Roggebroodhapje met biet en zalm
Servings: 8 personen
Calories:
Equipment
- uitsteekvormpje doorsnede 3 cm
Ingrediënten
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel knoflookbieslook fijngeknipt
- 1 eetlepel kappertjes
- 1 gekookte biet schoongemaakt
- 2 sneetjes licht roggebrood
- 1 eetlepel mayonaise
- 1 bakje gerookte zalmblokjes 100 g
Instructies
- In kommetje olie en citroensap tot dressing kloppen.
- In ander kommetje bieslook,kappertjes en ½ eetlepel dressing door elkaar scheppen.
- Biet in 8 plakjes snijden en er met uitsteekvormpje 8 even grote rondjes uitsteken. Plakjes in dressing leggen.
- Sneetjes roggebrood in vieren snijden en dun bestrijken met mayonaise.
- Hierop plakjes biet leggen en zalmblokjes erover verdelen.
- Bieslook en kappertjes erop scheppen.
Notities
bereidingstijd 10 minuten