Recept afdrukken
No ratings yet

Pittige Tortelloni Pastasalade met Pesto

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Koeltijd30 minuten
Totale tijd50 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Pasta, Salade
Land van herkomst: Italië
Porties: 4 personen
calorieën: 600kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 750 g tortelloni con formaggio e nocci verse pasta
  • 200 g sugar snaps
  • 1 rode peper
  • 100 g verse pesto
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels witte-wijnazijn
  • 250 g cherrytomaten gehalveerd
  • 75 g rucola

Instructies

  • Kook de tortelloni volgens de gebruiksaanwijzing in een grote pan met kokend water totdat ze beetgaar zijn.
  • Voeg 3 minuten voor het einde van de kooktijd de sugar snaps toe.
  • Giet de tortelloni en sugar snaps af in een vergiet en laat ze uitlekken.
  • Rol de rode peper tussen je handen, snijd het topje eraf en schud de zaadjes eruit.
  • Snijd de rode peper zeer fijn.
  • Meng in een wijde schaal de verse pesto met de fijngesneden rode peper, olijfolie en witte-wijnazijn.
  • Voeg de uitgelekte tortelloni en sugar snaps toe aan de pestodressing en meng alles goed door elkaar.
  • Laat de pastasalade 30 minuten op kamertemperatuur afkoelen terwijl de smaken intrekken.
  • Was de cherrytomaten en halveer ze.
  • Scheur de rucola in stukken.
  • Schep voorzichtig de cherrytomaten en rucola door de pastasalade.
  • Breng de salade op smaak met zout en peper.
  • Serveer de pastasalade op kamertemperatuur.

Notities

Wijnadvies:

Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij deze pittige pastasalade met pesto.

Nutrition

Calories: 600kcal | koolhydraten: 65g | Protein: 20g | Vet: 30g | Zout: 1.5mg | Sugar: 5g

Recept afdrukken
No ratings yet

Konijn met pruimen uit Brabant

Recept categorieën: Hoofdgerechten
Land van herkomst: België
Porties: 4 personen
Auteur: Astrid Veltman

Ingrediënten

  • 4 dl rode wijn
  • 2 dl kruidenazijn
  • 4 witte peperkorrels
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 theelepel tijm
  • 1 kg konijnebouten
  • 75 gr boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 250 gr pruneaux
  • zout
  • versgemalen peper

Instructies

  • Roer de wijn en de azijn in een wijde schaal door elkaar.
  • Voeg de peperkorrels, de laurierblaadjes en de tijm toe en leg de konijnebouten erin.
  • Zet het konijn afgedekt ± 24 uur in de koelkast.
  • Neem de konijnebouten uit de marinade en dep ze met keukenpapier droog.
  • Verhit de boter in een braadpan en braad de konijnebouten rondom bruin.
  • Strooi de bloem erover en schenk er langs de rand van de pan ¾ deel van de marinade bij.
  • Voeg de pruimen toe, breng het geheel aan de kook en stoof het konijn in 45-60 minuten zachtjes gaar. Breng op smaak met zout en peper.

Notities

Serveer met aardappelpuree en spruitjes.

Recept afdrukken
No ratings yet

Chinese vispakketjes

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Barbecue, Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: China
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 4 eetlepel(s) Chinese sojasaus Chinese Emperor,
  • 4 eetlepel(s) droge sherry
  • 1 eetlepel(s) gembersiroop
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 pak kabeljauwfilet 400 g, diepvries,
  • 1 pakje Noorse garnalen 100 g, diepvries, AH,
  • 1 bosje bosuitjes
  • 1 eetlepel(s) sesamolie Royal Mail,

Instructies

  • VOORBEREIDEN:
  • In wijde schaal sojasaus, sherry en gembersiroop door elkaar roeren.
  • Knoflook pellen en erboven uitpersen.
  • Bevroren kabeljauw erin leggen.
  • Afgedekt in koelkast ca. 3 uur laten marineren, af en toe keren. In zeef garnalen in ca. 1 uur laten ontdooien.
  • Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden.
  • Op aanrecht 4 stukken aluminiumfolie van 30 x 30 cm uitspreiden.
  • Kabeljauw uit marinade nemen, in 4 stukken snijden en op stukken aluminiumfolie leggen.
  • Bosui en garnalen erover verdelen.
  • Folie tot pakketjes dichtvouwen en tot gebruik in koelkast leggen.
  • BEREIDEN:
  • Op hete barbecue vispakketjes in ca. 15 minuten gaar laten worden.
  • Pakketjes openvouwen en vis besprenkelen met sesamolie.