Cannelloni gevuld met zalm
Allerhande 2004
Ingrediënten
- 500 g zalmfilet of zalmhaasjes
- 1 blik tomatenblokjes 400 g, uitgelekt
- 2 eetlepels citroensap
- 12 cannelloni pastarolletjes
- 400 ml visbouillon van tablet
- 250 g ricotta kaas
- 50 g geraspte pittige kaas bijv. grana padano
Instructies
- Oven voorverwarmen op 200 °C.
- Zalm (in keukenmachine) hakken.
- Tomatenblokjes, 1 eetlepel citroensap en zout en peper naar smaak door zalm mengen.
- Pastarolletjes rechtop op werkblad zetten en met behulp van theelepel met zalmmengsel vullen (niet te vol).
- Helft van bouillon in overschaaltjes schenken.
- Pastarolletjes over schaaltjes verdelen.
- In kom ricotta losroeren met rest van visbouillon.
- Ricotta op smaak brengen met rest van citroensap, zout en peper.
- Ricotta op pastarolletjes scheppen en bestrooien met geraspte kaas.
- Schaaltjes in oven zetten en cannelloni in ca. 30 minuten goudbruin en gaar bakken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met zeekraal of roergebakken spinazie.