Taco’s met kip en bonen
Calories:
Author: Cor Klaar
- 1 ui in ringen
- 3 eetlepels olijfolie traditioneel
- 400 g kipfilet in kleine stukjes
- 1 zak Casa Fiesta soft taco’s
- 2 eetlepels verse koriander fijngehakt
- peper
- zout
- 1 avocado schoongemaakt en in stukjes gesneden
- 1 teentje knoflook uitgeperst
- 1 beker zure room à 125 ml
- tabasco
- 1 blik kidneybonen in chilisaus
- 1 zakje Taco Seasoningmix Casa Fiesta
Fruit de ui in de hete olie goudgeel en glazig.
Voeg de kip toe en bak hem al omscheppend bruin en gaar.
Voeg de seasoningmix en 125 ml water toe en laat de kip op een laag vuur 10 minuten zachtjes stoven.
Pureer de avocado met de knoflook, de zure room de koriander, tabasco en peper en zout naar smaak met een staafmixer of in de kom van een blender.
Verwarm de bonen en de taco’s volgens de aanwijzingen op de verpakkingen.
Verdeel de kip en de bonen over de taco’s en schep de avocadocrème erop.
Drankadvies:
Carpe Diem Botanic Water Vitaliserend
Receptenplein.nl
Home / staafmixer / Pagina 14
Kip in ketjapsaus met sperziebonen en rode paprika
Dit is een recept wat ikzelf vandaag bedacht omdat ik precies wist welke ingrediënten ik erin wou het enige wat mij te doen stond was de juiste boemboe daarvoor zelf te maken.
Het resultaat was echt heerlijk.
Totale tijd2 uur uur 30 minuten min
Calories:
Author: Cor Kevenaar
Voor de boemboe
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 1 echt grote ui
- 3 tenen knoflook
- Stukje trassi
- 2 flinke theelepels asem
- 2 theelepels sambal badjak
- Stukje djahe van 3 bij 3 centimeter
- 5 kemirinoten
- 1 theelepel loas
- 1 theelepel ketoembar
- 2 theelepels djintan
rest van het recept:
- 600 gram kipfilet
- Half flesje ketjap
- 4 djeroekperoetblaadjes
- 2 stengels sereh
- 500 gram gebroken sperziebonen
- 1 grote rode paprika
- 2 eetlepels tomatenpuree
Doe 2 eetlepels zonnebloemolie in een mengkom
Pel de ui en snij hem in grove stukken en doe het in de kom
3 teentjes knoflook erbij
Stukje trassi erbij
Schil het stukje djahe en doe het in blokjes in de kom
Doe de 5 kemirienoten in de kom
Doe dan de laos
De ketoembar
En de djintan erbij
En 2 flinke theelepels asem
En 2 flinke theelepels sambal badjak
Pak een staafmixer en pureer de boemboe
Snij de kipfilet in stukjes
Doe de boemboe in een wok op hoog vuur
Lekker aanfruiten
Dan de kipfilet meebakken
Voeg het halve flesje ketjap toe
Doe de djeroekperoetblaadjes erbij
Kneus de sereh en leg deze erop
Een half uurtje al omscheppend goed verwarmen
Draai dan het vuur onder de pan weg
Haal de puntjes van de sperziebonen en breek ze
Was de sperziebonen
Kook ze 5 minuten met een verpulverd kipbouilionblokje
Giet ze af
En spoel na met goed koud water
Laat ze staan in een vergiet
Snij de grote rode paprika in stuk
Doe het vuur weer onder de pan kip ketjap
Verwijder de sereh en de djeroekperoetblaadjes
Doe een heel klein beetje zonnebloemolie in een koekenpan en roerbak de sperziebonen met de rode paprika op hoog vuur todat ze iets verkleuren. Laat ze niet aanbranden natuurlijk
Doe dan de sperziebonen met de rode paprika bij de wok met kip ketjap in
Voeg 2 eetlepels tomatenpuree toe
Verwarm het geheel nog even
Draai dan het vuur weer onder de wok weg totdat je de rijst gaat koken
Verwarm het gerecht dan opnieuw
Gewoon lekker met rijst eten
Ik heb er dunne plakjes komkommer bij gedaan waarvan ik een schaaltje met een deel van het sap een potje zilveruitjes had bijgedaan. Dit had ik lekker in de koelkast laten doorkoelen
Receptenplein.nl
Home / staafmixer / Pagina 14
Power smoothie met mango
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 1 mango
- 1 deciliter sinaasappelsap
- 2 deciliter Mona Yomild Drink aardbei
Schil en snijd de mango in stukjes.
Eventueel laten bevriezen.
Doe het (bevroren) fruit, het sinaasappelsap en de Yomild Drink in een grote maatbeker (of beker van de foodprocessor of liquidizer).
Zet de staafmixer erin en laat die een minuutje draaien (of zet de foodprocessor of liquidizer aan).
Schenk de smoothie in 2 hoge glazen.
Schenk de ijskoude smoothie in een thermoskan, lekker om mee te nemen naar de sportschool!
Variatietip:
Extra power smoothie: Vervang het sinaasappelsap door Red Bull of Carpe Diem.
Receptenplein.nl
Home / staafmixer / Pagina 14
Masoor dal
(Rode linzenpuree)
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel plantaardige olie
- 200 gram rode linzen
- 1 theelepel zout
- 2 theelepel cayennepeper
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel gemalen koriander
- 2 vleestomaten
- 1 fijngesneden ui
- 3 eetlepels limoensap
- 1 theelepel zout
Bak 2 teentjes knoflook in reepjes 3 minuten in 1 eetlepel plantaardige olie.
Laat 200 gr rode linzen ± 30 minuten in water weken en breng ze daarna met ruim water en 1 theelepel zout aan de kook.
Voeg 2 theelepels cayennepeper, 1 theelepel gemalen komijn, 1 theelepel gemalen koriander, 2 vleestomaten in stukjes, 1 fijngesneden ui, de knoflook, 3 eetlepels limoensap en 1 theelepel zout toe en laat het gerecht op matig vuur in ± 30minuten garen.
Pureer de dal licht met een staafmixer.
Receptenplein.nl
Home / staafmixer / Pagina 14
SALdiPePo
Salsa di Peperoni & PomodoriEen tapenade-achtige saus van gegrilde paprika’s, rode peper en tomaat
Calories:
Author: Cor Klaar
- 2 rode paprika’s
- ¾ blik gepelde tomaten
- 1 grote teen knoflook
- 1 klein rood pepertje
- 4 eetlepel(s) olijfolie
- zout
Maak de paprika’s schoon, snij in grove stukken en gril deze in de oven.
Snijd het pepertje en de knoflookteen in grove stukken.
Indien de paprika’s in de oven enigszins zwart zijn geworden, moet je het vel verwijderen.
Pureer de gegrilde paprika’s, gepelde tomaten, knoflookteen en pepertje met een staafmixer.
Voeg al laatste de olijfolie toe.
Afhankelijk van de gewenste dikte van de saus, naar eigen inzicht minder of meer olijfolie toevoegen.
Maak op smaak met zout.
Serveer goed gekoeld.
Deze tapenade-achtige saus is heerlijk op stokbrood, ciabatta, als groentedip of als saus bij gegrild vlees of gegrilde vis.

Receptenplein.nl
Home / staafmixer / Pagina 14
Olive all’ascolana
Gevulde Olijven / Het gerecht komt oorspronkelijk uit De Marken (Le Marche) maar is inmiddels zo wijdverspreid dat menige Italiaan vermoedt dat ie z’n eigen lokale specialiteit eet. Deze gevulde olijven werden rond 1800 erg populair in de keuken van de adellijke families want de bereiding vereist een lange voorbereiding (zonder keukenmachines en staafmixers). Dit gerecht kwam eigenlijk alleen bij speciale gelegenheden voor belangrijke gasten op tafel per fare bella figura (vrijvertaald: om goed voor de dag te komen). Tegenwoordig worden de gevulde olijven veelal geserveerd als anti-pasto of als snack bij l’aperitivo.Voor dit recept worden stevige grote groene olijven gebruikt, de Ascolana-olijven, die groeien op de heuvels in de regio rond Ascoli-Piceno in De Marken. In Nederland zijn deze olijven niet altijd makkelijk verkrijgbaar, maar elke grote stevige groene olijf kun je gebruiken voor dit gerecht.
Calories:
Author: Cor Klaar
- 1000 gram gehakt gemengd varken/rund
- 1 ui
- 200 gram geraspte parmigiano of grana padano
- 1 kg olijven b.v. pot van 1600 gram met 1050 gram uitlekgewicht
- 400 ml witte wijn
- bouillonpoeder
- 10 hele kruidnagels
- peper en zout
- olie (naar keuze, om te frituren)
Kook in 200 ml witte wijn de kruidnagels ongeveer twintig minuten totdat het vocht is ingekookt tot minder dan de helft.
Verwijder de kruidnagels en laat het kookvocht afkoelen.
Pureer met een staafmixer de aan stukken gesneden ui met 100 ml witte wijn tot een smeuïge brei.
Verwarm een braadpan met een scheut olie en voeg de gepureerde ui toe en voeg direct een 100 ml witte wijn toe zodat de ui niet wordt gebraden, maar feitelijk gestoofd wordt.
Na twee minuten (ui hoeft niet gaar te worden) voeg je het vlees toe.
Vermeng het gehakt met de ui en blijf een beetje roeren totdat het vlees enigszins verkleurt (het mag half rauw blijven, omdat het later nog een keer wordt gefrituurd).
Doe het mengsel over in een schaal of kom zodat het snel afkoelt.
Terwijl je het vlees laat afkoelen kun je de olijven voorbereiden.
Wanneer het vleesmengsel is afgekoeld voeg je de ingekookte wijn (met kruidnagelsmaak), een eetlepel bouillonpoeder, flink wat gemalen zwarte peper en een halve theelepel zout toe. Als laatste voeg je de geraspte kaas toe en meng je alles goed door elkaar.
Laat de olijven uitlekken. Schil met een scherp mesje vlak langs de pit het vruchtvlees en probeer daarbij (net als met het schillen van een appel) het vruchtvlees als één schil aan elkaar te houden.
Rol van het gehakt kleine balletjes en vul hiermee de olijven.
Je hoeft de olijven niet dicht te maken in hun originele vorm.
Het gehakt mag duidelijk zichtbaar zijn
Doe de eieren in een grote schaal met lage rand en kluts deze met een vork.
Doe paneermeel in een andere schaal.
Roer de gevulde olijven eerst door het eimengsel en vervolgens door de paneermeel.
Frituur de gevulde olijven tot ze lichtbruin kleuren.
Van het eventueel overgebleven gehakt maak je gefrituurde balletjes zonder olijven.
Receptenplein.nl
Home / staafmixer / Pagina 14
Spätzle-pasta met spekjes en gerookte ricotta
Zelf Spätzle-pasta maken is eenvoudiger dan je denkt. Niet urenlang met de hand deeg kneden en door de pastamachine draaien. Gewoon een soort cakebeslag mixen en boven een pan tot Spätzle raspen. Een verrassend gerecht, met ‘verstopte’ groente, uitgebakken spekjes en gerookte Italiaanse kaas. Bovendien ook nog leuk om te maken.
Calories:
Author: Cor Klaar
pannenkoekpan
keukenpapier
Spätzle-rasp
- 200 gram rode bieten gekookte *1)
- 250 gram bloem + extra als reserve
- 3 eieren
- 100 gram gerookte ricotta *2)
- 150 ml koolzuurhoudend mineraalwater *3),
- 200 gram spekjes
- 1 teentje knoflook
- olijfolie
- 1 mespuntje nootmuskaat
- peper en zout
Bak de spekjes uit in een pannenkoekpan.
Laat ze daarna drogen op een stuk keukenpapier.
Snij de rode bieten in kleine stukjes, evenals de knoflook en pureer deze met een staafmixer samen met de helft van het water en 1 ei tot een gladde massa.
Neem nu de gewone mixer, voeg de andere 2 eieren, peper & zout, een eetlepel olijfolie en nootmuskaat toe.
Mix nu telkens een deel van de bloem en het water toevoegend.
Meng totdat je een elastisch deeg hebt, een beetje zoals zachte kauwgum
Voeg eventueel nog een scheut water of een eetlepel bloem toe.
Laat het deeg even ‘rusten’ (minstens 20 minuten), zodat het nog iets elastischer wordt.
Breng een grote pan met minimaal 2,5 liter water aan de kook, voeg een eetlepel olijfolie en flink wat zout toe.
Maak de Spätzle met de Spätzle-rasp boven de pan (zie foto’s).
Laat ze koken tot ze boven komen drijven.
Haal de pasta met een zeef uit het water en laat ze uitlekken.
Leg op elk bord een portie Spätzle en giet er een flinke scheut olijfolie overheen.
Rasp de gerookte ricotta over de borden en verdeel de gebakken spekjes over de borden.
*1)In feite kun je dit recept maken met elke groente naar keuze, bijv. spinazie. Ontdooi diepvriesspinazie, of blancheer verse spinazie 1 minuut in ruim kokend water. Doe de blaadjes in een zeef en laat ze uitlekken. Pureer de spinazie net zoals de rode bieten in het recept.
*2) Ricotta affumicata – Gerookte ricotta
Deze ricotta wordt gerookt in een speciaal rookoventje en krijgt daardoor een bruinachtige korst. Gerookte ricotta is in tegenstelling tot de normale variant glad en steviger van structuur en kan daarom ook geraspt of met de hand verbrokkeld worden. Indien je geen gerookte ricotta kunt vinden, probeer dan een andere gerookte kaas of een andere ‘stevige/pittige’ kaas.
*3) met koolzuurhoudend water (‘Spa rood’) wordt het deeg door de koolzuur luchtiger
TIP:
doe de Spätzle die niet direct gegeten worden in een bak met ijskoud water (anders gaan ze allemaal aan elkaar vastplakken).
Spätzle is een verse pasta die je tegenkomt in het noordelijke deel van Frankrijk (de Elzas), Zuid-Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland….. en in Noord-Italië.
In Italië? Ja zeker, ik leg het uit. Trentino-Alto Adige (Trentino-Zuid-Tirol), het Duitssprekende gedeelte van Italië, behoorde tot het einde van de Eerste Wereldoorlog bij Oostenrijk. Deze Italiaanse regio is niet alleen tweetalig, ook de keuken is een mix van Oostenrijk en Italië. Inmiddels is het gebruik van Spätzle verder afgezakt in bella Italia. Echter, daar waar – in bijvoorbeeld Oostenrijk – dit gerecht als een hoofdgerecht wordt gegeten, worden Spätzle, net als alle andere pastagerechten, als primo (voorgerecht) gegeten.
50% meel & 50% groente
Net als bij Italiaanse pasta’s, zijn er veel verschillende recepten met Spätzle: met vis, vlees, gesmolten kaas of gebakken spekjes. Als neutrale ‘witte’ pasta dan wel als een pasta op basis van meel en eieren aangevuld met groente, zoals rode bieten of spinazie. Deze groenten geven niet alleen een mooie kleur aan de pasta, het is tevens een slimme en makkelijke methode om meer groente binnen te krijgen. Zeker bij kleine kinderen is het handig wanneer je een deel van de dagelijkse portie groente als het ware ‘verstopt’ in de pasta die ze wellicht sneller eten. Door de rode bieten worden de Spätzle roze, ideaal als prinsessen-pasta voor de meisjes. De groene spinazie-Späzle-pasta is echt iets voor de turtle-jongens of voor de scouting.
Receptenplein.nl
Home / staafmixer / Pagina 14
Rucola-pesto
Toen vriendin Nynke bij ons op bezoek was in Italië proefde ze mijn pesto die volgens het klassieke recept gemaakt was. “Lekker” zie ze “maar mijn variant is nog veel lekkerder……!”.Ik daagde haar uit om ons te laten proeven van haar Rucola-Pesto. Nynke vervangt de basilicumblaadjes en pijnboompitten door rucola en pisachenoten. De citroensap zorgt voor een frisse smaak en voorkomt eventuele verkleuring.De foto’s getuigen van het resultaat en wij smulden van haar pesto op tomaat en mozzarella. Natuurlijk geen Hollandse kastomaten, maar eerlijke en zongerijpte Italiaanse tomaten, vol van smaak!
Calories:
Author: Cor Klaar
- zak verse rucola-sla 50-75 gram
- 2 tenen knoflook
- 30 gram gepelde pistachenootjes
- 1 eetlepel(s) citroensap
- ongeveer 20 tot 15 gram Parmezaanse kaas of Grana Padano
- olijfolie 3 a 4 eetlepels extra vergine
- peper en zout
Rasp de kaas en snij de knoflooktenen in kleinere stukjes.
Pureer met een keukenmachine of staafmixer de rucola, pistachenootjes en knoflook.
Voeg de olie, citroensap, en kaas toe.
Breng het geheel op smaak met peper en zout en roer het nog even flink door.
Als de pesto te dik is, voeg nog wat extra olijfolie toe tot de pesto de gewenste dikte heeft.
Uiteraard kun je de hoeveelheden naar eigen inzicht aanpassen.
De één houdt van veel kaas de ander van minder notensmaak.
Deze pesto is heerlijk op tomaten met mozzarella maar ook als traditionele pesto over de pasta of op een broodje.
Receptenplein.nl
Home / staafmixer / Pagina 14
Perzik-kaneel smoothie
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 3 verse perziken
- 2 deciliter Mona Yomild Drink perzik geen suiker toegevoegd
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 2 grote bollen Mona Schepijs vanille-chocolade
Schil en snijd de perziken in stukjes.
Eventueel laten bevriezen.
Doe het (bevroren) fruit, de Yomild Drink, de helft van het kaneelpoeder en de bollen schepijs in een grote maatbeker (of beker van de foodprocessor of liquidizer).
Zet de staafmixer erin en laat die een minuutje draaien (of zet de foodprocessor of liquidizer aan).
Schenk de smoothie in 2 hoge glazen.
Bestrooi met de rest van het kaneelpoeder.
Variatietip:
Als toetje: schep onderin 2 puddingschaaltjes 1 in stukjes gesneden perzik en schenk hier de smoothie op. Bestrooi met het kaneelpoeder en serveer met een lepel.
Receptenplein.nl
Home / staafmixer / Pagina 14
Ininvoltini Friulani di pescevoltini Friulani di pesce
Een kleurrijk gerecht en door de courgettemousse kom je aan je dagelijkse portie groente.
Calories:
Author: Cor Klaar
2 pannen
Kaasschaaf
keukenrol
- 200 gram witte visfilet kabeljauw, schol of pangasius
- 1 grote courgette
- ½ oranje gele of rode paprika
- 2 teentjes knoflook
- sap van een halve citroen
- 1 borrelglaasje grappa
- 100 ml room koksroom light of slagroom
- olijfolie
- peper & zout
Snij met een kaasschaaf in de lengte plakken van de courgette.
Gebruik 8 van de middelste brede plakken voor de visrolletjes.
Snij de rest van de courgette in kleine stukjes.
Snij van de paprika mooie dunne reepjes.
Wanneer de visfilets redelijk dik zijn, snij dan met een scherp mes de visfilets overdwars door midden.
Verdeel de vis in 8 porties.
Leg op iedere plak courgette een stukje visfilet en een paar reepjes paprika en bestrooi ze met zout & peper.
Maak er rolletjes van en zet deze vast met cocktail prikkers.
Leg op een bord een stuk keukenrol en laat daarop de vis/courgetterolletjes minimaal een half uur rusten.
Door het zout zal de courgette vocht verliezen waardoor het geheel een meer verfijnde smaak krijgt.
Bak in een scheut olijfolie de overgebleven courgettestukjes aan, zet de warmtebron lager, pers de knoflook boven de pan en laat het geheel nog een minuutje doorbakken.
Voeg de helft van de citroensap, de room en peper & zout toe en laat het op minimale warmtebron sudderen totdat de courgette gaar is.
Braad in een tweede pan de courgette/vis-rolletjes aan in een paar scheuten olijfolie.
Draai de rolletjes snel om en verlaag de warmtebron.
Wanneer de andere kant ook bruin is, blus het geheel af met een scheut water, de rest van het citroensap en de helft van de grappa.
Laat op deze wijze de visrolletjes gaar worden (eventueel met deksel op de pan; of nagaren in de oven).
Tegen de tijd dat de visrolletjes gaar zijn, pureer dan het courgettemengsel met de rest van de grappa tot een smeuïge massa.
Wanneer de courgettemousse voor jouw gevoel te dik is, doe er dan een scheut water of melk bij.
Verdeel de courgettemousse over de borden en leg op ieder bord twee vis/courgetterolletjes.
Lekker met pasta of gebakken aardappeltjes.
Let op:
De courgettemousse ziet er wellicht uit als een saus, maar in feite is het een gepureerde groentemengsel (of dikke courgettesoep).
Receptenplein.nl
Home / staafmixer / Pagina 14