Een kleurrijke en elegante presentatie van zalmcarpaccio, geserveerd als voorgerecht voor 4-6 personen. Dunne plakjes gemarineerde zalm liggen op een bord, gegarneerd met kleine kappertjes, avocado blokjes, verse sla en dunne reepjes roze grapefruitschil. Het gerecht is gepresenteerd op een Mexicaans-geïnspireerde tafelsetting met heldere decoraties, citrusvruchten en verse dille, wat zorgt voor een feestelijke en vrolijke sfeer.

Frisse Zalmcarpaccio met Grapefruit en Avocado

Een frisse zalmcarpaccio met een subtiele grapefruitsmaak en romige avocado.
Porties: 4
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 400 g zalmfilets zonder vel en graten
  • 1 grote roze grapefruit
  • Cayennepeper naar smaak
  • ¼ krop lollo bionda in plukjes
  • 1 rijpe avocado in kleine blokjes
  • 2 eetlepels kleine kappertjes
  • Takjes dille optioneel

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Bij deze carpaccio van zalm past een volle, droge witte wijn zoals een Chablis.
 

Voedingswaarden

Calories: 240 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 21 g | Vet: 15 g | Zout: 0.8 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Voorgerechten / Zalm
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Herfst / Lente / Winter / Zomer
Feestdagen etc Kerst