Cannelloni gevuld met zalm

Allerhande 2004
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g zalmfilet of zalmhaasjes
  • 1 blik tomatenblokjes 400 g, uitgelekt
  • 2 eetlepels citroensap
  • 12 cannelloni pastarolletjes
  • 400 ml visbouillon van tablet
  • 250 g ricotta kaas
  • 50 g geraspte pittige kaas bijv. grana padano

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • Zalm (in keukenmachine) hakken.
  • Tomatenblokjes, 1 eetlepel citroensap en zout en peper naar smaak door zalm mengen.
  • Pastarolletjes rechtop op werkblad zetten en met behulp van theelepel met zalmmengsel vullen (niet te vol).
  • Helft van bouillon in overschaaltjes schenken.
  • Pastarolletjes over schaaltjes verdelen.
  • In kom ricotta losroeren met rest van visbouillon.
  • Ricotta op smaak brengen met rest van citroensap, zout en peper.
  • Ricotta op pastarolletjes scheppen en bestrooien met geraspte kaas.
  • Schaaltjes in oven zetten en cannelloni in ca. 30 minuten goudbruin en gaar bakken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met zeekraal of roergebakken spinazie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Pasta / Vis
Land van herkomst Italië