Een klein schaaltje romige basilicumsaus, lichtgroen van kleur, gegarneerd met fijngehakte verse basilicum. Gepresenteerd in een lichte vintage keuken met pastelkleuren en retro-accenten, onder zacht natuurlijk licht dat de gladde textuur en de frisse uitstraling van de saus benadrukt.

Basilicumsaus voor Visgerechten

Een romige basilicumsaus, perfect voor visgerechten, met een subtiele smaak van witte wijn en verse basilicum.
Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 20 g boter
  • 1 sjalotje fijngehakt
  • 2 dl witte wijn
  • 2 dl visbouillon
  • 2 ½ dl slagroom
  • Zout en peper naar smaak
  • 2 eetlepels fijngehakte basilicum

Instructies

  • Sjalotjes bakken: Verhit de boter in een pan en bak het fijngehakte sjalotje 5 minuten op laag vuur totdat het zacht is.
  • Saus maken: Voeg de witte wijn en visbouillon toe aan de pan en laat het geheel tot de helft inkoken.
  • Room toevoegen: Voeg de slagroom toe en laat de saus in ongeveer 10 minuten zachtjes inkoken tot sausdikte.
  • Op smaak brengen: Breng de saus op smaak met zout en peper.
  • Basilicum toevoegen: Roer voor het serveren de fijngehakte basilicum door de saus.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies
Een lichte, frisse Chardonnay of Sauvignon Blanc past perfect bij deze basilicumsaus, en complementeert de romigheid en het aroma van de basilicum.

Voedingswaarden

Calories: 150 kcal | koolhydraten: 4 g | Protein: 2 g | Vet: 14 g | Zout: 350 mg | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Saus
Land van herkomst Frankrijk / Internationaal
Extra aanwijzing Lente / Zomer
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Lactosevrij