Basilicumsaus voor Visgerechten
Een romige basilicumsaus, perfect voor visgerechten, met een subtiele smaak van witte wijn en verse basilicum.
Equipment
Ingrediënten
- 20 g boter
- 1 sjalotje fijngehakt
- 2 dl witte wijn
- 2 dl visbouillon
- 2 ½ dl slagroom
- Zout en peper naar smaak
- 2 eetlepels fijngehakte basilicum
Instructies
- Sjalotjes bakken: Verhit de boter in een pan en bak het fijngehakte sjalotje 5 minuten op laag vuur totdat het zacht is.
- Saus maken: Voeg de witte wijn en visbouillon toe aan de pan en laat het geheel tot de helft inkoken.
- Room toevoegen: Voeg de slagroom toe en laat de saus in ongeveer 10 minuten zachtjes inkoken tot sausdikte.
- Op smaak brengen: Breng de saus op smaak met zout en peper.
- Basilicum toevoegen: Roer voor het serveren de fijngehakte basilicum door de saus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
Een lichte, frisse Chardonnay of Sauvignon Blanc past perfect bij deze basilicumsaus, en complementeert de romigheid en het aroma van de basilicum.
Voedingswaarden
Calories: 150 kcal | koolhydraten: 4 g | Protein: 2 g | Vet: 14 g | Zout: 350 mg | Sugar: 2 g