Crème Brûlée MonChoutaart met Vers Fruit
Een luxe MonChoutaart met een knapperige crème brûlée-suikertopping en vers fruit.
Bereidingstijd30 minuten min
koeltijd3 uur uur
Servings: 12 stukken
Calories: 360kcal
Author: Cor Klaar
Mixer met gardes
springvorm (Ø 24 cm)
crème brûlée brander
- 1 pak Dr. Oetker MonChoutaart met kandijkoekjesbodem
- 250 ml slagroom
- 70 g boter
- 200 g MonChou kamertemperatuur
- 100 ml water
- 60 g suiker
- 50 g frambozen
- 50 g bramen
- 5 meringuetoefjes
Voor de bodem:
Leg het bijgesloten bakpapier over de bodem van de springvorm.
Smelt de boter in een steelpan.
Neem de pan van het vuur en roer de kandijkoekjesmix uit het pak door de gesmolten boter.
Verdeel de massa gelijkmatig over de bodem van de springvorm en druk stevig aan met de bolle kant van een lepel.
Zet de vorm 10 minuten in de koelkast om op te stijven.
Voor de taartvulling:
Klop de MonChou met een mixer op de hoogste stand 1 minuut glad.
Voeg het water en de taartmix toe aan de MonChou en klop op de middelste stand tot een egale massa.
Voeg de ongeklopte slagroom toe en mix nog ½ minuut op de middelste stand.
Verdeel het taartmengsel gelijkmatig over de bodem en laat de taart minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
Voor de crème brûlée topping:
Strooi de suiker gelijkmatig over de taart, maar laat de randen vrij.
Brand de suiker met een crème brûlée brander totdat deze goudbruin en knapperig is. (Laat de springvorm om de taart zitten tijdens het branden – pas op, deze wordt heet!)
Zet de taart nog minstens 1 uur in de koelkast om verder op te stijven.
Afwerking:
Haal de taart uit de springvorm.
Decoreer de bovenkant met frambozen, bramen en meringuetoefjes.
Serveer direct en geniet van de knapperige topping en romige vulling!
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn zoals Sauternes of een mousserende wijn past perfect bij deze MonChoutaart.
Calories: 360kcal | koolhydraten: 32g | Protein: 4g | Vet: 24g | Zout: 0.6g | Sugar: 22g
Receptenplein.nl
Home / springvorm (Ø 24 cm)
Frisse Crème Brûlée MonChoutaart met Bessen
Een romige MonChoutaart met een krokante crème brûlée topping en verse bessen.
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 12
Calories: 356kcal
Author: Cor Klaar
Mixer met gardes
springvorm (Ø 24 cm)
crème brûlée brander
- 1 pak Dr. Oetker MonChoutaart met kandijkoekjesbodem
- 250 ml slagroom
- 70 g boter
- 200 g MonChou
- 100 ml water
- 60 g suiker
- 50 g frambozen
- 50 g bramen
- 5 meringuetoefjes
Plaats het bijgevoegde bakpapier over de bodem van de springvorm.
Smelt de boter in een steelpan en neem de pan van het vuur.
Roer de kandijkoekjesmix door de gesmolten boter.
Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bodem van de springvorm en druk stevig aan met de bolle kant van een lepel.
Zet de vorm circa 10 minuten in de koelkast.
Klop de MonChou (kamertemperatuur) in een beslagkom 1 minuut glad met een mixer op de hoogste stand.
Voeg het water en de taartmix toe aan de MonChou en klop op de middelste stand tot een egale massa.
Voeg de ongeklopte slagroom toe en klop nogmaals 30 seconden op de middelste stand.
Verdeel het mengsel over de koekjesbodem en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
Strooi de suiker gelijkmatig over de MonChoutaart, vermijd de randen.
Brand de suiker met een crème brûlée brander tot een goudbruine korst ontstaat.
(Laat de springvorm om de taart tijdens het branden; pas op, de vorm wordt heet!
).
Koel de taart nog minstens 1 uur in de koelkast.
Garneer de taart met frambozen, bramen en meringuetoefjes voor het serveren.
Wijnadvies
Een zoete, licht sprankelende wijn zoals Moscato d'Asti past uitstekend bij deze taart en complimenteert de romige en krokante lagen.
Calories: 356kcal | koolhydraten: 24g | Protein: 4g | Vet: 27g | Zout: 180g | Sugar: 22g
Receptenplein.nl
Home / springvorm (Ø 24 cm)
Luchtige Limoen-Aardbeientaart met Kwark
Geniet van deze frisse taart met limoen en aardbeien, perfect voor een zomerse traktatie of feestelijke gelegenheid.
Servings: 4 personen
Calories: 480kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
springvorm (Ø 24 cm)
handmixer
- 2 g boter om in te vetten
- 10 aardbeien
- 150 g witte basterdsuiker
- 16 g lemon curd
- 2 el poedersuiker
- 250 g vanillekwark
- 250 ml slagroom
- 30 g maizena
- 40 g slagroomversteviger zakje klop-fix
- 6 eieren
- 1 limoen
- 90 g bloem
- 1 mespunt zout
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Vet de springvorm in met boter en bestuif licht met bloem.
Zeef de bloem, maizena en een snufje zout boven een kom.
Mix met een handmixer de basterdsuiker en eieren in een beslagkom ca.
10 minuten tot een crèmekleurige massa.
Spatel het bloemmengsel in gedeelten luchtig door het eiermengsel.
Schenk het beslag in de ingevette springvorm.
Bak de taart in de oven in 35-40 minuten goudbruin en gaar.
Laat de taart in een open oven ca.
20 minuten afkoelen.
Boen de limoen schoon, rasp de schil en pers de limoen uit.
Klop de vanillekwark met slagroom, limoensap, slagroomversteviger en poedersuiker tot een dikke, stevige crème.
Snijd de taart horizontaal door en bestrijk de onderste helft met de lemon curd en de helft van het roommengsel.
Leg de bovenste taarthelft erop en bestrijk de bovenkant en zijkanten met de rest van de room.
Garneer met limoenrasp en aardbeien.
Een frisse Moscato d'Asti of een lichtzoete Prosecco past perfect bij deze fruitige taart.
Calories: 480kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 8g | Vet: 25g | Zout: 0.5g | Sugar: 35g
Receptenplein.nl
Home / springvorm (Ø 24 cm)
Biogarde Roomvlaai met Vers Fruit
Bereidingstijd1 uur uur 30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 485kcal
Author: Cor Kevenaar
- 25 g boter
- 1 dl melk
- 200 g bloem
- 100 g witte basterdsuiker
- 1 zakje gedroogde gist 7 g
- Snufje zout
- 1 ei
- 5 blaadjes gelatine
- 2½ dl slagroom
- 1 zakje vanillesuiker
- 2½ dl biogarde roer naturel
- 125 g frambozen
- 4 nectarines
Verwarm de boter en melk in een steelpan tot lauwwarm.
Meng in een grote kom de bloem, witte basterdsuiker, gist en een snufje zout.
Voeg het melk-boter mengsel toe aan de droge ingrediënten en kneed tot een samenhangend deeg.
Dek het deeg af en laat het op een warme plek ongeveer 30 minuten rijzen.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Rol het deeg uit tot een ronde vorm die in de springvorm past.
Bekleed de bodem van de springvorm met het deeg en prik er met een vork gaatjes in.
Klop het ei los en bestrijk de randen van het deeg ermee.
Bak de bodem in de voorverwarmde oven in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.
Laat het afkoelen.
Week de gelatineblaadjes in koud water volgens de instructies op de verpakking.
Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker.
Verwarm een klein deel van de biogarde in een steelpannetje en los hierin de uitgeknepen gelatine op.
Meng de opgeloste gelatine door de rest van de biogarde.
Spatel voorzichtig de slagroom door het biogarde mengsel.
Verdeel het biogarde-roommengsel over de afgekoelde vlaaibodem en strijk het glad.
Zet de vlaai minstens 2 uur in de koelkast om op te stijven.
Verdeel vlak voor het serveren de frambozen en in partjes gesneden nectarines over de vlaai.
Wijnadvies:
Deze frisse en fruitige vlaai gaat goed samen met een glas mousserende wijn zoals een Prosecco of een zoete witte wijn zoals een Riesling.
Calories: 485kcal | koolhydraten: 57g | Protein: 10g | Vet: 24g | Zout: 0.4g | Sugar: 33g
Receptenplein.nl
Home / springvorm (Ø 24 cm)
Kip in de Hoed met Kerrie-Kersen Saus
Bereidingstijd35 minuten min
in de oven40 minuten min
Totale tijd1 uur uur 15 minuten min
Servings: 4
Calories: 975kcal
Author: Cor Klaar
- 350 g kersen zonder pit uit pot
- 6 bolletjes stemgember uit pot, 450 g
- 400 g kipfilet
- 50 g ongezouten roomboter
- 1 teen knoflook
- 28 g mix voor kerriesaus bijv. Knorr
- 1 tl sambal oelek
- 200 ml crème fraîche
- 1 eetlepel tarwebloem
- 10 plakjes diepvries bladerdeeg
- 2 eetlepels paneermeel
- 50 g geraspte belegen kaas
- 2 eetlepels halfvolle melk
Verwarm de oven voor op 200°C.
Bekleed de bodem van een springvorm (Ø 24 cm) met bakpapier en vet de randen in met boter.
Laat de kersen uitlekken in een zeef.
Snijd de stemgember fijn.
Snijd de kipfilet in stukjes en bestrooi ze met peper en zout.
Verhit de boter in een hapjespan en bak de kip in 5 minuten rondom bruin.
Pers de knoflook erboven uit.
Strooi het kerriesauspoeder erover en schep om.
Voeg de kersen, gember, sambal en crème fraîche toe en laat 2 minuten zachtjes koken.
Bestuif het werkblad met bloem, leg 6 plakjes ontdooid bladerdeeg op elkaar en rol uit tot een ronde lap van ca.
28 cm.
Bekleed de springvorm met het deeg.
Prik met een vork gaatjes in de bodem en strooi het paneermeel erover.
Schep het kipmengsel op het deeg en bestrooi met de kaas.
Vouw de randen van het deeg terug.
Rol de rest van het bladerdeeg uit tot een ronde lap iets groter dan de vorm.
Leg de lap op de vulling en druk de rand dicht.
Bestrijk de bovenkant met melk.
Bak net onder het midden van de oven in 30-40 minuten goudbruin en gaar.
Serveer de Kip in de Hoed warm als hoofdgerecht.
Calories: 975kcal | koolhydraten: 66g | Protein: 35g | Vet: 63g | Zout: 1.131g
Receptenplein.nl
Home / springvorm (Ø 24 cm)