knapperig stokbrood of een frisse komkommer-limoensalade.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals Riesling of Pinot Grigio past uitstekend bij dit gerecht.
Calories: 360kcal | koolhydraten: 28g | Protein: 24g | Vet: 18g | Zout: 1.7g | Sugar: 12g
Receptenplein.nl
Home / slakom / Pagina 2