Gegratineerde Mosselen met Gruyère en Mosterd
Deze gegratineerde mosselen, bedekt met een romige bechamelsaus en gruyère, vormen een heerlijk hapje. Perfect voor een feestelijke gelegenheid, geserveerd met knapperig stokbrood.
Equipment
- kookpan
- vuurvaste schoteltjes
- grill
- mes
Ingrediënten
- 2 kg gekookte mosselen in de schelp
- 2 eetlepels boter
- 1 eetlepel mosterd
- 2 eetlepels bloem
- 2½ dl volle melk
- 2 dl room
- 1 à 2 stokbroden
- 1 theelepel gehakte tijm
- 1 eetlepel gehakte peterselie
- 50 g gemalen gruyère kaas
- Versgemalen peper
Instructies
- Smelt de boter in een pan, voeg de bloem toe en laat kort stoven.
- Roer de melk en room erdoor tot een gladde bechamelsaus.
- Voeg de tijm, peterselie en mosterd toe, en breng op smaak met versgemalen peper.
- Verwijder de bovenste schelp van de mosselen en maak het vlees los, maar laat het in de onderste schelp liggen.
- Verdeel de mosselen over vuurvaste schoteltjes.
- Schep op elke mossel wat saus en strooi er gemalen gruyère over.
- Plaats de mosselen onder de grill tot ze goudbruin zijn.
- Serveer direct met stokbrood.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze gegratineerde mosselen met een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of Muscadet. De wijn brengt de romige en hartige smaken mooi in balans.
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 25 g | Vet: 18 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 3 g