Zalm Cannelloni met Romige Ricotta

Porties: 4 -
Bereidingstijd: 44 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g zalmfilet of zalmhaasjes
  • 1 blik tomatenblokjes 400 g, uitgelekt
  • 2 eetlepels citroensap
  • 12 cannelloni pastarolletjes
  • 400 ml visbouillon van tablet
  • 250 g ricotta kaas
  • 50 g geraspte pittige kaas bijv. Grana Padano
  • Bereidingswijze:

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Hak de zalm fijn in een keukenmachine of met een mes.
  • Meng de gehakte zalm met de tomatenblokjes, 1 eetlepel citroensap en zout en peper naar smaak.
  • Vul de cannelloni pastarolletjes rechtopstaand op het werkblad met behulp van een theelepel met het zalmmengsel (niet te vol).
  • Schenk de helft van de visbouillon in ovenschaaltjes.
  • Verdeel de gevulde cannelloni over de ovenschaaltjes.
  • Roer in een kom de ricotta los met de rest van de visbouillon.
  • Breng de ricotta op smaak met de rest van het citroensap, zout en peper.
  • Schep de ricotta over de gevulde cannelloni en bestrooi met geraspte kaas.
  • Zet de ovenschaaltjes in de oven en bak de cannelloni in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar.
  • Serveer warm.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio vormt een goede combinatie met de zachte smaak van de zalm en de romige ricotta.

Voedingswaarden

Calories: 430 kcal | koolhydraten: 24 g | Protein: 38 g | Vet: 19 g | Zout: 1.8 mg | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Pasta / Vis
Land van herkomst Italië