Gegratineerde Mosselen met Gruyère en Mosterd

Gegratineerde Mosselen met Gruyère en Mosterd

Deze gegratineerde mosselen, bedekt met een romige bechamelsaus en gruyère, vormen een heerlijk hapje. Perfect voor een feestelijke gelegenheid, geserveerd met knapperig stokbrood.
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • kookpan
  • vuurvaste schoteltjes
  • grill
  • mes

Ingrediënten

  • 2 kg gekookte mosselen in de schelp
  • 2 eetlepels boter
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 eetlepels bloem
  • dl volle melk
  • 2 dl room
  • 1 à 2 stokbroden
  • 1 theelepel gehakte tijm
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • 50 g gemalen gruyère kaas
  • Versgemalen peper

Instructies

  • Smelt de boter in een pan, voeg de bloem toe en laat kort stoven.
  • Roer de melk en room erdoor tot een gladde bechamelsaus.
  • Voeg de tijm, peterselie en mosterd toe, en breng op smaak met versgemalen peper.
  • Verwijder de bovenste schelp van de mosselen en maak het vlees los, maar laat het in de onderste schelp liggen.
  • Verdeel de mosselen over vuurvaste schoteltjes.
  • Schep op elke mossel wat saus en strooi er gemalen gruyère over.
  • Plaats de mosselen onder de grill tot ze goudbruin zijn.
  • Serveer direct met stokbrood.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer deze gegratineerde mosselen met een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of Muscadet. De wijn brengt de romige en hartige smaken mooi in balans.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 25 g | Vet: 18 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes / Zeevruchten
Land van herkomst Frankrijk
Extra aanwijzing Herfst / Lente / Winter / Zomer
Feestdagen etc Oud & Nieuw / Verjaardag